Profile cover photo
Profile photo
Amer Jaya
648 followers
648 followers
About
Amer's posts

Post has attachment
Cara Aku Wax Kereta Dengan Mudah Dan Tahan Lama
Cara Aku Wax  Kereta Dengan Mudah Dan Tahan Lama  Ok. Aku ni paling malas nak cuci kereta. Jangan diikut lah perangai aku. Dalam sebulan aku cuci sekali je. Tu pun kalau kotor sangatlah. Kalau belum kotor hehe. Tutup mata. Tapi kadang-kadang rimas juga driv...

Post has attachment
Rahsia Aku Dekan GPA 3.5 Versi 2016
Serious aku tak tahu nak blog pasal ape. Jangan marah kat aku k. Ok. Aku ni final year student bachelor in administration science. Sepanjang aku belajar diploma and degree ni. Aku hanya mampu dapat dekan satu sem je. Tu pun time degree ni ha. Last semester ...

Post has attachment
Kurus dengan Oat. Berkesan.
Ok Memandangkan lately banyak keyword masuk ke blog aku cari keberkesanan Oat dalam menguruskan badan. Memandangakan aku pun berjaya kurus dengan bantuan oat ni. Memang aku setujut dengan statement itu. Oat boleh menguruskan badan. Tetapi dengan cara yang b...

Post has attachment
Tempat Makan Best Di Kuching Sarawak
Tempat Makan Best Di Kuching Sarawak Hye. Selepas hotel bajet. Kita ke tempat makan pulak. Selepas busy seharian jalan-jalan sekitar bandaraya kuching. Mesti lah lapar and nak makan sesuatu yang lain lain sikit dari semenanjung di sinun . haha. Ok. Ini hany...

Post has attachment
Hotel Termurah Di Kuching, Sarawak? Trip bajet ke Kuching Sarawak.
Hotel Termurah Di Kuching, Sarawak? Trip bajet ke Kuching Sarawak.  Hye guys, welcome to Kuching, Sarawak.  Untung lah dapat pergi ke sini. Tak semua orang dapat datang ke Kuching, Sarawak. Betul tak tipu. haha. Mesti korang tengah plan nak stay menginap de...

Post has attachment
Awas! Inilah Punca Traffic/Visitor Blog Menurun.
Awas! Inilah Punca Traffic/Visitor Blog Menurun.  Assalammualaikum . Setelah sekian lama membisu. Kini aku nak menaikkan semula traffic blog aku yang semakin hari semakin menurun dan merosot. Kalau dulu bolehlah senang dudok dengan visitor 1Riban sehari. Ta...

Post has attachment
Cara nak cepat dapat ramai follower di Instragram. Cepat Dan Mudah.
Cara nak cepat dapat ramai follower di Instragram. Cepat Dan Mudah.  p/s tips ini tak perlu download apa2 apps. Just guna app instagram sahaja.   Hye Reader. Memandangkan search keyword untuk Cara Cepat dapatkan follower ramai di twitter aku memang banyak o...

Post has attachment
Trip bajet ke Sunway Lagoon.
Trip bajet murah berbaloi ke Sunway Lagoon.  Ok. Memandangkan aku tak lama lagi nak ke sini lagi kali kedua. Jadi eloklah aku refresh balik pengetahuan aku pergi ke Sunway lagoon ni dari Kl Central. Gila nak survive kat Kl tu. Ok. Korang kena tahu Tiket Sun...

Post has attachment
Tips dan Ekspedisi ke Gunung Serapi Kuching Sarawak.
Assalamulaikum.  Tips Ke Gunung Serapi Kuching Sarawak. Seriously lama tak beblogging. Demi menaikan semangat blogging aku. Better aku mula post something. Kalau tak memang berdebu terus blog ni. Ok kali ni amer nak share tips dan pengalaman naik ke gunung ...

Post has attachment
Universal Studio Singapore! Aku datang.
Assalammualaikum pembaca. ade lagi ke pembaca ? Macam takde je ? Haha. apa mimpi aku berblogging ni. Ha ha. Traffic aku dah merudum. Kena update. Oklah ni aku nak habak mai pasal trip aku ke singapore. Dengan family. Hari tu dah update dah tapi sekerat jala...
Wait while more posts are being loaded