Profile cover photo
Profile photo
Hikaru Yui
17 followers -
I am human and I need to be loved
I am human and I need to be loved

17 followers
About
Hikaru Yui's posts

Post has attachment
Rants on raya dan puasa yang tidak tipikal
...dan mungkin juga tidak menepati citarasa umum. Oh well, selalunya macam tu lah. Dalam tiga, empat hari sebelum nak raya, atau masa Ramadan nak dekat dengan hari last, selalunya akan kemunculanlah di Fb post2 sebak menyayat hati tentang Ramadan. Sedih Ram...

Post has attachment
Harom mutlaq abadan abada
Dunia hari ini, kesucian Islam telah tercabar dengan proses yang aku namakan halalisasi Ini ialah proses yang mana perkara haram menjadi semakin halal dengan peredaran zaman dan perkembangan semasa. Hipotesis dia, "semakin lama masa semakin halal semua bend...

Post has attachment
If Two Thousand Is A Sweet Seventeen
No it's not sweet. It's tasteless. Ok would it be too early to reduce the whole year into a word describing my feeling now at the end of 2016? Or would be unfair, even. Yesterday, i spent some time with some old friends. Today, i met some more. The feeling ...

Post has attachment
8 Sebab Ramadan 2016 Sangat Berbeza Dari Sebelumnya. Nombor #6 Pasti Membuatkan Anda Terkesima!!!
Tajuk dah serupa blog cari duit dengan sensasikan benda tah apa2 demi nak dapatkan trafik. Kahkah. Ok mulanya aku nak tulis panjang2 dengan details tapi berlaku sesuatu yang tak dijangka maka aku pendekkan jadi entry ringkas sajalah. Saja nak rakamkan perka...

Post has attachment
Arabisashit
Lamanya tak update blog. Mesti ramai yang rindu. Ok boleh muntah sekarang. Sekarang ni banyak lepak twitter ja. Malas nak taip panjang2. Meroyan di twitter mudah sikit. Tak leceh macam nak tulis blog dan audiens tak ramai macam di Fb. Ya di Fb juga audiens ...

Post has attachment
Join The Rebel Army
Lama tak update blog. Banyak benda nak tulis tapi malas nak tulis sebab banyak jadi bahan repek Twitter saja. Pegilah folo @hikaru875  kalau ada masa nak dibuang. Jadinyaaa, aku bermodalkan sebuah buku yang baru habis dibaca mahu update blog yang hidup sega...

Post has attachment
Lovely Lace-y
This is Lovely Lace. Kat City Stars ada bolehlah pi aku pun tak pernah masuk. And this is the lovely Lacey Sturm. Dua tiga hari lepas aku melanun album beliau. Biasalah tak ada duit nak beli physical album mahupun digital. Lacey Sturm ni dulu vokalis band F...

Post has attachment
Rontua 2
Untuk membaca Rontua bahagian satu, sila klik sini macamlah orang nak baca sangat. Sekarang sedang cuti winter. Banyak benda aku nak tulis sebenarnya tapi aku tangguh dan bermalas2an sampai semuanya pun tak jadi. Habuk pun tak ada. Tambah pulak Dota ada win...

Post has attachment
Kematian Seorang Bujang dan Ini Ialah Lakonan
Januari 2016 agak aku nanti2kan sejak tahun lepas lagi sebab ada dua penyanyi kegemaran nak keluarkan album baru. Macam biasa, aku justify pelanunan muzik sebab miskin takda duit nak beli album ori maka melanunlah saja. Mula2 sekali ialah album Cemas! Di Di...

Post has attachment
Endoscopy dan Sedikit Unsur Kejakunan
Disebabkan bukan selalu aku nak pergi hospital dan ward sebab diriku malas sejak azali, maka bila ada sesi yang memang dalam jadual kelas kena melawat ward atau tengok doktor2 buat kerja aku pun jadi seronok lah. Hari tu ada masuk tengok doktor buat endosco...
Wait while more posts are being loaded