Profile cover photo
Profile photo
nur shaidatul akhma
29 followers
29 followers
About
Posts

Post has attachment
TRIP KE CHENGDU PART 3 : People's Park & Jinli Street Market
Assalamualaikum. SELAMAT HARI RAYA dari kami di bumi China. Maaf zahir batin dari kami suami isteri. Raya kami di Chengdu sudah tentu tak semeriah raya di Malaysia. Maklum la, golongan Islam kat sini kan golongan minoriti. Pagi raya, kami solat sunat raya d...
Add a comment...

Post has attachment
Trip ke Hong Kong 2D1N
Assalamualaikum semua. So, we have been in Hong Kong(HK) last weekend. Sebenarnya trip ke HK ni tak plan beriya pun dan kami tak rasa excited mana pun. Cuma nak penuhi syarat visa yang dah sampai maksimum day stay 30 hari tu. Lagipun kami pergi cuma 2 hari ...
Add a comment...

Post has attachment
Trip ke CHENGDU : Part 2 (Sichuan Museum, Huanhuaxi Park, Du Fu Thatched Cottage)
Assalamualaikum and Hi ! So, the first trip to the attraction places in Chengdu is Sichuan Museum, Huanhuaxi Park, Du Fu Thatched Cottage. Kami pilih ketiga-tiga tempat ni untuk pergi dalam satu masa sebab semuanya dekat-dekat. Basically tempat-tempat yang ...
Add a comment...

Post has attachment
Trip ke CHENGDU : Part 1 (Hotel dan muslim restoran)
🎈Ascotts Raffles Hotel  VS Shangri-La Hotel🎈 Ascott Raffles Hotel Chengdu, China Pros : 1. Bilik selesa of coz sebb 3/4 *🙊 2. ✅ swimming pool 🏊 3. ✅ Gym 4. Muslim restaurant yang paling dekat kene jalan 15 -20 minit. 5.Wifi include VPN Cons : 1. Staff h...
Add a comment...

Post has attachment
Trip ke CHENGDU : Part 1 (Sichuan Museum, Huanhuaxi Park, Du Fu Thatched Cottage)
Assalamualaikum and Hi ! So, the first trip to the attraction places in Chengdu is Sichuan Museum, Huanhuaxi Park, Du Fu Thatched Cottage. Kami pilih ketiga-tiga tempat ni untuk pergi dalam satu masa sebab semuanya dekat-dekat. Basically tempat-tempat yang ...
Add a comment...

Post has attachment
**
Rendang ayam raya dh hbis. Mcam tak puas pulak mkn rendang  raya dah habis baru nak upload resepi.hhahah. Happy cooking girls..  Ni resepi main campak2 rendang ayam. Bahan-bahan: 1 ekor ayam 1 kilo santan - guna 1 santan kotak 2 sudu besar kerisik-kalau nk ...
Add a comment...

Post has attachment
Nasi ayam penyek home made
Nasi ayam penyek home made. Luckily meet m y husband expectation smabal tu . Makan dengan nasi putih panas2 pehhh .hahahha but still xleh kalahkna nasi ayam penyet wong solo. So blik raya n wajib singgah wong solo. Hahahah  Perapan ayam 1)2 biji bwng besa...
Add a comment...

Post has attachment
Roti Jala Mudah Yang Kekal Lembut
Assalamualaikum .  Baru2 ni cek non buat roti jala. Dah alang2 masak kari ayam u, trus la buat roti jala. Macam x puas pulak mkn roti jalaa semlm... adunan je ceq buat, menjala nye en suami yyang mnjala. Huhuhu bila dgr husband dok ckp rindu mkn tu rindu mk...
Add a comment...

Post has attachment
Roti Jala Mudah Yang Kekal Lembut
Assalamualaikum .  Baru2 ni cek non buat roti jala. Dah alang2 masak kari ayam u, trus la buat roti jala. Macam x puas pulak mkn roti jalaa semlm... adunan je ceq buat, menjala nye en suami yyang mnjala. Huhuhu bila dgr husband dok ckp rindu mkn tu rindu mk...
Add a comment...

Post has attachment
Nasi ayam penyek home made
Nasi ayam penyek home made. Luckily meet m y husband expectation smabal tu . Makan dengan nasi putih panas2 pehhh .hahahha but still xleh kalahkna nasi ayam penyet wong solo. So blik raya n wajib singgah wong solo. Hahahah  Perapan ayam 1)2 biji bwng besa...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded