Profile cover photo
Profile photo
Villa Reusachtig (Kindercoach Gouda)
2 followers -
Villa Reusachtig - Voor gelukkige kinderen en blije ouders!
Villa Reusachtig - Voor gelukkige kinderen en blije ouders!

2 followers
About
Posts

Post has attachment
DE ORANJE WONDERHANDSCHOEN BIJ PRIKANGST

Ruben van 7 jaar heeft last van prikangst. Dat is hartstikke naar. Prikken zijn onvermijdelijk. Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen te maken met vaccinaties tegen ziekten, bloedafname of een infuus. Prikangst heeft vaak te maken met de pijn die de prik veroorzaakt. Als je kind last heeft van prikangst is een prik iedere keer weer een strijd. Wat kan Ruben doen om zijn leed te verzachten?

In dit filmpje laten Kyran (14 jaar) en Robin zien hoe je jezelf verdooft met de wonderhandschoen. Robin doet de test met een super scherp potlood! Voelt Kyran daadwerkelijk minder pijn? Kijk snel verder! Dit filmpje is een demonstratie en geen behandeling.
Add a comment...

Post has attachment
BASISVAARDIGHEDEN VOOR EEN REUSACHTIG LEVEN
Op school leren we allemaal lezen, schrijven en rekenen. Maar… wat zijn de basisvaardigheden om mezelf blij, krachtig en vol zelfvertrouwen te voelen? Wat te doen met mijn gevoel van faalangst, de boosheid van mijn vader, het bedplassen en andere uitdagingen? Gelukkig bestaan er nu inhaallessen!

Vanaf vandaag beantwoord ik iedere week, samen met een reusachtig kind of gigantische jongere, de ingezonden hulpvragen van kinderen of hun ouders/verzorgers. In korte filmpjes helpen we jou bij het ontdekken van praktische manieren om weer lekker in je vel te zitten. Tips en adviezen van uit de praktijk, klaar voor gebruik en altijd met een vleugje humor. De eerste kanjervraag is van Elske. Kijk snel voor het antwoord van Fleur, 9 jaar, op de Facebookpagina van Villa Reusachtig!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Het is de week van het oorsuizen. Een mooie aanleiding om mijn persoonlijke verhaal over de genezing van tinnitus met hypnotherapie met jou te delen. Wie weet haal je er iets voor jezelf uit.Sterkte!
Add a comment...

Post has attachment
Elske van 10 jaar heeft last van faalangst. Dat is heel vervelend. Op de basisschool heeft één op de tien kinderen last van faalangst. Bij oudere kinderen, tussen de tien en veertien jaar, heeft 10%-14% last van faalangst. Het maakt ze onzeker en het belemmert ze in hun ontwikkeling.

Faalangst gaat onder meer gepaard met een snelle hartslag, hoge ademhaling, spanningen en nervositeit. Slaag ik erin om mijn lichaam te ontspannen, dan creëer ik het tegenovergestelde van gespannenheid, angstig of nerveus zijn. Door diep onderin de buik te ademen ontstaat er ontspanning en doorbreek ik het patroon van de hoge en snelle ademhaling die fysiologisch bij faalangst hoort. Bij Villa Reusachtig maakt de buikademhaling onderdeel uit van een maatwerk-totaalaanpak voor de behandeling van faalangst.

In het volgende filmpje vertellen Fleur (9 jaar) en Robin aan Elske hoe zij de buikademhaling toepast om steviger in haar schoenen te staan. Dit filmpje is een demonstratie en geen behandeling. Veel kijkplezier gewenst en doe er je voordeel mee! Fleur en Robin.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Bij SuperYou leer je de meest krachtige holistische aanpak om structureel stress te beheersen. Er bestaan hele effectieve methoden om te ontstressen in de hitte van de strijd. Een zeer effectieve techniek om te ontstressen in het moment, is aanspannen en ontspannen.
Add a comment...

Post has attachment
Bezig met de voorbereiding van ons nieuwe bedrijf. Maak kennis met onze passie...
Add a comment...

Post has attachment
Het BEHEERSEN VAN EMOTIES door HARTCOHERENTIE.

Een slechte beheersing van onze emoties is een van de belangrijkste oorzaken van gewichtstoename. Voedsel is in onze maatschappij in grote hoeveelheden voorhanden en wordt gebruikt om futloosheid, verdriet, stress en somberheid tegen te gaan. Tip: door dagelijks te werken aan hartcoherentie, te leren ons hart te controleren, leren we tegelijk ons emotionele brein te beheersen en daarmee onze emoties. En het heeft ook nog andere voordelen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
10x GRATIS deelname aan de brugklastraining!

Maak jij de grappigste, gekste, meest bijzondere foto met ons affiche? Deel je foto op de facebook pagina van Villa Reusachtig - Kindercoaching, Pubercoaching en Gezinscoaching en wie weet maak jij kans op GRATIS deelname aan de brugklastraining! Selecteer het affiche uit de bijgevoegde foto's, print deze en verras ons voor 1 augustus 2015 met jouw te gekke foto op onze FB pagina.

De 10 winnaars ontvangen van ons bericht. Ga jij de uitdaging aan? Doe mee en vooral veel plezier!!!

Meer informatie over de brugklastraining op: http://villareusachtig.nl/brugklastraining/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded