Profile cover photo
Profile photo
Noorharizah Azfar
Berubah Untuk Sihat : Berubah Untuk Bahagia
Berubah Untuk Sihat : Berubah Untuk Bahagia
About
Noorharizah's posts

Post has attachment
Bila dah lama tak update :-P
Dah lama tak update blog. Rindunya....so hari ni hujung minggu dan Zah menulis balik. . Alhamdulillah minggu lepas Zah dan suami juga anak-anak mulakan rutin baru yang sangat berbeza sejak kami mula hantar anak-anak ke rumah pengasuh 7 tahun dahulu. Ubah ru...

KENYANG. CERAH. KURUS!!
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
.
Cukup 3 sudu untuk sehari. ✔memberikan tenaga
✔mencerahkan kulit
✔mengelakkan gastrik
✔milk booster
✔diet seimbang
✔menguatkan rahim
.

MAC 2016 PROMOSI ESP!!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
.
HARGA RETAIL: RM150
.
Mac 2016 PROMOSI HANYA RM???!! 😱😱 (wassap saya untuk details)
.
0174134689


Post has attachment
Breastfeeding 101 : Tiada susu selepas bersalin.
Mitos : Tiada susu selepas bersalin. Mai nak habaq na. Susu ibu sudah terhasil sebelum kita melahirkan lagi. Once 13 week pregnancy tu dah mula dah badan hasilkan colostrum. Colostrum tu susula ye kawan-kawan. Bukan benda asing. Jangan stick fikiran susu tu...

Post has attachment
Keputihan dan Alfalfa
Keputihan dan macam mana Puan A "survive"? . Hah ni nak kongsi dengan kengkawan zah. . Pengalaman yang merimaskan, memalukan dari zaman sekolah menengah bawak ke alam diploma. . Masa tu kawan2 tak tau la masalah keputihan Puan A ni bukan nampak pon kan 😅 n...

Post has attachment
Jangan Sampai Meroyan.
zah baru dengar cerita mengenai meroyan. ye meroyan meroyan tau.. sampai hempuk suami. nasib tak lepas kemarahan pada bayi kecil . . . . jujur, bila kita melahirkan anak, orang nampak mudahnya orang tak nampak macamana seorang wanita bertukar tittle jadi is...

Post has attachment
Pergi belajar cara nak Make Up dengan betul
Minggu lepas zah g kelas make up, sejak dalam pantang hari tu meronta-ronta jiwa ni nak p belajar..so bila kawan zah nieza ajak p kelas free tu zah pun p la..free kan..tp taklehla nak dapat macamana kita p kelas berbayar....personally, kalau nak g kelas mak...

Post has attachment
Muhammad Raziq Akmal : From Zero To Hero
InsyaAllah tahun hadapan tiga orang anak-anak zah akan mula bersekolah di sekolah2 sekolah yang berbeza. Cepat betul masa berlalu..sat je tengok depa dah besar dah. . . . alhamdulillah, tahun hadapan anak zah yang sulung dah diterima masuk ke Sekolah yang a...

Post has attachment
Lebih Direct Feeding Akan Kurangkan Susu?
Mama dan Muhammad Afiq Syawal daki gunung jerai 3 hari 2 malam. Alhamdulillah Afiq Syawal baik-baik sahaja dengan mama   Zah baru balik 3 hari berkursus dengan #AfiqSyawal. Semasa 3 hari tersebut zah memang 90% fully direct feeding. Walaupun Afiq menyusu ku...

Post has attachment
Confiment 101 : Set Bersalin Pilihan Hati
Sembang pasal berpantang ni.  Zah ada 3 dah pengalaman.  Pantang ikut mana yang dan...  Pantang main2.  Pantang sederhana dengan penuh tekad. Jujur. Pantang sederhana dengan penuh tekad akan  buat badan u lebih kemas dan lain selepas kembali bekerja. Masa a...

Post has attachment
Breastfeeding 101 : Menyusukan Secara Terus (Direct Feeding) atau Memerah Selepas Bersalin
Lately, zah memang agak aktif di group2 penyusuan susu ibu pasal BF. mana yang dan zah jawab zah bantulah..tp zah suka baca perkongsian2 ibu-ibu BF lain...lagi banyak kita belajar.. Seronok sangat sekarang sebab dah ramai ibu-ibu muda yang terbuka hati nak ...
Wait while more posts are being loaded