Profile cover photo
Profile photo
I am Nurul
63 followers -
Keep Calm & Let's Travel
Keep Calm & Let's Travel

63 followers
About
Posts

Post has attachment
Euro Trip 2016: (Day 4) Paris
Semangat menulis dah mai.  Jom sambung entri Euro!   Untuk pengetahuan semua, aku sampai di Paris dari London pada pukul 6.50 pagi iaitu pada hari Isnin bersamaan tarikh 5/12/2016. Trip ni adalah pada tahun lepas. Agak lapuk di situ bukan?    Ada yang tanya...
Euro Trip 2016: (Day 4) Paris
Euro Trip 2016: (Day 4) Paris
gajahgenduts03.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Perth Trip 2017: My First Solo Trip!
Assalamualaikum. Hi readers! Rasa macam lama giler tak update blog. Maafkan saya. Selain disebabkan busy dan tiada mood mengupdate, laptop aku juga menyumbang kepada permasalahan ini. So, 3 in 1 lah. Entri ke Paris entah bila aku nak update. Insyaallah I'll...
Perth Trip 2017: My First Solo Trip!
Perth Trip 2017: My First Solo Trip!
gajahgenduts03.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Euro Trip 2016: (Day 3) London - Marble Arch/Oxford Street and Keningston Garden
Awal pagi kami bangun dan packing barang masing-masing. Hari ni merupakan hari terakhir kami round London. Malam nanti kami akan ke Paris dengan menaiki bas di Victoria Coach Station. Selepas breakfast, kami simpan luggage dalam stor. Aku dah terlupa berapa...
Add a comment...

Post has attachment
Euro Trip 2016: London - Portobello Market, Camden Market & Buckingham Palace
Assalamualaikum. Happy sunday! Sambung cerita jom!!! Hari kedua di London jatuh pada hari Sabtu. Yeayyyy.. Sebab hari Sabtu the only day u can go to Portobello Market area Notting Hill Gate. Aku boleh gambarkan tahap happening Portobello Market lebih kurang...
Add a comment...

Post has attachment
Euro Trip 2016: London - Parliament House, Big Ben, London Eye & Trafalqar Square
Hi! Dah dua bulan lebih baru ada masa dan ada mood nak cerita balik pengalaman aku ke Eropah tahun lepas. Aku sertakan sikit tiket-tiket yang aku beli sebelum memulakan pengembaraan ke sana. Seperti yang aku mention sebelum ni, trip aku bermula dari London-...
Add a comment...

Post has attachment
Euro Trip 2016: Teaser
Selamat tahun baru malaysians!!!  Apa azam tahun baru anda? Hopefully 2017 be nice to me. Doakan yang baik-baik sahaja. Lebih kurang dua minggu yang lepas, aku dan Cik R berjaya menamatkan Euro Trip dengan jayanya. Alhamdulillah. Tak ada tragedi yang terlal...
Euro Trip 2016: Teaser
Euro Trip 2016: Teaser
gajahgenduts03.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Japan-Korea Trip Day 9: Sayonara or Annyeong
Assalamualaikum.  Terasa nak juga buat entri terakhir trip ni. Untuk hari terakhir, masih ada beberapa jam sebelum kami gerak ke airport. Lepas siap kemas barang, check out dan  terus gerak ke Namdaemun Market untuk menghabiskan sisa baki wang yang ada. Tak...
Add a comment...

Post has attachment
Japan-Korea Trip Day 8: Ehwa Womans and Yonsei University, Insadong & Eid Restaurant, Itaewon
Hi..  Its November already. Dah tak lama dah for the next trip. Its Euro Trip. Me and my friend, Rheitta will cover London, Paris, Brussels, Amsterdam and Istanbul. Excited but a little bit nervous juga sebab sering dijaja dengan kes pick pocket di Paris. H...
Add a comment...

Post has attachment
Japan-Korea Trip Day 7: Ihwa Mural Village & Nami Island
Assalamualaikum.  Anyeohaseyo. Hi!  Tak sabar nak habiskan lagi satu, dua entri. Then, boleh fokus pada trip early December nanti. This trip will be the longest trip so far. Tak sabar!!!!  Awal pagi hari ke-7, kami plan nak ke Ihwa Mural Village memandangka...
Add a comment...

Post has attachment
Japan - Korea Trip Day 6: Myeongdong & Dongdaemun
Assalamualaikum.  Entri sebelum ni aku ada story yang kami overnight di Terminal 2 Kansai International Aiport untuk ke Korea. Jom sambung story. Mood menaip dah mai balik dah. Kami overnight di airport sahaja disebabkan flight ke Incheon lebih kurang pada ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded