Profile cover photo
Profile photo
sasha rahmat
About
sasha's posts

Post has attachment
CAULIFLOWER CASSEROLE
assalamualaikum pretty dolls hari ni nak share menu mudah dan sedap... menu low carbs untuk saya dn gals but abg cik pun tumpang semangkuk arr... dia bilang sedap arr mummy...means ape tu eh...(means even diet foods can tasted better....walla) bahan2 1/2 bu...

Post has attachment
APPLE PIE COOKIES
ASSALAMUALAIKUM pretty dolls made this cutey pie/cookies yesterday with darling baby recipe from smitten kitchen tq so much for sharing this awesome recipe Crust 2 1/2 cups (313 grams) all-purpose flour, plus more for dusting surfaces, dipping fork 4 tables...

Post has attachment
MEATBALL SALAD
ASSALAMUALAIKUM pretty dolls a very simple salad for meat lover  for a meatball 300gm of ground beef blackpepper & salt to tasted 1/2 onion - finely diced 1 tsp of mxed herb 1/2 packet of  seri aji blackpepper - dilute with 1/2 or more cup of water methods ...

Post has attachment
TOMYAM KARI AYAM
ASSALAMUALAIKUM pretty dolls adik & abg cik suka kari baby suka tomyam acammana? kita gabungkan dua2 rasa ni fullamak fullabah lerr mmg sedap senang jer nk sediakannya masak kari cam biasa pastu bohkan 2 ketul kuib maggi tomyam TOMYAM KARI AYAM Bahan2 1 btg...

Post has attachment
MARBLE CHEESE BROWNIES
assalamualaikum lama sangat tak baking .. hr ni nk share recipe dah lama dah ni. and bet smua org dah tau kan... corak marble pula dihasilkan dr tangan keras my kk nam...si adik lepas dah buat dia suruh mummy cakap cantik..cantik... suka ati adik ler ...nak...

Post has attachment
urap kerang
Bahan2 1 kilo atau lebih kerang- dibersihkan direbus & dibuang cengkerang 1 ikat kangkung dibersihkan 2 ikat daun pegaga - dibersihkan 1 ikat pucuk ubi - dibersihkan dn direbus semangkuk tauge dibersihkan 2 ke 3 helai daun ekor - dihiris Bahan untuk serundi...

Post has attachment
kerabu pucuk paku
assalamualaikum semua makanan yg ringkas dan mudah2an makanan ini jg dpt menyihatkan badan. Bahan2 pucuk paku - dibersihkan dn dicelur dgn air panas, dibilas dgn air sejuk dn toskan - ketepikan taugeh - dibersihkan 1 biji bwg besar - dihiris 1 ke 2 biji lim...

Post has attachment
patty salad
it a simple salad. why patty? coz we gonna use beef patty / chicken patty made for a burger. all u need is a patty for a person some green for a salad and dressing to complete it patty simply grilled some patty leave to cool and cut to bite size dressing so...

Post has attachment
thank u 4 watching

Post has attachment
baked broccoli / asparagus
enjoy low carb meal for breakfast BAKED BROCCOLI / ASPARAGUS recipe by cha ing 1 bunch broccoli or asparagus - cut to bite size & blanch 1 chicken sausage 1/2 onion - diced some cheddar cheese salt and blackpepper to tasted 5 cherry tomatoes - halves 1 egg ...
Wait while more posts are being loaded