Profile cover photo
Profile photo
Communicerenenzo
1 follower -
Communicerenenzo versterkt uw teamwerk met werving en selectie, trainingen en coaching.
Communicerenenzo versterkt uw teamwerk met werving en selectie, trainingen en coaching.

1 follower
About
Posts

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Wat is nu echt Assertiviteit?
Een van onze meest aangevraagde en gegeven trainingen is assertiviteit, communiceren vanuit jezelf?Het valt ons op dat het begrip assertiviteit voor veel mensen een andere betekenis heeft.Ook wordt er snel door anderen een label op mensen geplakt dat ze assertiever moeten zijn.

Maar wat is assertiviteit nu werkelijk?

Want:

Wie wil er nu niet gehoord worden?
Wie vindt het niet belangrijk om zijn persoonlijke grenzen te bewaken?
Wie wil er nou niet zijn doelen behalen?
Het lijkt zo vanzelfsprekend maar voor veel mensen is het lastig om balans te krijgen tussen het behouden van een relatie en het behalen van doelen. En dit is nu precies wat Assertiviteit is.

Agressief gedrag

Soms ligt de nadruk op het behalen van de (persoonlijke) doelen en kan iemand zijn zin echt doorduwen ten koste van de relatie.

Dit gedrag komt agressief over en werkt op de lange termijn niet optimaal. Natuurlijk heb je je doel behaald maar hoe lang blijft dit standhouden als je collega’s of omgeving dit niet blijven ondersteunen?

Agressief gedrag herken je aan:

Anderen overheersen
Anderen negeren
Slecht luisteren
Overdreven veel kritiek op anderen geven en deze kritiek blijven herhalen
De stem verheffen of zelfs schreeuwen

Sub assertief gedrag

Een andere manier die veel mensen gebruiken is het sub assertieve gedrag. Zij nemen een afwachtende houding aan en gaan conflicten uit de weg. Zij kiezen dus alleen voor het behouden van de relatie. Dit werkt wellicht op korte termijn maar uiteindelijk zie je dat mensen integriteitsproblemen krijgen. Ze zeggen op meer dingen ja dan ze kunnen waarmaken en uiteindelijk krijgt de relatie toch een deuk.

Sub Assertief gedrag herken je aan:

Zich stil houden,
Snel toegeven,
Geen kritiek durven te geven
Moeilijk complimenten ontvangen
Onenigheid vermijden
Assertief gedrag

De manier om op lange termijn je persoonlijke doelen te behalen en de relatie met anderen de juiste aandacht te geven. Je bent in staat om jouw gezichtspunt duidelijk te maken zonder door te duwen maar ook zonder je te verbergen als je tegengas krijgt.

Voorbeelden van assertief gedrag:

Communiceren door te spreken en te luisteren en in staat te zijn vragen te stellen en samen te vatten zodat er een actieve communicatie ontstaat.
Kritiek uiten in de volgorde van “ik constateer dit probleem”, “dit doet het met mij”, “verzoek tot oplossen doen”, “opdat probleem wordt opgelost”. Voorbeeld: “Buurman, uw auto blokkeert mijn oprit, zo kan ik niet bij mijn huis komen, zou u deze een andere plek kunnen geven?”
Duidelijk formuleren van eigen wensen.
Voor jezelf spreken, niet zeggen wat een ander wil horen maar je eigen mening durven te geven.
Emoties durven te uiten.
Complimenten kunnen geven.
Complimenten kunnen ontvangen.
Verzoeken kunnen weigeren.
 Hoe kun je nu assertief worden? En kan dit eigenlijk wel?

Ja hoor, je kunt het leren. Wat belangrijk is, is dat je de reden waarom je nu niet assertief bent, leert kennen. Wat voor stijl van communiceren heb je? Ben je introvert of juist extravert? Wat heb je van huis uit meegekregen?

De Assertiviteitstraining zal je moeten leren wat Assertiviteit voor jou betekent. Het is namelijk een zeer persoonlijk onderwerp.

Onderwerpen in een training  zijn:

Wat is assertiviteit?
Hoe kun je meer begrip voor jezelf krijgen en de mensen met wie je te maken hebt?
Welke communicatietechnieken kun je inzetten om een goede balans te houden tussen wat jij wilt bereiken en de samenwerking met anderen.
Leren om assertiever te worden doe je niet uit een boekje, het is een vaardigheid die je moet oefenen. Het liefst in een omgeving waarin jij aangemoedigd wordt en durft stappen te maken die jij alleen nog niet weet te maken.

Het resultaat van een assertiviteitstraining is: 

Je kunt je grenzen op een prettige manier aangeven.
Je zelfvertrouwen is vergroot.
Je gaat conflicten niet langer uit de weg, maar weet hoe je met goede communicatie tot een oplossing kan komen. Of je hoeft anderen niet te overheersen om zaken voor elkaar te krijgen.
Je werkt uiteindelijk prettiger en effectiever met anderen samen.
Wil jij een training Assertiviteit, communiceren vanuit jezelf bij ons volgen?

Klik dan hier.
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Vind jij communiceren met dominante mensen ook lastig?

Wij maken voor veel mensen een persoonlijke maatwerktraining op het gebied van assertiviteit of het vergroten van hun zelfvertrouwen.  En wanneer je een training op maat maakt dan ga je natuurlijk eerst inventariseren wat iemand wil leren en wat situaties of mensen zijn waar iemand het moeilijk mee heeft. Opvallend is dat meer dan 75% van de mensen dan aangeeft dat zij moeite hebben met het omgaan met dominante mensen. Zij vinden het moeilijk om met dominante mensen te communiceren en het samenwerken met dominante mensen wordt al helemaal als een grote uitdaging ervaren.

Blijkbaar zijn er nogal wat dominante types op de werkvloer te vinden en zijn die een struikelblok voor veel collega’s.

De meest gehoorde klachten over dominante mensen zijn:

Neemt nooit tijd om te luisteren.
Is kort af of kort door de bocht.
Wil alleen maar horen dat je doet wat hij of zij opdraagt.
Laat je nooit meebeslissen.
Is niet duidelijk in wat er verwacht wordt.
Heeft geen geduld.
Heeft geen gevoel voor mensen.
Is altijd competitief.
En dit wordt in verschillende bewoordingen aangegeven.

Wanneer je dit lijstje zo bekijkt dan lijkt het alsof mensen met een dominante stijl van communiceren het beste in een solistische rol zouden kunnen werken.
Natuurlijk is dit niet helemaal waar. Zij kunnen prima in een solistische rol uit de voeten, maar ook in een rol waar zij de leiding mogen nemen, kunnen ondernemen en richting mogen geven aan processen kunnen dominante mensen prima uit de voeten.

Wat betekent dit dan voor de mensen die met de dominante collega moeten samenwerken?  Want zij geven vaak aan moeite te hebben met het omgaan met deze stijl?

Wij maken in onze persoonlijke maatwerktrainingen duidelijk waar je eigen stijl van communiceren ligt en welke behoeftes dit met zich meebrengt.

Het maakt nogal uit of je meer extravert bent zoals het dominante type of introvert. En ben je gefocust op resultaten zoals het dominante type of op mensen?
Dit is een eerste stap op weg naar begrip. Jezelf kennen en de ander herkennen.
Een volgende stap is weten wat je met jouw stijl dan kunt doen om tot een goede communicatie te komen.
Dat wil niet zeggen dat je je als een kameleon moet aanpassen aan de ander, maar wel dat je rekening houdend met de communicatie behoefte van jezelf en de ander een weg vindt zodat je elkaar weet te begrijpen.
Een handige tip die we vaak geven is deze:

Zorg dat je je voorbereid hebt voor je met de dominante collega in gesprek gaat.

Dit lijkt een open deur maar besef dat je door je voor te bereiden je kunt nadenken over de inhoud van het gesprek. Leg dan de nadruk vooral op de praktische zaken, benoem resultaten en geef ruimte om de uitkomst te beïnvloeden. Vraag dus input van de dominante gesprekspartner.

Wordt je met een vraag overvallen, neem dan je ruimte door aan te geven dat je er op moment x op terugkomt en doe dit dan ook.

Er is nog veel meer te leren over het omgaan met dominante mensen op het werk en in het leven.

We maken graag een persoonlijke maatwerktraining voor jou die precies die handvatten biedt die jou verder helpen in je communicatie en samenwerking met dominante mensen. Neem contact met ons op en we leggen je precies uit wat we voor jou kunnen beteken.

 
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Communicatie en vertrouwen in teams
De afgelopen periode hebben we een aantal teams begeleid. De ene keer om de effectiviteit van het team te vergroten, een andere keer was de opdracht het samenwerken te verbeteren en ook stond het onderwerp communicatie als team op het menu.
Allemaal loten van dezelfde stam lijkt het.
Dat klopt natuurlijk want wanneer de communicatie niet goed loopt, lijdt de samenwerking daaronder en is een team niet effectief. 

Wat ligt hier nu aan ten grondslag? 
• Zijn het alleen de verschillende persoonlijke communicatiestijlen die botsten?
• Zijn het de verschillende belangen van de teamleden?
• Ligt het aan de leidinggevende of manager?
• Is het de cultuur van een organisatie?
Ons is opgevallen dat alle antwoorden van toepassing zijn, soms meer van het een en soms meer van het ander. Alle combinaties leiden echter tot een belangrijke overeenkomst die we in de teams zagen: een gebrek aan vertrouwen.
Dit gebrek aan vertrouwen heeft veel effect op alle punten.
Wanneer je als medewerker je wilt uitspreken naar een collega of leidinggevende, is het heel belangrijk dat je dit in een vertrouwde setting kan doen. Ook moet je er zeker van zijn dat wat je zegt niet tegen je gebruikt gaat worden. Niet iedere persoonlijke communicatiestijl zal zich even gemakkelijk uitspreken en bij een gebrek aan vertrouwen zal dit zeker niet gebeuren.
De cultuur in een organisatie draagt veel bij aan het wel of niet hebben van vertrouwen in elkaar binnen het team. Is de cultuur open en kan alles besproken worden, zal het wederzijds vertrouwen groeien. Is men niet gewend om elkaar direct aan te spreken of wordt er vooral over elkaar en weinig met elkaar gesproken dan (ont)breekt het vertrouwen.
Samenwerking en effectiviteit nemen dan recht evenredig af!
Kun je dit dan opbouwen of herstellen?
Ja dat is mogelijk maar het vraagt een flinke inspanning van alle teamleden, manager en de organisatie in het algemeen.
Duidelijkheid over de doelen van het team, de communicatielijnen, de manier van communiceren en de verschillende persoonlijke communicatiestijlen en hun behoeftes, kwaliteiten en valkuilen zijn essentieel.
Gelukkig is dit onze expertise en hebben we  helder in kaart kunnen brengen wat er in de teams speelde en waar de oplossingen liggen. Maar dan begint het echte werk pas. 

Vertrouwen is een kwetsbaar evenwicht! 
“Wie geen vertrouwen in anderen stelt, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen.”
Lao Tse Chinees filosoof

Post has attachment
Wat is ons de afgelopen periode nu het meest opgevallen? We zijn druk geweest met het trainen van verschillende mensen in groepsverband en individueel. Meestal was het onderwerp ‘Communicatie’ en dan in combinatie met bijvoorbeeld hoe je professioneler je rol in je bedrijf kunt uitvoeren.
Tijdens deze trainingen, zowel in-company als tijdens onze nieuwe persoonlijke maatwerktrainingen, hoorden we van deelnemers dat wanneer het ging over assertiviteit, je collega’s aanspreken op gedrag, een presentatie houden of nee zeggen tegen een opdringerige telemarketeer men moeite had om zich uit te spreken uit angst verkeerd over te komen of de ander te kwetsen.
Natuurlijk is dit geen nieuw fenomeen en werken we al jaren met mensen die het moeilijk vinden om effectief te communiceren maar opvallend was het wel dat dit ineens vaak aan bod kwam.
Wat we van de deelnemers hoorden, is dat ze bang waren een flater te slaan, iets verkeerd te zeggen of verkeerd over te komen.
Dit is een gedachte die vooral werd uitgesproken bij mensen die van nature meer introvert zijn.
Wat we ze hebben laten zien, is dit: 
Jouw binnenwereld, wat jij denkt, wat jij ziet, wat jij voelt, is van jou. 
Jouw buitenwereld ziet dit niet. Er bestaat dus een groot verschil tussen hoe jij je van binnen voelt als je Nee moet zeggen of voor een groep staat en wat jouw publiek aan de buitenkant van jou ziet.
In de praktische oefeningen en rollenspellen die we met de deelnemers hebben gedaan om dit aan den lijve te ondervinden, hebben we ze kunnen laten zien hoe groot dit verschil kan zijn.
Een deelneemster die van nature heel verlegen en afwachtend is en die heel bang was om zich uit te spreken, leerde hoe ze op een duidelijke manier zonder de andere partij te schaden, Nee kon zeggen.
De vorm van het gesprek had ze geoefend en na een tijdje had ze dat onder controle. Nu nog het innerlijke gevoel. Ze had het gevoel dat ze rood werd, ging zweten en hartkloppingen kreeg als ze Nee moest zeggen. En ze was er van overtuigd dat degene tegen wie ze dit moest zeggen dit ook zou zien en daar dus gebruik van kon maken.
Hoe kun je iemand nu laten zien dat wat je van binnen voelt aan de buitenkant onzichtbaar is? 
Tja niets simpelers dan een camera er op zetten en het rollenspel te doen!
En wat wij in de training allang gezien hadden, kon zij nu zelf gaan bekijken. Ze werd helemaal niet rood, er was geen zweetdruppeltje te bekennen en het gesprek werd prima afgerond met het gewenste resultaat, namelijk er werd tussen beiden overeenstemming bereikt.
Deze deelneemster die het aanvankelijk (net als iedereen die we ooit in beeld hebben gehad) vreselijk vond om naar zichzelf te kijken en te luisteren, zag dat haar communicatie er professioneel, vriendelijk en daadkrachtig uitzag. Geen rode wangen, geen gehakkel, geen zweet.
Voor haar was dit een openbaring, want ze had het rood, gehakkel en gezweet namelijk wel gevoeld. Toch was het aan de buitenkant niet zichtbaar. 
Het gaf haar meer zelfvertrouwen en ze werd zich bewust dat haar binnenwereld zich echt aan de binnenkant bevindt en dat ze het allemaal kan en mag voelen maar dat het haar niet hoeft te belemmeren in gesprek met anderen.

Nu lijkt het net of dit verschijnsel alleen bij introverte mensen zou voorkomen. Niets is minder waar. Denk maar eens aan al die mensen die regelmatig optreden, speeches houden, trainingen geven etc. Ook zij hebben soms last van nervositeit. Ook zij hebben soms hartkloppingen of zweetoksels. Maar ze doen het toch. 
Wat maakt nu het verschil?
Zij weten dat ze door die momenten heen komen. Zij weten dat de buitenwereld dit niet ziet, en zij weten ook dat zij net als ieder mens het recht hebben om zich uit te spreken.
Kijk maar eens naar dit filmpje; https://www.youtube.com/watch?v=tfcW-_PZgXM


Wil jij ook leren je op een comfortabele manier uit te spreken?
Wil je leren hoe je jouw rol binnen jouw bedrijf effectiever kunt uitvoeren?
Neem dan contact met ons op dan geven we je vrijblijvend advies over wat voor jou de beste training is.

Post has attachment
Vacature: Operations Manager in de regio Rotterdam 

Post has attachment
Kom je ook naar het seminar Communiceren met Stijl op 5 maart in Haarlem? Je leert er in 1 middag wat de 4 belangrijkste stijlen van communiceren zijn en hoe je die kennis kunt gebruiken om effectiever met iedereen te communiceren.
Wait while more posts are being loaded