Profile cover photo
Profile photo
Dilaella Ella
2,703 followers
2,703 followers
About
Dilaella Ella's posts

Post has attachment
DIY hias cover handphone
Assalamualaikum.. Lama tak buat enrty diy kan, jadi kali ni saya nak kongsi cara nak bagi cantik cover handphone korang, perempuan mesti suka cover yang cantik dan comel-comel kan. Cari saja kat instagram atau mana-mana kedai pasti ada jual cover yang comel...

Post has attachment
Resepi Ayam percik kelantan simple
Assalamualaikum.. Bila mood memasak datang macam-macam lah resepi yang nak di cuba. Sekarang ni dah senang cuma google ja berderet resepi keluar.. Kali ni saya cuba resepi ayam percik kelantan, bahan-bahan pun ringkas saja.. rasanya pun boleh tahan juga cum...

Post has attachment
Review contact lens : Tutti Circle Beskon
Assalamualaikum.. Kali ni nak review contact lens pula, beli tahun lalu sekarang baru nak buat review hehe. Sebenarnya tak ingat berapa jenis dah lens yang saya telah cuba, asyik gambar bila dah pakai ja sampai lupa nak snap packaging lens tu, Kali ni beli ...

Post has attachment
Balik kampung..
Assalamualaikum.. Cuti tahun baru cina kali ni balik kampung suami di Sipitang.. Cuti beberapa hari ja, takpa lah yang penting dapat luangkan masa bersama suami, bukannya selalu dapat jumpa, sedihnya tinggal berjauhan  :'(. Lama juga tak balik kampung, last...

Post has attachment
DIY Masquerade mask
Assalamualaikum. DIY kali ni saya nak kongsikan cara buat topeng dengan menggunakan gam panas. Alkisahnya adik ada dinner untuk tingkatan 6, tema mereka adalah topeng.. mulanya nak beli ja tapi nanti tersama pula dengan kawan-kawan adik yang lain tak bestla...

Post has attachment
WW #Baju melayu
Assalamualaikum. Selamat tahun baru 2016 semua, entry pertama untuk tahun ni..begini lah kalau tak ada idea mau menulis hmm.. ni pun entry pendek ja. Baju melayu pertama yang saya buat, rujuk google dan youtube alhamdulilah siap juga akhirnya.. Istimewa unt...

Post has attachment
Resepi Kek chiffon durian
Assalamualaikum.. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi kek chiffon durian, dah lama buat baru sekarang nak kongsi resepi (idea menulis ke laut _') . Musim durian yang berlambak pun lama dah berlalu, pergi pasar malam saja sana-sini longgokan durian.. N...

Post has attachment
Tempahan jahitan
Assalamualaikum. Bulan ni saya dapat tempahan jahitan daripada makcik untuk majlis perkahwinan, 5 pasang dress semuanya.. alhamdulilah rezeki.. hujung tahun ni biasanya banyak orang naik pelamin kan, di kampung ni saja pun banyak jemputan kenduri kahwin heh...

Post has attachment
Majlis bersanding Armi & Nadia
Assalamualaikum. Part kedua untuk majlis perkahwinan adik ipar. Majlis bersanding diadakan pada 26.9.2015, seminggu sebelum tu majlis nikah dah diadakan di tempat pengantin perempuan di Masjid Bandaraya Kota Kinabalu dan bersanding di dewan Wisma Pertanian ...

Post has attachment
Jahit baju kurung adik
Assalamualaikum. Selamat petang semua sudah minum petang hehe.. Alhamdulilah siap juga baju kurung adik, baju kelas katanya tapi skirt tak ada sebab bajet kelas tak cukup. Dah lama sebenarnya tak menjahit baju kurung ni, ada juga yang bertanya tempahan baju...
Wait while more posts are being loaded