Profile cover photo
Profile photo
Holland Design & Gifts
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Don't dump empty bottles yet! Let them sparkle and shine!
Add a comment...

Post has attachment
Don't dump empty bottles yet! Let them sparkle and shine.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Zojuist, zaterdag 11 november 2016, is Sinterklaas in Nederland aangekomen. Met de boot kwam hij met zijn pieten aan in de haven van Maassluis. Vanuit daaruit zal hij verschillende Nederlandse steden bezoeken.

12 november: in Rotterdam, Den Haag en Nijmegen:
Het is de 65e keer dat Sint Nicolaas in Rotterdam arriveert. Kinderen kunnen een speciaal hulppieten diploma krijgen op het Grote Kerkplein. Vanaf het water in Scheveningen vaart Sinterklaas om alle kinderen van Den Haag en omgeving te begroeten. En in Nijmegen zijn er verschillende activiteiten voor kinderen die Sint en zijn Pieten vanaf de Waalkade willen begroeten.

13 november: in Utrecht en Amsterdam:
Sinterklaas arriveert in Utrecht op het Ledig Erf langs de Weerdsluis. In de middag is er een programma op het Domplein.
In Amsterdam gaat Sint met de boot over de Amstel. Hij stapt bij het Maritiem Museum van de boot en vervolgt zijn tour te paard door de stad.

18 november: in Eindhoven:
De goedheiligman houdt een kleine pauze voordat hij naar Meerhoven in Eindhoven gaat.

19 november: Leiden:
Het Sinterklaas programma in Leiden is helemaal nieuw en eindigt met een groot evenement op de Hooglandse Kerkgracht in de middag.

Sinterklaas koopt de cadeautjes steeds vaker online
Ook Sint Nicolaas raakt steeds meer gewend aan online winkelen. Hij zoekt dan natuurlijk wel de meest betrouwbare webwinkels uit. En hij zoekt web shops, die originele cadeaus hebben en die snel kunnen leveren. Sint heeft onze winkel met Dutch design en cadeaus al bezocht.


Add a comment...

Post has attachment
Voor iedereen, die na weer een succesvolle Dutch Design week, meer wil weten over Dutch design, cultuur, architectuur en natuur hebben wij een handige top 10 van Dutch Design boeken gemaakt. Handig als je nog een cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis zoekt.

Deze boeken top 10 is samengesteld op basis van de meeste clicks in onze web winkel:

1 - ViP (Vision in Productdesign)
ViP is een filosofie en methode, die Matthijs van Dijk en Paul Hekkert hebben bedacht en die zij uitleggen in dit gelijknamige boek. Het boek bevat literatuur, voorbeelden, illustratieve modellen en afbeeldingen, die de lezer niet alleen verrijken, maar zeker ook zullen inspireren.
2 - De Bosatlas van het Nederlands Cultureel erfgoed
Deze atlas beschrijft en verbeeldt de rijke Nederlandse cultuur. Je beleeft in dit naslagwerk de pogingen van Nederlanders om het landschap naar hun hand te zetten. Hoe ze werkten, woonden, zich verplaatsten en zich probeerden te verdedigen. Hoe ze samenleefden, voor elkaar zorgden en met elkaar sportten en feestten.
3 - Think Dutch
Het boek 'Think Dutch, conceptual architecture and design in the Netherlands, presenteert en beschrijft maar liefst 476 projecten en producten, die zijn ontworpen door de meest creatieve geesten van deze tijd. Deze creatievelingen geven nieuwe visies en toekomstgerichte inzichten waarmee Nederland zich uit de crisis zou kunnen worstelen.
4- Pinned Up Marcel Wanders
Het boek Pinned Up; 25 jaar Marcel Wanders beschrijft een rijke designhistorie van een van Nederlands bekendste ontwerpers. Het boek geeft niet alleen een een bibliografie en een overzicht van Wanders' designprojecten, maar beschrijft ook de achtergronden en geeft antwoord op vragen als; Wat motiveerde en inspireerde Wanders? Waarom werden enkele Wanders' designs bekritiseerd? Hoe worden designs geproduceerd?
5 -Piet Boon #3
Piet Boon geeft regelmatig boeken uit van zijn projecten. Deze derde uitgave van Piet Boon's boek 'styling' geeft een overzicht van zijn mooiste en meest recente projecten: villa's, een beachhouse, appartementen, een woonboot. Het zijn projecten, die niet alleen in Nederland zijn uitgevoerd, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Korea en het Caribisch gebied. In het boek wordt elk project kort ingeleid en ondersteund met prachtige foto's van in- en exterieurs. Veel foto's vullen 1 of 2 pagina's.
6 - How they work
In het boek 'How They Work' laten fotograaf Inga Powilleitt en stilist Tatjana Quax zien hoe 17 Nederlandse ontwerpers werken. Waarom? Omdat Nederlands design de laatste jaren enorme successen boekt. Ook internationaal. In dit boek lees je dat dat succes wordt verklaard door de Hollandse manier van denken en werken: eigenwijs knokken en lef hebben.
7 - Nederlandse architectuur in 250 kopstukken
Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) bevat bijna 200 jaar architectuurgeschiedenis. Aan de hand van de collectie van het NAi biedt dit boek een portret van Nederland; Een ware ontdekkingsreis door de rijke en gevarieerde architectuurgeschiedenis van Nederland. Deze publicatie toont ontwerpen, gebouwen en ideeën van onder andere Koolhaas, Rietveld, Kromhout en Van Berlage, die beeld bepalend zijn voor de Nederlandse architectuur.
8 - The Great Golden Age
Meer dan 350 Nederlandse schilderijen en een beschrijving van hun meesters passeren de revue in prachtige platen in The Great Golden Age Book. Jeroen Giltaij, oud hoofdconservator van met Museum Boijmans Van Beuningen, verzamelde schilderijen uit collecties van alle Nederlandse musea en met een variatie aan genres voor zijn boek. Geniet van de landschappen, stillevens, portretten, zeegezichten, kerkinterieurs en tafereeltjes uit het dagelijkse leven.
9 - The Amsterdam Canals
Het luxe fotoboek The Amsterdam Canals geeft een levendige weerspiegeling van de bekende Amsterdamse grachten door de lens van de fotograaf Cris Toala Olivares. Vanuit verschillende hoeken en invalshoeken heeft hij de karakteristieke plekken van de stad in beeld gebracht. De historische grachtenpanden, de karakteristieke gevels, het alledaagse leven, de toeristen, alles is vanuit de lucht, vanaf de straat en vanaf het water in afgebeeld in dit mooie luxe boek.
10- Double Dutch #2
Double Dutch, Nederlandse architectuur na 1985 presenteert een kritische terugblik op de Nederlandse architectuur. Van de schrale jaren tachtig. Langs de bloeiende periode met architecten zoals Rietveld en Koolhaas. De opkomst van de neo traditionele architectuur. En eindigt met een beschrijving van de duurzame architectuur van vandaag.
Add a comment...

Holland Design & Gifts; een platform, blog en web winkel voor Dutch Design. Alles van Nederlandse bodem. We vertegenwoordigen Nederlands design en Nederlandse ontwerpers. Ons doel is om Nederlands design wereldwijd geliefd te maken en om jong Dutch design talent door te laten breken. Daarbij is het onze missie om het imago van de traditionele Nederlandse cadeaus en souvenirs van klompen en molens op te krikken naar mooie en praktische wannahaves en duurzame herinneringen.

Daarom verkopen wij unieke mode en lifestyle cadeaus. Van sieraden, sjaals, iPhone hoesjes, keukenaccessoires, klokken, kandelaars, vazen en kaarsen tot bijzondere spaarpotten, krukjes, bijzettafels en serviesgoed.

Alles van Nederlandse bodem of door Nederlandse ontworpen. Van bekende Dutch designers zoals Marcel Wanders, Piet Hein Eek en Benno Premsela tot jong Dutch design talent zoals Fenna Oosterhof, Frederik Roijé en Ineke Hans.

Design met een Nederlands tintje.
Natuurlijk hebben we ook modern Delfts blauw en op Nederlandse iconen gebaseerde ontwerpen zoals Amsterdamse kanalen, molens en tulpen.

Van bekende Nederlandse merken.
We vertegenwoordigen Nederlands ontwerp van bekende merken zoals Alessi, het Rijksmuseum, Van Gogh, Jheronimus Bosch, Rietveld en Royal Delft maar ook van minder bekende Nederlandse merken zoals Puik-Art, Goods, Oooms en de nieuwste aanwinst 'Foooty'.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded