Profile cover photo
Profile photo
Arie van Loon, specialist in onderwijsfinanciën en bedrijfsvoering
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Meer dan een decennium rondlopen in het onderwijs en de financiële huishouding ervan levert soms mooie anekdotes op. In de korte serie "ter lering en vermaak" deel ik opvallende casussen die ik tegenkwam. Waargebeurd dus, geen scripted reality. Om van te leren, op te reflecteren of jezelf over te verbazen. Dit keer: het verborgen verschil, over dat je iets simpels als financiën en een basale managementvaardigheid als omgaan met budgetten niet onnodig moeilijk moet maken.
Add a comment...

Post has attachment
Meer dan een decennium rondlopen in het #onderwijs en de #financiële huishouding ervan levert soms mooie anekdotes op. In de korte serie "ter lering en vermaak" deel ik opvallende casussen die ik tegenkwam. Waargebeurd dus, geen scripted reality. Om van te leren, op te reflecteren of jezelf over te verbazen. Dit keer: de imponerende interimmer, over hoe nuchterheid een groot goed is.
Add a comment...

Post has attachment
Aan het einde van het jaar hebben veel #schoolbesturen nog resterende vrije ruimte binnen het #budget van de #werkkostenregeling (#WKR). Hier is voordeel te behalen voor zowel werkgever als werknemer! Komende maand kan namelijk nog benut worden om brutolooncomponenten uit te ruilen voor een netto uitbetaling.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Start nu met je #begroting #2017! Met deze #update wordt de interne kalender van het #begrotingsmodel een jaar verschoven, zodat bestaande modellen geschikt gemaakt worden om de #jaarbegroting 2017 ermee te maken.
Add a comment...

Post has attachment
Is #uittreding bij het #Vervangingsfonds lonend voor jouw #schoolbestuur ? Ons bijgewerkte #rekenmodel houdt bijvoorbeeld rekening met de te lage #normvergoedingen vanuit het Vervangingsfonds, zodat jij echt beeld krijgt van de financiële voor- en nadelen van uittreding. Benieuwd hoe uittreding dus voor jouw bestuur uit zou vallen? Vul het in!
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Een aantal besturen is dit voorjaar van start gegaan met #pilots #eigenrisicodragerschap en #beleidsrijk #vervangingsbeleid op de scholen. De missie: verzuim tot twee weken met het bestaande team opvangen zonder aanvullende benoemingen. In dit artikel een interview met de pilotdeelnemers van één van deze besturen. Wat hebben zij geleerd in de maanden dat ze de pilot draaien? Welke uitdagingen kwamen ze tegen? En natuurlijk: welke tips hebben ze inmiddels vanuit de praktijk? Eén centrale boodschap is duidelijk: "Het staat of valt met de #mindset van het team!" Dat laat zien dat de #Koplopersgroepen geen administratief construct zijn maar dat het om een #cultuurverandering gaat.
Add a comment...

Post has attachment
Als afgeleide van de ambtenaren-cao kent het #onderwijs een sterke #arbeidsrechtpositie met navenante beloning. Toch hebben veel werknemers in de sector het idee dat ze minder #salaris krijgen dan vergelijkbare beroepen. Dit is bepaald niet het geval, maar het gevolg van bepaalde #arbeidsvoorwaarden die niet zichtbaar zijn als je simpelweg #brutosalarissen vergelijkt. Daarom even aandacht gevraagd voor: 8 arbeidsvoorwaarden die je niet ziet.
Add a comment...

Post has attachment
Het primair onderwijs krijgt vooralsnog geen nieuwe cao, wat grote nadelen kent voor zowel werkgevers als werknemers. De infographic op deze pagina laat deze nadelen ("kosten") in vogelvlucht zien.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded