Profile

Cover photo
Risto Ravela
Attends University of Helsinki
Lived in Helsinki
190 followers|85,625 views
AboutPosts

Stream

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
 
"Hausjärveläisen Salmisen perheen postilaatikkoon tuli pari vuotta sitten perheen äidille osoitettu kirje, jossa häntä syytettiin piratismista. Tekijänoikeuden tiedotus ja valvontakeskus ry:n lakimiehen lähettämässä kirjeessä oli korvausvaatimus ja vastaanottaja uhattiin haastaa markkkinaoikeuteen tekijänoikeuksien rikkomisesta.
[...]
Salminen käytti lukuisia työtunteja käyden läpi perheen nettiliittymän IP-osoitehistoriaa viikkojen ajalta.

– Asia alkoi selvitä lähinnä oman ammattitaitoni ansiosta. En olisi luultavasti sitä kyennyt selvittämään, jos en olisi itse IT-alalla töissä. Asian selviämiseen vaikutti myös onnekkaasti se seikka, että olin ollut etätöissä kotona juuri sinä päivänä, kun teko oli tehty.

– Pengoin työnantajani järjestelmien logeista IP-osoitetietoja useiden viikkojen ajalta ja pystyin osoittamaan sen, että kotimme nettiliittymän IP-osoite oli tekohetkellä aivan muu kuin kirjeen selvityksessä mainittu, hän jatkaa.
[...]
– Sain kasaan vedenpitävät tekniset todisteet, jollaisten hankkiminen olisi muille kuin IT-alan työläisille mahdotonta. Jo asian teknisten seikkojen ymmärtäminen vaatii sellaista teknistä osaamista, mitä ei voida edellyttää keneltäkään.
[...]
Harri Salmiselle jäi sellainen olo, että kansalaisen oikeusturva on tämän kaltaisissa asioissa melko heikko.

– Jos tälläinen kirje tulee vaikkapa jollekin Pihtiputaan mummolle, kuinka hän voi koskaan saada selvitettyä, miten asia oikeasti on? Jäin ihmettelemään, miten rekisteröity yhdistys voi lähettää ihmisille tällaisia korvausvaatimuksilla höystettyjä uhkauksia oikeustoimista!"

Nii-in.
 ·  Translate
Postilaatikossa oli yllättäen kirje, jonka mukaan Salmisen perheen nettiliittymästä oli jaettu laittomasti tuhansia musiikkikappaleita. Kirjeen avanneen perheenäidin ensireaktio oli hätäännys. Kuinka viaton voi selvittää asian niin, että ei joudu maksumieheksi?
4 comments on original post
1
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
Kokoomuksen puisto-osasto pääsi sitten taas toteuttamaan itseään Helsingissä. Yllättyneitä olivat...

Ei taida silti olla mitään mikä pesisi Vihreiden yltä sitä "punavihreyden" myyttiä.
 ·  Translate
1
Mikko Parviainen's profile photoJari Koivikko's profile photoAntti Brax's profile photoRisto Ravela's profile photo
4 comments
 
Pelastivat Kokoomuksen leikausbudjetin Helsingissä ikävältä vasemmistolta.

Ja selittävät nyt kovaa vauhtia mustaa valkoiseksi selittämällä kuinka saatiin "lisärahaa" esim. opetukseen, kun käytännössä peruttiin leikkaussuunnitelmat siltä osin.

Ja yllättäen kaikki osalliset ovat hiirenhiljaa sosiaali- ja terveyspuolen leikkauksista. Mikäpä siinä hiertäisi. Kivekäs ja Männistöhän voivat viedä aina lapsensa Mehiläiseen jos terveysasemilla on vähän ruuhkaa.
 ·  Translate
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
Talous jatkaa kulkuaan (hallituksen paniikinlietsonnasta välittämättä).
 ·  Translate
1
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
"Suomi voisi hyötyä taakanjakojärjestelmästä, koska jos tulijamäärä pysyy tämänhetkisellä tasolla, Suomeen voi tänä vuonna tulla väkilukuun suhteutettuna selkeästi enemmän turvapaikanhakijoita kuin moniin muihin EU-maihin."

