Profile cover photo
Profile photo
GreenShop SI
About
Posts

Post has attachment
Datlji so zelo dober vir različnih vitaminov in mineralov

Prednosti dateljev vključujejo sprostitev zaprtja, črevesnih motenj, težav s srcem, anemije, spolnih motenj, driske, raka na trebuhu itd. Datlji so tudi dobri za pridobivanje teže. So bogati z več vitamini, minerali in vlakninami. To okusno sadje vsebuje olje, kalcij, žveplo, železo, kalij, fosfor, mangan, baker in magnezij, ki so vsi koristni za zdravje. Nekateri strokovnjaki za zdravje so rekli, da je prehranjevanje z enim dateljem na dan potrebno za uravnoteženo in zdravo prehrano.

http://greenshop.si/datlji-so-zelo-dober-vir-razlicnih-vitaminov-in-mineralov

Add a comment...

Post has attachment
Goji jagode

Zdravstvene prednosti goji jagod vključujejo nadzor nad sladkorno boleznijo, zniževanje holesterola, odstranjevanje prostih radikalov, kardiovaskularno zaščito, možno nadzorovanje raka, zaščito možganskih celic, zaščito jeter ter zaščito kože pred UV žarki. Goji jagode pomagajo tudi pri izboljšanju vida, splošnem počutju in krepitvi imunskega sistema.

http://greenshop.si/goji-jagode-eko-dennree-100g

Add a comment...

Post has attachment
Zdravstvene prednosti marelice vključujejo njeno sposobnost za zdravljenje prebavnih motenj, zaprtja, obolenja ušes, vročice, kožnih bolezni, raka in anemije. Marelično olje je koristno za zdravljenje napetih mišic in ran. Marelica je dobra tudi za nego kože, zlasti za ženske. Zato jo lahko najdete tudi v različnih kozmetičnih izdelkih. Poleg tega imajo marelice zmožnost izboljšati zdravje srca, zmanjšati raven holesterola, preprečiti poslabšanje vida, pomagati pri izgubi teže, zdravljenju dihalnih stanj, povečanju kostne trdnosti in vzdrževanju ravnotežja elektrolitov v telesu.

http://greenshop.si/search?q=marelicePhoto
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Brusnice (znanstveno ime: Vaccinium Macrocarpon) so polne z vitaminom C in vlakninami, bogatimi s fitofarmacevtskimi sredstvi, ki so bistvenega pomena za vsestransko zdravje. Vsebujejo tudi različne kemične snovi, ki lahko nudijo zaščito pred zobno gnilobo, okužbo sečil in vnetnimi boleznimi.

http://greenshop.si/9-prednosti-brusnic
Add a comment...

Post has attachment
Zdravilni učinki fižola Adzuki

Nekaj izvirnih in pomembnih zdravilnih učinkov adzuki fižola vključuje njihovo sposobnost pomaganja pri hujšanju, preprečevanju in urejanju sladkorne bolezni in optimiziranju prebave. Pomaga tudi pri rasti in obnovi celic, povečuje energijo, zmanjšuje krvni tlak, zmanjšuje rojstne okvare pri dojenčkih in razstruplja telo.

Ta majhen fižol je doma v vzhodni Aziji in himalajski regiji in ga običajno jedo na Japonskem, Kitajskem, Koreji in drugih azijskih državah, čeprav ga je mogoče najti tudi v drugih državah zaradi izvoza. Ime Adzuki izvira iz japonskega jezika, čeprav izgovor pogosto zveni kot "azuki". Ta zrna so predvsem rdeče barve, vendar pa se najdejo na nekaterih območjih tudi bela in črna zrna. Znanstveno ime tega fižola je Vigna angularis in rastejo vsako leto.

http://greenshop.si/zdravilni-ucinki-adzuki-fizola

Add a comment...

Post has attachment
8 razlogov zakaj bi morali danes začeti jesti ananas!

Danes uživamo ananas po zaslugi Krištofa Kolumba, ko je iz ene od svojih odprav v Južni Ameriki prinesel ananas v Evropo.

Ne samo, da je ananas popoln dodatek k smothijem, praženim jedem, gvakamoliju ali sadni kupi, se je izkazalo, da ima ananas kar nekaj koristi za naše zdravje.

Tukaj je 8 razlogov zakaj je zdravo uživati ananas:

1. Deluje protivnetno
Bromelin je encim, ki se lahko izvleče iz stebla in jedra ananasa. Študije so pokazale, da ima bromelin najrazličnejše koristi za zdravje, vključno s sposobnostjo za zmanjšanje vnetja.

http://greenshop.si/8-razlogov-zakaj-bi-morali-danes-zaceti-jesti-ananas

Add a comment...
Wait while more posts are being loaded