Profile cover photo
Profile photo
Raihan Shaklee
115 followers -
Shaklee Port Klang dan Klang, Selangor
Shaklee Port Klang dan Klang, Selangor

115 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
KEK MILO MUG GUNA MICROWAVE OVEN
Assalamualaikum dan salam petang uols. Haritu kata nak bagi resepi kek milo kan. Ahaa.. ni ha baru nak share. Ekceli yang ni kejadian minggu lepas. Sap sup sap senang dalam masa 5 minit siap.  Amaran! Kek ni KakRehan guna microwave oven tau. So mana yang ta...
Add a comment...

Post has attachment
MASKER OAT MADU SUSU

Orang kata beauty is pain. Eh takde susah pun nak cantik ni tau. Antara rajin dan malas aje. Kalau rajin boleh buat cara kakRehan ni haa. Ye ye je kakak kau nikan acah-acah rajin.hihi.

Gigih buat masker sendiri kat rumah. Kisah petang semalam. Ala senang aje.Bahan memang ada kat rumah pun. Encik suami ngan cik qaireen duk gelak-gelak jelah tengok kakak ni bermasker. Dulik ah kan. Kita nak cantik untuk suami jugak. Yang kelakar adik baby tengok muka mama compius semacam ternganga mulut dia.kahkah.

Suspek Utama

1.Oat - 3 ke 4 sudu besar ikut berapa banyak nak guna.
KakRehan blend kering oat bebanyak terus tau. Senang nak guna ambil je.

2. Madu - 2 sudu besar

3. Susu - 2-3 sudu besar

Caranya

Mix semua sekali dalam 1 gelas gaul rata. Then tepek kat seluruh muka tu tau. Biarkan lah 15-20 minit atau hingga kering. Cuci dengan air.

Wokeh ni KakRehan share manfaat masker ni tau.

OAT
Membantu mencerahkan wajah juga bertindak sebagai anti-inflamasi(anti radang atau bengkak) sesuai untuk kulit sensitif atau berjerawat. Setelah digunakan sebagai masker, oat boleh je dijadikan scrub gosok-gosok kat muka. Make sure urut dan gosok ke atas ye. Jangan ke bawah kang muka kendur lak.hihi.


SUSU
Bagus untuk kesihatan kulit.Memberikan kulit lebih cerah dan halus.

MADU
Baik untuk kesihatan kulit dengan membersihkan kulit hingga lapisan paling dalam. Madu juga memiliki kandungan antioksidan yang baik untuk kulit.

LIKE AND SHARE jika suka😘😘
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ESP BAGI TENAGA DAN MENGEYANGKAN.

Tengahari kalau rasa malas nak keluar pergi kantin ke pergi kedai makan. Ready kan aje ESP. Teringat masa kerja dulu KakRehan standby je ESP kat pantri. Ambik shaker masukkan air sejuk.

Masukkan 3 sudu besar ESP then korang shake shake aje. Boleh aje nak tambah milo ke. Ikut selera memacam tau kalau nak mix. Certain orang minum plain tak boleh.

Satu hidangan ESP bersamaan:
🌼 14g PROTEIN.
🌼 8g KARBOHIDRAT.
🌼 500mg KALSIUM.

Kaya dengan protein so kenyang dan bertenaga. Extra bagus untuk kulit bantu hilangkan parut jerawat malah pudarkan jeragat malah cerahkan kulit juga. Kuncinya konsisten. In shaa Allah hasil tip top.

Highly recommended untuk student juga tauu. KakRehan faham adik-adik semua nak cepat lelajuss je.

1 tong 850g RM161 tapikan harga best special kakRehan bagitau cara macam mana.

Wasap KakRehan 017-2549388
http://KakRehanShaklee.wasap.my
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ESP SHAKLEE BEST!

Tengahari kalau rasa malas nak keluar pergi kantin ke pergi kedai makan. Ready kan aje ESP. Teringat masa kerja dulu KakRehan standby je ESP kat pantri. Ambik shaker masukkan air sejuk.

Masukkan 3 sudu besar ESP then korang shake shake aje. Boleh aje nak tambah milo ke. Ikut selera memacam tau kalau nak mix. Certain orang minum plain tak boleh.

Satu hidangan ESP bersamaan:
🌼 14g PROTEIN.
🌼 8g KARBOHIDRAT.
🌼 500mg KALSIUM.

Kaya dengan protein so kenyang dan bertenaga. Extra bagus untuk kulit bantu hilangkan parut jerawat malah pudarkan jeragat malah cerahkan kulit juga. Kuncinya konsisten. In shaa Allah hasil tip top.

Highly recommended untuk student juga tauu. KakRehan faham adik-adik semua nak cepat lelajuss je.

1 tong 850g RM161 tapikan harga best special kakRehan bagitau cara macam mana.

Wasap KakRehan 017-2549388
http://KakRehanShaklee.wasap.my
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tengahari kalau rasa malas nak keluar pergi kantin ke pergi kedai makan. Ready kan aje ESP. Teringat masa kerja dulu KakRehan standby je ESP kat pantri. Ambik shaker masukkan air sejuk.

Masukkan 3 sudu besar ESP then korang shake shake aje. Boleh aje nak tambah milo ke. Ikut selera memacam tau kalau nak mix. Certain orang minum plain tak boleh.

Satu hidangan ESP bersamaan:
🌼 14g PROTEIN.
🌼 8g KARBOHIDRAT.
🌼 500mg KALSIUM.

Kaya dengan protein so kenyang dan bertenaga. Extra bagus untuk kulit bantu hilangkan parut jerawat malah pudarkan jeragat malah cerahkan kulit juga. Kuncinya konsisten. In shaa Allah hasil tip top.

Highly recommended untuk student juga tauu. KakRehan faham adik-adik semua nak cepat lelajuss je.

1 tong 850g RM161 tapikan harga best special kakRehan bagitau cara macam mana.

Wasap KakRehan 017-2549388
http://KakRehanShaklee.wasap.my
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tengahari kalau rasa malas nak keluar pergi kantin ke pergi kedai makan. Ready kan aje ESP. Teringat masa kerja dulu KakRehan standby je ESP kat pantri. Ambik shaker masukkan air sejuk.

Masukkan 3 sudu besar ESP then korang shake shake aje. Boleh aje nak tambah milo ke. Ikut selera memacam tau kalau nak mix. Certain orang minum plain tak boleh.

Satu hidangan ESP bersamaan:
🌼 14g PROTEIN.
🌼 8g KARBOHIDRAT.
🌼 500mg KALSIUM.

Kaya dengan protein so kenyang dan bertenaga. Extra bagus untuk kulit bantu hilangkan parut jerawat malah pudarkan jeragat malah cerahkan kulit juga. Kuncinya konsisten. In shaa Allah hasil tip top.

Highly recommended untuk student juga tauu. KakRehan faham adik-adik semua nak cepat lelajuss je.

1 tong 850g RM161 tapikan harga best special kakRehan bagitau cara macam mana.

Wasap KakRehan 017-2549388
http://KakRehanShaklee.wasap.my
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mesti ramai nak tau siapa yang boleh minum ESP ni kan?

Ni haa.

1. Ibu mengandung (Compulsory) bagi tenaga dan kuatkan otot baby
2. Ibu berpantang bagi tenaga dan sembuhkan luka dengan cepat.
3. Ibu menyusu susu badan meriah.
4. Student atau Orang yang selalu tidak sempat sarapan.
5. Orang yang selalu tidak bertenaga bila menjelang tengahari.
6. Orang yang nak diet taknak makan berat-berat.

Dan. Ramai lagi. Highly recommended untuk student duk asrama tau. Bebudak u ke poli or yang seangkatan dengan kakRehan suggest ESP ni.

Sebab pengalaman masa belajar dulu kita semua nak cepat kadang sarapan pun tak dan.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Awak ada masalah sembelit?
Susah nak meneran?
Susah nak membuang?
Dah diet tapi tak turun-turun berat juga kens. Stress uii.

Jangan biarkan tau lama-lama jadi buasir. Nehi!nehi! Kang ternak toksin dalam badan jadi penyakit lain lak nanti.

Cara mudah dengan pil detox sihat. Yang penting selamat dan Lulus KKM.
.
.
KEBAIKAN HERBALAX
.
.
✔ Pembersihan najis yang tersekat
meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat yang tersimpan lama dalam tubuh kita
.
.
✔ Membantu masalah sembelit
tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
.
.
✔ Mengempiskan perut
ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut

Sebotol 120biji RM57
.
Meh roger KakRehan 017-2549388
Atau lelaju klik link ni terus
http://JomDetoxShaklee.wasap.my
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Awak ada masalah sembelit?
Susah nak meneran?
Susah nak membuang?
Dah diet tapi tak turun-turun berat juga kens. Stress uii.

Jangan biarkan tau lama-lama jadi buasir. Nehi!nehi! Kang ternak toksin dalam badan jadi penyakit lain lak nanti.

Cara mudah dengan pil detox sihat. Yang penting selamat dan Lulus KKM.
.
.
KEBAIKAN HERBALAX
.
.
✔ Pembersihan najis yang tersekat
meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat yang tersimpan lama dalam tubuh kita
.
.
✔ Membantu masalah sembelit
tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
.
.
✔ Mengempiskan perut
ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut

Sebotol 120biji RM57
.
Meh roger KakRehan 017-2549388
Atau lelaju klik link ni terus
http://JomDetoxShaklee.wasap.my
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded