Profile cover photo
Profile photo
Socialt Budskap
48 followers -
Välgörenhet på Sociala nätverk, vi gör skillnad
Välgörenhet på Sociala nätverk, vi gör skillnad

48 followers
About
Posts

Post has attachment
Nu nalkas det höst!

Nu börjar sommaren ta slut, efter en väldigt intensiv och tuff halva på 2012 så hoppas jag på en lugnare rent privat. Så nu har jag haft lite semester från det mesta som har med "tvång" att göra. Så nu är SB igång igen!

För att läsa hela inlägget så följer du länken

* * *
Gustaf
Socialt Budskap: Nu nalkas det höst!
Socialt Budskap: Nu nalkas det höst!
socialtbudskap.blogspot.se
Add a comment...

Post has attachment
1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika

Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.
UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola.

SMS:a SAHEL till 72 900 och skänk 100 kr till UNICEFs arbete i området. Det räcker till 30 påsar nötkräm mot undernäring eller 196 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.
Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahel.Har du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.
Tillsammans gör vi skillnad!

* * *
Gustaf
Add a comment...

Post has attachment
Nyhetsbrev v.25

För er som följer SB på facebook och Google+ såg att senaste inlägget inte bara hade en ingress med länk. I fortsättningen kommer SB:s sociala sidor att skriva ut hela inlägget. För den bästa läsarupplevelsen med länkar och bilder så är bloggen det bästa stället att läsa inläggen på.

SB:s serie "Planerat åldrande, ett hot mot människa och miljö" är helt klar nu och den kommer komma upp i sin helhet på en egen sida här på bloggen som heter Veckan serie inom ett par dagar.

Sen kommer det inom en snar framtid komma en tävling igen här på Socialt Budskap som riktar sig till de två sociala sidorna Facebook och Google+. Info och regler kommer komma så fort det är helt klart, förhoppningsvis med nästa nyhetsbrev.

* * *
Gustaf
Socialt Budskap: Nyhetsbrev v.25
Socialt Budskap: Nyhetsbrev v.25
socialtbudskap.blogspot.se
Add a comment...

Post has attachment
Klimatsmart & ekonomisk mens

Detta inlägget riktar sig mestadels till den kvinnliga läsarskaran. Men ni män är givetvis välkomna att läsa och dela med er av innehållet.

Är du trött på bindor och tamponger, trött på att lägga pengar på mensskydd varje månad? En enkel lösning på detta kallas m-kopp. Det är en äggformad kopp i silikon som man bär i sig under mensen. M-koppen har funnits väldigt länge men den marknadsförs inte alls lika mycket som de vanliga skydden, till stor del (tror jag) för att den återanvänds och håller länge. Vilket inte är lika ekonomiskt fördelaktigt för tillverkaren. Idag är det ungefär 10000 svenska kvinnor som använder m-kopp. De jag känner till personligen är alla jättenöjda!

Fördelar med Menskopp gentemot vanliga skydd:

Miljövänligt: Silkion görs av sandsten vilket det finns väldigt mycket av, den håller även 5-10 år viket kan jämföras med att en kvinna gör av med ca 9000 tambonger under en livstid.

Ekonomiskt: En m-kopp kostar ca: 200kr vilket blir 3,50kr / månad vid en 5 års förbrukning. På 1 år sparas ca: 1000kr med m-kopp.

Smidigt: att bära m-kopp är väldigt smidigt då den rymmer mer än tampongen eller bindan, man kan bada och göra olika aktiviteter utan problem.

Det finns fler fördelar, vill du läsa mer om hur det fungerar så gå in här

Hoppas du fått ny kunskap av detta, sprid gärna vidare för en mer hållbar period i varje kvinnas liv.

Har du, eller känner du till M-koppen? Vad är dina erfarenheter av den?

* * *
Gustaf
Add a comment...

Vill önska alla härliga läsare en glad midsommar och hoppas att några av er får se solen!

* * *
Gustaf
Add a comment...

Post has attachment
Planerar åldrande - ett hot mot människa och natur. Del 5, Miljötänk

Planerat åldrande - Ett hot mot människa och miljö. Del 5, Miljötänk.

Att tänka miljövänligt kan vara svårt, man bör vara lite insatt för att veta vad det är som gäller. Det lättaste stället att göra ett klimatsmart val är i livsmedelsbutiken. Men även där kan man fundera ibland på vad alla märkningar betyder. Gör en stämpel på paketet att just det paketet är det mest miljövänliga? Märkningarna är många och betyder olika saker.

* * *
Gustaf
Add a comment...

Post has attachment
Vattnet du inte ser

Hur mycket vatten använder du när du kokar din kopp morgonkaffe? 0,5 liter, 1 liter? I verkligheten går det åt ett litet badkar för att du ska få din kopp med kaffe på morgonen och ett till när du fikar, sen 1 till när du börjar känna dig trött efter lunch osv. En kopp kaffe kräver ca. 140 liter vatten när man räknar produktion och odling.
Detta är något som den senaste tiden uppmärksammats allt mer och det jobbas med att förminska detta vattenanvändande vid odling och produktion av kaffe.

För att läsa hela inlägget så följer du bara länken.

* * *
Gustaf
Socialt Budskap: Vattnet du inte ser
Socialt Budskap: Vattnet du inte ser
socialtbudskap.blogspot.se
Add a comment...

Kycklingar som hamnar på våra tallrikar har levt ett fruktansvärt liv! Tag ditt ansvar och gå in här och läs, skriv sen under för ett hållbart samhälle!

* * *
Gustaf
Add a comment...

Post has attachment
Planerat åldrande - Ett hot mot människa och miljö. Del 4, Baksidan

Tänk dig att du står på stranden bredvid Old Winneba Road i Accra - Ghana. Värmen är upp mot 35 grader, du känner lukten av avlopp och avgaser. Du kollar ut över havet, ser familjer sola och bada. Ungefär 3km bakom dig är en plats på 250.000 kvadratmeter som för bara några år sedan var en plats där folk kunde träffas och umgås på, vattendrag fiskar kunde simma i som mynnade ut i större sjöar. Idag är det en plats för gammal plast, kretskort, skärmar, mobiler och en massa annat som vi i i-länderna tröttnat på.
Ut över havet ser du ett containerfartyg som närmar sig, på det står det hundratals med containrar fulla av hemelektronik som gjort sitt.

* * *
Gustaf
Add a comment...

Kl. 17:00 idag släpps den 4:e delen av 5 i SB:s serie "Planerart åldrande - ett hot mot människa och miljö" länk kommer komma upp här på twitter och Google+.

Dagens del kommer handla om baksidan av vårt handlande och hur tekniken samlas i högar i ett samhälle som inte har en möjlighet att ta hand om det på rätt sätt.

Hoppas ni uppskattar läsningen!

*
Gustaf
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded