Profile cover photo
Profile photo
Shazmie Nadziri
70 followers -
To complete the puzzle.
To complete the puzzle.

70 followers
About
Shazmie's posts

Post has attachment
Malam menjengah. Azan maghbrib sayup berkumandang. Siang yang tadinya gagah bercahaya, kian malap dimamah sang bulan purnama. Honda Wave 125cc gagah membelah jalan raya, ligat menuju ke Bukit Rangin. Aku tahu, di sana, aku cuma akan mendapat luka dan…

Post has attachment
Assalamualaikum wbt.   Lately ramai yang tanya aku macam mana nak beli kereta, nak setup proper business, akaun, kerja, dan cabaran cabaran semasa yang aku hadapi. Jujurnya, memang tersangat banyak ujian dan cabaran hahah. Ada masa bisnes ok tapi yang…

Post has attachment
fuh Habuk berterbangan ke udara. fuhfuh Sawang sawang bertempiaran.   hahaha   Ya Allah… Teruknya aku ni. Cakap nak tulis secara istiqamah la, nak berterusan la, sekali tersekat tengah jalan haha. Sebenarnya, ada je beberapa tulisan yang dah…

Post has attachment
Assalamualaikum wbt… Betul, ujian setiap orang berbeza. Kadang kadang, ada sahaja bisikan syaitan merasuk aku, membisik agar tinggalkan semua dan persetankan semua yang mengganggu aku. Lakukan sahaja apa yang aku nak lakukan, dengan cara aku, pada masa…

Post has attachment
kotak jimat elektrik

Post has attachment
Kotak Jimat Elektrik. 

Menjimatkan penggunaan elektrik di rumah anda.

Post has attachment
  Ada kawan share di Facebook aku tadi, artikel tentang umur yang masih muda dan tidak perlu ‘rushing’ untuk mengejar kejayaan, simbol kejayaan, atau kekayaan. Penulis artikel memberitahu para pembaca untuk tenang, jalani kehidupan secara seimbang, dan…

Post has attachment
Assalamualaikum wbt   Minggu lepas, ada terbaca artikel dari blog Pakdi yang menunjukkan bagaimana penggunaan dan pembahagiaan gaji RM 3,500 oleh seorang pemuda. Gaji RM 3,500 tidak cukup? Terkejut juga aku, sebab angka sebesar itu tidak mencukupi untuk…

Post has attachment

Post has attachment
  Assalamualaikum wbt.   Hari ni, nak berkongsi dengan pembaca semua, nasihat emas dari seorang usahawan terkaya di Asia iaitu Encik Li Ka-Shing untuk pemuda yang ada nilai aset sebanyak USD 31.9 billion. Padu brother ni. Sama sama lah kita baca dan…
Wait while more posts are being loaded