Profile cover photo
Profile photo
Partidul Comunist Roman
30 followers -
O nouă gândire… O nouă atitudine… Un nou început!
O nouă gândire… O nouă atitudine… Un nou început!

30 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Comunismul a fost si ramane un ideal pentru societatea umana. Fara idealuri societatea umana va reveni la Ignoranta si o Noua Inchizitie.
 
Comunismul este un termen care se refera la mai multe notiuni legate intre ele. Teoretic, în comunism toate bunurile aparțin societății ca întreg, și toți membrii acesteia se bucură de același statut social și economic. Definitia unei societăți comuniste ideale este: De la fiecare după posibilități, fiecăruia după necesități, sintagmă preluată integral din Noul Testament. Comunismul ideal, sau teoretic, are prin urmare o istorie străveche: după ce a fost propus în Republica lui Platon, el a fost adoptat de apostolii crestinismului, care au intemeiat o societate comunistă printre primii crestini din Palestina antică.
Această idee le-a fost dată de Isus Hristos , despre care putem afirma, fara teama de a gresii  ca este fondatorul comunismului crestin .
Filozofia Sfântului Ioan Gura de Aur avea și ea conotații egalitariste similare,Ioan  Gură de Aur considerând că toate bunurile lumești trebuie egal împărțite între creștini.
O astfel de formă de organizare socială, bazată pe proprietatea comuna , s-a expermentat de-a lungul istoriei si in epoca modernă. Se poate da  exemplul românesc al Falansterului de la Scaieni(Judetul Prahova),de la jumatatea Secolului al XIX-lea sau  organizarea Chibuturilor ,practicata si in present cu eficienta  in Israel ,pentru noii imigranți.
In Secolul al XIX –lea , Liga Comunistilor ,fondată la Londra în 1836 sub numele de” Liga Celor Drepți”, a fost tot o organizație comunisto-crestina.
Karl Marx, membru al acestei organizații,a transformat-o prin“Manifestul Comunist” intr-o organizație cu ideologie materialistă  potrivit careia schimbarile sociale sunt rezultatul luptei dintre vechi si nou,exemplul analizat fiind Revolutia Industriala care a permis burgheziei sa inlocuiasca feudalismul .
Conform teoriei lui Marx ,trecerea spre o societate comunista trebuia sa aiba loc intr-o tara capitalista dezvoltata.Tot conform acestei teorii, Socialismul este stadiul de dezvoltare care urmeaza după Capitalism ,fiind un precursor obligatoriu al Comunismului.
In  privinta simbolisticii culoarea rosie, în mod special steagul rosu reprezinta simbolurile tradiționale ale socialismului iar definitia ,pe scurt,a unei societati socialiste este ” De la fiecare dupa capacitati ,fiecaruia dupa posibilitatile societatii”.
Invățătura lui Lenin despre teoria și tactica mișcării revoluționare a proletariatului și despre transformarea revoluționară a orînduirii capitaliste este cunoscuta sub denumirea de Bolsevism.
Bolsevismul a fundamentat teoria “revolutiei” ca baza pentru trecerea de la capitalism la socialism ,in cadrul careia” rolul de avangarda,in lupta de clasa , revenea partidului Bolsevic”, care ,in activitatea practica  promova  dictatura proletariatului  si centralismul democratic.
Dupa cum se cunoste ,Lenin a devenit revoluționar nu citindu-l pe Marx, ci făcând lectura autorilor tradiției revoluționare rusești, aceste scrieri cunoscându-le înainte de a-l fi citit pe autorul “Manifestului Partidului Comunist”. Aprecierea lui Lenin in legatura cu ” metodele dictatoriale” își au prin urmare originea mai mult în tradiția revoluționară rusă decât în scrierile si filozofia lui Marx.Lenin a fost puternic influientat de Cernișevschi, prin scrierile acestuia ,devenind revoluționar cu mult timp înainte de a-l fi citit pe Marx. Când,în fine, Lenin l-a citit pe Marx, acesta era deja înarmat cu ideile lui Cernișevschi, Tkaciev și ale  grupului Voința Poporului,total diferite de marxism. Prin urmare ,nu marxismul l-a făcut pe Lenin revoluționar, ci Lenin a făcut marxismul revoluționar.
Lenin a fost, deci, cel care a apreciat ca revolutia socialista, prevazuta de Marx a avea loc intr-o tara capitalista dezvoltata economic , putea fi amanata de trecerea capitalismului in faza imperialista(actuala globalizare neo-liberala),  cand națiunile capitaliste avansate din punct de vedere industrial pot evita  revoluția prin          ” exporturi fortate “ în piețele coloniilor înrobite ,prin exploatarea resurselor naturale ale acestora si prin unele concesii facute clasei muncitoare din tarile lor.
Prin urmare , revolutia trebuia sa aiba loc intr-o tara slab dezvoltata ,acolo unde exploatarea era mult mai puternica ,iar antagonismul de clasa mult mai pronuntat .
Dupa cum se cunoaste, in urma Revoluției din februarie 1917 din Rusia taristă, a fost rasturnata monarhia și s-a a creat  o Republică Democrată . Aceasta revolutie a fost urmata în Octombrie de  “revolutia bolsevica”, conceputa si promovata de Lenin si cunoscuta drept„Revolutia din Octombrie”.
Ca atare,conceptia revolutionara a lui Lenin ,promovata in practica sub denumirea de Bolsevism(revolutie bolsevica) nu era in concordanta cu teoria lui Marx, care prevazuse ca “revolutia socialista”  urma sa aiba loc intr-o tara dezvoltata,pe cale democratica.
In tara noastra, in cei 45 de ani de socialism, nu s-a reusit publicarea unei istorii oficiale a partidului communist..Pentru a se intelege mai bine istoria partidului comunist  vom face o recurenta in baza datelor istorice publice, existente in mass-media ,pentru a nu fi invinuiti de partinitate politica sau nationalista.
La 8 mai 1921, la București, la Congresul Partidului Socialist din România, s-a hotărat transformarea acestuia în Partidul Socialist –Comunist , și afilierea (votată la 11 mai 1921), pe baza celor 21 de condiții (438 mandate pentru afilierea necondiționată, iar 111, cu rezerve) la Internaționala a III-a, Comunistă (Komintern). Prin acceptarea condițiilor de afiliere la Internaționala a III-a  Comunistă, partidul nou creat si-a insusit si teza cu privire la dreptul la autoderminare a popoarelor formulat de Lenin.
De-a lungul existenței sale ,partidul comunist , a avut mai multe denumiri: Partidul Socialist-Comunist (1921-1922),Partidul Comunist din România (1922-1945), Partidul Comunist Român (1945-1948), Partidul Muncitoresc Român (1948-1965) și Partidul Comunist Român (1965-1989).
La 23 ianuarie 1922, autoritățile intentează „Procesul din Dealul Spirii” unui număr de 271 de activiști comuniști (delegați la Congresul General al Partidului Socialist din mai 1921, participanți la greva generală din oct. 1920 ș.a.) acuzați de propagandă clandestină sau publică împotriva formei de guvernământ și a ordinii sociale și politice din țară.La 4 iun. 1922, printr-un Decret Regal, din cei 271 de arestați, 213 sunt achitați și puși în libertate.
La 5 aprilie 1924, printr-o ordonanță a Comandamentului Corpului II armată ,este interzisă  activitatea P.C.d.R., sub motivul ca , în timpul tratativelor de la Viena (27 mart.-2 apr. 1924), dintre România și U.R.S.S. , P.C.d.R ,care sustinea prin programul sau   dreptul la autodeterminare a popoarelor  s-a situat de partea guvernului sovietic,care nu recunoastea apartenenta Basarabiei la  statul român.
În programele adoptate începând din 1921, partidul communist, și-a propus ,conform teoriei Leniniste(Bolsevice),ca obiectiv principal, răsturnarea burgheziei și moșierimii, în vederea cuceririi puterii și instaurării dictaturii proletariatului și țărănimii, rolul de hegemon revenindu-i clasei muncitoare, în frunte cu partidul communist.
Pentru constituirea societății socialiste se avea în vedere naționalizarea marilor întreprinderi, apoi a tuturor întreprinderilor si reforma agrară, urmată de instituirea proprietății colective asupra uneltelor și pământului.
Intrucat din 1924 P.C.d.R a fost trecut in ilegalitate ,in perioada interbelica a  cuprins in randurile sale un număr restrâns de membri (după unele cercetări sub o mie, mulți dintre ei aflându-se în închisoare), cu precădere alogeni: maghiari, evrei, bulgari, ruși, ucrainieni și puțini români.
Conform datelor statistice din 1933, P.C.d.R., dominat de alogeni, avea 1.665 de membri, dintre care 440 maghiari, 375 români, 300 evrei, 140 bulgari, 100 ruși, 70 ucrainieni, 70 moldoveni (basarabeni) si 170 diverse naționalități. De aici rezultă că românii care reprezentau 72% din populația țării, aveau o pondere de numai 26% în structura națională a P.C.d.R.
Tot dupa 1924, unii dintre comuniștii din România,in majoritate alogeni,  cărora li s-a adăugat și cei care au luptat în Războiul Civil din Spania (1936-1939) s-au stabilit în U.R.S.S.
Datorita conditilor de ilegalitate in care actiona P.C.d.R , congresele partidului , cu excepția celei de la Ploiești (3-4 oct. 1922),unde  unde a fost ales  secretar general Gheorghe Cristescu,au avut loc in  străinătate, unde secretari generali au fost alesi alogenii:  Köblös Elek -  cetățean român de etnie maghiară,la  Viena (aug. 1924); Vitali Holostencu [Barbu], membru al Partidului Comunist Polonez, la Ciuguev lângă Harkov (28 iun.-7 iul. 1928); Alexandru Danieliuk-Ștefanski [Gorun], membru al Partidului Comunist Polonez, lângă Moscova (3-24 dec. 1931) iar din 1934 și până în 1944 au fost numiți în fruntea partidului alogenii:Boris Stefanov și Ștefan Foriș.
Dupa 1944 conducerea partidului a fost asigurata ,in prima perioada ,de gruparea alogena : Ana Pauker, Vasile Luca, Teohari Georgescuj (sept. 1944-oct. 1945),apoi de Gheorghe Gheorghiu-Dej (1945-1954; 1955-1965); de Gheorghe Apostol (1954-1955) si de Nicolae Ceaușescu (1965-1989).
După crearea Partidului Muncitoresc Român, în urma Congresului de unificare (21-23 febr. 1948) a Partidului Comunist Român cu Partidul Social-Democrat, numărul membrilor de partid a crescut în ritm alert, an de an, după cum urmează: în 1950, 720.000; în 1965, 1.450.000; în 1974, 2.480.000; în 1988, 3.700.000.
Ca o concluzie putem spune ca fostele  tari socialiste din Europa au trecut, in majoritatea lor, de la feudalism la socialism . Socialismul construit in aceste tari , pe baza teoriei leniniste(bolsevice),a fost  un „Socialism Post-feudal de Stat”, in care Statul a luat locul capitalistului in industrie si al feudalului in agricultura.
Pentru clarificari rog a se citi materialul  “Socialismul Participativ Romanesc in Secolul XXI “ pe site-ul : www.pspr.forumul-social.ro  
Rezulta cu claritate ca in nici o tara in care a existat sau exista,in prezent, partid comunist la putere, nu au existat si nu exista “societati comuniste” ci “ societati socialiste” pe diverse trepte de dezvoltare.
Denumirea de “partid comunist” ,folosita in trecut si prezent,in unele tari,a urmarit si urmareste ,promovarea  in plan politic si mediatic a  unui  “ideal” al societatii umane care a fost propovaduit de insusi Isus Hristos si Noul Testament .
Faptul ca majoritatea partidelor care au construit “societati socialiste”,pe baza teoriei leninste(bolsevice),promotoare a luptei de clasa si a dictaturii proletariatului,cu sacrificii  umane si material, in diverse perioade ale evolutiei,au avut denumirea de” partide comuniste” , nu motiveaza trecerea de la condamnarea activitatii acestor partide denumite comuniste, pe anumite etape de activitate ,cu condamnarea, in integrum, a notiunii de comunism (mergandu-se in unele cazuri pana la asocierea comunismului cu fascismul) si solicitatea de scoatere in afara legii a tot ceea ce are legatura cu notiunea de comunism,initiata si sustinuta,dupa 1989 ,cu preponderenta de persoane alogene si cercuri subordinate unor interese straine , care prin condamnarea comunismului au urmarit sa minimalizeze, cu rea vointa, toate realizarile din perioada socialista,obtinute prin munca si cu efortul intregii societati romanesti ,in perioada de 45 de ani de socialism.
Analizand situatia concreta din Romania , in baza documentarii de mai sus ,rezulta ca in perioada 1945 -1964 partidul care a condus procesul de socializare a tarii a fost Partidul Muncitoresc Roman.
In acesta perioada, in Romania stationau trupe sovietice si tara a platit timp de 20 de ani despagubiri de razboi. In anul 1958 Romania a fost singura tara din sistemul socialist european care a reusit sa obtina retragerea trupelor sovietice de pe teritoriul national.Drept urmare in anul 1964, cand guvernul sovietic a propus Planul Valeev, de divizare a tarii, Romania a fost singura tara din sistemul socialist European  care s-a opus, in mod direct,punerii in practica a acestui plan, aparandu-si independenta statala si suveranitatea.
In anul 1964, in urma Plenarei din 16 Aprilie  a Partidului Muncitoresc Roman ,s-a redactat Declaratia de Indepenta, in urma careia a fost posibil sa se realizeze o Reconciliere Nationala intre toate fortele politice ,ceea ce a permis societatii romanesti sa obtina in urmatorii 25 de ani de socialism cele mai mari realizari din istoria tarii in plan economic si social.
In anul 1965 Partidul Muncitoresc Roman si-a schimbat denumirea in Partidul Comunist Roman iar denumirea tarii a fost schimbata din Republica Populara Romana in Republica Socialsita Romania. Aceste denumiri s-au pastrat pana la evenimentele din decembrie 1989 .
In perioada 1965-1989 ,in Romania nu au mai existat detinuti politici. Intrucat dupa 1989 au aparut voci care au sustinut ca in Romnia socialista nu a existat democratie,tin sa dau doua citate din Lech Walensa liderul Sindicatului Solidaritatea din Polonia ,decorat in 2014 de fostul  presedinte al Romaniei ,cu cea mai mare distinctie a tarii noastre.. Acesta spunea ca “Democratia care nu ofera paine , nu este democratie” si ca” Acolo unde nu exista dizidenti, nu exista nici democratie” .Daca analizam,prin prisma acestor citate,  situatia din Romania in perioada socialista ,vedem ca dupa anul 1964 in Romania a existat si democratie si dezvoltare economico - sociala.
Cei care in mod intentionat nu fac deosebire intre perioada 1945 -1964( cand in Romnaia a fost impus un comunism de tip  bolsevic-stalinist )si perioada 1965-1989 cand in Romania s-a manifestat un “comunism national de dezvoltare economico-sociala” ,de orientare marxista ,pot fi caracterizati drept “rau intentionati” desi in realitate ei se manifesta ca dusmani ai intereselor  vitale ale poporului roman.
Anticomunistii care condamna  tot ce s-a infaptuit in plan economic si social in perioada socialista , din dorinta de revanșă sau razbunare a  suferințelor unor membrii ai societatii, din anii bolsevismului-stalinist, practicat in perioada de 20 de ani ,cat Romanian a fost obligata sa plateasca despagubiri de razboi (1945-1964), persoanele si grupurile de interese care au profitat de pe urma sistemului socialist si vor sa-si mentina pe mai departe privilegiile si averile obtinute dupa 1989 ,prin eludarea legilor, prin furt,delatiune , coruptie  si demagogie politica ,  plus dorința capitalului străin de a face din Estul Europei o piață de desfacere și un rezervor de forță de muncă ieftină, dar bine calificată, au provocat impreuna un adevărat dezastru national economic si social concretizat in pierderi de peste 2000 de miliarde Euro si plecarea in afara tarii ,definitiv sau temporar a peste 4 milioane de cetateni, majoritatea tineri cu pregatire temeinica.
Din păcate, de la evenimentele din 1989 ,in Romania  nu exista o forta politica capabila sa-si asume responsabilitatea celor 45 de ani de socialism si sa vrea să gaseasca si sa propuna solutii la dezastrul economico –social al tarii ,din ultimii 25 de ani,intrucat toate fortele politice existente apreciaza ca”nu este avantajos politic si nu da bine sa dialoghezi si sa sustii pe baza de argumente si proiecte viabile ,interesul national ,in relatiile cu organismele internationale si organele de conducere ale Uniunii Europene”. Acesta este motivul pentru care,in contextul post-industrial actual ,cand in Romanaia se constată o profunda destructurare economica si  socială, o fragmentare puternică a societății, o dezideologizare și transformare a partidelor clasice în simple mecanisme de exercitare a puterii, fără legătură cu cetățenii , noul  Partid Comunist Roman, aflat in curs de inregistrare din anul 2012, promoveaza ca o necesitate obiectiva Democratia Participativa in locul Democratiei Reprezentative si acorda Societatii Civile rolul de forta motrice  in identificarea si promovarea  Interesului National ,in plan intern si international. 
Comunismul de origine crestina, propavaduit de Isus Hristos si Noul Testament , a fost si ramane prin urmare un ideal pentru Societatea Umana. Fara idealuri Societatea Umana va reveni la Ignoranta si o Noua Inchizitie.
"Comunismul Participativ de Dezvoltare Economica -Sociala ", promovat de noul Partid Comunist Roman, mliteaza pentru dreptate sociala,bunastare, progres si pace si promoveaza principiile  “Democratiei Participative Romanesti in Secolul XXI"  in baza carora Societatea  CivIa din Romania, trebuie sa devina forta motrice de progress economic si social a tarii  si un partener egal al Statului in promovarea Interesului National ,in plan intern si international.
Numai renuntand la dogme si promovand o reala Reconciliere Nationala intre toate fortele politice si sociale din Romania, de genul Reconcilierii Nationale din Spania si Reconcilierii Nationale din Romania, in anul 1964,se va puta asigura unitatea de actiune a intregii Societati Civile pentru promovarea si punerea in practica a unui Program National de Dezvoltare Economico-Sociala si pentru asigurarea conditiilor necesare pastrarii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii noastre.
Familia ,spiritul civic si comunitar,solidaritatea,cooperarea intre toate fortele politice pentru promovarea Interesului National si  patriotismul trebuie sa fie cultivate si promovate ca simboluri ale traditiilor milenare ale poporului roman ,astfel incat generatiile viitoare sa aiba puncte de sprijin moral si de rezistenta in lupta lor pentru pastrarea finite nationale si promovarea Interesului National ,intr-o viitoare lume  multipolara.
Prin condamnarea comunismului in totaliatea sa , de catre persoane si cercuri de interese anti-nationale , se actioneaza pentru falsificarea istoriei si  pentru a se sterge din memoria generatiilor viitoare nu numai “un ideal al societatii umane” care este “comunismul” dar si o perioada de 45 de ani, de dezvoltare economico-sociala, fara precedent, in istoria milenara a poporului roman,ai caror martori si fauritori am fost noi insine.
Din aceste considerente Comitetul de Organizare si Inscriere a  noului Partid Comunist Roman isi va continua activitatea de organizare si inscriere  a partidului, inceputa in anul 2012 ,  de realizare a unitatii stangii romanesti pe baza principiilor Democratieie Participative, de Recuperare Documentara a Patrimoniului National Distrus sau Instrainat dupa 1989 (ca o premiza a necesitatii recunoasterii realizarilor economico - sociale obtinute de poporul roman in cei 45 de ani de socialism, in plan economic si social si de apreciere si promovare in plan intern si international a geniului creator si constructiv al poporului roman,in toate etapele sale istorice) astfel incat Muzeul Comunismului preconizat a fi infiintat , de Presidentia Romaniei, sa devina nu un Muzeu al Dezbinarii Nationale  ci  un Muzeu al Reconcilerii si Renastarii Nationale, un reper de referinta pentru promovarea  Unitatii si  Interesului National  si pentru cunoasterea si promovarea adevaratei istorii a poporului roman ,in existenta sa milenara.
 
