Profile

Cover photo
Hanis Nizam
Lives in Malaysia
222,339 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
 
kepada sesiapa yg tengah cari rumah.
 ·  Translate
I suka house hunting, untuk property. Suka survey survey. Selama hidup ni, harga rumah makin naik naik naik naik naik terus naik entah bila nak turun. Kalau kat KL, harga rumah teres baru cecah juta so biar lah orang2 kaya yang mampu beli je. I dah awal2 pindah ke Seremban, sebab area KL dah ...
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
 
hi! i would like to ask for a favor. i don't know how to reply email like this. anyone can help me? how can i reply above the line?
1
Add a comment...

Hanis Nizam

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
suka semua lagu yg apit nyanyi
 ·  Translate

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
2
Najmuddin Najmu's profile photo
 
Hai

Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
 
it's been so long since the last time i posted something here. i'm not a typing/writing person but i do love blogging. so what's going on here? i'm here, here at Kedah. i managed to further my study in UUM. alhamdulillah even...
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
 
 
Heard this one? "If I could rearrange the alphabet, I'd put 'I' and 'U' together."
View original post
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
 
 
Have you ever had one of those moments where you were trying to look cool and completely embarrassed yourself?
I have several times before, and I was laughed at so badly for it. Hahahaha!
Ahhh, good times...

#funny   #tuesday   #offline   #funnygifs  
1
Add a comment...

Hanis Nizam

Shared publicly  - 
 
sebenarnya saya pun pernah terfikir pasal ni.
 ·  Translate
 
Assalamualaikum
Untuk renungan bersama...

Dulu-dulu, mak ayah selalu pesan..kalau ada barang baru, jangan tunjuk depan kawan, nanti kawan sedih nak beli dan mungkin mak ayahnya tak mampu.
Kalau makanan ada sedikit, jangan makan depan kawan nanti dia terliur.... betapa indah pembentukan akhlak anak-anak ketika itu kerana apa jua yang dibuat perlu ada sikap memikirkan untuk tidak mengguris hati orang lain.

Tapi kini, tanpa kita sedari, melalui facebook dan laman-laman sosial lain, kita menjadi terbiasa untuk menunjuk-nunjuk atas kata "share".. Beli barang baru, upload gambar.. sebelum makan upload gambar.. dapat komisen, elaun or gaji lebih, upload gambr cek, slip gaji, slip bank, anak dapat result exam bagus, upload gambar result penyata anak, mmm..dan banyak dan banyak lagi yg tujuannya untuk share kegembiraan, kemenangan, dan lain-lain. Tapi realitinya tanpa kita sedar dan mungkin kita tak ambil peduli ada antara yang lihat gambar makanan yang kita uploaad mungkin dah beberapa hari tak makan, ada yang tengok gambar slip gaji kita di kalangan mereka yang baru diberhentikan kerja.. ada yang tengok gambar result exam anak kita di kalangan ibu bapa yang dikurniakan anak yang lembab dan lemah dalam pelajaran.. dan banyak lagi.

Maka :-

"Sembunyikanlah kegembiraan kita, kerna mungkin ada yang sedang berduka.."

"Sembunyikanlah kekayaan kita kerna mungkin ada yang papa kedana.."

"Sembunyikanlah kesihatan kita kerna mungkin ada yang sedang sakit.."

"Sembunyikanlah kejayaan kita kerna mungkin ada yang merana.."

Sesungguhnya, perbuatan merendah diri dan tidak suka menunjuk-nunjuk itu amalan yang mulia.

Yang sudah tu sudah...
Jom kita semarakkan budaya ehsan dan bersatu ke arah kebaikan.

Jadikan group ini medan perkongsian ilmu.
Jadikan group ini medan tazkirah.
Jadikan group ini medan maklumat.
Jadikan group ini medan yang boleh memajukan ummah.

Kerana bila kita meninggal nanti, ilmu yang kita sampaikan itulah yang bermanfaat untuk kita, bukan apa yang ada yang kita tunjuk-tunjukkan itu.

Semoga usaha kita yang sedikit ini Allah pandang dan diberi ganjaran pahala untuk bekalan akhirat nanti.

Aamiin....
 ·  Translate
1
Add a comment...
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links