Profile cover photo
Profile photo
Thomas Christensen
51 followers -
Kontoen er flyttet her over: http://tc.dk/p
Kontoen er flyttet her over: http://tc.dk/p

51 followers
About
Thomas's posts

Post has attachment
Denne g+ konto er på standby - + mig på denne konto: http://tc.dk/p

Post has attachment
Revet skræl og saft af en citron
1 fed hk hvidløg
Olivenolie.

Blandes

Hældes over varm pasta.

Server med rejer og persille. 
Photo

Post has attachment
Er fra mobil shots fra i morges
PhotoPhotoPhotoPhoto
View album

Post has attachment
Lidt fra london - skriver lidt på de enkelte senere..
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
5 Photos - View album

Post has attachment
Dagens valg foto

#valgfoto  

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten.

Kilde: http://www.enhedslisten.dk/pressebilleder (fotograf: Mark Knudsen)

Det her billede får mit fotograf-hjerte til at græde lidt, hver gang jeg ser det. Jeg har ikke gemt det til sidst, fordi at jeg har glædet mig til at kigge på Johannes ellers kønne ansigt. Men, undskyld, det er altså et dårligt billede.

Det er måske startet som et okay billede - når man kigger på de andre billeder af Johanne http://enhedslisten.dk/johanneschmidtnielsenpressebilleder, så er det tydeligt at hun er lidt svær at tage gode portrætter af (billederne virker lidt stive), men ellers er det fine billeder.

Billedet er taget ved 50mm med et Canon EOS 5D Mark II og vi er meget tæt på - dette giver nemt en let stirrende effekt, som her så er forstærket med den kraftig efterbehandling af Johannes øjne. Der er pumpet så meget lys i hendes øjne, at det hvide i det højre øje lyser. Hvis man kigger efter kan man også se, at det ene øje er mere blåt end det andet.

Her udover er der manipuleret så meget med lys niveauerne i billedet, at der opstår støj og pixelering. Hvis man kigger nærmere på den højre kind, ser det ud som om hun er helt rødsprængt (det naturlige lys som er forsøgt brugt har tydeligvis ikke været lys nok).

Det virker som om man har forsøgt med den helt store skønhedsbehandling, men først og fremmest har Johanne ikke brug for det, for det andet så virker det ikke særligt kompetent udført. Altså, når man nu var i gang, hvorfor så ikke fjerne mascara pletterne under hendes ene øje? Ville ønske at man havde brugt noget bedre lys, til at begynde med, hvis man virkelig ønskede et beauty-shot. Men igen - hvorfor? Hun er da køn (og ung) nok som hun er...

Vinklen giver en svag fornemmelse af at JSN, kigger op på os. Smilet er lidt dødt, nærmest afventende. Jeg er ikke helt sikker på hvad alt dette skal sige - normalt, ville jeg associere det med et udtryk for lille-pigethed eller underdanighed. Hvorfor hendes valg plakat skal udtrykke dette, forstår jeg ganske enkelt ikke. Og forøvrigt virker det ikke så godt, når folk kigger op på én fra en plakat, som hænger 3 meter oppe i luften.

Normalt, skal man kunne finde sig selv i rollen som beskuer, når et billede kigger direkte på en. Jeg forstår ganske enkelt ikke hvem det er Johanne kigger op på. Ikke hvis meningen er at man skal tænke, at hun er en kompetent politiker - eller bare en stærk kvinde, med ben i næsen. En kvinde, som er stolt af at have kunnet nedstirre Birthe Rønn Hornbech (beskrivelsen på http://johanneschmidt.dk/om-johanne-schmidt-nielsen gør relativt meget ud af dette).

Suk.
Photo

Post has attachment
Dagens valg foto

#valgfoto  

Lars Barfod, Konservative

Kilde: http://www.konservative.dk/Presse/Pressebilleder

Umiddelbart, og specielt i kontrast til Villy's billede, er det et af de mest ærlige billeder jeg har kigget på. Jeg finder ingen tydelige tegn på photoshop i billedet - tror der er lidt, men det er ikke noget som springer i øjet. Vi kan se skægstubbe og urenheder.

Det primære lys er en medium softbox - og så er der en sekundær refleksion i øjet, men jeg er i tvivl om hvor meget det bidrager til det samlede lys. Kan være at det bare er en trigger til det primære.

Softboxen er lidt oppe og til venstre - giver fornuftige skygger under næse og hage, men går godt ind i rynkerne på den side af ansigtet som vender imod os. Tager lige et par år af. Men ikke så meget at det virker unaturligt i forhold til den anden side af ansigtet, hvor lyset kaster flere skygger. Fint portrætlys til en voksen mand - som gerne vil se godt ud, men ikke for fimset.

Lars' ansigt er afslappet og smilende - som alle de andre valgbilleder. Lige midt i feltet. Uniformen er så klassisk business som det kan være. På grænsen til det konservative. Her er en mand som sagtens kan styre økonomien i et land som Danmark - eller i hvert fald i en medium stor bank!

Nok, indtil videre, det kedeligste billede. Hvilket måske, er lige præcis det som er meningen. LB er ikke statsminister kandidat - og hvis der er noget de Konservative har brug for, at sige så er det: "Her sker der ikke noget - vi har styr på sagerne. Business as usual!".

Altså indtil for et par dage siden, da de kom til at byde Radikale Venstre op til dans..
Photo

Post has attachment
Dagens valg foto

#valgfoto  

Villy Søvndahl, Socialistisk Folkeparti.

Kilde: http://www.sf.dk/presse/materiale/fotos (fotograf: Thomas A.)

I fotografisk stil og udtryk ligner Villys billede først og fremmest meget Anders Samuelsens billede. Når man holder de to billeder op ved siden af hinanden, virker det som et spejlbillede (https://plus.google.com/photos/110896920126624712024/albums/5648433156008800497/5648433156386366850).

Et nær kig fortæller, at der er brug mindst en stor lyskilde - en stor softbox umbrella over kameraet, vil jeg tro - som står for det meste af forskønnelsen. Fotoet er også let photoshoppet (mest øjnene, men der må også være noget hududglatning), men det meste er vist klaret med make-up (tydeligst på næsen) og så riiiigeligt med lys (når man nærmere sig en overeksponering, så udjævnes farverne - dette sker f.eks. i Villys pande).

Villy har ansigtet let på skrå i en lyttende og interesseret positur. Han tager os alvorligt. Blå strik og hør habit, siger - "jeg er seriøs, men ikke forretningsmand. Og hvis jeg er det, så på den der seje Steve Jobs måde".

Billedet er mindre fladt og karakterløst end Lars Løkkes, vi har en lille smule af det vi også ser i Helles billede: Gode karakterskabende rynker omkring øjnene og munden, som siger, her er et voksent menneske med erfaringer. Jeg har dog lidt mere fornemmelse af disharmoni i mellem renheden og rynkerne her. Så "ung" en hud, samtidigt med så dybe rynker, virker lidt for unaturligt.

Måske man kan tale om en aldersspredning i de her billeder. Dele af Villys ansigt siger "jeg er 30!" og andre dele siger "men, med en 50 årigs erfaring" (Villy er fra 1952 og nærmer sig altså de tres). For stor spredning skaber en uvirkelig fornemmelse.

Jeg tror SF gå benhårdt efter de yngre vælgere. En træt og gammel Villy, har ikke nogen værdi når man skal sælge sig til det segment. Så Villy er gjort så ung og frisk, som det kan lade sig gøre.

Billedet gør det som det skal - på mange måder synes jeg, det er et rigtig godt portræt - Af en fyrreårig kvinde.

Se flere valg billede analyser ved at kigge på min strøm: http://tc.dk/p
Photo

Post has attachment
Dagens valg foto

#valgfoto  

(se min strøm https://plus.google.com/110896920126624712024/posts for de tidligere analyser af Lars Løkke Rasmussen, Margrethe Vestager og Helle Thorning-Schmidt)

Anders Samuelsen, Liberal Alliance

Kilde: http://www.flickr.com/photos/liberalalliance/4973015519

LAs billeder er lidt af en blandet landhandel - nogle af billederne er i serie, andre lidt efter de forhåndenværende søms princip. Billederne af Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll er begge taget i august 2010. Resten er taget senere, og med lidt anderledes lys.

Det første man bemærker ved billedet, er at vi ser mere af AS end vi har gjort på de andre parti-leder portrætter. Det gør os i stand til at se, at AS læner lidt frem mod os - ikke på en truende måde, men på den nysgerrige og interesserede måde. Desværre kan vi så også se mere af den ret kedelige habit og skjorten, som måske godt kunne have været strøget bedre. Men, måske det er okay - afslappet på trods af at han er i det professionelle arbejdstøj. Intet slips forstærker effekten.

Et lille smil på læben og godt åbne øjne, grænsende til det stirrende. Professionel, afslappet, uformel, interesseret. Anders er din ven. Og vigtigst af alt din seriøse ven. Hvis det er noget LA gerne vil, så er det at blive taget seriøst. Ingen af deres billeder virker useriøse.

Ingen make-up og ingen tydelige efterbehandling. Tilgengæld er AS tydeligvis ny barberet og vel soigneret.

Til gengæld er der fuld blæs på Ringflashen - det er enten den, eller de store softboxe (se billedet af LLR) som kommer frem når vi skal fjerne rynker og andre alders tegn. Og resultatet lader sig da heller ikke vente - Anders Samuelsen ser ganske ungdommelig ud. Eller måske nærmere, voksen og ansvarlige, men ikke træt og slidt. En mand i sin bedste alder (han er tre måneder ældre end mig ;).

Der er brugt en relativt lille ringflash, så der er godt med skygger omkring ansigtet som, får det hele til af fremstå lidt mindre uinteressant end LLR - lidt kontrast skaber dynamik i billedet.

Billedet er taget med en 50mm ved f/8 (med det lækre f/1.2L objektiv, som sikkert er fotografens kæreste og dyreste eje) - det er ikke et unormalt setup til portræt foto (der er en sætning som hedder "F8 and forget it", som nogle fotografer sværger til).

Dybte skarpheden ved F/8 betyder at ansigtet står skarpt fra næsetip til øre. Så måske er der ikke lagt specielt omtanke i valget, men de andre valg fotos, jeg har kigget på, var alle taget omkring 100mm, som giver et lidt mere fladt billede (afstanden fra øre/øjne til næsetip, virker simpelt hen mindre). Det giver også, på trods af at vi har lidt mere figur, en større fornemmelse af nærvær.

Men som sagt, det kan ganske enkelt være en nødvendighed, når man ser på den mængde lys en ringflash kan give og den nødvendige afstande for at få så meget figur med, så vi ser her. En 100mm havde fordoblet afstanden, og måske gjort blitzen for svag til F8, hvilket ville have resulteret i mindre dybteskarphed.

Så hvor man på den ene side, vælger ringflash for den ungdommelige effekt (og gode ansigtskants kontrast), er stor dybteskarphed valgt for det ærlige og uslørede udtryk.

Alt i alt et godt billede - det skiller sikker ikke så meget ud, som det måske gerne vil (let på skrå, og mere krop), men det gør det som det skal - viser en mand som vi kan tage seriøst og stole på.
Photo

Post has attachment
Dagens valg foto

#valgfoto  

Lars Løkke Rasmussen, Venstre

Kilde: http://www.flickr.com/photos/venstredk/4919911064

Jeg har længe følt at Venstres valg billeder, inkl billedet af LLR, var over retoucheret (photoshoppet, for jer unger). Lidt for glat. Så et kig på den højeste opløsning var lidt af en overraskelse. Billedet har næsten ingen efterbehandling! LLR ser sådan ud - i det rigtige lys.

Det primære lys er ret nemt - kig på hans øjne: Fire strip softboxe - to på hver side af kameraet, placeret i kamera/ansigts højde leverer stor blødt lys, som fjerner enhver rynke og glatter bedre ud end photoshop kan. Beauty-light. Lys som, næsten, er standard på kvinder over 25, når man skal have dem til at se yngre ud. Der er også en lyskilde på højre side (når man snakker lysplacering er det altid i forhold til kameraet), som reflekteres af hans kind, jeg tror den er en lille hård kilde højt - men det er mindre vigtigt.

Lyset er forøvrigt brugt på hele Venstres valgplakat serie (i hvert fald dem jeg har set omkring København).

Lyset er et usædvanligt valg for en (ældre) mand, hvor man normalt ville vælge noget mere hårdt og simpelt, som fremhæver karakteren.

Hvor Margrethe og Helle er gået efter henholds naturlig (v.hj.a. naturligt lys) og moden (v.hj.a. simpelt hårdt lys) - begge for at fremstå så ærlige som muligt, har Venstre valgt at fremstå så ungdommeligt som muligt. Man har ganske enkelt ønsket at tage de gamle ansigter, som vi har set på i 10 år nu, og gøre dem nye. Friske! Som modellerne i bladene. Så lækre, som de nu kan blive.

Resultatet er lidt blandet. Det virker lidt utroværdigt - diskrepansen mellem den svedende LLR vi ser i TV og ham på plakaterne, er relativt stor. Men jeg tror ikke, det er det store problem, i forhold til folk som alligevel finder LLR troværdig nok til at de vil stemme på ham. Se på ham - hvis jeg var et yngre menneske, ville jeg da ønske at min far så rar ud. Hvor nogle vil se en utroværdig repræsentation, vil andre se en ungdommelig, frisk, måske endda flot fyr, som de gerne vil have som statsminister. Hvis man ser plakaten nok, bliver det sådan man tænker på personen.

Billedet følger forøvrigt en tendens i business-portrait hvor CEO'er og andet, mere og mere fotograferes som modeller - man skal se så godt ud som muligt. Erfaring og karakter er mindre vigtigt - vi skal ikke skræmme aktionærerne.

Ansigtet er lagt helt i de seriøse overskuds folder. LLR ved hvad han laver, det er der absolut ikke nogen tvivl om. Munden er tilfreds, øjnene let eftertænksomme. Det ene øje lidt mere åbent end det andet, efterlader en lille fornemmelse af handling. Måske et lille nik, hvor han giver os ret i et eller andet? Rar mand. Statsminister.

Hvis man skal sætte det lidt på spidsen, så prøver Helle T's billede, at fremstille hende som en erfaren mand, hvor imod LLR's billede prøver at fremstille ham som en yngre kvinde.

Jeg har, masser af gange, brugt et lignende lys, men aldrig på voksne mænd. Jeg forstår godt motivationen og hvorfor, men det hele bliver lidt for blankt og overflade for mig. Jeg er ikke så vild med det. Jeg heller ikke vild med de dominerende refleksioner i øjnene. De dækker let over det sorte i øjet og giver en let katte-øje effekt, som jeg finder uheldig (det er værre på nogle af de andre Venstre kandidater).

Katteøjeeffekten (eller værre - nogle ville sige slangeøjneeffekten) kunne have været minimeret lidt ved at hæve de to paneler som står tættest på kameraet, så bunden, var over kamearet, og/eller tage dem længere ud til siden, og hæve mængden af (ikke blitz) lys i rummet, så LLR's pupiller blev mindre. Alternativt kunne en ring-flash (på kameraet), have leveret det primære lys. Anyway, det er nemmere når man sidder her bag tastaturet, end i virkeligheden.

Alt i alt et billede og en serie, med et klart formål som er klassisk implementeret, men ikke uden lidt skønhedsfejl.
Photo

Post has attachment
Dagens valg fotoKilde http://www.flickr.com/photos/deradikale/5570991246

Margrethe Vestager, Radikale Venstre.

Jeg havde egentlig tænkt mig at sige en masse om kontrasten, eller nærmere manglen på kontrast i de RV plakater jeg kan se på gader og stræder. "Desværre" er billederne på RV's flickr side (som danner grundlag for plakaterne), meget anderledes. Men okay, altså plakaterne er flade og kontrastløse - som en våd klud i fjæset på en overskyet, tåget, støvregns dag. Jeg fatter det ikke. Øjet glider lige af og videre efter noget mindre kedeligt.

Billedet i sig selv fejler ikke noget på de kanter.

RV's plakater adskiller sig alle på en række punkter. De er meget mørkere end gennemsnittet og så ser vi kun halvdelen af ansigtet.

Billedet kan, med lidt venlighed, betegnes som kreativt. RV er ikke gået all-out og virkelig Krea, men stadigvæk nok til at de adskiller sig fra pøblen. De fleste valgplakater, som er lavet med omtanke, gør meget ud af ikke at støde nogle. Det er alfa og omega.

Der er mennesker som bliver stødt, af et portræt som ikke viser hele ansigtet ("Jamen, så skal vi i i hvert fald også kun betale halv pris, lillemor!"). RV ved godt at den slags mennesker ikke stemmer på RV.

Det halve ansigt, efterlader også meget plads til tekst. Desværre har man så valgt en fesen pink/rød agtig tekst, men okay. Anyway, billedet...

Margrethe smiler - igen, ikke sådan hele vejen med tænder og tåre trillende ned af kinderne, men nok til at man ikke er i tvivl om positiviteten og glæden. Margrethe har noget positivt at fortælle. Men hun smiler mest med munden - øjnene kigger på os og er seriøse. De ser os og tager imod. Hun er lidt mere afslappet end Helle - en hel del mindre Statsministerkandidat (altså i looket, er klar over at hun slet ikke er kandidat).

Lyset syntes at være en medium stor lyskilde på kameraets højre side. Mest for oven. Når man kigger på nogle af de andre billeder er det tydeligvis et stor vindue, nogle gange med "modellen" lige på og andre gange med siden lidt til (som med Margrethe). Det falder flot og jævnt, men skjuler ikke noget. Jeg kan godt lidt valget af naturligt lys - de fleste kan se forskellen, rent instinktivt, og det giver mere ærlighed i udtrykket.

Margrethe er moden og klar på opgaverne. Hun har rynker, men mest fordi at hun smiler. Håret er lidt rodet, mere feminint end Helle, men stadigvæk ikke langt eller pjusket lille-pige hård. Vi er ikke i tvivl om tilstedeværelsen af grå striber.

Billedeserien er sammenhængende, men der er brugt små forskellige virkemidler afhængigt af kandidaternes alder og køn. Klogt brugt virker dette godt. Alt den kunstige støj som er tilføjet Margrethes billede virker både som sløring (af de små alderstegn) og samtidigt til at bringe dynamik. Andre kandidater som f.eks. Trine Nebel Schou (http://www.flickr.com/photos/deradikale/5570407329/sizes/o/in/set-72157626220481891/ ) har ikke fået støj, men selektivt blur, og lyset er meget mere direkte på (hvilket giver mindre skygger, og et mere mildt look).

Der er tilføjet lys til øjnene, men ikke mere end nødvendigt. En plakat som denne bliver hovedsaglig båret af øjenkontakten. Der skal være meget lys på dem..

Billedet og hele serien er professionelt udført, med intelligent omtanke for partiet og de enkelte kandidaters muligheder.

(edit: har omskrevet de sidste afsnit, efter jeg fik kigget nærmere på nogle af de andre billeder i serien).
Photo
Wait while more posts are being loaded