Profile cover photo
Profile photo
mohammed ridzuan Jaafar
16 followers -
Japan, Malaysia, Qatar
Japan, Malaysia, Qatar

16 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
mohammed ridzuan Jaafar commented on a post on Blogger.
very intereting!…. love this article…bila pergi Praha?

Post has attachment
Winter - Musim Tangkap Ketam (Crabbing)
Salah satu perkara menarik yang boleh dibuat di Qatar adalah crabbing. Bila tibanya musim sejuk maka ada saja trip dirancang oleh kawan-kawan Melayu untuk pergi menangkap ketam. Tangkap ketam jenis apa? Ketam biru atau ketam bunga la sama macam yang kita ma...

Post has attachment

Post has attachment
Hujan Turun Tanda Bermulanya Winter di Qatar
Winter kat sini tak lah macam dinegara yang betul-betul 4 season macam UK tu. Tapi bagi saya sejuk jugak la cuaca winter kat sini sebab saya tak berapa suka sejuk. Suhu dah mula turun bawah 30 degree selsius. Semalam suhu paling tinggi 38 degree sebab hujan...

Post has attachment
Salun Rambut Lelaki Lebih Banyak : Satu Keunikan Negara Qatar
Kenape banyak salun rambut lelaki? Inilah realiti yang saya perhatikan semenjak mula menjejakkan kaki ke sini. Salun rambut lelaki di kawasan rumah saya saja masih belum berjaya saya kira bilangannya sampai sekarang. Di sesetengah blok bangunan rumah kedai ...

Post has attachment
Solat Jumaat di Bumi "Oryx"
Solat Jumaat di sini boleh dikatakan agak berbeza pengelamannya kalau dibandingkan dengan Malaysia. Di sini saya kerap berkunjung ke dua masjid yang membenarkan khutbah Jumaat dibacakan dalam bahasa Inggeris. Masjid tersebut adalah Masjid Aspire Zone dan Ma...
Wait while more posts are being loaded