Profile

Cover photo
Teo Merras
Lives in Helsinki
85 followers|46,500 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Matkalaskun koostaminen iPadilla on helppoa ja soveltuu hyvin paluumatkan puuhaksi.

Lähtökohtana ovat VR:n sähköpostiin (liput tietysti hankittu VR:n mobiilisovelluksella) lähettämät kuitin. Lisäksi muut, kuten ravintola- tai kauppakuitit skannataan iPhonen skannerisoftalla, ja viedään sopivaan pilvipalveluun, josta ne on helppo poimia myöhemmin muualle.

Alkuun kaikki PDF:t kootaan yhteen paikkaan iPadissa. Itse suosin PDF-Expert -nimistä softaa. Itse matkalasku laaditaan Numbersilla valmiiseen pohjaan summat taulukkoon lisäämällä. Lopulta laskentataulukko viedään PDF:nä samaan softaan kuin laskun liitteet.

PDF-Expert on loistava sovellus, joka tarjoaa usean PDF:n yhdistämistoiminnon (merge). Nyt yhdistetään kaikki PDF:t (ensimmäiseksi kannattaa laittaa itse lasku ja sitten liitteet), ja PDF-Expertistä valitaan syntyneen koontitiedoston lähettäminen sähköpostilla.

Yksinkertainen ja nopea prosessi vie aikaa pari minuuttia eikä tarvitse enää muistella laskun laatimista myöhemmin. 
 ·  Translate
1
Joel Merras's profile photo
 
!
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Mitä vielä. Täytyy siis todistaa tälläkin viestillä, että ao. juttu ei oe totta.

http://m.tietoviikko.fi/_article_/855377
 ·  Translate
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Navigaattoreista

Oma tutustumiseni navigaattorien maailmaan alkoi vuosia sitten Nokia N70 ja GPS-mokkula yhdistelmällä. Kyseinen viritys oli hetkittäin toimiva, mutta suurimmaksi osaksi toimintaa kuvasi lause: "Tee U-käännös mikäli mahdollista" keskellä suoraa 5-tietä. Yksi syy laitteen hitauteen oli myös A-GPS:n puute.

Ensimmäinen edes vähän käytettävämpi navigaattori oli Nokia N90 kommarissa, tosin senkin käyttö oli tuskaa ajoittain: Kreikan lomamatkalle latasin laitteeseen kartat ja hankin Nokialta maksullisen turn-by-turn opastuksen (silloin se ei vielä sisältynyt Nokian kartat ominaisuuksiin) sillä seurauksella, että kertaakaan koko matkan aikana en saanut satelliittifixiä saatika minkäänlaista opastusta toimimaan. (Jälkeenpäin ajateltuna vika taisi olla siinä, että olin ottanut dataroaming pois, ja Nokian kartat kaipasi kuitenkin datayhteyttä, mene ja tiedä...)

Nykyään Nokian kartat ja navigaattori alkaa olla jo ihan hyvä yhdistelmä, vaikka oma viimeisin kokemukseni on E52 puhelimesta. Siinäkin se jo toimi. 

Seuraavaksi siirryin askeleen lähemmäs oikeaa navigaattoria hankkimalla iPhoneen Navigon sovelluksen. Tämä oli ihan hyvä ja toimiva ratkaisu, vaikka kesäkuumalla iPhone kuumenikin niin, ettei suostunut ottamaan virtaa. Navigointi toimi siis akun keston verran.

Lopulta päätin antaa periksi ostaa autoni kojelaudan komistukseksi oikean navigaattorin. Perimmäinen syy oli edessä häämöttävä lomamatka Espanjaan. Siellä jos missä navigaatoria oikeasti tarvitaan. Itseäni kun oli jo pitkän aikaa huvittanut suomalainen kulttuuri, jossa kotoa ruokakauppaan ajetaan navigaattori kojelaudalla nököttäen. Espanjassa navigaattori toimikin kuten pitää, vaikka viimeisimmällä mahdollisella kriittisellä hetkellä se niiasi tai sitten kuski ei ollut tarkkana lähetyttäessä lännestä A7:lla Malagan lentoasemella vievää liittymää.

Hankin siis keväällä Stockkan Hulluilta Päiviltä TomTom Go 1000 Live- navigaattorin. Laitteessa on sisäänrakennttu SIM-kortti, joka mahdollistaa ajantasaiset liikennetiedot vuodeksi ja tämän jälkeen maksullisen tilauksen kautta.

Seuraavassa muutamia huomioita TomTomin käytöstä:

1. Live HD traffic ominaisuus
Varmasti tästä jossain on hyötyä, mutta Suomessa joko sen toimintaan ei ole panostettu tai se ei oikeasti vaan toimi. Ensimmäistä kertaa Lahden motaria ajaessa laite jo Helsingistä lähtiessä ilmoitti, että Mäntsälän kohdalla on ongelmia: isoja eläimiä tiellä. Hienoa, ajattelin, hyvä tietää tällaisista asioista. Nyt kymmenettä kertaa ja kolmea kuukautta myöhemmin sama ilmoitus joka kerta navigaattorissa alkaa lähinnä itkettää. Arvatkaapa onko niitä eläimiä siellä näkynyt?

Idea tässä on hyvä: tiedotetaan autoilijoita ruuhkista ja muista ongelmista. Uskottavuus vaan menee kovin nopeasti, kun edellämainitun kaltaisia täysin turhia ilmoituksia näkyy jatkuvasti.

2. Käyttöliittymä
Navigaattoreita on ollut markkinoilla jo vuosia. Samoin kosketusnäytöllisiä älypuhelimia. Miten on mahdollista, että navigaattorien käyttölogiikka on edelleen kivikaudelta peräisin? Kun laitteen avaa, tarjotaan ensin kotiin navigointia. Miksi minä aina haluaisin navigoida kotiin? Yleensä tarvitsen ohjeita tuntemattomiin paikkoihin.

Uusien kohteiden etsiminen, tallentaminen laitteen muistiin ja niiden nopea hakeminen on tuskallisen vaikeaa. Osoitteen tai kohteen lisääminen suosikkeihin vaatii useita painalluksia eikä ole lainkaan intuitiivista. Miksi ei määränpään kohdalla voi suoraan olla painiketta "lisää suosikkeihin"?

Itse haluan nähdä myös reitin etukäteen, jotta voin päättää valitsenko sen vai jonkin mieluisamman. Nyt IQ-routes tekee valinnan puolestani ja vaatii U-käännöstä, jos valitsen ajaen oman reittini (esim. jos toinen reitti on puoli minuuttia hitaampi...) Reitin tarkastelu on ylipäätään kankeaa ja hankalaa.

Kun laite ilmoittaa, että valitsemallani reitillä on viivytyksiä ja että vaihtoehtoinen reitti on yhden minuutin nopeampi, en saa mitenkään nähtyä mikä tuo vaihtoehtoinen reitti on. Minua se kiinnostaa, näköjään ei kuitenkaan TomTomin normikäyttäjää.

Reitin suunnittelu ennakolta on kaikkein haastavinta. Vaikka välietappeja voi lisätä, ei tiettyjen teiden tai paikkojen lisääminen matkan varrelle ole lainkaan niin helppoa. Ylipäätään kartan tarkastelu ja kohteiden määrittely kartalta on todella vaikeaa.

Summa summarum, navigaattorina TomTom on nopea ja toimintavarma, jahka sen saa päälle ja osoitteen syötettyä. Navigaattorikäytössä tärkeää on mielestäni olla itse myös perustasolla selvillä reitistä, jotta kartta- ja navigointivirheet voi välttää. Tässä kaikilla valmistajilla olisi vielä parannettavaa. Kuvaavaa on esim. se, että kotiini saavuttaessa navi käskee kääntymään oikealle, vaikka kartta ja siinä oleva nuoli sekä tie ihan oikeasti kaartaa risteyksessä vasemmalle...  
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Voice of Finlad -kisan jäänyt minulta katsomatta ja hyvä niin. Tänään nimittäin jouduin seuraamaan osan kisasta (ei päästetty katsomaan uutisia, vaikka olisin halunnut), ja koko homma on täyttä kuraa. Mihin on kadonnut oikea, hyvään johtava itsekritiikki laulajilta? Samoin tuomariston täysin estoton kehumislinja johti siihen, että kun ylisanoja ei enää ollut, pompittiin penkiltä ylös kymmenen kertaa kuin työpaikan taukojumpassa.

Ärsyttävintä oli kuitenkin äänestämisen pakkotuputtaminen. Jäin miettimään sitä, kumpi onkaan ohjelman tavoite: löytää uusia, oikeasti hyviä kykyjä, vai kattaa TV-yhtiön tappioita?
 ·  Translate
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
http://daringfireball.net/2011/12/seeing_it

Tämä on kyllä niin totta. Loppujen lopuksi, kuinka paljon pelkällä prosessoriteholla on enää merkitystä, jos kokonaisuus ei toimikaan toivotulla tavalla. Lisäksi laitteen kaunis design ja käytännön toteutus tekee käytöstä miellyttävää.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Web AppStore iPad - erityisesti iPadille (ja toki myös muille iOS laitteille) optimoidut html5 pohjaiset sovellukset ovat kiehtova lisä Applen välittämille natiivisovelluksille. Tällä hetkelläkin monet mediatalot ovat päätyneet web app pohjaisiin tilausmalleihin välttääkseen Applen ottaman siivun sovelluskaupassaan. Näistä web app -sovelluksissa on kuitenkin niin moneen muuhunkin. Ja lisäksi ne voidaan ohjelmoida ns. koko näytön tilaan näyttäen tällöin aivan natiivisovelluksilta painikkeineen ym.

Tunnetuin web appeja tarjoava taho lienee Google, mutta loistava sovellus löytyy myös Financial Timesilta. Kannattaa kokeilla, niin saa hyvän kuvan asiasta. Lisää sovelluksia odotellessa:
http://web.appstorm.net/roundups/30-awesome-web-apps-for-your-ipad/
 ·  Translate
1
Teo Merras's profile photo
2 comments
 
Nyt sitten tuli ensimmäinen suomalainen kunnon webapp-sovellus: MTV3:n Katsomo. Todella tyylikkäästi toteutettu. Kannattaa kokeilla m.katsomo.fi
 ·  Translate
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Palaanpa tässä jokin aika sitten julkaisemaani pohdintaan natiivi FB ja Google+ ipad sovelluksista. Olen käynyt läpi liki jokaisen Facebook sovelluksen, jotka AppStore tarjoaa. Sovellukset voi jakaa kahteen ryhmään: Facebookin mobiilisivustoon ja Facebookin API:n pohjautavat. Näistä edellisiä ovat mm. Friendly for FB, Facely. Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvat mm. Mypad ja Plus. Kummallista kyllä, kummallakin tavalla toteutetut sovellukset pitävät sisällään käsittämättömiä bugeja, jotka tekevät käytöstä epämiellyttävää. Tuntuu siltä, että syynä tähän ei olekaan itse sovellus, vaan Facebookin tapa julkaista sisältöään ja tehdä toiminnallisuuksiin jatkuvia muutoksia. Tämä, jos mikä, lienee jo riittävä syy FB:n heivaamiseen, mutta kun...

On huhuttu, että Facebook julkaisee oman natiivin iPad sovelluksen huomenna tiistaina 4.10. Saa nähdä. Facebookin etu kohdallani on sinne kertynyt laaja kontaktien joukko, joka on kohtalaisen helppo tavoittaa. Haluan yksinkertaisesti toimivan ja kelvollisella logiikalla tehdyn sovelluksen. Tähän mennessä sellaista ei vielä ole ilmestynyt, ehkä tiistaina?

Toinen juttu on sitten Google plussan oman iPad sovelluksen puute. Mobiilisaitti on onneksi ziljoona kertaa Facebookin vastaavaa parempi, joten sillä tullee toimeen, mutta ruokahalu kasvaa syödessä täälläkin. Ei enää riitä, että tarjoaa perustoiminnallisuuden. Minä ainakin toivon saavani Google plus sovelluksen myötä lähes desktopia vastaavan toiminnallisuuden. Pian.
 ·  Translate
1
Teo Merras's profile photo
2 comments
 
Ikuinen muisto Stevelle! Ja ainakin meillä tuo muisto elää: laskin, että meillä on 10 Steven aikana kehitettyä ja julkaistua laitetta, jotka asioivat langattoman verkon kautta. Myös itse verkko on toteutettu hänen aikanaan julkaistulla laitteella.
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
85 people
Olli Huuskonen's profile photo
Krista Merras's profile photo
George Damaa's profile photo
Petteri Järvinen's profile photo
Kare Ollinen's profile photo
Milka Matrona mustakyly's profile photo
Hannele Alava's profile photo
Mikko Rusama's profile photo
Jaakko Olkinuora's profile photo

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Asiakasta autetaan, vaikka sitten pakolla, jos tämä ei tajua itse apua tarvitsevansa. Eli asiakaspalvelua ala Apple:
"My name is XX and I am glad to help you today..."
 ·  Translate
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Olen viimeaikoina pariinkin otteeseen tutustunut lukien iBookstoren valikoimiin. Sinänsä iPad2 on oiva lukulaite, joskin fontin tarkkuus voisi olla parempikin (en ole kokeillut vielä Uutta iPadia).

Sisältöäkin on saatavilla ihan kiitettäväsi. Parasta kuitenkin on se, että useista kirjoista voi ladata ns. preview-version. Näin ei tarvitse ostaa kirjaa, joka ei sitten olekaan hyvä.

Viimeisen lukukokemukseni olikin todellinen napakymppi, käsittämättömän kiinnostava ja koukuttava tarina: Before I Go to Sleep (by SJ Watson) (http://en.wikipedia.org/wiki/Before_I_Go_to_Sleep). Osta napin painamista ei previewn jälkeen tarvinnut miettiä sekuntiakaan.

Kirja kertoo naisesta, joka herää joka aamu muistamatta mitään menneisyydestä tai eilestä. Muisti pyyhkiytyy nukkuessa. Tarina etenee, kun nainen päiväkirjan avulla alkaa selvittää menneisyyttään lukien seuraavana päivänä mitä edellisenä tapahtui tai oli saanut elämästään selville.

Itseäni ovat jostain syystä kiehtoneet nämä muistinmenetystarinat (ala Bourne identity), joissa päähenkilö kuin yhdessä lukijan kanssa selvittää omaa menneisyyttään. Nyt lukemassani tarinassa tämä oli viety vielä kerta luokkaa pidemmälle mainitun amnesian erityisominaisuuden myötä. Todella kiehtova tarina. Suosittelen erittäin lämpimästi.

Niin, siitä iPad lukukokemuksesta vielä, että iBooks ohjelmassa on kätevä Yö-teema, joka kääntää fontin ja taustan värin päinvastaiseksi. Näin ei vaimokaan häiriintynyt kovin, kun kirjaa ei vain iltaisin malttanut jättää kesken.

Leffaa odotellessa.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Luin juuri Steve Jobsin elämänkerran. Hämmästyttävintä koko lukukokemuksessa oli se, että missään vaiheessa ei epäilyttänyt herran käytöksen oikeudenmukaisuus. Niin vahvasti myös lukija saatiin hyväksymään se, että tarkoitus pyhittää keinot. Hetkittäin toki mielessä viipyi ajatus, että miten ylipäätään Apple koskaan sai aikaan niin käsittämättömän paljon muita parempia tuotteita, kun lähes järjestään jokaista tuotetta muutettiin vielä viime hetkillä pienenpienten päähänpistojen seurauksena. Puhtaasti humaanista näkökulmasta tarkasteltuna Jobs ei toki ollut läheskään täydellinen. Mutta visionäärinä...

Ehdottomasti parasta antia oli kuitenkin Applen yrityskulttuurin kuvaus. Se, jos mikä vakuuttaa todella, että Apple tulee selviämään jatkossakin - myös ilman Jobsia. Kirja myös oivalla tavalla avasi silmä näkemään sen, mistä kotoisen Nokiamme ongelmat pitkälti johtuvat. Kuvaukset ensimmäisen Macin, iPhonen tai ipadin suunnittelusta ja lanseeraamisesta suorastaan imivät mukaansa. Itse olen kyllä Jobsin kanssa samaa mieltä siitä, että hyvä käyttäjäkokemus vaatii suljettua ympäristöä ja että kaikki eivät välttämättä ole kiinnostuneita laitteiden avaamisesta... Sekin aika on kyllä tullut koettua.

Hyvä lukukokemus. Suosittelen lämpimästi.
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Joo. Uskomatonta mutta totta. Hyvä juttu, vaikka pieni kirjoitusvirhe löytyykin ;-)

http://www.yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/12/vanhempien_allergiapelot_nakyvat_jo_lasten_aliravitsemuksena_3133168.html
 ·  Translate
Lasten ruokavalion rajoittaminen on lisääntynyt muun muassa allergioiden pelossa. Pahimmillaan lapsia ruokitaan vuosia äidinmaidonkorvikkeella, kun muuta ravintoa ei uskalleta antaa. Ruokiin tot...
1
Ilse Siltakoski's profile photoTeo Merras's profile photo
2 comments
 
Huvittavaa tässä kaikessa on se, että allergiadiagnoosi tehdään yleensä itse ja vieläpä kotioloissa. Sitten haetaan yhdeltä lääkäriltä suusanallinen vahvistus omalle ennakkoluulolle, vaikka lääkäri ei sanoisi kuin jotain ympäripyöreää. Hyvä, että tästä syntyi laajempaakin keskustelua.
 ·  Translate
Add a comment...

Teo Merras

Shared publicly  - 
 
Applen iTunes storen elokuvat-osio saapui viimein Suomeen. Ja eikun kokeilemaan. iPadilla elokuvan vuokraaminen onnistui todella vaivattomasti. Ongelmana voi tietysti pitää sitä, mistä ao. jutussakin puhutaan: suomenkieliset tekstitykset puuttuvat lähes kokonaan.

iPadilla voi valita elokuvista joko HD tai SD tason. Näistä edellisten koko on n. 3,5GB SD-leffojen koon jäädessä n. 1,5GB:un. Tällä on oikeasti merkitystä, sillä vuokraamani leffan SD-kopion lataaminen kesti jo reilut puoli tuntia, vaikka WLAN verkko on n-kykyinen. Itse leffa näkyi oikein hyvin. Katselun aloittamiseen on aikaa 30 vrk ja kerran aloitettu leffa on nähtävissä 48h, mikä riittää vallan mainiosti. Elokuva ladataan laitteeseen kokonaan, ja se poistuu em. aikarajojen puitteissa näkyvistä automaattisesti.

Tämän helpommaksi ei elokuvien vuokraaminen tai ostaminen voi tulla. Kunhan nyt vaan saataisiin lisää materiaalia - myös suomalaisia leffoja.
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
85 people
Olli Huuskonen's profile photo
Krista Merras's profile photo
George Damaa's profile photo
Petteri Järvinen's profile photo
Kare Ollinen's profile photo
Milka Matrona mustakyly's profile photo
Hannele Alava's profile photo
Mikko Rusama's profile photo
Jaakko Olkinuora's profile photo
Basic Information
Gender
Male
Story
Tagline
Apple-orientoitunut kuorolaulua harrastava ortodoksinen pappi
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Helsinki
Previously
Lahti - Lohja