Profile cover photo
Profile photo
Ευαγγελινή Μπαλούμη
About
Posts

Post has attachment
Ξέρω…
πως ένα κούτσουρο από την Θεσσαλία
ένα κοχύλι από την Αιγηίδα
ένα δένδρο ελαία τανύφυλλο
λίγα θρύψαλα αστεριών
δυο τρεις στίχοι παλαιών ποιητών
μία κραυγή των αετών
ένα ψίθυρος ανέμων εσπερινών
πολύ μπλε, αρκετό λευκό,
λίγο κόκκινο και χρυσό
πινελιά από το λυκόφως των συναισθημάτων
αρκούν για την ενότητα της γενιάς
της μεγάλης ανταρσίας.
Αυτή που χόρεψε στο Χάος
με όλα τα στοιχεία στοιχιά
για να γεννήσει το Μηδέν και το Είναι
στη μέση του Πουθενά
Αφηγήσεις κοχυλιού Αιγηίδος
Αστραία ©©
Add a comment...

Post has attachment
Η Πηνελόπη κρατά το κλειδί των Ομήρου και ανεβαίνει τα σκαλιά για να πάρει το τόξο, δώρο του Απόλλωνος από την κάμαρα των ομηρικών θησαυρών στη γιορτή του. Το κατεβάζει με την ερμηνεία των Ομηρικών Επών. Μόνο ΟΔΥΣΣΕΙΣ μπορούν να την κατανοήσουν και να χειριστούν το ΤΟΞΟ εύστοχα. Οι υπόλοιποι αδυνατούν.

Το κλειδί του Ομήρου στην Κασσώπη Ηπείρου, Λακωνική κλεις
Το Κλειδί του Ομήρου
Το Κλειδί του Ομήρου
astrealeonidou.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Ο Οδυσσέας είναι της γνώσης και ο Ηρακλής, της δύναμης Σε όλες τις εποχές και σε όλες τις φυλές υπήρξαν άνθρωποι της γνώσης και της δύναμης, Ηρακλείδες και Οδυσσείς και σε όλες τις εποχές και τις φυλές υπήρξαν άνθρωποι που έκαναν σωστή ή μη , χρήση της δύναμης και της γνώσης.

Σε όλες τις εποχές υπήρξαν άνθρωποι που πάλεψαν με τα τέρατα τις Μέδουσες, τις Σειρήνες, την Σκύλα και τους Λαιστρυγόνες. Νικήσανε ή νικηθήκανε και χαθήκανε από αυτά.

Η επιλογή είναι πάντα μία, ένας δρόμος με αρετή, γνώση νηφαλιότητα δύναμη και ισχύ. Όλοι οι μύθοι έχουν ένα κοινό υπόβαθρο και κοινή καταγωγή, αλλά η Ελληνική Μυθολογία είναι η αρτιότερη και πληρέστερη φωτίζει κάθε σκοτεινή σπηλιά και κόβει τα κεφάλια των τεράτων αποτελεσματικά.

Απόψε έχει χρυσή βροχή Περσείδων. Οι φυλακισμένες ΔΑΝΑΕΣ περιμένοντας την χρυσή βροχή, ας μελετήσουν τον μύθο με κρίση και διάκριση προσεκτικά ατενίζοντας τα αστέρια σιωπηλά.

Αστραία ©©
Περσέας και Μέδουσα
Περσέας και Μέδουσα
astrealeonidou.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Παραγωγή και κατανάλωση της ενέργειας
Λέων-Υδροχόος
Απόλλων, Ήλιος- Άρτεμις,Ουρανός
5ος-11ος οίκος.
Το φως του Ήλιου της ημέρας και της νύχτας της Σελήνης των αστεριών στον ουρανό.
Ο άξονας της όρασης της εξωτερικής και εσωτερικής.

Α. Λέων
Το ζώδιο του Λέοντα συνδέεται με τους 50 Βόες του Απόλλωνα στο νησί της Θρινακίας-Τριν-ακίας και αποτελεί τον δεύτερο άκρο του μεγάλου τριγώνου της φωτιάς με πρώτο τον Κριό του Άρη και τελευταίο τον Τοξότη της Αθηνάς.
Η φωτιά,το ιερό Πυρ είναι το πνεύμα,
το νερό είναι το συναίσθημα,
η γη είναι η ύλη και ο αέρας η νόηση.
Add a comment...

Post has attachment
Επιστρέφοντας στο Κέντρο της Συνείδησης…..  μετά από Επικίνδυνες Αποστολές  της Ύπαρξης Αποστολή στον Ήλιο  την Κυριακή (12.08.2018) ή τη Δευτέρα (13.08.2018) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Η πρώτη «πτήση» στον Ήλιο…
Add a comment...

Post has attachment
ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΟΝ. ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ -HELLAS ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ.
Add a comment...

Post has attachment
Από το Υδρογόνο στο Ήλιον και από το  Ένα στο Δύο Για  Νοήμονες  Ηλιογενείς Ανθρώπους  Ευγενείς Το ήλιο (helium) είναι το χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 2 . Αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο He. Είναι άχρωμο, άοσμο, άγευστο, μη τοξικό, ιδανικό,…
Add a comment...

Post has attachment
Απόλλων- Λέων
Σύμβολο: Ο κύκλος και το κέντρο του
Χρώμα: χρυσαφί
Μέταλλο: χρυσός
Δένδρο: δάφνη
Ζώο: γεράκι, δελφίνι
Μουσική νότα: Μι
Μέρος του σώματος: καρδιά
Άθλοι του Ηρακλή: Ο Λέων της Νεμέας
Σταθμοί του Οδυσσέα: Το νησί του Ήλιου
Αίσθηση: όραση
Στοιχείο: φωτιά
Δράση: θέληση
Ιδιότητα: σταθερή
Όπλο: τόξο
Απόλλων Λέων
Απόλλων Λέων
astrealeonidou.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Η οικουμένη χωριζόταν από δύο μεγάλες θάλασσες, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και από δύο μεγάλα ποτάμια, το Νείλο και το ∆ούναβη. Πάνω στο χάρτη αποτυπώνονταν πολλές τοποθεσίες, καθώς και άλλες λεπτομέρειες. Η απεικόνιση αυτή ανταποκρίνεται στην περιγραφή του Ομήρου, ότι η γη είναι κυκλικό σύμπλεγμα νησιών, που περιβάλλεται από υδάτινη κυκλική ζώνη. Ο χάρτης του Εκαταίου, παρά τις ποικίλες αυθαιρεσίες και ανακρίβειες, άσκησε μεγάλη επίδραση στους μεταγενέστερους, ακόμα και μετά την εμφάνιση συστηματικών χαρτογράφων-γεωγράφων, όπως ο Ερατοσθένης. Ο Εκαταίος συνόδευσε το χάρτη του με μια εκτεταμένη περιγραφή της Ευρώπης και της Ασίας (Γης Περιήγησις), η οποία ήταν διανθισμένη με πλούσιο εθνογραφικό υλικό για τους κατοίκους των περιοχών που ανέφερε.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded