Profile cover photo
Profile photo
Bloc Expert
3 followers -
Program Administrare Asociatii de Proprietari. Soft online pentru administrare imobile. Administrare financiar-contabila blocuri
Program Administrare Asociatii de Proprietari. Soft online pentru administrare imobile. Administrare financiar-contabila blocuri

3 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Locatarii Bloc Expert Pot Plati Intretinerea cu Telefonul Mobil

Avand in vedere ca traim in epoca tehnologiei si ca mai toti dintre noi avem un smart phone, tot ce trebuie sa facem este sa ne logam in aplicatia Mobilpay Wallet( sau s-o descarcam mai intai si configuram rapid, daca nu o avem), ne introducem codul de locatar, iar apoi in fiecare luna ni se va afisa suma de plata. Tot ce avem de facut pentru efectuarea unei plati este selectarea cardului de pe care vom face plata si apasarea butonului ,,Plateste''.


Pasul 1—Te autentifici

Pasul 3- Selectezi Bloc Expert/ Plata intretinere

Pasul 2- Selectezi sectiunea Facturi

Pasul 4- Apesi butonul "Platesc" si ai scapat de o grija!

Facilitatile de plata pe care le poate avea fiecare utilizator de Mobilpay Wallet:
- plata online la aprox 6000 comercianti activi din platforma Mobilpay pe baza de scan Qr Code
​- plata direct in aplicatie pentru partenerii built in​:
- achizitionare rovignetei
- achitarea taxei de pod de la Fetesti
- plata facturii la operatorii de telefonie mobila
- reincarcare unei cartele gsm prepaid
- achizitia biletelor la transport in comun pentru judetele Baia Mare,Turda,Alba Iulia,Cluj Napoca
- plata la parcari, in curand
- plata offline a cumparaturilor la:
restaurantele Q'ss inn, Chopstix prin scanare QR code direct din aplicatie
casele de marcat din magazinele Cora Sun Plaza si Alexandriei, toata reteaua Carrefour si​ ​toata​ reteaua Selgros
plata la vendomate prin scanare QR Code si NFC


Administreaza Inteligent!
Add a comment...

Acum direct din platforma blocexpert.ro

Din Rapoarte -> Somatie de plata
Procedura de recuperare a sumelor restante de la proprietarii restantieri in cadrul Asociatiei de Proprietari.
In conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv Legea 230/2007 cu normele de aplicare ale acesteia si Codul Civil, Asociaţia de Proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit privind scadenta acestora.
Pentru ca acest calcul privind cele 90 de zile prevazute de lege sa fie corect, este obligatoriu si necesar ca Asociatia de Proprietari sa inscrie corect si in acord cu realitatea faptica pe listele de intretinere atat data afisarii acestora la avizier, cat si data scadenta, respectiv sa se acorde proprietarilor un termen maxim de 20 de zile de la data afisarii listelor de intretinere pentru achitarea sumelor privind cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiei. Prin Hotararea Adunarii Generale acest termen scadent poate fi si mai mic de 20 de zile.
Incepand cu prima zi urmatoare datei scadente, se considera ca fiind restant oricare dintre proprietarii care nu au achitat sumele distribuite si mentionate conform legii in acele liste de intretinere lunare, acestia dobandind calitatea de restantieri conform legislatiei in vigoare.
Legea 230/2007 cu normele de aplicare ale acesteia acorda restantierilor un termen de gratie de 30 de zile de la data scadenta, in care proprietarul care nu a achitat integral si in termen sumele la cheltuielile de intretinere ale asociatiei are calitatea de restantier, dar NU i se calculeaza si NU i se aplica penalizari de intarziere.
Dupa expirarea celor 30 de zile de gratie care depasesc termenul stabilit pentru plata sumelor la cheltuielile de intretinere ale asociatiei se aplica sistemul propriu de penalizari al Asociatiei in procent de maxim 0.2% procent stabilit in functie de Hotararea Adunarii Generale sau prin Decizie a Comitetului Executiv al Asociatiei, pentru fiecare zi de intarziere.
Trebuie avut in vedere ca penalizarile se calculeaza si se evidentiaza separat in contabilitate pentru fiecare debit restant in functie de data la care a fost constituit. Aceste evidente analitice constituie proba in instanta de judecata, atunci cand asociatia in conditiile legii actioneaza in judecata restantierul respectiv.
In cazul in care Asociatia de proprietari prin norme interne a stabilit un sistem propriu de penalizari pentru restantieri in procent de maxim 0.2%, NU MAI ARE DREPTUL LEGAL de a aplica prevederile Normelor de aplicare a Legii 230/2007 - "Art. 25. (3) Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;"

ATENTIE! - NU SE POT APLICA DOUA SITEME DE PENALIZARI PENTRU ACEEIASI RESTANTA! Asociatia are obligatia sa aleaga una dintre cele doua modalitati legale de calcul si aplicare a penalizarilor prevazute de legea 230/2007 si anume ori stabileste un sistem propriu de penalizari in procent de maxim 0,2% ori distribuie direct proportional cu restantele, penalizarile aplicate de furnizorii asociatiei.

Conform legii 230/2007 si a normelor de aplicare ale acesteia:

" Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă."
Norme - Art. 25. (3) Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la termen."
Daca de la data scadenta a listelor de intretinere trec 90 de zile, Asociatia de Proprietari are dreptul legal si obligatia sa actioneze in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
Odata dobandita calitatea de restantier, dupa termenul scadent al listelor de intretinere, pentru a apara interesul sau, Asociatia de proprietari poate si trebuie sa instituie de indata privilegiu imobiliar conform Art. 51 din Legea 230/2007 si Art. 26, 27, 28, 29, 30, 31 din normele de aplicare ale acesteia, pentru a avea garantia ca poate sa recupereze sumele restante de la restantier prin executarea proprietatii acestuia in urma unei hotarari a instantei de judecata in cazul in care restantierul nu achita sumele restante.
Atentie! Cheltuielile asociatiei de proprietari, respectiv taxele privind instituirea privilegiului imobiliar reprezinta o cheltuiala a asociatiei, SI NU SE REPARTIZEAZA IN LISTELE DE INTRETINERE LA RESTANTIERUL RESPECTIV DECAT DUPA HOTARAREA DEFINITIVA A INSTANTEI DE JUDECATA CARE APROBA RECUPERAREA CHELTUIELILOR DE JUDECATA inclusiv a cheltuielilor privind privilegiul imobiliar!
Pana momentul aprobarii si hotararii definitive a instantei de judecata toate cheltuielile cu privilegiul imobiliar si alte cheltuieli efectuate in scopul recuperarii de catre asociatie a restantelor, respectiv cheltuieli cu avocati, firme recuperari debite, etc., se suporta de catre asociatie si se repartizeaza pe cota parte indiviza in listele de intretinere lunara daca se doreste repartizarea lor, sau raman nerepartizate urmand ca doar la hotararea instantei de judecata privind cheltuielile de judecata sa fie repartizate proprietarului restantier si recuperate prin executorul judecatoresc.

Somatia

Pentru ca Asociatia de proprietari sa respecte procedura privind recuperarea debitelor restante si sa evite astfel invocarea de catre restantier a unui viciu de procedura, este necesar ca inca de la aparitia unei restante prin neplata sumelor datorate de proprietarii restantieri, asociatia sa ii someze repetat pe acestia prin intermediul unor somatii conform modelului de mai jos.
Aceste somatii trebuie inmanate personal proprietarului cu confirmare de primire sau prin posta cu scrisoare recomandata cu valoare declarata si confirmare de primire, in care sa se mentioneze continutul scrisorii.
Add a comment...

Bloc Expert este solutia informatica pentru administrarea financiar-contabila a asociatiilor de proprietari. Fie ca esti administrator, proprietar, sau presedinte/cenzor la bloc, esti direct interesat ca, facturile de la furnizori si toate cheltuielile administrative sa fie distribuite corect, intr-un timp record, modul de calcul sa fie transparent pentru locatari si pentru cenzori/presedinte, iar rezolvarea problemelor asociatiilor sa fie tratata cu seriozitate si flexibilitate.
Add a comment...

Beneficii Pentru Tine
NE ANGAJAM SA-TI OFERIM SERVICII DE CALITATE SI SA FIM ALATURI DE TINE PAS CU PAS, PENTRU A OBTINE IMPREUNA CELE MAI BUNE REZULTATE
- este conform cu legea
- usor de utilizat, eficient
- ofera trasabilitate si centralizarea datelor
- locatarii platesc intretinerea calculata corect
- economisesti timp
- ruleaza online
- cenzorul si presedintele au acces de vizualizare/verificare
Add a comment...

Post has attachment
Administratorul de bloc trebuie sa asigure managementul de proprietate al condominiului. Responsabilitatile permanente in asociatie sunt:
- gestionarea bunurilor materiale şi a fondurilor băneşti ale asociaţiei;
• efectuarea formalităţilor necesare în angajarea contractelor cu furnizorii/prestatorii de
servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii, derularea şi urmărirea realizării acestor
contracte;
• gestionarea modului de îndeplinire a obligaţiilor cetăţeneşti ce revin proprietarilor în
raport cu autorităţile publice. Obligaţiile cetăţeneşti sunt cele stabilite, potrivit legii, de
adunarea generală;
• răspunde de organizarea şi conducerea contabilităţii în partidă simplă, în condiţiile legii;
• are obligaţia să întocmească şi să completeze registrul jurnal, registrul inventar, registrul
pentru evidenţa fondului de reparaţii, registrul pentru evidenţa fondului de rulment,
registrul pentru evidenţa sumelor speciale, registrul pentru evidenţa fondului de
penalizări, precum şi alte formulare specifice activităţii de contabilitate, prevăzute prin
ordin al ministrului economiei şi finanţelor;
• răspunde de efectuarea operaţiunilor de încasări şi plăţi în numerar, cu respectarea
prevederilor Regulamentului operaţiunilor de casă
• să emită chitanţe care vor cuprinde obligatoriu următoarele date: numărul de ordine, în
baza unei serii, care identifică chitanţa în mod unic; data emiterii facturii;
denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare fiscală ale asociaţiei de proprietari pentru care se emite chitanţa

daca esti interesat de un program informatic care sa te ajute la administrarea financiar contabila a asociatiilor pe care le administrezi, contactea-za Bloc Expert.
Add a comment...

Post has attachment
Este adevarat ca, asociatiile de proprietari sunt obligate sa afiseze lunar modalitatea de calcul a intretinerii?
Da. Legea pentru modificarea si completarea Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost adoptata de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.
Actul normativ prevede ca ``Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari``.
Potrivit actului normativ, neindeplinirea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda.
Poti printa un astfel de raport cu ajutorul programului informatic Bloc Expert.
Afla mai multe!
Add a comment...

Post has attachment
Plata intretinerii online cu cardul direct din platforma Bloc Expert!
Am dezvoltat si integrat, in parteneriat cu procesatorul de plati digitale, NETOPIA mobilPay, pentru Dumneavoastra, solutia informatica care permite locatarilor sa plateasca cu cardul, cheltuielile cu intretinerea, direct din platforma Bloc Expert.

Mai sigur pentru administrator
Ne gandim la siguranta Dvs., iar faptul ca trebuie sa gestionati o suma mare de bani cash nu va confera intotdeauna confortul psihic dorit.

Mai rapid pentru locatar
Veti descoperi in locatar un aliat daca va veti gandi la timpul lui. Veti elimina stresul ajungerii la timp la orele de incasare, ceea ce reprezita un mare avantaj atat pentru loctar, cat si pentru administrator.
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded