Profile cover photo
Profile photo
Sala Silvergruva
6 followers
6 followers
About
Sala Silvergruva's posts

Post has attachment
Trevlig helg på er! Och förresten: det står inte på förrän det är Kristi himmelsfärdshelg. Då har vi en hel del som ni inte får missa:

• Konsert i gruvan med Gruvfolkskören - och en specialkomponerad middag i Värdshuset i samband med detta
• Afternoon Tea Special på mors dag
• Alla våra nya visningar är igång
• Höghöjds- och linbana

Läs mer här: http://himmel.salasilvergruva.se
Photo

Post has attachment
Nu till den kommande helgen sparkar vi igång de två nya intressanta och spännande visningarna #GRUVSTIGAREN och #GRUVDRÄNGEN!

Här kan ni läsa mer om dessa: http://visningar.salasilvergruva.se

Foto: Lars Olsson
Photo

Post has attachment
Kom och fira in våren med oss!

Vi på Sala Silvergruva har barnen i fokus när vi firar in våren under dagtid, söndagen den 30 april. Vi gör denna dag till en familjefest där både unga som gamla är välkomna att fira med oss.
Full fart i Lillgruvan
Det är i Lillgruvan ovan jord som det mesta händer under #Barnens #Valborg. Det är här vi tänder brasan, håller vårtal och sjunger. Det är här vi leker och tjoar och skojar under hela dagen.

Vid Lillgruvan kommer även att säljas tidsenliga souvenirer som tjärhalsband, blyglans, träkol och mineral - för att nämna några saker.

Mat i magen
Värdshuset öppnar redan kl. 11:00 och erbjuder som vanligt sina välsmakande rätter. Från kl. 14:00 finns det även grillad korv med bröd till försäljning vid Lillgruvan.

Roliga aktiviteter
Prova på drop-in-linbanan under eftermiddagen och varva med roliga aktiviteter såsom hästskokastning, styltor, ponnyridning, säckhoppning, skattjakt, fiskdamm, krossa porslin och yxkastning, eller varför inte den holländska leken Koekhappen?

En fantastisk dag, sprängfylld med roligt skoj, helt enkelt!

Betalning
Aktiviteterna betalas med aktivitetsbiljetter. Dessa finns att köpa på plats i gruvans reception. I övrigt gäller kontant betalning, kortbetalning eller Swish.

Handelsboden har öppet kl. 11-16.

Barnens Valborg i samarbete med +Sensus studieförbund
Photo

Post has attachment
Ni får inte missa vår spännande #Väsenvandring imorgon, torsdag! Rekommenderas från 4 år och uppåt.

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2017-02-24
5 Photos - View album

Post has attachment
Nu är vi riktigt glada! ÅRETS TURISTMÅL 2016 i kategorin Historiska sevärdheter har vi blivit utnämnda till av Turistmål.se. Tack alla ni som röstat på #SalaSilvergruva!

#SalaSilvermine #aktiviteter #äventyr #upplevelser #gruväventyr #gruva #gruvor #guidning #guidadeturer #ÅretsTuristmål #ÅretsTuristmål2016
Photo

Post has attachment
Idag känner vi oss verkligen uppåt!

Nytt år, nya möjligheter och nya gruväventyr. God fortsättning till er alla!

Veckan ut har vi jullovsöppet dagligen, 11:00-16:00, med 3-4 visningar om dagen. Och med #gratis #skattjakt till alla barn som går på visning i gruvan! Här kan ni se vilka visningar vi har härnäst: http://visning.salasilvergruva.se. Välkomna!

#SalaSilvergruva #SalaSilvermine #aktiviteter #äventyr #upplevelser #gruväventyr #gruva #gruvor #guidning #jullov

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Jaså, #Tomten, det är dags att fara nu? Ja, det är ju faktiskt bara två dagar kvar till #julafton - och du har väl en hel del att stå i, kan vi tänka.

Hoppas att du har trivts hos oss här vid Sala Silvergruva, Tomten: med #julmarknaden, #luciakonserterna i underjorden, det goda och viltinspirerade #julbordet, de intressanta och spännande visningarna i #gruvan. Och, förstås, att du sovit gott i #världens #djupaste #svit.

Vi önskar Tomten lycka till och en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år. Och det önskar vi förstås alla våra gruvbesökare med släkt och vänner, liksom alla andra med, för den delen!

Ni kommer väl och går en spännande gruvvisning, äter något gott i Värdshuset och kanske finner en tjusig #present i Handelsboden under jullovet? Vi har öppet hela lovet, med undantag för själva jul- samt nyårshelgen. Välkomna!

Läs mer här: http://jul.salasilvergruva.se

#SalaSilvergruva #SalaSilvermine #aktiviteter #äventyr #upplevelser #gruväventyr #gruva #gruvor #guidetur #guidadtur #guidadeturer #visning #jul2016 #jullov2016 #GruvTomten #jul
Photo

Post has attachment
En fantastisk julmarknadsdag har nått sitt slut. Men imorgon söndag kör vi igen! Och platser finns kvar på både #LUCIAKONSERT och #JULBORD:

#Lucia i underjorden - ca 30 platser kvar kl. 15:30

• Julbord i Värdshuset - ca 20 platser kvar kl. 13:00

Det är bara att passa på!

I övrigt har vi även under söndagen:

• 35 #knallar med #marknadsstånd
#Luciatåg#Frieserhäst
• Träffa #Tomten i #Klockstapeln
#Högläsning för barn med Sofia Jarlo
#Café i #Direktörsbostaden
#Visningar i gruvan

Varmt välkomna till #JULMARKNAD VID SALA #SILVERGRUVA, söndagen den 11 december, kl. 11-16!

#SalaSilvergruva #SalaSilvermine #aktiviteter #äventyr #upplevelser #gruväventyr #gruva #gruvor #guidetur #guidadtur #guidadeturer #visning #jul2016 #GruvTomten
Video
PhotoPhotoPhotoPhoto
2016-12-10
5 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded