Profile cover photo
Profile photo
Mama Kembar 3
359 followers -
A mom who loves to blog :-)
A mom who loves to blog :-)

359 followers
About
Posts

Post has attachment
Salam dears… Bila cuti atau hujung minggu tak tahu nak berjalan ke mana? Haa meh Mama nak cadangkan, bawa laa anak anak korang merasai pengalaman menarik di Farm In The City di Seri Kembangan, Selangor. Mesti budak budak seronok. Ehh bukan budak jer, yang…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… ‘Crazy Rich Asians’ – awal awal lagi movie ni dah buat Mama tersengih sengih melihat bagaimana mudahnya ‘berita terkini, hiburan sensasi’ boleh tersebar dalam sekelip mata saja dizaman sekarang ni. Dari London ke Singapura, acik acik ‘bawang’…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Bila pagi petang siang malam asyik kerja, kerja, kerja jer….penat lah! Tak tahu lah korang macam mana, tapi Mama ni walaupun kerja duduk mengadap PC ja kat ofis, tapi rasa penat tau…penat minda. Bila minda penat ni, boleh membawa kepada badan…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears.. Semalam hari jadi si kembar tiga ni. 4 September 2018…genaplah usia diorang 10 tahun! Lagi dua tahun, dah jadi ‘teenager’ wehh. Aduhai cepatnya anak anak Mama ni besar. Rasa macam baru semalam je perut ni kena potong masa lahirkan diorang.…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Sejak baby lagi si kembar ni tidur dibilik diorang sendiri. Tapi Mama akan temankan lah si kembar ni setiap malam. Teman sampai diorang lena baru Mama keluar. Atau teman tidur terus sampai ke pagi. Tapi selalunya memang terbabas lena sampai…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Dah laamaaa berangan, akhirnya tercapai juga hajat dihati ni nak bagi penapis air Cuckoo kat parents Mama.. Dia punya rasa puas hati tu, ish tak dapat nak diungkapkan dengan kata kata lah. Yang pasti, tersengih sampai telinga bila mak bagitau…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Ni dah bulan Ogos ni, mesti banyak tempat buat promosi kan. Ye laa, bulan kemerdekaan dan ada cuti sekolah plak tu. Korang dah ada plan ka nak bawa anak anak kemana? Kalau belum, meh Mama nak cadangkan Bangi Wonderland. Sebab kitorang dah pun…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Sorang nak Western, sorang nak Nasi Lemak, sorang lagi tekak terasa nak makan sesuatu yang lain dari kebiasaan. Adeh boleh naik pening fikir nak makan kat mana kan bila gini. Tanya kawan kawan, mana restoran yang best nak bawa keluarga? Ada…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Biasanya Mama beli barang dapur atau barangan runcit sebulan sekali. Dapat gaji je, buat senarai apa nak beli untuk kegunaan sebulan. Tapi kalau barang basah macam ayam ikan tu Mama beli ikut bila perlu lah sebab peti ais kecil tak muat plak…
Add a comment...

Post has attachment
Salam dears… Bila sesekali terasa nak lepak relaks relaks enjoy makan ngan anak anak, Mama tanya Ayah, kita pi makan steamboat nak tak? Bila Ayah kata ok jer, terus mencari kat mana steamboat sedap di Bangi sebab tak lah jauh sangat dari rumah. Teringat…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded