Profile

Cover photo
Syuhada Salleh
844 followers|8,162,701 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Travelog Bandung Sept 2016
  Salam..  Alhamdulillah... Akhirnya dapat jugak aku jejakkan kaki ke Indonesia.. Tempat pertama yang akan aku akan jelajahi ialah Bandung ! haha.. Kenapa Bandung?? tak ada sebab tertentu pon.. cuma rasa macam nak pergi somewhere dengan my bff (Azie & Fatin...
 ·  Translate
Salam.. Alhamdulillah... Akhirnya dapat jugak aku jejakkan kaki ke Indonesia.. Tempat pertama yang akan aku akan jelajahi i...
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena
Salam..  Tamat  15 Oct 2016 15 October 2016 Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef  
 ·  Translate
Salam.. Tamat 15 Oct 2016 15 October 2016 Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Travelog China 2016 - Day 1
Salam.. Travelog
China 2016 : Wuhan - Beijing - Xian    Ini
cerita time bulan puasa lagi.. Kami gerak ke China pada 8hb Jun 2016.. Kami ke airport dalam pukul 5.30pm.. Masa
ni tak sampai sejam lagi nak buka puasa.. Niat nak buka puasa dalam flight, nak tapa...
 ·  Translate
Turun dari flight, ada shuttle bus disediakan. Boleh naik bas ni untuk masuk ke terminal airport. Jarak dia tak ada lah jauh sangat, tapi sangat membantu la actually. Aku dan anis dengan backpack yang berat, memang tak sanggup lah nak bawa jalan jauh. Penat.. Aku tak sure kami turun di terminal ...
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Short Escape to Beaufort & Sipitang - misi mencari satay (part 2)
Salam.. sambungan dari  Short Escape to Beaufort & Sipitang - misi mencari... Dari Beaufort, kami bergerak ke Sipitang pula untuk mencuba satay di Sipitang.. Sampai di sana, kami singgah di masjid dulu untuk solat jamak sebeluum bergerak ke Esplanade Sipita...
 ·  Translate
Dari Beaufort, kami bergerak ke Sipitang pula untuk mencuba satay di Sipitang.. Sampai di sana, kami singgah di masjid dulu untuk solat jamak sebeluum bergerak ke Esplanade Sipitang.. Di Esplanade Sipitang, terdapat banyak gerai menjual satay di situ..Korang boleh pilih je yang mana korang nak.
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Travelog China 2016 - Day 1
Salam.. Travelog China 2016 : Wuhan - Beijing - Xian     Ini cerita time bulan puasa lagi.. Kami gerak ke China pada 8hb Jun 2016.. Kami ke airport dalam  pukul 5.30pm .. Masa ni tak sampai sejam lagi nak buka puasa.. Niat nak buka puasa dalam flight, nak t...
 ·  Translate
Sempat lagi aku beli Air Asia travel pack ni.. Bila fikir balik aku nak tidur dalam train nanti kan, jadi aku beli siap-siap.. Pack ni ada selimut, bantal kecik dengan penutup mata.. Dapatlah tidur dengan lena bila guna pack ni.. Perjalanan ke sana tak terasa jauh sangat.
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Beli Kaspersky Antivirus di Lazada
Salam..  3 hari lepas aku shopping lagi di Lazada .. Kerap juga aku shopping online baru baru ni..semuanya gara gara shopback ni..haha Aku beli banyak benda juga lah.. salah satunya antivirus untuk laptop aku ni.. Hampir setahun lebih dah Kaspersky Internet...
 ·  Translate
Beli 3 hari lepas, hari ni dah sampai barang.. Cepat juga servis dia..aku tak expect sampai dalam 3 hari sebab aku postkan ke alamat di Sabah.. Tak sangka cepat juga sampai.. Dalam kotak ni ada CD, user guide, kad activation code. sampai aje..terus aku uninstall kaspersky lama, dan install yang ...
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!
Salam..  For now, produk yang selalu pakai just yang basic je.. Lipstick dengan foundation/compact powder.. Tmat 26 Sep 2016
 ·  Translate
Salam.. For now, produk yang selalu pakai just yang basic je.. Lipstick dengan foundation/compact powder.. Tma...
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Char Kuey Teow Penang di area Cybercity
Salam..  Hari selasa baru baru ni aku sempat cuba Char Kuey Teow Penang yang dijual di area Cybercity , berdekatan dengan rumah aku.. masa tu kerja pagi, dalam pukul 4 lebih baru habis passover round/shift pagi then tak tau nak makan apa.. Tetiba teringat h...
 ·  Translate
Portion dia pula boleh la buat lapik perut..kalau makan time lapar giler memang tak kenyang sangat lah..haha..makan 2 bungkus konfom kenyang..^^. zoom in sikit.. makan panas panas memang best! terliur pulak tengok gambar ni semula.. dah lah tengah lapar ni.. ok la..aku bagi rating 3.5/5.. next ...
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Kuala Penyu - Tempurung Seaside Lodge
Salam..  Ini cerita tahun lepas punyaaa.. lama dah ke sini, tapi baru nak share kat blog..boleh tengok balik time dah tua nanti..hehe Masa ni kami pergi berempat.. Aku, Pika, Inah & Hannan .. Inah dah takde kat Sabah, dah balik semenanjung for good.. miss h...
 ·  Translate
lama dah ke sini, tapi baru nak share kat blog..boleh tengok balik time dah tua nanti..hehe. Masa ni kami pergi berempat..Aku, Pika, Inah & Hannan.. Inah dah takde kat Sabah, dah balik semenanjung for good.. miss her so much! Ok, jom lah layan gambar je.. Roundabout Kuala Penyu.
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari
Salam..  Tamat 23 September 2016 
 ·  Translate
Salam/Hi.. Syuhada here ! anything can contact me at syuhadasalleh@gmail.com. Search This Blog. Loading... ads · budak comel. Jerit Di Sini ! View shoutbox. Kisah Lama. ▼ 2016 (72). ▼ 08/14 - 08/21 (3). Giveaway Dan Pencarian Bloglist by Jepun Mari · Short Escape to Beaufort & Sipitang - misi ...
1
Add a comment...

Syuhada Salleh

Shared publicly  - 
 
Short Escape to Beaufort & Sipitang - misi mencari sate (part 1)
Salam..  Last few weeks sebelum masuk posting baru, aku ke Beaufort dengan Pika dan Leha.. Kononnya sebelum tu macam nak pergi jauh sikit, Sandakan ke Kuching ke.. Last last kami pilih Beafort je sebab tak cukup masa..  Pika yang drive.. Aku postcall masa n...
 ·  Translate
Brunei Satay House II !! Katanya sate dekat situ sedapp.. So, apalagi kami lunch sate la hari tu.. dan nasi ayam situ pon katanya best juga...kami ingatkan kedai yang sama, jadi kami order nasi ayam dia juga..hmm..rasanya kurang best lahh.. rupanya nasi ayam tu di kedai lain.. Lunch kami.
1
Add a comment...
Basic Information
Gender
Female
Links
Contributor to