Profile cover photo
Profile photo
Bob Reklambyrå
1 follower -
Vi stärker ditt varumärke och ökar din genomslagskraft.
Vi stärker ditt varumärke och ökar din genomslagskraft.

1 follower
About
Posts

Post has attachment
NÄR VERKLIGHETEN FÖRSTÄRKS

Tänk dig att du öppnar Jan Guillous senaste roman. Du startar kameran i telefonen och håller upp den framför boken. Plötsligt ser du på skärmen hur en liten Guillou står på en boksida och börjar prata med dig om sitt senaste alster och tackar dig för att du har köpt boken. Det låter som science fiction, men det är det inte. Det kallas för Agumented Reality, eller förstärkt verklighet på vanlig svenska. AR, som det förkortas, kommer stort. Båtbyggare och mäklare använder det i för att levandegöra sina produkter och objekt. Men det här måste ses med egna ögon. Möbeljätten IKEA använder AR för att deras kunder ska kunna se hur en möbel ser ut på plats, innan man bestämt sig för ett köp. Blir du nyfiken? Kontakta oss så kan vi berätta om hur vi kan hjälpa dig med AR.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ANNONSERING SOM PÅVERKAR

Att komma högt upp i sökresultaten är minst lika viktigt som att ha en hemsida. Syns du inte finns du inte, så enkelt är det. Det är en djungel av information där ute och det ska mycket till för att dina kunder ska hitta dig. Förutom att presentera relevant information, bra sökmotorsoptimering och bra produkter, så har världens största sökmotor ytterligare ett knep i rockärmen, nämligen Google Advertising.

Med betalda sökord, bildannonser, reklamfilmer med mera hjälper du kunderna att hitta dig. Bob är en certifierad Google Partner, vilket är en kvalitetsstämpel på att vi verkligen vet vad vi pratar om. Under 2015 hjälpte vi bland andra Restaurang Hasselbacken och First Hotel Reisen med julbordsbokningar. Resultatet lät inte vänta på sig. Bokningarna strömmade in. Och det med en lägre budget än mot att annonsera i traditionell media. Succé med andra ord! Det finurliga med digitala annonser är att de till skillnad mot annonser i tidningar är fullt mätbara, och kan justeras under tidens gång. Det gör att du som annonsköpare alltid får bästa tänkbara resultat.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
FIKAPAUSEN - DAGENS VIKTIGASTE STUND

Fikapaus är ett företag som arbetar med service på arbetsplatsen. Behöver du en kaffemaskin, en fruktkorg, eller en tårta för att fira kollegans 50-årsdag? Fikapaus fixar biffen.

Bob var med och byggde Fikapaus hemsida från starten. När Fikapaus nu ville förnya sig fick vi självklart uppdraget. På det befintliga Wordpress-CMSet byggdes sidan om, anpassades för mobila enheter och fräschades till. Resultatet blev en tydlig one-page site som är lika snygg som tydlig.

Så här ser det ut: http://www.fikapaus.se/
Här hittar du allt från bryggkaffe till cappuccino!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Förra söndagen drog Musikhjälpen i gång igen. För en av programledarna, Kodjo Akolor, var det femte året i rad i glasburen. I årets upplaga hade Kodjo med sig Gina Dirawi och Linnea Henriksson i glasburen som i år stod på Stora torget i Linköping. P3 och SVT Play direktsände 150 timmar och de insamlade pengarna gick oavkortat till Radiohjälpen. I år drog Musikhjälpen in mer än 31 miljoner kronor, vilket är nytt insamlingsrekord.

Temat för året var ”Ingen människa ska behöva fly undan klimatet”.

Bob Reklambyrå tog för GS, Facket för skogs-,trä-, och grafisk bransch, fram en minikampanj som pågick på sociala medier under hela Musikhjälpen. Tonvikten låg på det´långsiktiga arbete GS sedan länge arbetat med. En mer hållbar miljö, där skogen spelar en central roll.

I kampanjen utmanade GS därför alla andra fackförbund att haka på och stödja insamlingen i ‪#‎fackkampen‬. Flera antog utmaningen och resultatet blev över förväntan. Den insamlade summan hamnade på över 150.000 kronor.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
När GreenWings Partners ville förtydliga sitt varumärke fick Bob uppdraget att ta fram ny visuell identitet som omfattade en ny logotyp, designprogram och profilprodukter.

http://www.bobreklambyra.se/case/greenwings/
Add a comment...

Post has attachment
Situation Sthlm är mest känt som tidningen som säljs av hemlösa i Stockholm. Men det är mer än bara en tidning. Situation Sthlm driver också en social verksamhet som stödjer de hemlösas väg tillbaka till samhället. Det kan handla om att få hjälp i kontakten med myndigheter, juridisk rådgivning, avlönade timuppdrag, arbetsträning eller bara att fika i deras café. Alla försäljare kan om de vill få sin post till Situation Sthlm. Dessutom har de fri tillgång till telefon, datorer med internetuppkoppling och stöd i att lära sig hantera datorn som verktyg. Ett bra initiativ, tycker vi!

Missa inte senaste numret. Finns som vanligt att köpa på en gata eller ett torg nära dig! Bob fortsätter att stödja Situation Sthlm under hela 2015.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Medan världens sportevenemang genererar miljarder i intäkter för storföretagen, fortsätter byggnadsarbetarna vid de stora arenorna att jobba under usla förhållanden. Arbetare från fattiga länder som Nepal och Indien importeras för att arbeta under slavkontrakt. Ofta blir de till slut lurade på allt, löner, jobb och hälsan. De får återvända hem hårt skuldsatta till skam och fortsatt fattigdom.

BWI, Building and Wood Worker’s International har stöttat byggnadsarbetare vid VM- och OS-byggen sedan 2007.
Nu gäller det Fotbolls-VM 2018 i Ryssland och 2022 i Qatar.
BWI kräver att arbetarnas villkor på arenorna måste förbättras och anser att FIFA, det internationella fotbollförbundet alltför länge har nonchalerat detta. Nu sätter man press på FIFA genom att ge dem ett symboliskt
rött kort!

Bob tog fram den svenska versionen av det röda kortet till ett evenemang som ägde rum i Kungsträdgården i Stockholm den 28 april. Tanken är att man bland annat vid viktigare fotbollsmatcher ska finnas på plats och göra fotbollspubliken uppmärksam på de usla förhållanden som råder vid arenabyggen. Senare ska man också ut i skolorna med samma budskap.

Bakom detta initiativ står fackförbunden Byggnads, Elektrikerna, GS, Seko, Svenska Målareförbundet och Unionen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Den 21 april i år började Google nedprioritera sidor som inte är mobilanpassade. Mobilegeddon är här! Hälften av Sveriges kommersiella sajter kan drabbas. Hur klarar du dig?

Bakgrunden till det något apokalyptiska namnet (jmf armageddon) står att finna i den stora påverkan och de effekter man tror att Mobilegeddon kommer att få på e-handeln. Något som kommer att hända när den organiska söktrafiken minskar till sajter som inte är mobilanpassade.
Ändringen påverkar hur sökmotorn rankar träffar för mobila användare och syftet är att ge mobilsurfarna en bättre upplevelse genom att prioritera sajter som erbjuder en mobilanpassad upplevelse.

Google har länge haft tänket att ”Content is king” som utgångspunkt vid rankningen – det vill säga att det innehåll som anses som mest relevant för den sökande användaren prioriteras högst. Nu har man alltså tagit ett steg längre och börjat väga in ytterligare en aspekt av användarupplevelsen – hur sajten upplevs på användarens enhet. Att textgrad och bilder är tillräckligt stora, att länkar inte ligger för tätt ihop och att sajten är enkel att navigera på enheten. Det är inte längre enbart innehållet som är viktigt för Googles bot, utan även presentationen.

Det görs ca 45 miljoner googlingar per dag i Sverige varav närmare
40 procent från mobiler och surfplattor, och andelen växer snabbt.

Nu är det inte så att du helt plötsligt försvinner från Google om du inte är mobilanpassad. Men finns det många sidor inom ditt verksamhetsområde som är mobilanpassade, och din egen inte är det, så kommer du helt klart att hamna på efterkälken och tappa sökningar.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Den 2 december 2010 träffades exekutivkommittén i Fifa, fotbollens världsorganisation och maktcentrum. 22 män utsåg Ryssland till värdland för fotbolls-VM 2018 och Qatar som värd för VM 2022.

Vi vet inte hur det gick till när de två arrangörsländerna valdes. Det vi vet är att det handlar om pengar, mycket pengar. Sponsoravtal, mediarättigheter och regimer som går med på att ge Fifa och sponsorerna skattefrihet och andra exklusiva rättigheter avgör. Miljontals migrantarbetare från Centralasien söker sig till Ryssland för att vara med och bygga inför VM 2018. De som bygger i Qatar kommer från Nepal, Indien, Filippinerna, Bangladesh och andra länder i södra Asien.

Det ställs detaljerade krav på arrangörsländerna när det gäller skattebefrielse, exklusiva rättigheter åt sponsorer och andra förmåner. Däremot ignoreras grundläggande mänskliga rättigheter för byggnadsarbetarna som bygger arenorna. Denna cynism leder till krossade drömmar, mänskliga tragedier och växande motsättningar. Just nu offras tusentals människoliv i Ryssland och Qatar.

Nummer 5 i serien Decent Work har precis lämnat pressarna och frågan om villkoren eller rättare sagt frånvaron av schyssta villkor är mer aktuell än någonsin.
Bob har formgivit och producerat denna aktuella och viktiga publikation.
Anders Lindh har tagit de starka bilderna.

Decent Work #5 om Qatar 2022:
http://bobreklambyra.se/files/DecentWork_IndienQatar_nr5_low.pdf

Decent Work #5 om Ryssland 2018:
http://bobreklambyra.se/files/FairPlay_DecentWork_1.2015uppslag_15.02.06_low.pdf
Photo
Photo
2015-05-22
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded