Profile

Cover photo
Kolarac Centar za muziku
Worked at Zadužbina Ilije M. Kolarca
65 followers|22,647 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
 
Bazar četiri vetra
Promenadni koncert na Kolarcu!
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
 
Mala škola bontona – Kako se sluša saksofon / Subota 24. septembar u 11 č. Velika dvorana

Dečiji orkestar saksofona - čine učenici saksofona osnovne i srednje muzičke škole „Josip Slavenski“:

Antonela Ilijić, Lazar Đorđević, Katarina Tolić, Mateja Blažić, Nataša Petrović, Filip Sokač, Iva Živanović, Lazar Đurić, Staša Vujasinović

Organizator Centar za muziku

Cena karte 200 dinara

Šetajući kroz Kolarac, mališani slušaju o tome čemu služi ulaznica ili program koncerta, ko sve učestvuje u organizaciji jedne takve priredbe, gde se i kako umetnici pripremaju pre izlaska na binu, kako se ponaša tokom koncerta, ali i kako se i kada aplaudira.

Centralni deo programa je prilagođeni muzički program, mali koncert, koji traje od 20 do 30 minuta. Posle koncerta mali ljubitelji muzike često se druže sa umetnicima i domaćinima „Male škole".

Mala skola bontona Kako se slusa koncert

„Mala škola bontona – Kako se sluša koncert" je edukativni program Centra za muziku Kolarčeve zadužbine, započet u aprilu 2012. godine. Cilj je upoznavanje najmlađe publike sa Zadužbinom, načinom organizovanja i izvođenja jednog koncerta.

Radionice i koncerte za tri i po godine posetilo je oko 10.000 najmlađih ljubitelja muzike, pred kojima je nastupilo nekoliko desetina različitih ansambala (Sensartika, Metamorfozis, Gudači Svetog Đorđa, Kvartet klarineta Nevski, Kvartet Rocher, Simfonijski orkestar RTS, Ansambl Beltango, Vasil Hadžimanov bend, The BeastBeat, umenici Nemanja Nikolić, Iva Despotović, Stana Krstajić, Tea Dimitrijević, Iva Ugrčić, Ljiljana Nestorovska, Marija Gajić...).

„Školica" je predviđena za uzrast od 5 do 10 godina, ali do sada je izuzetno dobro primljena i kod publike mlađe i starije od navedenog uzrasta. Najmlađi imaju priliku da prošetaju prostorom Zadužbine, od ulaza, foajea i blagajne, preko centralnih holova i garderoba za umetnike, do bine Velike dvorane.

„Mala škola bontona – Kako se sluša koncert" održava se svake poslednje subote u mesecu u 11 sati. Izuzetak su jul i avgust, meseci letnjeg školskog raspusta.

Domaćin programa je kontrabasista i televizijski voditelj Miloš Milovanović
 ·  Translate
1 comment on original post
2
1
Add a comment...
 
 
АЛЕКСАНДАР СЕДЛАР и ПРИЈАТЕЉИ - Петак 16. септембар у 16.30 ч. Велика дворана
Дипломски из дириговања
Програм: Хонегер, Прокофјев, Седлар
Цена 200 дин.
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
 
#Bass Passion Фестивал контрабаса је музичка манифестација која спаја и представља нове тенденције у квалитетној уметничкој и популарној музици са едукацијом студената музике или младих музичких професионалаца. Погледајте: http://bit.ly/2bXjFhno #koncert #kolarac #bass #festival
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
 
БУБЊАРИ СА ПОДНОЖЈА ПЛАНИНЕ ФУЏИ 26. 09. у 19.30 ч - улаз слободан
#japan   #JTI   #koncert   #bubnjari  
 ·  Translate
Бубњари са подножја планине Фуџи Познати по енергичним перформансима и композицијама које изводе на традиционалним таико бубњевима, чланови чувене јапанске групе Ондекоза наступиће у Коларчевој задужбини 26. септембра у 19.30 часова уз подршку Амбасаде Јапана. Концерт је омогућила компанија "Japan Tobacco International" и улаз ће бити бесплатан. Бесплатне карте се могу подићи на билетарници Коларчеве задужбине. За несвакидашње наступе Ондеко...
View original post
1
1
Add a comment...
1
Add a comment...
 
 
"Njujork Artist Menadžment" predstavlja #kvintet Duke Bojadžiev-a u Beogradu http://bit.ly/2cczByx
Petak, 16. septembar, 20 časova, Kolarac
Renomirani kompozitor, muzički producent i pijanista poreklom iz Makedonije, ali sa adresom u Njujorku, predstaviće svoj kvintet 16. septembra u 20 časova u koncertnoj dvorani Kolarac u Beogradu.
Duke Bojadžiev nastupiće sa ekipom vrhunskih muzičara i dugogodišnjih saradnika: virtuoza na klarinetu Ismaila Lumanovskog, koji živi u Njujorku, ali redovno nastupa po dvoranama širom sveta, Tanja Carovska živi i radi u Londonu, a kao vokal se pojavljuje u velikim holivudskim filmovima "The Passion of The Christ," "Troy,", Martin Gjakonovski na kontrabasu, živi u Kelnu i jedan je od najtraženijih evropskih džez basista, Kostas Anastasiadis, dolazi iz Grčke, bubnjar i perkusionista sa dugogodišnjom internacionalnom karijerom.
#kolarac #koncert 
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
 
Adriena Bartošova, vokal, klavir, Juraj Burian, gitara - Petak 1. jul u 20 č. Velika dvorana

Povodom preuzimanja predsedavanja u Savetu Evropske unije, Ambasada Slovačke Republike u Beogradu organizuje koncert poznate slovačke džez pevačice Adriene Bartošove. Adriena, koja je poreklom delimično iz Srbije, tokom karijere svirala je i pevala sa prominentnim muzičarima i grupama iz Evrope i SAD. Kompozitor je filmske muzike i muzike za pozorišne predstave. Ovim koncertom počinje serija događaja organizovanih od strane Ambasade Slovačke Republike u Beogradu, u kojima će se u narednih 6 meseci predstaviti slovačka kultura i umetnost.

Adriena Bartošova je jedna od vodećih i najuglednijih džez kompozitorki i pevačica u Slovačkoj. Tokom svoje karijere sarađivala je sa poznatim muzičarima i grupama iz Evrope i Amerike. Osnovala je SKAT džez grupu koja je prati na koncertima, međunarodnim festivalima, književnim večerima i soareima u Zapadnoj Evropi (Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Finskoj, Belgiji, itd.). Aktivno se bavi komponovanjem filmske muzike i povremeno glumi u slovačkom Nacionalnom Pozorištu.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=neIkxnY0Pqo

Cena karata 300 din.

Organizator: Ambasada Republike Slovačke u Beogradu
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
Work
Employment
  • Zadužbina Ilije M. Kolarca
Basic Information
Gender
Decline to State