Profile

Cover photo
suhailah hamid
Attended University Tenaga Nasional
Lives in Kota Damansara
564 followers|5,969,264 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
My Soho (Small Office Home Office)
Dulu masa study di mana-mana tempat pun boleh study, tapi paling suka di perpustakaan. Dalam bisnes pula port mana-mana dalam rumah pun ok je since ada smartphone dan internet memang dimanfaatkan sepenuhnya.  Sebagai seorang Work at home mother (wahm), cik ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Berhenti Merokok Cara Mudah Dan Anda Jimat Lebih Banyak Wang
Ada ke di kalangan friendlist fb cik sue yang berazam berhenti merokok tahun 2017 ni? Mari kita buat kira-kira. Cik sue mengambil contoh katakan sekotak rokok RM17. Sebulan makan 4 kotak rokok misalnya. RM17 x 4=RM68 Setahun berjumlah RM68×12=RM816 Rata-rat...
 ·  Translate
cara berhenti merokok, ikhtiar berhenti merokok, ubat berhenti merokok
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Vivix Bagi Tenaga Berpanjangan Kepada Warga Emas
Seronoknya bila melihat ibu bapa atau warga emas masih lagi kuat membanting tulang empat kerat seperti berkebun, bercucuk tanam, mencangkul, menebas rumput, menanam padi dan sebagainya. Cik sue sendiri kagum dengan atok cik sue. Di usianya 70an masih lagi k...
 ·  Translate
suplemen untuk tenaga, vitamin untuk tenaga, vitamin untuk warga emas
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Kenapa Vivix Dikatakan Sangat Bagus Dan Terbaik Untuk Kesihatan
Vivix telah membantu meningkatkan kesihatan ramai orang samada masalah kesihatan biasa mahupun untuk sakit-sakit kronik. Bagaimana tonik anggur ni boleh menjadi satu ANTIOKSIDAN dan ANTIPENUAAN SEL yang sangat berkuasa? Tak lain tak bukan, kekuatan Vivix te...
 ·  Translate
vivix, antipenuaaan, awet muda, antikanser, ubat kanser
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Sudah Makan Vivix Perlu Ambil Suplemen Lain Lagi Tak?
Antara soalan yang kerap diajukan pada Cik Sue. Jawapannya, Ya perlu. Set basic yang mesti semua orang kena ambik ialah ESP, Vitalea, B Complex, Vitamin C, Omega Guard. Kenapa basic? Sebab ia ada semua keperluan vitamin, mineral dan asid lemak perlu yang ba...
 ·  Translate
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Keistimewaan Anggur Muscadine Dalam Ramuan Vivix
Salah satu 4 bahan utama dalam vivix ialah anggur muscadine. Anggur muscadine bersaiz sebiji bola golf. Wow! sangat la besar, berapa kali kunyah baru nak habis makan    Sebiji anggur muscadine harganya mencecah sehingga Rm100++.   Mempunyai 20 kromosom. Den...
 ·  Translate
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Tips Memilih Skincare Yang Mesra Pada Wajah
Wanita dan kecantikan tidak boleh dipisahkan. Pemakaian alat kosmetik telah menjadi satu trend sekarang ni. Namun haruslah hati-hati dalam membuat pilihan produk kosmetik agar ianya selamat digunakan. Antara tips membeli produk kosmetik ialah: 1) Pastikan p...
 ·  Translate
cara memilih skincare, skincare nutriwhite
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Cara Menabung Paling Mudah Untuk Masa Depan Yang Cerah
Hari selasa baru ni cik sue kebetulan tertengok rancangan Wanita Hari Ini. Cerita berkenaan bagaimana nak buat simpanan duit. Cara yang tetamu jemputan tersebut terangkan adalah hampir sama dengan sistem 7 jars yang cik sue sedang amalkan sekarang. 7 jars a...
 ·  Translate
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Vivix Sebagai Support Nutrient Untuk Pesakit Kanser
Kita memang biasa dengar tentang kanser kan. Antara pembunuh nombor satu di Malaysia! Apa yang buat kanser ni membunuh adalah kerana biasanya ia susah nak detect kalau tak jalani pemeriksaan rutin. Tau2 bila dah ada simptom, dan bila dah keluar simptom tu.....
 ·  Translate
penawar kanser, rawatan kanser, ubat kanser, resveratrol, asid allegik
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Pengalaman Pertama Saya Bersama Vivix
Semasa kelahiran anak cik sue yang ketiga, cik sue berpantang di rumah sendiri bertemankan mak disebabkan anak cik sue yang sulong telah bersekolah. Dah masuk anak yang ketiga, cara berpantang sudah tak sama macam berpantang anak yang sulong. Dulu boleh la ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Tips Kecantikan Cara Saya Dengan Vivix
Vivix bukan sahaja mengandungi resveratrol, malah kaya dengan 15 polifenol yang bertindak sebagai antioksidan dan antipenuaan sel. Hasil gabungan antara resveratrol dan polifenol telah menjadikan Vivix 10 kali ganda lebih baik dari resveratrol yang terdapat...
 ·  Translate
1
Add a comment...

suhailah hamid

Shared publicly  - 
 
Kesan Vivix Ke Atas Telomeres dan DNA Manusia
Telomeres adalah struktur seakan 'cap' di hujung semua kromosom yang secara beransur-ansur menjadi lebih pendek seiring dengan usia. Apabila telomeres semakin pendek, sel tidak akan dapat membahagi lagi. Ini dipanggil sebagai 'senescent' atau mati. Telomere...
 ·  Translate
telomeres lebih panjang pada pengguna vivix, vivix, manfaat vivix, telomere
1
Add a comment...
Story
Tagline
Sihat itu Nikmat
Introduction
Assalamualaikum.

Saya Suhailah. Boleh panggil Sue. Ibu kepada 3 orang cahayamata. Berasal dari Sungai Petani, Kedah. Anak kedua daripada tujuh adik beradik. Saya tinggal di Kota Damansara, PJ. Full time housewife sambil menjalankan perniagaan suplemen Shaklee.

Jika anda ingin menambah baik taraf kesihatan dan ekonomi keluarga anda, sila hubungi saya untuk konsultasi terbaik.

Salam perkenalan buat semua pembaca blog www.sihatitunikmat.com
Bragging rights
Ijazah dalam Graphic Design, Full Time Bisnes Shaklee, 3 orang cahaya mata yang comel
Education
  • University Tenaga Nasional
    Graphic Design
  • Sekolah Agama Yan
  • Sekolah Al-Islah
Basic Information
Gender
Female
Other names
suhailah hamid
Work
Occupation
Business Shaklee
Skills
Graphic Design
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kota Damansara