Profile cover photo
Profile photo
Писмата на Христос
15 followers -
Христос се завръща – оповестява смайваща Истина
Христос се завръща – оповестява смайваща Истина

15 followers
About
Posts

Post has attachment
Аудио версия на Послание от 2007 г. "Призив за по-висша визия" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.
"Когато вашите мисли и чувства се обединят в мисловен модел на желание, намерение или цел, вие сте създали форма на живот. Тя е един отпечатък, електрическа схема на вашето намерение и съответстващото магнитно поле на емоцията свързва енергийни частици, за да го доведе до видимо проявление.

Това е проявлението на собствените ви желания, но тъй като вашите познания за себе си и за бъдещето ви са толкова ограничени, то ще внесе във вашите преживявания не само светлата, но и тъмната си страна.

Но когато от самото начало се обърнете към Божественото Съзнание и потърсите правилното решение на своя проблем, а после отнесете към Божественото Съзнание и самото решение, за да бъде реализирано на Земята по съвършен начин, тогава наистина ще получите съвършено проявление на СВЕТЛИНАТА, което не включва бъдещи разочарования.

Затова най-напред винаги търсете напътствията на Божественото Съзнание и се опитайте да направите това своя втора природа. Дори и да ви се струва, че не долавяте нищо от Него, истина ви казвам, ако останете непоколебими във вярата си, в бъдеще Неговите отговори ще се проявят във видима форма."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание от 2014 г. от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"В момента трябва да живеете в две измерения. От една страна, вие сте в материалния свят, с целия му хаос и неприятно съзнание, а от друга е прекрасният ви стремеж да търсите духовност в ума, емоциите и тялото. Колкото е възможно по-редовно трябва да избирате или да си представяте, че сте под закрилата и в благоденствието на Божественото Съзнание. Това означава, че когато сте в контакт с неприятни сили на съзнание, трябва непрекъснато да се молите на Божественото Съзнание да ви помогне да избегнете болката, отвращението и отхвърлянето на извършителите, в които вашата човешка природа и его-подбуди биха ви въвлекли. Вместо това, издигнете се до пълното разбиране, че ТО е единствената Реалност във вашия живот, следователно ще влезете в нея и ще останете в равновесие, опрощение и загриженост за щастието и благополучието на съгрешилите спрямо вас.

В самото начало на вашия стремеж да водите този нереактивен – и проактивен – начин на живот, който изисква от вас да отхвърляте съзнателно реакциите на егото и да влизате в състояние на проактивност, ще установите, че е много болезнено и дразнещо да се налага да превъзмогвате старото чувство, че са се отнесли зле с вас, и да го оставите да си отиде. Но ако сте упорити, един ден ще откриете, че вече сте способни да се придвижвате незабавно в състояние на проактивна радост, прошка, разбиране и загриженост за онзи, който е разклатил равновесието ви.

Когато достигнете до това ниво на любещи реакции към външните тъмни влияния, вие сте създали „рамките“ на Божественото Съзнание на Земята."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 14 "Спешно послание от Христос" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"Обичайте враговете си; прощавайте на тези, които злоупотребяват с вас; молете се за хората, които злословят по ваш адрес… И ако не можете да го направите със собствени сили, потърсете силата на духа – Божественото Съзнание – с всички възможни средства. МОЛЕТЕ СЕ, МЕДИТИРАЙТЕ и искайте помощ. Ако постоянствате, тя ще ви бъде дадена.

Ако егото продължава да държи мислите ви в ниските вибрации на злобата и гнева и да намира всякакви доводи защо трябва да обвинявате някого, който ви е засегнал дълбоко или ви е наранил физически, медитирайте отново и отново, като търсите прозрение и облекчение на дилемата си и като се молите тези смущаващи и натрапчиви идеи на ярост и отмъстителност да бъдат премахнати от вас…

НЕ за да угодите на Бога,
както са ви учили в църквите,

а за да се предпазите от ответния удар на собствените си гневни мисли, които се връщат в живота ви и ви носят бурни вълнения, още спорове и дилеми, с които да се справяте. ЗАЩОТО, каквато и да е силата на вашето възмущение, тя ще изпрати директен електрически поток на съзнание към човека, който ви е наранил. В определен момент този поток ще промени курса си и ще се върне обратно при вас като бумеранг.
Трябва да знаете, че всяко електрическо поле създава сходно магнитно – двете винаги действат заедно, така че ОНОВА, КОЕТО ИЗЛИЗА, В КРАЙНА СМЕТКА ВИНАГИ СЕ ВРЪЩА. Това е научен закон за съществуването, макар науката все още да не признава, че електрическата сила задвижва ума; че тя е съзнателният импулс „Действай“ вътре в него. Електрическата сила е елемент на съзнанието."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 12 "По-плодотворен живот" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

„По-плодотворен Живот“ във вашите човешки умове може би означава повече енергия, повече жизненост, здраве, дори богатство. Но от моята гледна точка на ПРЕВЪРНАЛ СЕ в индивидуализация на САМИЯ ЖИВОТ, имах предвид нещо далеч отвъд вашите земни възприятия по онова време. Знам, че сега е точният момент да се опитате да издигнете съзнанието си до по-високи нива на духовност, където ще започнете да съзирате ИСТИНАТА, която се опитвах да разкрия на евреите в Палестина.

ПО-ПЛОДОТВОРЕН ЖИВОТ! С тези думи исках да поясня, че вашите човешки възприятия са ограничени. Всъщност, освен ако вече не сте били на истински духовен път, търсейки Реалността на ОНОВА, което дава форма и съзнание на цялото творение, вие сте обвързани със своя господстващ „Повелител“ – Егото.

ЕГОТО сериозно ограничава обхвата на вашите човешки възприятия и визия, тъй като принуждава съзнанието ви да се фокусира предимно върху собственото ви оцеляване и щастие. Ще поискате да откриете повече за съществуването и неговия произход само когато душата първа изпраща съобщение до земното ви съзнание, че в живота има и друго, освен „собственото ви аз“.
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 15 "Истинското Царство Небесно на Земята" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"Бих искал да можете да видите и усетите света такъв, какъвто той наистина би могъл да бъде за вас. Живият свят, цялото творение трепти от радост. Вашият свят е създаден от ЛЮБОВ и съставен от ЛЮБОВ, за да отговори на личните нужди на всяко живо творение, както се е развило през милионите години съществуване.

Само ако можехте да осъзнаете тази великолепна радост и възхитителна ЛЮБОВ, когато се разхождате в природата или в градината си. Само ако можехте да надникнете в съзнанието на едно величествено дърво, когато стои високо изправено и разгръща клоните си, за да може птиците да кацат на тях и да свиват гнездата си. Само ако можехте да надникнете в съзнанието на една птица, когато намира най-доброто място за гнездене; да почувствате нейното удоволствие и нейната любов към дървото, което ѝ осигурява дом и сянка."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 16 "Последните дни" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"Това наистина са „последните дни”, както във вашия свят наричате времето, когато животът навсякъде по Земята е станал толкова брутален и откъснат от основните Закони на Съществуването, че САМО МАЛКА ЧАСТ от милиардите хора на планетата спират за момент, за да се запитат: „Какво се крие отвъд мрака? Има ли Светлина? Къде е Тя? Защо не ни се разкрива?”.

В отговор на такива неотложни и пламенни въпроси на НЕКОЛЦИНА, травматизирани от мощните хищнически емоции на другите, как бих могъл да НЕ се върна сега, за да достигна до онези, които питат и които искрено копнеят за сигурен начин да излязат от мрака, наситил всеки аспект от живота на повечето хора?"
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 13 "Ако вярвате..." от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"Ако вярвате, че някога съм съществувал в Палестина като „Исус“, надявам се да бъдете достатъчно непредубедени да приемете, че сега, когато е най-необходимо за вашия свят, аз наистина се върнах чрез подготвения ум на своя Писар, за да говоря директно с вас. Ако изобщо не вярвате, за съжаление, не мога да изпратя вибрациите на духовното си съзнание, за да попият във вашите мозъчни клетки, нито да преобърна мислите ви или да отворя възприятията ви. Да направя това против волята ви или без вашата покана, означава да увредя трайно мозъка ви.

Така че, докато житейските ви опитности не премахнат умствените ви прегради, вие ще останете неспособни да приемете великите ИСТИНИ в моите Писма. Но вие сте толкова обгърнати от сиянието на моята Духовна Мисъл, колкото и всички останали, които с радост слушат, чуват и внимателно следят думите ми.

Аз съм винаги тук за вас, но вашето неверие ви пречи да получите цялото духовно проникновение, което се излъчва от мен."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 11 "Христовото Съзнание" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"КРИТИКАРСТВОТО е най-голямото препятствие към вашето вътрешно щастие, защото е силно разрушително. Когато съдите, това се отразява в живота ви, защото, както се казва, „каквото повикало, такова се обадило“. Критикуването на другите пречи на тяхното благосъстояние и следователно, докато наранявате дори в най-малка степен, болката ще се връща при вас заедно с лихвата.

Така че, когато решите да следвате Христовия Път, трябва да разберете, че това е път на безмилостен самоанализ и търсене на смелост да гледате на действията си в светлината на ЛЮБОВТА, с желание да видите истината за своите мисли и емоции.

Докато се придвижвате напред, ще става все по-лесно да възприемате истината на другите – какво ги стимулира, какво ги мотивира, какво ги кара да допускат грешки във взаимоотношенията, работната среда и семейството си. Колкото по-способни сте да им съчувствате и да ги разбирате, колкото по-добре осъзнавате трудностите, които ги подтикват към необмислени действия, толкова по-извисени стават духовността, състраданието и любовта ви към онези, които – както вече знаете – наистина правят каквото могат в средата и обстоятелствата, които са създали за себе си."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 7 "Моята истинска мисия" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"Ще се опитам да накарам хората да осъзнаят напълно начина, по който тяхната Вселена е била въведена във видимо проявление и съществуване. Това е най-важното послание, давано някога на Земята, тъй като далеч надхвърля всички повърхностни знания и достига до най-основното ниво на цялото сътворение; разглежда ролята, която хората играят в него – в съзидателността на своите личности, във взаимоотношенията, средата, здравето, преживяванията и събитията в живота си; обяснява причините за техните ежедневни провали или сполуки и посочва сигурния начин да превърнат продължаващите неуспехи в устойчиви успехи."
Add a comment...

Post has attachment
Аудио версия на Послание 3 "Има ли Бог наистина?" от книгата "Писмата на Христос - ПОСЛАНИЯ" с топлия глас на нашия диктор - актьора Христо Чешмеджиев.

"С течение на времето хората, които копнеят да се потопят по-дълбоко в духовната ИСТИНА (не в религията), ще установят, че притежават естествени способности за мистицизъм. Когато това се случи, вече няма да питат: „Има ли Бог наистина?“, а ще знаят извън всякакво съмнение, че има една величествена, могъща всемирна ПЪРВОПРИЧИНА – ВСЕМИРЕН ИЗТОЧНИК на СЪЩЕСТВУВАНЕ, от който всяко нещо е добило индивидуализирана форма и където една възхитителна ЕНЕРГИЯ НА СЪЗНАНИЕ поддържа и подкрепя живите и неживите творения през целия им земен живот… и завинаги."
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded