Profile cover photo
Profile photo
iznajmljivanje ozvučenja
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Mislite li da je rock’n’roll heroj jednog vremena?

Može li se nešto naučiti iz te velike energije koja je pokrenula svet?

Neobično je snažan uticaj rok pesama od samog nastanka ovog muzičkog žanra, pa sve do danas kada se mogu čuti brojne varijacije istog. Autori i izvođači rok pesama davali su često izjave o tome da je rok poseban po mnogo čemu, a ipak svesni da su za mase mladih oni propovednici jedne nove religije.

http://www.iznajmljivanjeozvucenja.com/uticaj-rok-muzike-na-nase-zivote/

Post has attachment
Postoje mišljenja da se samo sa klasičnom muzikom može lečiti, ali to nije sasvim tačno. I savremena muzika može imati vrlo lekovito dejstvo, a pre svega se treba osloniti „na ono što uhu prija“, a to ipak zavisi od vlastitog ukusa.

Nešto što bi se moglo svesti kao zajedničko i kao nekakvo opšte pravilo je da muzika koja leči ne treba da bude brza i glasna.

http://www.iznajmljivanjeozvucenja.com/muzika-i-njena-primena-u-medicini-2-deo/

Post has attachment
Sa osvrtom u prošlost mogli bismo odgovoriti na ovo po malo neobična pitanja:

Ko čuva muziku?

Da li je muziku potrebno čuvati?

Ili još bolje, šta bi bilo sa muzikom da nije bilo njenih čuvara?

http://www.iznajmljivanjeozvucenja.com/ko-cuva-muziku/

Post has attachment
Da bismo povezali muzičke komponente potrebno je imati nešto što će ih spajati i omogućiti njihov nesmetan rad. To su naravno kablovi, ali nisu samo oni dovoljni. Još jedna važna komponenta jesu kontektori, a evo i zašto.

Konektori su komponenete koje služe za priključenje raznih vrsta uređaja preko kablova, kao na primer pojačalo i zvučnik ili pojačalo i mikrofon.

http://www.iznajmljivanjeozvucenja.com/konektori-vrste-konektora/

Post has attachment
Tokom cele godine, mada nešto manje u letnjem periodu održava se veliki broj konferencija različitog tipa u našoj zemlji.

Ono što je sastavni deo svake konferencije jeste i ozvučenje. Predavačima je ozvučenje potrebno kako bi izlagali pred posetiocima, a posetiocima kao bi ih čuli i postavljali pitanja iz publike.

Da bi sve štimalo kako treba potrebno je obezbediti adekvatnu i kvalitetnu opremu za skup tj. konferenciju. Ozvučiti je na pravi način i učiniti je takvom da se odvija bez problema, prekida i tehnički potpuno ispravno.

http://www.iznajmljivanjeozvucenja.com/ozvucenje-za-konferencije/

Post has attachment
Kako i kada je muzika postala objekat umetničkog stvaralaštva?

Svakako znamo da je postala veoma rano. Da je nastala iz razloga što je čovek želeo i nastojao da deluje na spoljni svet, da onima ili onome oko sebe nešto poruču, prenese, prikaže, dočara.

Pretpostvalja se da muzika i igra imaju zajedničko poreklo. One nastaju u kolektivu i sa kolektivom, a kada pojedinac peva ili igra, to u suštini ne menja mnogo intenzitet kod onih koji tu manifestaciju doživaljavaju slušajući.

Post has attachment
Ričard Kuk je kao dete zbunjeno otkrivao muziku i tehniku sviranja. Sve mu je izgledalo puno teže nego što izgleda. Zaključio je da postoje pogrešne note, komplikovani pokreti ruku i naizgled nepremostiva prepreka za čitanje muzike.


Godinama kasnije Ričard je osvojio nagradu Grammy, ali se ipak pitao postoji li način da se svira muzika na lakši način i dostupiji za sve. Shvatio je da može i napravio radikalan redizajn instrimenata, tehniku čitanja nota nazvanu “Freenotes” i jednostavan način muziciranju.


http://www.iznajmljivanjeozvucenja.com/muzicki-parkovi/

Post has attachment
#iznajmljivanjeozvucenja.com

Vikend nam je protekao u prelepom ambijentu na beogradskoj Adi Ciganliji. Prolava venčanja je bila za pamćenje.
Photo

Post has attachment
#iznajmljivanjeozvucenja.com

Jesenje proslave venčanja pored vode...definitivno naši favoriti!

Uz vesele mladence i goste, igralo se i pevalo uz kvalitetnu muziku i odličan zvuk našeg ozvučenja.
Photo

Post has attachment
#iznajmljivanjeozvucenja.com

Na proslavi venčanja u nedelju 15.10., svojim razglasom uz sjajne muzičare doprineli smo nezaboravnoj atmosferi ove proslave.
Photo
Wait while more posts are being loaded