Mutta vastaan piti silti olla äänestyksessä. 
 ·  Translate
Suomen hallitus on ilmoittanut vastustavansa EU:n komission suunnitelmaa pysyvän ja pakottavan turvapaikanhakijoiden taakanjakojärjestelmän perustamisesta.
4
Antti Brax's profile photoEsko Arajärvi's profile photoAsko Saura's profile photoRisto Ravela's profile photo
4 comments
 
Jakojärjestelmän ei olekaan tarkoitus toimia niin, vaan ajatus on että kaikki osallistuva joko ottamalla vastaan pakolaisia tai taloudellisesti, kykynsä mukaan. Nythän tietyt valtiot eivät ole tekemässä kumpaakaan.
 ·  Translate
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
"Hallitus lopettaa harmaan talouden torjuntaohjelman erillisrahoituksen poliisilta ja säästää näin 6,4 miljoonaa euroa vuodessa. Samalla hallitus on kuitenkin myös laskenut arviota vuotuisesti takaisin valtiolle saatavasta rikoshyödystä 50 miljoonasta eurosta 35 miljoonaan euroon"

Rötösherrat vähän "säästävät". Eikö siellä tämän hallituksen valtaan äänestäneissä oikeasti herää mitään reaktioita tällaisesta? Ihan käsittämättömän härskiä menoa.

http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3438072/kansanedustaja-aimistyi-kuuden-miljoonan-saastolla-15-miljoonan-vahinko
 ·  Translate
Kansanedustaja äimistyi: Kuuden miljoonan säästöllä 15 miljoonan vahinko. ku. Hallitus lopettaa harmaan talouden torjuntaohjelman erillisrahoituksen poliisilta. Hallitus lopettaa harmaan talouden torjuntaohjelman erillisrahoituksen poliisilta ja säästää näin 6,4 miljoonaa euroa vuodessa.
12
juha hietapakka's profile photoristo pulli's profile photoRainer Puhakka's profile photoTimo Vainio's profile photo
8 comments
 
Oikein ruudinkeksijöitä koko porukka..Eivät ole lukeneet satua kultamunia munivasta hanhesta..Konkkaanhan Suomi tällä menolla ajautuu..
 ·  Translate
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
"Etlan mukaan ennustetta laskettiin hallituksen esittämien sopeutustoimien vuoksi."

Jepjep. Hallituksen järjenkäyttöön uskovien lista ei tosiaan ole kovin pitkä näinä päivinä.

http://www.hs.fi/talous/a1442972512635?ref=hs-nprio-A3
 ·  Translate
3
Add a comment...
Have them in circles
190 people
Olli Eklund's profile photo
Risto Tikkanen's profile photo
Study Abroad's profile photo
Tuomas Puikkonen's profile photo
Ari-Matti Autio's profile photo
Aino Ruutu's profile photo
João Branco's profile photo
Amenlo Floid's profile photo
Kimmo Tyyskä's profile photo

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
 
Uber has landed in hot water before for tracking the movements of passengers without their permission. But what about tracking its own drivers? Obviously,
1 comment on original post
1
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
Voi hellanlettas.

Soini on ilmeisesti tullut siihen tulokseen, että perussuomalaisten äänestäjille hallituksen ja opposition välinen ero on kovin hämärä.

Tai sitten se on epätoivoinen ja naurettava pellepopulisti.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-vaatii-hallitukselta-rahaa-asunnottomuus-ei-kuulu-hyvinvointivaltioon/5502538
 ·  Translate
Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii hallitukselta ja kunnilta lisää rahaa ja resursseja asunnottomuuden torjuntaan.
1
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
Virallinen totuus ja todellisuus tuntuvat erkaantuvan talousasioissa päivä päivältä.

Kannattaa ehdottomasti lukea jos talousasiat kiinnostaa.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/07/tanaan-on-h-hetki-suomen-pankki-katkaisee-velkakierteen/201513001/170
 ·  Translate
Suomen Pankki teki puolessa vuodessa sen, mihin hallitukset eivät ole kyenneet kuuteen vuoteen: katkaisi valtion velkakierteen. Toki valtio velkaantuu yhä, mutta ei ulkopuolisille vaan keskuspankille. SP on ostanut valtion velkakirjoja enemmän kuin valtion koko tämän vuoden alijäämän verran, ja siksi valtion velka ulkopuolisille rahoittajille taittuu laskuun. Taite koittaa suunnilleen tänään.
5
1
Risto Ravela's profile photoAsko Saura's profile photoTommi Korhonen's profile photoJari Juslin's profile photo
8 comments
 
Minä puolestani mainitsin elvytyksen olettamuksella että laina(n kasvu) on kuitenkin väliaikaista taloustilanteen parantamiseksi. Eli elvytystä. Silloin keskuspank(k)i(e)n käyttö lähteenä olisi minustakin järkevää.

Jossain muussa yhteydessä oli artikkeli miksi velkavipuraha ei ole jostain syystä johtanut inflaatioon samassa määrin kuin setelirahoitus. Se oli mielenkiintoista - ja kummallista.
 ·  Translate
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
"”Tää päätös on ihan pakko tehdä!” (tähän väliin palaute työmarkkinajärjestöiltä ja lainoppineilta sekä kansalta) ”Eikun ei sitä ollutkaan pakko tehdä, me keksittiin jotain muuta.” (ja taas palautetta kansalta ja asiantuntijoilta) ”No, ei tääkään nyt sittenkään ollut se lopullinen keino, mutta TÄÄ on ihan pakko tehdä!!” (ja sitten taas kansalais- ja asiantuntijapalautetta, jonka jälkeen:) ”Ei tääkään oho ollutkaan lopullinen ja pakollinen, mutta seuraava hallituksen päätös pitää! TAATUSTI, tai ehkä.”

Eli lyhyesti: nykyinen hallitus on ottanut opikseen edellisen hallituksen päätöksentekokyvyttömyydestä, mutta tekee päätöksiä miettimättä niiden vaikutuksia tai lainmukaisuuksia.

Ja peruu ne, kun ne osoittautuvat mahdottomiksi toteuttaa.

Ja tekee uusia korvaavia päätöksiä miettimättä edelleenkään, ovatko ne lainmukaisia tai mikä niiden vaikutus on."
 ·  Translate
Nykyinen hallitus tekee päätöksiä miettimättä niiden vaikutuksia, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.
4
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
Keskusta-aktiivin näkemys oman puolueen puheenjohtajan puheista.  

"Joko käsitteet on ymmärretty tai käännetty väärin - tai ollaan tarkoituksella annettu kuva, jonka mukaan Suomessa juuri työvoimakustannukset ovat korkeammat kuin vaikkapa Saksassa ja Ruotsissa.

Tilastot osoittavat, että juuri työvoimakuluissa (hourly labour costs) yksikkötyökustannukset ovat Suomessa noihin verrokkimaihin nähden samaa luokkaa ellei jopa alhaisemmat. Tämä asia yritetään sivuuttaa sen sijaan että myönnettäisiin olleen väärässä.

Tuo väärässä oleminen kuulostaa vähän hassulta ottaen huomioon, että päättämässä ja virkamiehinä pitäisi niin hallituksessa kuin EK:ssa olla alansa (talous) parhaita asiantuntijoita.

Eikä muuten ole ainoa virhe ja käsite jota viljellään (fiskaalinen devalvaatio, komissiolla pelottelu)."

http://elinajamsa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203235-vaaristelya-vai-tiedonpuutetta
 ·  Translate
Suomen taloustilannetta käsittelevissä keskusteluissa ja puheenvuoroissa (tv-puheita myöten) häiritsee asioiden tahallinen vääristely - tai sitten puhdas osaamattomuus. Tähän asti ollaan korostettu niin hallituksen, pääministerin kuin EK:n
2
Add a comment...

Risto Ravela

Shared publicly  - 
 
Melkoinen tapaus lahden takana. Harvemmin tämän kokoluokan poliitikkoja pidätetään missään päin maailmaa.

http://yle.fi/uutiset/postimees-lehti_tallinnan_kaupunginjohtaja_savisaar_on_pidatetty_lahjusten_ottamisesta/8322867
 ·  Translate
Postimees-lehden tietojen mukaan Viron keskustapuolueen puheenjohtaja ja Tallinnan kaupunginjohtaja Edgar Savisaar on pidätetty tiistaiaamuna.
1
Add a comment...
People
Have them in circles
190 people
Olli Eklund's profile photo
Risto Tikkanen's profile photo
Study Abroad's profile photo
Tuomas Puikkonen's profile photo
Ari-Matti Autio's profile photo
Aino Ruutu's profile photo
João Branco's profile photo
Amenlo Floid's profile photo
Kimmo Tyyskä's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Helsinki - Vantaa
Education
  • University of Helsinki
    present