Constantin Cretu
Bucuresti: 05.04.2015
 
 
Add a comment...

Post has attachment
Cine mai are grija poporului roman?
Din articolul Dlui Ilie Serbanescu  intitulat ““Repudiatul Marx numea această „eficienţă a capitalului uman ”-“ exploatarea omului de către om”!se desprind cateva concluzii care nu onoreaza guvernatii romani ai ultimilor 25 de ani:
 -          nu există vreo altă ţară din Europa în care, din valoarea adăugată la nivel naţional (aşa-numitul PIB), muncii să-i revină atât de puţin şi capitalului atât de mult;
 -          „liberalizarea” piaţa forţei de muncă, facuta de guvernul Boc la solicitarea “capitalului strain” a transformat forţa de muncă într-o turmă de sclavi. Locurile de muncă n-au crescut, salariile reale au scăzut şi mai mult şi drepturile muncii au rămas tăiate si dupa preluarea puterii de guvernul Ponta;
 -          In 2011 guvernul Boc a decis ca “ aplicanţii cu studii superioare dacă sunt angajaţi cu salariu minim să nu mai trebuiască a avea un nivel diferenţiat (mai mare) decât cel al unui lucrător necalificat . Rezultatul : numărul celor angajaţi cu salariu minim a sporit de 12 ori, de la 90.000 la circa 1.000.000, acum peste 20% dintre angajaţii din ţară fiind retribuiţi la salariu minim! Rezultatul: tot mai multi tineri cu calificari superioare parasesc tara :
 -           „randamentul capitalului uman”, care in teoria Marx-ista se numeste “gradul de exploatare a omului de catre om “ respectiv: cât anume obţine capitalul sub formă de profit de la un salariat la o investiţie de o unitate monetară, în forţa de muncă,are  cel mai mare nivel din Europa centrală şi de Est şi chiar din întreaga Europă.
 Pentru a avea o imagine mai clara adaugati la aceste concuzii faptul ca in “capitalismul de tranzitie” pe care il parcurgem de 25 de ani, platim cel mai mare numar de taxe din Europa ( fara a le regasi ,cum ar fi normal, in calitatea asistentei medicale, a invatamantului,a cultuii, stintei, cercetarii, infrastructurii etc) precum si  recentele solicitari ale delegatieie FMI pentru cresterea pretului la gazul metan,penru populatie, privatizarea sistemului energetic national etc.
Numai in acest fel  vom intelege rolul important care ii revine Societatii Civile din tara noastra,in prezent si in perspectiva si necesitatea ca ea sa actioneze, cu consecventa, in cadrul Forumului Social Roman ,pe baza principiilor Democratiei Participative ,pentru a putea  deveni in cel mai scurt timp un partener egal al Statului in promovarea interesului national ,in plan intern si international,urmand exemplul societatilor civile din multe tari membre ale Uniunii Europene care militeaza impotriva politicilor de austeritate ale guvernelor lor si pentru promovarea pacii pe continentul European.
 Cu prietenie si solaidaritate,
Constantin Cretu
           Facebook.com/ctin.cretu
 
              
FORUMUL SOCIAL ROMAN
FORUMUL SOCIAL ROMAN
forumul-social.ro
Add a comment...

Renuntarea la dogme , conditie obligatorie pentru  legalizarea noului Partid Comunist Roman si realizarea unitatii stangii romanesti pe baza principiilor Democratiei Participative.
 
Stimati Prieteni
 
Imaginea si rezultatele unui partid in societate actuala este in directa  legatura cu imaginea , calitatile si activitatea  membrilor sai .Pentru ca un partid sa fie puternic si dinamic este necesar ca membrii sai sa constientizeze importanta participarii lor active atat la luarea deciziilor cat si la transpunerea lor in practica.
Notiunea clasica de  "partid  de avangarda " capata in present alte conotatii legate de situatia social -istorica in care traim, de gradul de pregatire al membrilor de partid  si nu in ultimul rand de neceistatea inlocuirii Democratiei Reprezentative cu Democratia Particpativa .
Promovarea Democratieie Participative va permite o noua forma de organizare  sociala si politica capabila sa dinamizeze Sociatatea Civila pentru a putea stabili directiile de dezvoltare de interes national si a gasi formele de punere in practica a acestora atat  "  prin limitarea puterii excesive a factorilor de decizie", daca acestia actioneaza contrar intereselor generale, cat si prin dialog pentru a deveni “un partener egal al Statului in promovarea intesului national”.
In prezent este necesara o analiza profunda a realitatilor sociale,economice si politice si o adaptare a ideologiei de stanga in  conformitate cu exigentele acestei realitati.
Clasele sociale taditionale:proletariatul,taranimea si burghezia au fost completate de o noua clasa a intelectualitatii, in conditiile in care stiinta a devenit o forta de productie si un element esential al existentei umane.
Acestor Clase Sociale li se adauga, in prezent, o multutitudine de Categorii Sociale.Clasele Sociale si Categoriile Sociale formeaza impreuna Poporul Muncitor ,care constituie elemental cel mai dinamic al Societatii Civile .
Acestea sunt argumente in virtutea carora, noul  Partidul Comunist Roman , pentru care am depus documentele pentru inregistrare la inceputul anului 2014 ,nu mai are la baza o clasa sociala fiind un partid care se adreseaza intregii Societati Civile, din tara noastra si  promoveaza la nivel social, economic si politic principiile Democratiei Participative potrivit carora functiile de conducere in cadrul partidului nu vor mai fi functii de comanda ci functii de executie a hotararilor comune si de coordonare a activitatilor stabilite in comun,la fiecare nivel de activitate.
Initiativa personala si valoarea individuala va creste astfel  in eficienta,hotararile colective,avand consensul tuturor membrilor,ceea ce  implica spirit de initiativa si raspundere personala  la toate nivelurile de conducere respectiv dinamizarea intregii activitati prin participarea tuturor membrilor  la initierea si  punerea in practica, cu eficienta maxima, a hotararilor comune.
Dupa cum se stie ideologia comunista, promovata de Marx , a fost si ramane un deziderat  ideatic al societatii umane spre o evolutie care sa permita satisficerea  in totalitate a  nevoilor membrilor societatii umane.
Modalitatea de punere in practica a acestei ideologii ,pe baza Dictaturii Proletariatului si a Democratiei Reprezentative( potrivit careia functiile de conducere in partid erau functii de comanda) si-a dovedit  limitele sale in perioada socialimului real din tarile europene, prin caracterul dogmatic si de grup , imprimat de liderii partidelor din aceste tari ,in defavoarea muncii si hotararilor colective, in intreaga activitate.
Din aceste considerente noul Partid Comunist Roman ,aflat in process de inregistrare,in Programul sau a inlocuit Dictatura Proletariatului cu Democratia Participativa a Poporului Muncitor , Centralismul Democratic cu Centralismul  Democratic Participativ  si a abordat  Internationalismul prin prima interesului national.
Renuntarea la dogmatism a devenit , prin urmare,o necesitate obiectiva pentru activitatea prezenta si  de viitor a noului Partid Comunist Roman , pentru a se putea inregistra si actiona in mod legal pentru promovarea intereselor generale a Societatii Civile din tara noastra,in plan intern si international.
Din aceste considerente ,noul Partid Comunist Roman, militeaza ,cu prioritate, pentru relizarea unei reconcilieri nationale intre toti membrii societatii si intre toate fortele politice din tara(conditie necesara pentru a se putea promova,sustine si pune in practica un Proiect National de Dezvoltare Economico-Sociala pe termen mediu si lung ) , pentru realizarea unitatii miscarii de stanga  romanesti ,pe baza principiilor Democratieie Participative  si actioneaza ,in plan extern,pentru a deveni membru al Partidului Stanga Europeana ,cu scopul de a milita la nivelul organelor de conducere ale Uniunii Europene ,pentru o Europa fara dublu standard , formata din tari egale ,independente si suverane ,capabila sa asigure dezvoltarea si progresul tuturor tarilor member si sa promoveze pacea si cooperarea intre toate popoarele ,intr-o lume multi-polara ,bazata pe respectarea dreptului international.
In
Privinta principiilor Democratiei Participative, reiterez faptul ca, in anul 2006, am redactat si popularizat in plan intern si international Tezele Democratiei Participative Romanesti, ca baza pentru realizarea unitatii stangii romanesti .
 Din pacate la noi elementele de noutate ,in orice domeniu de activitate, sunt receptate cu intarziere si retinere.Ne lipseste increderea in noi si forta de a actiona uniti pentru promovarea noului .
Pe aceasta linie sunt multe de spus ,dar intrucat prin aplicarea in practica a principiilor Democratiei Participative ,fiecare dintre noi trebuie sa devenim factori activi si constienti de responsabilitatile care ne revin in plan individual si colectiv ,pentru a putea progresa, astept sa-mi comunicati  opiniile si initiativele Domniiilor Voastre in promovarea activitatilor colective ,in plan politic si social.
Ca exemplu pe acesta linie ,in Grecia,in prezent, se asteapta de la guvernul  de stanmga ,Syriza, nu doar refacerea economiei, ci si „restaurarea guvernarii democratice pe baza Democratiei Participative „, care a fost suspendata de capitalismul neoliberal, prin impunerea unor guverne de tehnocrati.
Conform analistului grec Dimitris Bekiaris „guvernul de tehnocrati , al lui Lucas Papadimos,a lucrat pentru piete,el nefiind ales de poporul grec si in nici un caz nu a lucrat in beneficiul poporului grec. El a fost numit să servească interesele creditorilor şi ale sistemului bancar internaţional. Acest guvern nu a avut nicio legitimitate democratică sau populară. Guvernele tehnocrate nu pot servi decât interesele elitei supranaţionale”.
Pe linia promovarii Democratiei Participative in Grecia a aparut o noua forma de solidaritate polulara: in locul institutiilor abandonate  sau afectate de criza, cetatenii isi fac singuri clinici proprii,centre de ajutorare a celor saraci,centre de asistenta sociala si juridica etc., iar in prezent aceste organizatii cetatenesti,vor sa-si amplifice activitatea cu sprijinul guvernului de stanga, Syriza.
De aceea pe posturile noastre de radio si TV ,se vorbeste cu „ingrijorare” despre „ extrema stanga din Grecia” ..de teama ,ca nu cumva sa nu cunoastem realitatile de acolo pentru a ne veni si noua astfel de idei „participative”.
 
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
Add a comment...

Post has attachment
 
 
 
                         
Romanian Social Forum member of European Social Forum and World Social Forum 
                                                                          www.forumul-social.ro
                                                                         office@forumul-social.ro
                                                                                 
 
Unde este Romania ?
 
Stimati Prieteni
 
In 1989 Romania era a 5-a putere maritima comerciala  din lume avand peste 350 de vapoare. Cu ceva timp in urma mai aveam doar 4 si acelea fara Certificare din partea Uniunii Europene.
Cand s-a distrus flota de pescuit oceanic, un fost prim – ministru ,ajuns celebru prin declaratiile sale lipsite de realism , a afirmat ca nu mai avem nevoie de acesta flota intrucat pestele va fi  asigurat de Norvegia, pentru toata Europa .
Dupa cum se stie, nici in prtezent ,  Norvegia nu este inca membra a Uniunii Europene si isi prmoveaza interesele ei comerciale prin prisma intereselor prezente si de perspectiva ale polorului norvegian nu ale poporului roman.Vorba celebrului Tanase” Si cu asta ce-am facut ?
Multumim celor care au alcatuit materialul atasat referitor la vapoarele, din flota Romanei  trecute sub pavilion strain si asteptam si alte documentare cu privire la istoricul restului de vapoare inclusiv a celor din fosta Flota de Pescuit Oceanic a Romaniei”.
In cadrul Forumului Social Roman, activeaza Grupul de lucru : "Recuperarea documentara a Patrimoniului Natinal vandut ,distrus sau instrainat" care va strange toate aceste materiale documentare si le va prelucra in scopul ,conservarii si gasirii unor forme adecvate de editare in scris si video  pentru a putea fi pastrate si popularizate si  pentru a fi cunoscute de generatiile prezente si viitoare,ca un aport al generatiilor noastre la progresul tarii.
Generatiile viitoare trebuie sa cunoasca cat mai mult din realizarile , generatiilor noastre, in toate domeniile de activitate.In caz contrar ,intreaga munca   si rezultatele deosebite obtinute de generatiile noastre in perioada socialista , vor fi sterse din istorie , de cei care au transformat Romania intr-o colonie pe care pentru a o stapanii mai usor urmeaza sa o divizeze in cadrul atat de mult trambitatei “descentralizari”.
Descentralizarea va fi urmata de Regionalizare si mai apoi de Euro-Regionalizare conform dictonului “ Divide at Impera”.
Pentru aceasta este nevoie sa se stearga din mentalul generatiilor viitoare orice urma de capacitate creatoare a acestui popor ,pentru a putea fi mai usor ingenuncheate, manevrate si stapanite.
Stiu ca multi ,din generatiile noastre, se resemneaza deja cu ideia ca nu mai putem face nimic. Va propun un mic exercitiu de memorie, Cu cca 6o de ani in urma credea cineva ca intr-o perioada de cca 45 de ani, Romania, va ajunge sa nu mai aiba analfabeti, sa fie a 5-a putere comerciala modiala si sa ocupe locul 10 in lume in privinta tehnologizarii industriale?
 
Stimati Prieteni
 
Poporul roman sufera de mitul “Mesterului Manole”.In toata istoria noastra milenara noi am construit si altii au ..daramat,dar am rezistat si am renascut ca pasarea Phonix ,din propria cenusa.Pentru a renaste din nou  avem nevoie, in primul rand , de speranta , incredere si actiune pentru a gasi noi “alternative” de a inlocui spiritual defeatist si anihilaror, bazat pe individualism feroce si interese personale meschine cu un nou spirit comunitar si civic in folosul colectivitati si al tarii si de actiune comuna pentru inlocuirea Democratiei Reprezentative  cu Democratia Particpativa si de realizare a unui “nou spatiu public” in care proprietatea publica sa coexiste cu cea privata pe baza unor criterii de eficienta ,in favoarea intregii societati .
Pentru acesta este nevoie sa inlocuim defetismul si resemanrea cu dialogul si actiunea. Forumul Social Roman va sta la dispozitie ca tribuna nationala de dezbateri si initiative personale si collective pentru promovare a interesului national.
Confom Legii Negarii Negatiei, LUMEA ,este intr-o permanenta transformare.Perioada unipolaritatii, desi multi nu vor sa recunoasca acest lucru , a trecut. Incepem sa traim intr-o noua etapa a multi-polarismului.
Pentru cei care au capacitatea de a sesiza,” vechiul”, este destramat de forte centrifuge.Au loc noi regrupari economice ,incepand cu interesul marilor puteri de a acapra cat mai mult din zona Polului Nord , pana la reimpartirea zonelor de influienta traditionale.
In acelasi timp are loc o noua reconfigurare a centrelor de putere  financiare si militare, la nivel global.
Intr-o discutie avuta cu fostul ambasador al Chinei la Bucuresti cu privire la stadiul relatiiloreconomice  dintre tarile noastre acesta a explicat ca in fiecare an Uniunea Europena si China incheie contracte de peste 50 miliarde Euro.
Intrebarea sa retorica a fost : Unde este Romania ?
Cand vom reusi sa ne dam raspunsul la acesta intrebare ,vom intelege mai exact ca Lumea se misca, cu mare viteza,iar cei care sunt anchilozati in dogme vor fi noii “perdanti “ ai Secolului XXI.
 
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
FORUMUL SOCIAL ROMAN
FORUMUL SOCIAL ROMAN
forumul-social.ro
Add a comment...

Post has attachment
Unitatea Stangii Romanesti

Stimate Domnule Ionescu
Va multumesc pentru amabilitatea de a ma contacta in vederea clarificarii unor probleme de interes general.Dupa cum vedeti eu am folosit apelativul Domn in loc de Tovaras.Sunt sustinatorul acestui apelativ intrucat " inaite de 89 toti eram tovarasi" dar am constatat, cu totii ,in diverse etape, ca multi dintre tovarasii nostrii erau deja "Domni".Asa ca in present prefer sa ma adresez cu apelativul "Domn" si sa ne alegem singuri pe adevaratii "tovarasii de idei".
In privinta creeri Miscarii Nationale de Stanga ,va felicit pentru initiativa.Eu ca si Dvs. sunt si am fost ,dupa 1989, un sustinator al acestei idei. Pentru clarificare pe site-ul http://pcr.info.ro o sa postez in perioada urmatoare materiale care dovedesc actiunile concrete pe care le-am initiat pe acesta linie din 2002 pana in present. 
Din pacate ideia de sindicat ca si cea de partid socialist s-a perimat la noi,in timp, datorita compromisurilor facute de conducerile acestora, cu puterea, in defavoarea masei de membrii.Acesta este motivul pentru care dorim sa organizam un Partid Comunist , bazat pe principiile Democratieie Participative,in virtutea carora intr-un partid,sindicat, ong, etc.functiile de conducere nu vor mai fi functii de comanda ci functii de executie a hotararilor collective.Aceasta nu diminuiaza cu nimic capacitatea de conducere si organizatorica a persoanelor alese in diferite functii.Dimpotriva aceste persoane in exercitarea functiei se vor baza pe acordul si sprijinul tuturor membrilor,scopul urmarit fiind acela de a se mentine un dialog permanet intre persoana aleasa si cei care l-au ales, in scopul eficientizarii intregii activitati si promovarii persoanelor in functii de conducere pe baza de merite personale.
Dupa cum rezulta si din documente scopul urmarit este inregistrarea unui partid communist prin respectarea Legii Sigurantei Nationale si a Costitutiei ,al carui scop principal va fi :
Realizarea unitatii fortelor de stanga;
Realizarea unei reconcilieri nationale intre toate fortele politice si sociale din tara;
Realiarea unui Proiect National de Dezvoltare Economico -Sociala , pe temrn mediu si lung;
Mentinerea statutului de Stat national , unitar,independent si suvernan intr-o Europa fara dublu standard;
Promovarea unei politice exterene"reactive" in locul cei "pro-active,"intr-o lume multipolara ,bazata pe dreptul international;
Partidul va milita sa devina membru al Partidului Stanga Europeana pentru a putea promova la nivelul Parlamentului European interesele nationale ale poporului nostru.
In momentul in care se infiinteaza un partid, sindicat etc.,trebuie avut in vedere si echivalentrul in plan European al acestuia.
Dumneavoastra in ce organizatie sindicala internationala doriti sa includeti Sindicatul ? .
Eu va pot sprijini sa deveniti membru al Federatiei Mondiale a Sindicatelor,unde Asociatia de Prietenie, Solidaritate, Intelegere si Cooperare Internationala " Geniul Carpatilor" ,pe care o conduc,participa in calitate de observator.
Personal apreciez ca,in conditiile actuale din Romania un partid poate fi mult mai efficient decat un sindicat. Din aceste considerente va invit sa veniti alaturi de noi pentru ca impreuna sa militam pentru unitatea stangii romanesti, pe baza unor documente programatice ,care respecta legislatia in vigoare si nu intra sub incidenta art.166 din Codul Penal,cum se intampla cu alte asa zise organizatii comuniste, care se doresc” continuatoare ale fostului PCR” si promoveaza"socializarea mijloacelor de productei", in contradictie cu legislatia in vigoare.
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
-----Original Message---
From: Nicolaie Ionescu
Sent: Tuesday, January 13, 2015 15:12
To: c,cretu@xnet.ro
Subject: punct de vedere
Stimate Tovarase Cretu,
Din ce in ce mai mult practica o impune,masura care trebuie imediat aplicata,aceasta fiind infiintarea unei Miscari Nationale de Stanga ,miscare menita sa contracareze tendinta de dominare suprema a vietii politice de catre patura burgheza,care isi ascunde fata sub denumiri de partide ,ONG-uri si fundatii smechere,care sa pacaleasca populatia ,fraierita cu succes timp de aproape 3 decenii de capitalism.Parlamentul nu face nimic(a devenit un fel de maimuta publica in care oricine vrea,fie el si Presedintele Romaniei,arunca cu orice),dar cine ajunge in Parlament,daca nu oamenii cu tupeu,vedetele,manelistii,oamenii cu bani,sau marionetele oamenilor cu bani,care executa la comanda totul,sau care ocupa pur si simplu locul din Parlament,ca sa nu poata avea acces altcineva care ar voi sa faca ceva.Guvernul se muta de la stanga la dreapta si invers,asa cum ii dicteaza fortele planetare(SUA si SUE),mimand o politica sociala la limita bunului simt,contestata permanent de opozitie.Ce sa mai spunem de Presedintie,care este aservita in totalitate occidentului.Prostimea de rand s-a obisnuit cu ideia mereu pusa la loc de frunte,ca"nu exista alte solutii",lasandu-se pacalita ,manipulata de "baietii destepti" care se perinda la putere.Iesim dintr-o recesiune,intram imediat in alta,cand sa iesim si din aceea,stai ca inca nu s-a terminat,va mai dura...Cat?!In prezent nu mai sunt efectiv,Sindicate,sau daca sunt ,acestea sunt aservite tot burgheziei,in schimbul unor avantaje dubiase,pentru un numar limitat de persoane de la varful organizatiilor sindicale.Nici efectivul pensionarilor,nu este mai activ,desi situatia financiara a numeroasei paturi sociale este dezastruasa si in continuu declin."Nostalgicii"comunisti,nu au curajul si cu atat mai mult sansa legala de a reanfiinta "o adevarata miscare de Stanga".Dar nu putem continua asa,tovarasi!Deja este prea mult.Si atunci,care sa fie solutia?
Miscarea Nationala de Stanga,ar putea lua aspectul unei miscari sindicale nationale centrale,pana cand se pune pe picioare,dar,in Conducerea acestei Uniuni de Stanga Centrale,sa nu faca parte niciun membru component din Conducerea niciunui Sindicat.La nivel teritorial,vor fi infiintate Unitati Regionale ale Miscarii Nationale de Stanga.
In prezent,activitatea economica,in special cea de productie,se desfasoara faramitat,in societati comerciale mici,mijlocii,astfel ca angajatii respectivelor unitati sunt si raman la cheremul si mila patronilor.Cine ii ajuta pe acesti angajati?Patronii,au format o retea nevazuta,un fel de intesatura care include unitatile teritoriale de supraveghere sociala,in special ITM-urile,impunand angajatilor un sistem de salarizare"smecher",evazionist,catastrofal pentru viitorul angajatului.Acesta este retribuit legal,deci trecut in Contractul Colectiv de munca cu un salariu minim si primeste "la intelegere "in plus o diferenta de bani,care insa nu se va lua in calcul la finalul activitatii,adica la pensie.Ceea ce se va intampla peste doua trei decenii,cand vor atinge varsta de pensionare actualii activi,va fi catastrofal.
Pe de alta parte,este "strigator la CER",nivelul de salarizare discriminatoriu in toata sfera sociala.Cine nu stie la ora actuala,salariile"nesimtite"ale catorva domenii de activitate in totalitate bugetare(de exemplu Justitia),comparabile cu salariile "de nimic"din cadrul,in special al unitatilor economice private.Ce sa mai spunem de pensionarii de rand!Nu mai exista grupe de munca,deci "conditii deosebite",ce sa mai vorbim de sporuri,sau de promovarea valorii profesionale,prin ierarhizarea pe categorii de munca(muncitori categoria I.II....VII...muncitori specialisti.In sistemul bugetar,intra doar rude,cunostinte,amante sau amanti,nimic pe baza de competenta,de valoare profesionala,principii de corectitudine etc.Un medic,un avocat,un profesor,invatator,un bugetar de birou,o poate lungi pana la cei 65 de ani,varsta standard de pensionare,dar ,ce se face un angajat care "sapa santuri"la o varsta cand acesta ajunge neputincios?Va muri cu siguranta in sant,inainte de pensionare,sau va fi dat afara pentru ca nu mai corespunde cerintelor...Nimic nu mai tine cont de sanatatea angajatului varstnic.O femeie tanara,chiar cu putina experienta,dar dotata mai mult cu calitati fizice,poate face "cariera",devenind amanta patronului sau a unui trepadus din preajma sa ,cand insa apar ridurile,sau i se deformeaza fizicul,de cele mai multe ori,respectiva persoana,daca nu este prevazatoare,este marginalizata si se trezeste intr-o buna zi ca este fortata sa "plece".Ce se va intampla cu acea persoana,de la 45-50 de ani,pana la varsta pensionarii?Societatea romaneasca e o bataie de joc!Si nimeni,voit,nu face nimic,pentru a o schimba. 
Nimeni nu vrea sa se intrebe,pana unde poate ajunge aceasta bataie de joc sau cat timp va mai dura?Este o societate in care prospera doar hotii,smecherii,curvele,oamenii fara de lege.Orasul meu de bastina,Bacaul era o mandrie a locuitorilor sai,a Romaniei.Renumite peste hotare IMU,Metalurgica,Intreprinderea de Suruburi,IRAV,IPEP,VINALCOOL,Fabrica de Bere Margineni,Partizanul-Fabrica de Incaltaminte,Fabrica de Stofe-Proletarul ,CPL -Fabrica de Mobila,Fabrica de Confectii etc au disparut,sunt o amintire .Avem insa o multime de superbe Hipermarketuri ,cate doua trei de cate o denumire(LIDL,KAUFLAND,METRO etc)si o multime de MOL -uri.Ce spuneti,tovarasi?Se mai poate asa?
Din Miscarea Nationala de Stanga,pot face parte orice categorii sociale discriminate,indiferent daca sunt sau nu sindicalisti.Orice persoana fie angajat ,fie somer,se poate inscrie in Miscare,in contrapartida Miscarea se obliga sa apere interesele respectivului membru,functie de importanta,sau gradul de solicitare implicat in rezolvare.Finantarea acestei Miscari,se face prin Cotizatie directa,sau donatii.In final,se poate ajunge la un fel de MEGA-Partid,care va putea organiza cu usurinta activitati,care sa atraga atentia Puterii,sau patronatelor de neregulile reclamate.Statutul acestei Miscari,se formuleaza in baza infiintarii.In Colectivele de Organizare,vor avea acces,in primul rand comunistii,care insa nu au detinut functii inalte pe linie de partid si nici studii inalte in domeniul specific,deoarece si cei care au detinut functii inalte si cei cu scoli de partid "inalte "sunt rubedenii ale fostului sistem falimentat.
Intr-o clipa de ragaz,ma gandeam ca e de rasul rasului,Fundatia Miscarea
Populara Basista(daca e populara,inseamna ca ea trebuie sa fie "de
masa",ponderea sa fie poporul),dar daca ea exista, este cu atat mai mult necesar sa existe si o adevarata Miscare Populara De Stanga.
Retineti,insa,o astfel de Miscare,trebuie sa aiba o Conducere Centrala,nu una "participativa"adica disipata.Faptul ca ea nu trebuie condusa de un singur om,fie el si Presedinte,este alta poveste.Si mare atentie,oricat am coti-o,oricat am ocoli-o,va fi necesar ,chiar sacrificiul de sine.Va trebui ,in lupta noastra de daruire,chiar sacrificiul suprem, pentru atingerea inaltelor idealuri ale corectitudinii si adevaratei libertati.Parerea mea este ca vor fi foarte multe sacrificii si deci,victime.Va trebui sa o luam de la inceput.Nu este exclus sa se re-editeze,miscari greviste,miscari de strada,chiar lupta gen conspiratie.
Cu deosebita apreciere,
ing Nicolaie Ionescu
Bacau,13 ianuarie 2015
Add a comment...

Daca arunci piatra nu inseamana ca il iubesti pe Dumnezeu !

Stimate prieten
Din ceea ce mi-ai scris am redescoperit un prieten de idei pe care l-am apreciat intodeauna si acesta a fost si motivul ca mi-am manifestat dorinta de a mai sti unul de altul.
Nu vreau sa intru in detaliile anlizei facute de tine pentru ca orice lucru privit din unchiuri diferite permite o alta abordare.Doresc insa sa clarific unele detalii legate de reconcilierea nationala.
Dupa cum bine sti de 25 de ani se critica comunismul si indirect fostii comunisti pentru :canal, inchisori, etc.Ceea ce am vrut sa subliniez cu Spania a fost ca acolo dupa un razboi civil ,unde doua segmente ale societatii spaniole s-au luptat cu arma in mana , intre ele ,distrugerile au fost incomaprabil(nu comparabil cum deduci tu)mai mari ,la toate palierele sociale,fata de ce s-a intamplat in primii ani de socialism la noi . Cu toate acestea in Spania s-a putut ajunge la o reconciliere nationaa in timp ce la noi nu reusim acest lucru.Motivul: divide at impera, pentru ca o Societate Civila unita este un pericol pentru cei care vor sa continuie distrugerea Romaniei pana la divizarea ei.
In privinta “baricadelor , stimate prieten , eu , ca si tine ,sunt un militant activ pe baricada adevarului istoric si al dreptatii..Aspectele negative care s- au manifestat,in perioada de inceput,nu le putem nega, ele fiind criticate si in documentele de dupa 1964.. 
In acelasi timp daca am afirmat ca “„Generatia noastra a construit ,nu a distrus !,am facut-o in cunostinta de cauza si in acest sens exista suficiente argumente. Generatia de dupa 1940 nu poate fi culpabilizata cu problemele legate de canal si inchisori . Dupa cum sti in 1964 cei care astazi sunt huliti , au facut o Reconciliere Nationala , desfiintand inchisorile si eliberand detinutii politici.S-a intrebat cineva atunci cu cine facem Reconcilierea Nationala? Si atunci ( asa cum trebuie sa fie si in prezent ) s-a trecut peste prejudecati si s-a urmarit ca Societatea Civila sa nu mai fie divizata ,pe criterii ideologice,pentru a putea promova in mod unitar interesul national.
Reconcilierea nationala nu inseamna ,ceea ce susti tu,respectiv ,” fraternizarea sclaviilor cu stăpînii şi popoarele cu cotropitorii lor) ci dreptul tuturor cetatenilor la o recunoastere ca membrii cu drepturi egale ale societatii romanesti.Atata timp insa cat in Romania nu va exista si un partid comunist , modern, de tip european , adaptat la conditiile Secolului XXI,societatea romaneasca va ramane , pe mai departe, divizata si se va continua falsificarea istoriei.
Afirmatia ta de sfarsit „Tăcem şi ne-am retras în faţa dreptului forţei, noi, cei mulţi şi anonimi, dar să nu-şi facă nimeni iluzii. Nici măcar un armistiţiu de moment nu va fi! Roata istoriei se învîrteşte inexorabil... „ , o apreciez ca pe opinia unui om care face previziuni dincolo de intelegerea de moment a celor in mijlocul carora traieste.
Noi in prezent ne confrunamt cu o mare inertie si lipsa de implicare tocmai din partea celor” multi si anonimi”. Acesta este si motivul pentru care eu am formulat Tezele Democratieie Participative Romanesti ,inca din 2006.Si eu,ca si tine,stiu ca potrivit Legii Negarii Negatiei „totul este o revenire pe plan superior”.Pentru acesta insa trebuie sa ne redefinim mai exact cine suntem , ce vrem si cum ne propunem sa actionam.A mima numai ca existam ,promovand sloganuri de genul celui cu care iti inchei expozeul , nu mai corespunde realitatilor prezente.
Singura schimbare adevarata in societate ,in perioada care urmeaza, nu o vor mai putea face partidele actuale si clasa politica actuala bazata pe Democratia Reprezentativa.
Vremea acestei democratii, ca si a celor care o sustin a trecut.Viitorul apartine Democratiei Particpative si societatilor care vor sti sa faca din ea pavaza si mijlocul de promovare a interesului national.
Nu degeaba imnul nostru national se cheama” Desteapta-te Romane”.Pentru acesta ‚desteptare” trebuie sa gasim modalitati de promovare a spiritul civic si comunitar,a respectului pentru familie si mediu inconjurator,a initiativelor personale si colective in plan social si economic,folosind Forumul Social Roman drept tribuna nationala de dezbatere a intregii problematici sociale si economice ,care preocupa societatea romaneasca si de promovare ,in plan intern si international, a interesului national.
In incheiere te asigur de intreaga mea consideratie indiferent de modul in care vei intelege sa actionezi in plan social si politic in viitor.
Afirmatia ta ca „Roata istoriei se învîrteşte inexorabil..” este un adevar incontestabil.
Din pacate in viitor vor supravietui numai acele societati care stiu sa faca istorie si cum istoria o fac oamenii , trebuie sa intelegm ca „istoria” si „generatiile viitoare” ne vor judeca dupa ce am facut dar mai ales dupa ce nu am facut ..din varii motive.

Cu prietenie si solidaritate
Constantin
Add a comment...

Generatia noastra a construit nu a distrus !
Stimate Domnule Ursu
Si de acesta data va dau dreptate dar concluzia finala “nu are ce face” trebuie sa recunosc ca nu va caracterizeza.NOI ,impreuna , am construit o tara si nu ne este rusine cu munca noastra,putem spune cu munca generatiei noastre si a multor altora.
Daca acceptam acesta axioma cum oare mai putem accepta defetismul,care a ince
put sa ne ,,sufoce”.
Vedeti daca luam cazul Forumului Social Roman, care este un forum national de dezbateri al Societatii Civile, organizat pe grupe de lucru si am deschide o dezbatere cu tema “ Generatia noastra a construit nu a distrus” solicitand tuturor celor pe care ii cunoastem sa puna pe hartie realizarile lor din domeniile de activitate ,credeti ca s-ar mai putea sparge putin gheata acestei tacerii vinovate?
Creanga avea o vorba “ Stiu ca sunt urat dar privind in ju parca mai prind curaj”.Dupa 25 de ani ,in care distrugerile facute depasesc 2000 miliarde euro,mai este cazul sa ne resemnam ?.
Stiu ca pentru unii dintre noi a devenit mai dificil sa iesim in strada , sa ne manifestem din motive de sanatate.Ma intreb insa cine ne opreste sa ne manifestam in scris?.Sa punem pe hartie ce am realizat noi ,in acea perioada atat de hulita si ce au distrus Ei in numele “libertatii” si “democratiei”.
Daca nu vom face acest lucru , copii nostrii ne vor blestema si condamna ca am fost ..lasi si fara demnitatre.Spun acest lucru cu ferma convingere ca “adevarul “ este mai puternic decat” minciuna “ si va fi descoperit de generatiile viitoare,care se vor intreba :
De ce noi am lasat sa se distruga tot ce am construit ?
De ce noi nu am avut curajul de a lasa scris ,in detaliu ,ceea ce noi am construit ca ei sa poata intelege adevarata dimensiune a distrugerilor facute dupa 1989?
De ce nu am cautat cel putin “alternative” ( cum ar fi realizarea unei unitati de gandire si actiune , a noastra , pe baza principiilor Democratiei Participative) care sa-i ajute pe ei sa gaseasca solutii ,punand in practica gandirea noastra, atunci cand noi nu vom mai fi?
De ce am acceptat sa fim culpabilizati printr-un anti-comunismul feroce care ne-a schimbat pana si ..istoria ,cand stiam ca generatia noastra nu a avut nici o vina?.
Da in perioada socialista, de inceput, s-au facut si greseli, s-au comis si crime ,au existat si inchisori si nu trebuie uitat acest lucru.Dar orice societate rationala nu ramane sa traiasca in trecut .Acest lucru ne-a fost si ne este inca impus de cei care de peste 25 de ani au transformat tara “ intr-un morman de fiare vechi , de zeci de miliarde de tone” pe care l-au vandut in interes personal ducand tara la statutul de colonie subdezvoltata ,careia in present I se impune sa cedeze ( pentru ca nu poate fi vorba de o vanzare echitabila) si resursele de materii prime( petrolul si gazul metan, aurul si mineralele de la Rosia Montana,gazele de sist, rezervele de apa minerala, etc.).
Cand vorbesc de culpabilizarea generatiei noastre gandul ma duce intodeauna la experienta prin care a trecut Spania, tara in care in 1936 a avut loc un razboi civil.
Dupa acest razboi distrugator, in care si ei ca si noi( in primul razboi mondial ),au
ramas fara tezaur, au avut totusi capacitatea de a trece peste acest episod dramatic din istoria lor si au decis sa nu mai tina seama de faptul ca unii au fost comunisti si altii franchisti toti considerandu-se spanioli si avand obligatia de contribui la reconstructia tarii.
Faptul ca in present concetatenii nostril merg sa lucreze in Spania si nu invers este o dovada ca intelepciunea de a nu traii in trecut,ci in viitor , le-a permis ca in prezent sa fie o natiune unita si in plin progres
Facand o recurenta putem concluziona fara dificultate ca efectele dezastruase ale unui razboi civil cum a fost in Spania a facut distrugeri materiale si umane si au produs traume morale mult mai mari decat cele care au avut loc in Romania in cei 45 de ani de socialism.
Intrebarea care se pune in mod firesc este de ce in Spania s-a putut realiza o recon ciliere nationala dupa un razboi civil , iar noi nu am putut sa realizam inca aceasta reconciliere nationala,atat de necesara ,timp de 25 de ani ? .
Raspunsul nu poate fi decat acela ca fortele care au distrus tara in acesti ultimii 25 de ani au interesul sa se opuna realizarii unei reconcilieri nationale pentru a ne putea controla pe noi, societatea si tara ,pe care pentru a o putea jefui in continuare urmeaza sa o divizeze in 8-10 regiuni , sub lozinca descentralizarii, pentru a o controla si subordona,mai usor, intereselor marelui capital international .
Intrebarea fireasca este : Ce-i de facut ?
Eu am propus : 
-reconciliera nationala intre toti membrii societatii si fortele politice din tara,pentru ca Societatea Civila sa poata deveni o forta motrice a societatii romnesti;
-promovarea unui proiect national de dezvoltare economica si sociala pe termen mediu si lung ,insusit de toate fortle politice;
-realizarea unitatii stangii romanesti ,in jurul unui partid comunist modern, de tip european*intrucat ideia de partid socialsit a fost compromisa de conducerile fostelor si prezentelor partide socialiste.
Avand in vedere afirmatiile Dvs ca” lucrurile avanseaza tot mai greu si entuziasmul, acolo unde a mai ramas, se topeste pe zi ce trece” cred ca noi cei care constienti zam aceste realitati trebuie sa ne unim eforturile pentru a-i antrena pe toti inrtr-o actiune nationala de actualizre ,in forma documentara ,a tot ceea ce generatiile noastre au materializat ,in toate domeniile de activitate ,in perioada socialista.
Numai avand o imagine clara si cuprinzatoare a ceea ce am realizat in perioada socialista vom putea face o anailiza obiectiva a prezentului si sa abordam viitorul 
din perspectiva unei societati unite prin reconcielere nationala si promotoare a principiilor Democratiei Participative in viata sociala, economica si politica.
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
From: Neculai URSU 
Sent: Sunday, January 18, 2015 20:09
To: Constantin Cretu
Subject: Re: Corespondenta pe marginea articolului" Cum putem sa scriem Istoria singuri "
Dl Cretu,
Sunt intrutotul de acord cu D-tra, acesta este motivul pentru care incerc sa nu raman un simplu spectator si ma inplic intot felul de actiuni si activitati.
Din pacate, lucrurile avanseaza tot mai greu si entuziasmul, acolo unde a mai ramas, se topeste pe zi ce trece. 
Acest neoliberalism, cum ii spuneti D-tra, tocmai aici ataca la:mentinerea unitatii in cadrul famililor,al colectivitatilor si in plan national si ii reuseste de minune, iar lumea inca nu constientizeza pericolul, sau nu are ce face.
Cu stima ,
UN
Add a comment...

Post has attachment
Cum putem sa scriem Istoria singuri
 
 Stimata Doamna
 
Traim o perioada de mari schimbari. Dumneavoastra care dupa cate inteleg  calatoriti  in Italaia si poate si in alte tari realizati mai usor acest lucru.Neoliberalismul din pacate promoveaza instrainarea oamenilor intrucat cand acestia  actioneaza impreuna sunt un pericol pentru promotorii neo-liberalismului.
Attali,a scris o carte in care  spunea ca aceasta instrainare va ajunge pana acolo incat copii nu se vor mai naste pe cale naturala,se vor naste in utere artificiale.Acesta este motivul pentru care, in present,pe plan international, neoliberalismul este contracarat de neo-conservatorism,current care promoveaza mentinerea traditiilor , cultul pentru familie si spirit civic
.In plan extern unipolarismul care s-a manifestat cu agresibitate dupa 1989 este pe punctul de a lasa locul multi-polarismului bazat pe respectarea dreptului international
In ce ne priveste ca intotdeauna suntem la incrucisari de drumuri si in calea marilor furtuni.Si cum nu suntem nici o forta economica, nici o forta militara , iar bruma de resurse naturale care mai exista inca trezeste interesul marilor puteri dornice sa si le insuseasca, numai unitatea noastra , a Societatii Civile  si a celor care inca “nu si-au vandut sufletul pentru un pumn de arginti”va putea promova si apara interesele nationale.
Acesta este motivul pentru care am redactat Tezele Democratiei Participative Romanesti  si actionam ca prin  intermediul Forumului Social Roman , care este o tribuna nationala de dezbatere a intregii problematici cu care se confrunta Societatea Civila , aceasta ,sa poata  stabili la toate nivelele vietii economice si sociale, prioritatile nationale.
Aceste prioritati nationale , vor fi promovate , in mod unitar,de Societatea Civila, prin actiuni capabile sa limiteze “puterea excesiva a clasei conducatoare , cand acesta actioneaza impotriva intereselor nationale” si pentru a promova interesele nationale prin dialog cu clasa conducatoare astfel incat Societatea Civila sa poata deveni un partener egal al Statului in promovarea acestor interese nationale.
Cu ce trebuie sa incepem aceasta revolutie de constiinta nationala ?
In primul rand cu dorinta fiecaruia dintre noi de a deveni un militant al promovarii Tezelor Democratieie Particiaptive,  a caror esenta o constituie dorinta de mai bine a fiecaruia membru al societatii , pentru el, pentru comunitatea in care traieste si impreuna pentru interesele tarii.
Pentru a se putea realiza acest deziderat este nevoie ca Societatea Civila din tara noastra sa aiba capacitate si forta de a traii in viitor nu in trecut si de a actiona in consens si cu hotarare pentru realizarea unei reconcilieri nationale intre toti membrii sai,intre toate fortele politice ,astfel incat, perioada dificila care va urma sa ne gaseasca uniti pentru a face fata tuturor vicistitudinilor, dintre care se distinge dorinta unora ca Romania sa nu mai fie un Stat national, unitar, independent si suveran.
A sosit momentul ca fortele  dinamice ale societatii romanesti din tara si strainatate sa actioneze impreuna pentru promovarea interesului national avand in gand datoria sfanta pe care ne-au transmis-o inaintasii nostrii ,de a lasa urmasilor ,daca nu mai mult decat am primit de la ei, cel putin “alternative si soluctii” care sa le mentina treaza, generatiilor viitoare ” speranta de a fi  ceea ce am fost  si mai mult decat atat “.
Pentru acesta nu trebuie sa mai asteptam promisiuni de la altii.Ei cand fac promisiuni afirma ca se vor si realiza.Cu toate acestea dupa 25 de ani ,de tranzitie, nu avem inca un Proiect de Dezvoltare Economico-Sociala pe termen mediu si lung care sa fie sustinut pentru implementare de catre toate fortele politice indifferent daca sunt la guvernare sau in opozitie.
Trebuie deci sa intelegem ca vom putea supravietuii ca societate si popor  numai in masura in care vom da prioritate intereselor nationale, familiei si traditiilor si vom invata sa ne sacrificam nu numai pentru interesul personal ci si pentru cel colectiv deoarece “Drepturile nu se dau ele se castiga” si pentru acesta trebuie sa fim uniti si sa actionam in consens cu cerintele intregii societati.   
Cu speranta ca aceasta corespondenta este inceputul unei viitoare colaborari pentru promovarea in comun a interesului national, in plan intern si international, va rugam sa transmiteti conationalilior nostrii din  Italia, cu care veti fi in contact, framantarile si preocuparile noastre , pe care dorim sa le punem in practica impreuna.
Avand in vedere ca “Istoria o scriu intotdeauna invingatorii si nu invinsii” noi trebuie sa gasim modalitatile de a actiona pentru a nu fi “ invinsi”si a putea sa ne scriem singuri istoria in Secolul XXI .
 
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
Tel:0745500042
 
From: mihalea
Sent: Friday, January 16, 2015 14:53
To: C. C.
Subject: Re: Istoria o scriu intodeanuan invingatorii nu ..invinsii.
 
Buna ziua.Am primit acest mesaj.Credeti ca se mai gasesc oameni corecti care sa mai schimbe mersul politicii in Romania?Eu merg in Italia si vad romanii de acolo care asteapta o schimbare si la noi.Ce puteti sa le mai promiteti oamenilor , dar sa se si realizeze? Toate cele bune.
 
 
Istoria o scriu intotdeauna invingatorii nu ..invinsii.
 
 
Stimate Prieten
 
Dupa cum sti sunt un sustinator al Constitutiei Cetatenilor(cu unele mici observatii) si am toata stima si respectul pentru initiatorul ei Dl . Prof.Constantin Cojocaru si toti  cei care o sustin.
Ideia de a se legaliza un partid cu titulatura de comunist are drept scop principal crearea conditiilor pentru realizarea unei reconcilieri nationale intre toate fortele politice si sociale din tara noastra.
Dupa cum cunosti” istoria o scriu invingatorii nu invinsii’ . Din pacate noi romani am scris istoria o perioada aplecati spre rasarit iar in present spre apus. Am avut prea putin timp pentru a ne  scrie istoria adevarata.Tocmai de aceea inca de la inceputul anilor 90 am sustinut ideia ca indiferent cum a fost scrisa istoria noastra trebuie sa avem curajul si demnitatea de o accepta fara ura si razbunare.
In acest context in momentul cand se preconiza distrugerea Mausoleului din Parcul Libertatii, astazi Parcul Carol, am facut interventii la autoritati sa nu se distruga acest monument si am propus ca in acest parc sa se faca si menumente ale luptatorilor anti-comunisti, anti-fascisti ,etc, intrucat si aceste miscari fac parte din instoria noastra nationala si ni le asuma ,astfel incat acest parc sa devina un Parc al Reconcilierii Nationale.
Am motivat propunerea aratand ca in Spania ,in anul 1936, a avut loc un razboi devastator in care societatea a fost divizata intre comunisti si franchisti. Dupa razboi poporul spaniol a avut intelepciunea de a face o reconciliere nationala,astfel incat indiferent de orientarea pe care au avut-o cetatenii acestei tari , sa se respecte si sa actioneze uniti pentru binele si prosperitatea tarii lor.
Rezultatele acestei intelepciuni nationale sunt vizibile astazi cand cetatenii romani merg sa lucreze in spania si nu invers.   
Analizand realitatile din tara noastra constatam ca in present nici Partidul Liber nici Partidul Taranesc sau Partidul Conservator ,nu mai sunt partidele , nu mai au conducerile sau membrii  din perioada interbelica .Tot asa si un viitor  partid communist va trebuii sa corespunda in totalitate cerintelor Secolului XXI ,in care traim, iar promovarea Democratiei Participative in cadrul acestuia  ,il va face sa fie mai adaptat la conditiile prezentului decat tote celelalte partide politice .
Societatea Civila romaneasca are nevoie de unitate pentru a putea promova cu consecvanta si eficienta interesele nationale in plan intern si international.Cei care in ultimii 25 de ani prin promovarea unui anti-comunism feroce au reusit sa falsifice inclusiv istoria tarii nu au interes ca Societatea Civila romaneasca sa poata actiona in mod unitar pentru promovarea intereselor nationale.
Daca vom reusi sa inregistram acest partid communist modern(programul poate fi citit pe site-ul( http://pcr.info.ro),vom avea posibilitatea sa dovedim ,vanatorilor de vrajitoare, ca actualii comunisti, ca si actualii liberali, taranisti,socialisti social-democrati, etc.,traiesc in present nu in trecut si au scopuri  comune ,putand colabora pe plan intern cat si in cadrul Parlamentului European , pentru mentinerea Statului national,unitar, independent si suvern , intr-o Europa fara dublu standard, capabila sa asigure dezvoltarea si progresul  tuturor statelor membre .
Numai atunci cand vom resusi ca indiferent de titulatura  pe care o avem (comunisti, liberali, taranisti,socialisti,social-democrati , etc.) sa ne respectam si sa cooperam ,in calitate de cetateni responsabili ai acestei tari, care vor binele , progresul si prosperitatea  tari ,Sociatatea Civila nu va mai fi divizata putand actiona in mod unitar si eficient , atat pentru “ limitarea puterii excesive a guvernantilor si conducatorilor” cat si pentru a deveni “ un partener egal al Statului in promovarea interesuliui national in plan intern si international” intr-o lume multipolara, bazata pe respectarea dreptului international.
 
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu     
 
From: Marian
Sent: Wednesday, January 14, 2015 23:20
To: C. C.
Subject: Fwd: O noua rubrica adaugata pe site-ului Partidului Comunist Roman:http://pcr.info.ro referitoare la Socialsimul Participativ la inceputul Secolului XXI.
 
Regret din nou sa constat ca enumerati un sir de dificultati cu care va confruntati - si vor mai fi fiind multe altele - pe care nu le veti putea surmonta decat schimband configuratia intregului sistem, adica reformanduy-l pe temelia Constituteia Cetatenilor. Citind-o cu atentie veti putea regasi acolo foarte multe principii ale socialismului asa cum il prefigurati. Fara o astfel de lege de capatai nimic nu se va putea schimba, nici la noi, nici in alta tara.   
In fond, ce deosebire poate exista intre 'socializarea" pe care o evocati si nationalizarea vizata de Const. Cet. ? Sau intre democratia participativa si principiul suveranitatii poporului? Cum vor participa romanii la numirea sefului CNA sau a presedintelui BNR? 
Si totusi, mai crede oare cineva ca va mai putea exista la n oi un veritabil partid de stanga cu 3,5 milioane de membri cotizanti - ei insisi convins-stangisti?
 
 
---------- Forwarded message ----------
From: Constantin Cretu
Date: 2015-01-14 21:51 GMT+02:00
Subject: RE: O noua rubrica adaugata pe site-ului Partidului Comunist Roman:http://pcr.info.ro referitoare la Socialismul Participativ la inceputul Secolului XXI.
To: Grasul XXL
Stimate Domn
 
 In present avem organizatii zonale ,pe care le vom extinde in acest an.Documentele de inregisrare sunt in present la Inalta Curte de Castie si Justitie.In cazul in care se va refuza inregistrarea  acest refuz va incalca in mod flagrant deontologia juridiciara.In motivatiile date de  justitie se mentioneaza ca  documentele programatice inaintate de noi  spre aprobare “nu contravin Legii Sigurantei Nationale” dar este posibil ca dupa inregistrare sa intreprindem actiuni contrare acesteia”.O astfel de abordare contravene flagrant  normelor judiciare in vigoare.Pentru noi este insa un argument ca putem trece la o organizare mai eficienta intrucat actiunile noastre nu vor  intra sub incidenta art.166 din Codul Penal ,asa cum se intampla, in present, cu o alta organizatie “comunista” care nu are nici o sansa de a fi inregistrata intrucat “ se declara continuatoare a fostului PCR “ si “ promoveaza” socializarea mijloacelor de productie” ceea ce Legea 14/2003 nu permite.
Din aceste considerente Justitia nu a permis nici schimbarea denumirii din PAS in PCR cu motivatia ca” daca vreti un partid communist ,face documente pentru un astfel de partid  , nu solicitati schimbarea denumirii , intrucat “Legea 14/2003 nu aproba decat partide  nou create”.
Principiile Democratiei Participative formulate de noi reprezinta cea mai moderna abordare , in plan social si politic , care poate asigura revenirea stangii autentice pe esicherul politic intern si international.
Toti cei care cred in relansarea stangii romanesti, pe baza principiilor Democratieie Participative, sunt invitati sa ni se alature.
Functiile in noul partid nu vor mai fi “functii de comanda” vor fi “functii de executie a hotararilor collective si de coordonare a activitatilor promovate in baza hotararilor comune”.In acest fel nu vom mai putea fi invinuiti de ca suntem “comunisti totalitaristi sau extremisti” pentru a intra sub incidenta Legii Siguarntei Nationale si nici a Codului Penal art.166.
 
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
 
 From: Grasul XXL Sent: Wednesday, January 14, 2015 13:08
To: Constantin Cretu; pcr@pcr.info.ro
Subject: Re: O noua rubrica adaugata pe site-ului Partidului Comunist Roman:http://pcr.info.ro referitoare la Socialsimul Participativ la inceputul Secolului XXI.
 
Multumesc ,si va doresc multa sanatate si mult succes in relansarea PCR pe care o astept de mult timp .[As vrea sa stiu daca exista in orasele tarii filiale ale partidului]
 
On Monday, January 5, 2015 10:31 PM, Constantin Cretu <c.cretu@xnet.ro> wrote:

 
http://pcr.info.ro
pcr@pcr.info.ro
 
Stimati Prieteni
 
Desi cu intarziere, astazi ,s-a reusit postarea pe site-ul PCR (http://pcr/info.ro) a rubricii Socialismul-Participativ in care puteti recitii materialul “Socialismul Participativ  la inceputul Secolululi XXI,publicat pe 25 Decembrie 2009(inclusive in engleza si spaniola).
 
Varianta in limba romana poate fi citita si accesand direct :http://pcr.info.ro/socialismul-participativ/  
In perioada urmatoare vom afisa si o  rubrica dedicata activitatilor de unificare a stangii romanesti ,careia dorim sa-i dam continuitae impreuna cu Dumneavoastra.
 
La Multi Ani pe 2015 Dumneavoastra si tuturor prietenilor  nostrii de idei si actiune !
 
Cu prietenie si solidaritate,
Constantin Cretu
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded