Profile cover photo
Profile photo
Sobel d.o.o.
11 followers -
Nemačka oprema za industriju. Vrhunski nemački grejni kablovi i mreže.
Nemačka oprema za industriju. Vrhunski nemački grejni kablovi i mreže.

11 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Grejni kablovi i mreže

Preduzeće Sobel doo iz Beograda je distributer proizvoda vodećih nemačkih kompanija u oblasti instalacija za distribuciju električne energije i osvetljenja sa posebnim akcentom na opremu za EX zonu. Pored toga, Sobel se bavi prodajom i ugradnjom vrhunskih nemačkih grejnih kablova i mreža. Firma i lager komponenti  nalaze se u Beogradu.
 
Grejni kablovi i mreže koje Sobel doo distribuira imaju višestruku primenu. Predstavićemo neke od primera upotrebe:
 
Zagrevanje
- Stambenih prostora: kupatila, kuhinja, holova, dnevnih soba
- Hoteliskih apartmana i prostorija za rekreaciju: saune, bazeni, parna kupatila
- Poslovnih objekata, crkava, industrijskih objekata i svih ostalih građevina sa velikom spratnom visinom
 
Otapanje snega i leda
- Krovovi, oluke, satelitske antene
- Spoljašnja stepeništa, ulazi u kuće, garaže, dvorišne staze
- Trotoari, pešačke staze, prilazi javnim objektima, sportskim terenima
 
Inteligentni kontrolori uključuju grejače samo kada ima snega i leda.
 
Zaštita od zamrzavanja
- Tlo ispod poda hladnjača
- Cevovodi za plin, mazut, vodu
 
Grejanje
- Staklenici, pastenici, farme, tovilišta
 
Dogrevanje
- Cevi i rezervoari za mazut i druge fluide radi održavanja u tečnom stanju
 
Upotrebom električnih grejnih kablova i mreža podiže se nivo komfora života i poslovanja. Grejni kablovi i mreže su veoma bezbedni za upotrebu i ekonomični. Bešumni su i vrlo se jednostavno instaliraju. Ne zahtevaju nikakvo održavanje.
 


Više informacija o ovim i drugim našim proizvodima možete pogledati na zvaničnim web prezentacijama: http//:www.sobel.rs; http//:www.podno-grejanje.in.rs
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Otapanje snega i leda sa oluka

U toku zime, naslage snega i leda na zgradama, olucima i krovnim površinama mogu predstavljati ozbiljan problem. Stvaranje ledenica je posebna opasnost, a uklanjanje ledenica i otapanje oluka su često u zimskim mesecima vrlo teški i logistički zahtevni poduhvati.
 
Nepotpuno otapanje usled delovanja toplote iz unutrašnjosti zgrada ili slabe osunčanosti stvara određenu količinu vode koja ne može da otiče, te se ponovnim zahlađenjem smrzava. Na taj način se još više blokira oticanje vode iz oluka pa dolazi do njenog prelivanja i podlivanja. Prelivanjem dolazi do stvaranja visećih ledenica koje predstavljaju ozbiljnu opasnost po ljude i materijalna dobra (parkirana vozila).
 
Podlivanjem se voda uvlači u fasadu zgrade, prodire u unutrašnjost zidova i na taj način stvara veliku materijalnu štetu. Takođe, ta voda se razliva po trotoaru oko zgrada i stvara poledicu veoma opasnu po bezbednost ljudi. Upotrebom grejnih kablova za otapanje snega i leda iz oluka postiže se slobodno oticanje vode kroz olučne cevi. Preporučena snaga grejnih kablova po dužnom metru oluka je 30...50w/m u zavisnosti od širine oluka. Radi optimalne potrošnje električne energije preporučuje se upotreba inteligentnih uređaja za kontrolu otapanja, koji uz pomoć senzora detektuju prisustvo snega i leda tako da se grejni kablovi uključuju samo kad je to zaista potrebno. Ovi kontroleri se koriste i za kotrolu otapanja snega i leda sa spoljašnjih površina kao što su: staze, stepeništa prilazi garažama, parkinzi, terase...
 

.
Instalisana snaga koja se primenjuje kod otapanja snega i leda sa spoljašnjih površina je 250...300w/m2
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zadržavanje snega i leda na krovovim zgrada i olucima može biti veliki problem. Evo jednog primera kako to može da izgleda.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded