Profile cover photo
Profile photo
Staffan Betnér
319 followers -
Snäll, hård och rättvis.
Snäll, hård och rättvis.

319 followers
About
Staffan's posts

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Bilder
19 Photos - View album

Post has attachment

Post has shared content

Post has attachment

Post has shared content
Rättighetsalliansen hotar Piratpartiet

Piratpartiet mottog i dag ett brev från Rättighetsalliansen med anledning av att partiet förser Pirate Bay med internetaccess. I brevet gör Rättighetsalliansen klart att de avser att driva en rättslig process mot Piratpartiet och dess företrädare om partiet inte stänger av nätet för Pirate Bay senast den 26 februari.

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, är upprörd över hotet:
– Piratpartiets verksamhet är laglig och laglig verksamhet ska inte behöva utsättas för hot av den här typen. Det är inte olagligt att förse Pirate Bay med internetaccess, säger Troberg. Det finns ingen lista över olagliga sajter som internetleverantörer inte får ge internetuppkoppling till.

Dessvärre är den typ av utpressning som Piratpartiet nu utsätts för inte ovanlig. Stora och små internetleverantörer utsätts ofta för liknande påtryckningar från upphovsrättsindustrins advokater.

– När man tycker att lagen inte räcker till tar de saken i egna händer och spänner åt tumskruvarna mot individer och företag som har svårt att hävda sig mot upphovsrättsindustrins penningstarka jättar, säger Troberg. Det är beklämmande att de tillåts fortsätta på det här viset med både politikernas och rättsväsendets goda minne.

Piratpartiet har nu till den 26 februari på sig att ta ställning till hur man ska hantera Rättighetsalliansens hot om en rättsprocess.

– Liknande fall har präglats av galopperande rättsröta och det är naturligtvis en sak vi måste ta i beaktande när vi beslutar hur vi ska gå vidare med den här saken. I dag är det tyvärr så att det faktum att en verksamhet är laglig inte är en garanti för att man ska få en rättvis rättegång. Det är just därför Piratpartiet finns och behövs mer än någonsin, avslutar Troberg.

Dokumentet från Rättighetsalliansen som pdf: http://www.piratpartiet.se/wp-content/uploads/2013/02/20130219-Information-till-PP-och-ST-1.pdf

Länk till pressrelease: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/piratpartiet/pressrelease/view/raettighetsalliansen-hotar-piratpartiet-838517
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded