Profile cover photo
Profile photo
bili cara
92 followers
92 followers
About
bili's posts

• Dhimbja e tepruar për të vdekurit është çmenduri, sepse ajo është një lëndim për të gjallët, dhe të vdekurit nuk e dinë – Ksenofoni

• Asnjë qenie njerëzore nuk do të dijë ndonjëherë të Vërtetën, sepse edhe nëse ndodh që ta thonë atë rastësisht, ata nuk do ta dinë që e kanë bërë – Ksenofani


• Shpesh, është një fatkeqësi që të ketë njerëz të shkëlqyer në krye të punëve. Ata presin shumë nga njerëzit e zakonshëm – Tukididi

• Gjëja më e vështirë në jetë është të njohësh veten – Talesi

• Njeriu është masa e të gjitha gjërave – Pitagora

• Shkatërruesi i vërtetë i lirive të njerëzve është ai që u shpërndan atyre dhurata, donacione, dhe përfitime – Plutarku

• Njeriu: një qenie në kërkim të kuptimit – Platoni

• Prisni që t’ju gjykojë më i urti i të gjithë këshilltarëve, koha – Perikliu

• Jeta është një shpalosje, dhe sa më shumë që udhëtojmë, aq më shumë të vërteta mund të kuptojmë. Të kuptojmë gjërat që janë tek pragu i derës sonë, kjo është përgatitja më e mirë për të kuptuar ato që ndodhen përtej – Hipatia

• Çfarëdo që vjen nga Perëndia, njeriu e ka të pamundur që ta kthejë mbrapsht – Herodoti

• Vdekja nuk na shqetëson, sepse për sa kohë që ne ekzistojmë, vdekja nuk është këtu. Dhe, kur ajo ka ardhur, ne nuk ekzistojmë më – Epikuri

• Natyra e Perëndisë është si një rreth, ku qendra është kudo dhe perimetri nuk është askund – Empedokli

• Mundësitë e vogla janë shpesh fillimi i veprave të mëdha – Demosteni

• Asnjë e keqe nuk është e nderuar, por vdekja është e nderuar, ndaj nuk është e keqe – Zeno i Sitiumit

• Çdokush mund të zemërohet, kjo është e lehtë, por të zemërohesh me personin e duhur, dhe në shkallën e duhur dhe në kohën e duhur, dhe me qëllimin e duhur dhe në mënyrën e duhur, këtë nuk e bën dot kushdo dhe nuk është e kollajtë – Aristoteli

• Mësimi më i dobishëm për jetën është që të heqësh nga mendja atë që është e pavërtetë – Antisteni

• Asgjë nuk ekziston përveç atomeve dhe hapësirës së zbrazët: çdo gjë tjetër është vetëm mendimi – Demokriti

• Unë i jam borxhli babait tim për jetën, mësuesit tim për të jetuarit mirë – Aleksandri i Madh

• Ka më shumë ai që është i kënaqur me pak – Diogjeni

• Bëjë të gjitha përpjekjet dhe martohu: nëse e gjen një grua të mirë, do të jesh i lumtur; nëse jo, do të bëhesh filozof – Sokrati

• Njerëzit e mirë nuk kanë nevojë për ligje që t’u thonë të veprojnë përgjegjshmërisht, ndërsa njerëzit e këqij do të gjejnë një mënyrë që të shmangin ligjet – Platoni

• Askush të mos të quhet i lumtur para vdekjes së tij. Deri atëherë, ai nuk është i lumtur, por vetëm fatlum – Soloni

• Nuk zhvillohet kuraja duke qenë i lumtur në marrëdhëniet tuaja të përditshme. Ajo zhvillohet duke mbijetuar në kohë të vështira dhe duke sfiduar vështirësitë – Epikuri

• Nuk ka asgjë të përhershme, përveç ndryshimit – Herakliti

• Koha është gjëja më e vlefshme që një njeri mund ta harxhojë – Teofrasti.

Një ditë pa qeshur, është një ditë e çuar dëm.
2. Karakteri i vërtetë i një burri shfaqet kur ai është i dehur.
3. Që të qeshësh me të vërtetë, duhet ta marrësh dhimbjen tënde, dhe të luash me të!
4. Më pëlqen gjithmonë që të eci në shi, kështu askush nuk do të më shohë duke qarë.
5. Një lavir, një xhentëllmen, një poet, një ëndërrimtar, një vetmitar, gjithmonë shpresojnë për romancë dhe për aventurë.
6. Jam në paqe me Zotin. Konflikti im është me Njeriun.
7. Ne mendojmë shumë dhe ndjejmë pak.
8. Një prej ironive të jetës është që të bësh gjënë e gabuar, në momentin e duhur.
9. Asgjë nuk është e përhershme në këtë botë të ligë – as edhe telashet.
10. Unë jam për njerëzit. Nuk kam ç’i bëj.
11. Në fund, çdo gjë është një shaka.
12. Imagjinata nuk është asgjë, pa veprimin.
13. Dhimbja ime mund të jetë arsyeja për të qeshurën e dikujt. Por e qeshura ime nuk duhet të jetë kurrë arsyeja për dhimbjen e dikujt.
14. Të ndihmosh një mik në nevojë është e kollajtë, por t’i japësh atij kohën tënde nuk është gjithmonë e favorshme.
15. Më mirë të vdesim, se sa të vazhdojmë të jetojmë kështu.
16. Gjëja më e trishtë që mund të imagjinoj, është që të mësohem me luksin.
17. Nuk do ta gjesh asnjëherë ylberin, nëse sheh poshtë.
18. Unë mbetem një gjë, dhe vetëm një gjë, dhe kjo është një klloun. Më vendos në një avion shumë më të lartë, se sa çdo politikan.
19. Nuk kam nevojë për drogëra për të qenë një gjeni, mos mendoni se një gjeni është njerëzor. Por unë kam nevojë për buzëqeshjen tuaj, që të jem i lumtur.
20. Fjalët nuk kushtojnë. Gjëja më e madhe që mund të thuash është “elefant”.
21. Ne të gjithë duam të ndihmojmë njëri-tjetrin. Të tilla janë qeniet njerëzore. Ne duam të jetojmë me lumturinë e njëri-tjetrit, jo me mjerimin e njëri-tjetrit.
22. Mbaj mend, gjithmonë mund të përkulesh dhe të mos kapësh në tokë asgjë.
23. Jeta është tragjedi kur e sheh nga shumë afër, por kur e sheh nga larg, është një komedi.
24. Pushteti të duhet vetëm kur duhet të bësh diçka të dëmshme, përndryshe Dashuria mjafton për të bërë çdo gjë.
25. Dështimi është i parëndësishëm. Duhet kurajë për t’u shfaqur si budalla.
26. Për çfarë të duhet një kuptim? Jeta është një dëshirë, jo një kuptim.
27. Dëshpërimi është një narkotik. Ai e vë mendjen në gjumë dhe e shpie drejt indiferencës.
28. Jeta do të ishte e mrekullueshme nëse njerëzit do të mund të të linin rehat.
29. Aktorët kërkojnë refuzimin. Nëse nuk e marrin, ata refuzojnë vetveten.
30. E qeshura është zbutësi i dhimbjes.

Post has attachment

Post has shared content
He shim sekss

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content
.....?
Oh yeah...she wants to kiss me bad!
But her entourage is creeping me out a bit.
Just sayin'
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded