Profile cover photo
Profile photo
Sleepwise Schilde
3 followers
3 followers
About
Posts

WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN
Mijn tip: kijk ‘s nachts niet op je wekker. Als je ‘s nachts op de wekker kijkt, heb je vaak de neiging te denken: ‘shoot, ik heb nog maar 3 uur te slapen’. Dit maakt je onrustig en zorgt ervoor dat je de laatste uurtjes van de nacht vaak met gepieker en woelen doorbrengt.
Doe dit dus niet. Zet je wekker zo neer zodat je niet ziet hoe laat het is. Draai je lekker nog een keertje om en slaap verder. Zzzzzzzz
Add a comment...

WAT IS DE INVLOED VAN JE GEEST OP JE SLAAP?
Dit is de lastigste van allemaal. Zorg dat je voldoende rust neemt en je geest kan ontspannen. En met ontspannen, bedoel ik echt ontspannen. Luister naar de fluitende vogeltjes, staar naar de wolken, mediteer of beoefen yoga.
Add a comment...

WAT IS DE INVLOED VAN BEWEGEN OP JE SLAAP?
Het is wetenschappelijk bewezen dat als je gemiddeld 150 minuten per week beweegt, dit het beste slaapmedicijn is dat er bestaat. Beweeg dus voldoende en loop gewoon nog een extra rondje met de hond. Lassie zal zich verheugen ;-)
Add a comment...

WAT IS DE INVLOED VAN VOEDING OP JE SLAAP?
Dit is misschien een open deur, maar voeding heeft een grote invloed op je slaap en slaapkwaliteit. Hier een paar tips:
- Te veel, te laat of te vet is allemaal niet goed voor je slaap
- Alcohol, caffeine houdende dranken en energy drinks zijn ronduit slecht voor je slaap
Pittig en scherp eten is ook af te raden
Heb je nog een goede tip over eten en slaap? Laat het met weten, ik ben heel benieuwd.
Add a comment...

WAT IS DE INVLOED VAN REUK OP JE SLAAP?
Reuk heeft een grote invloed op onze slaap en slaapkwaliteit. Vooral jonge kinderen zijn hiervoor zeer gevoelig. Lavendel heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op onze dromen.
Gebruik een lavendelspay of geurkaars. Het zal je zenuwstelsel tot rust brengen, waardoor je beter kunt inslapen en doorslapen. Een paar druppels eucalyptus zorgt ook voor een betere slaap.
Add a comment...

WAT IS INVLOED VAN LICHT OP SLAPEN?
Licht en kunstlicht stuurt ons slaap-waak ritme behoorlijk in de war. Hier een paar eenvoudige tips hoe je het beste met licht omgaat, die er bovendien voor zorgen dat je meteen beter gaat slapen:

- Maak je slaapkamer zo donker als mogelijk
- Zorg dat je geen pinkende lichtjes of ‘standby’ lampjes laat branden
- Maak er een gewoonte van om na 20:00 niet meer achter een beeldscherm te zitten, leg je smartphone en tablet weg. Het leven wordt een stuk menselijker ;-) - Moet je ‘s avonds toch nog werken achter je PC, gebruik dan een gamerbril die het blauwe licht wegfiltert of installeer de F.LUX app op je computer
Add a comment...

WAT IS DE INVLOED VAN TEMPERATUUR OP SLAPEN?
Temperatuur kent veel kenmerken en 95% van de mensen onderschat deze factor. Ik zet hier een paar aandachtspunten voor je op een rijtje:
Zorg dat je slaapkamer temperatuur varieert tussen de 16° en 18° Celsius
Kies een dekbed dat de temperatuur goed reguleert. Denk hierbij aan dekbedden van kameelhaar of kasjmier
Zorg dat je (centrale) lichaamstemperatuur niet teveel stijgt voordat je naar bed gaat. Een warme douche is goed, maar nog even in de sauna gaan voor het slapen gaan, is geen goed idee
Zeg je elektrische deken vaarwel of laat deze hooguit 15 minuten aanstaan als je in bed bent gestapt
Heb jij het soms ook te warm of te koud in bed? En hoe ga je hiermee om? Laat het met onder deze post weten, ik ben heel benieuwd.
Add a comment...

WAT IS DE INVLOED VAN GELUID OP SLAPEN?
Geluid heeft een grote invloed op je slaap. Het gaat hier om het gewone omgevingsgeluid zoals de was- of vaatwasmachine, een televisie die aanstaat, pratende mensen of bijvoorbeeld het deuntje als je een nieuwe sms hebt ontvangen. Allemaal nefast voor je slaap. Zorg dat je zoveel mogelijk stilte creeert als je gaat slapen. Het zal je leven veranderen.
Add a comment...

BOLD ENDEAVORS
Wat kunnen we leren van ruimte- en poolexpedities? Als kosmonaut maak je bijvoorbeeld gedurende 24 uur tientallen zons op- en zonsondergangen mee. Je hele slaap-waak ritme is ‘no time’ is naar de mallemoer. Het zorgt voor ONGEBRUIKELIJK late bedtijden en het wordt ook steeds moeilijker om in te slapen. Je bouwt een chronisch slaaptekort.
Wat het met je doet? Dit kan je lezen in het dagboek van Valentin Lebedev. Hij schrijft: “na de 50e foto die ik van de aarde heb gemaakt, kwam ik erachter dat ik aan het fotograferen was met een gesloten lens.” Pijnlijk, maar we zijn niet half zo scherp als we denken te zijn, wanneer we aan een slaaptekort of slecht slaap leiden.
Onderschat de waarde van een goede NACHTRUST niet.
Add a comment...

WAT IS GOED SLAPEN JOU WAARD?
Ben jij niemand die meestal goed slaapt? Of eerder iemand die moeite heeft met inslapen? Of ‘s nachts geregeld wakker wordt? Goed slapen is zo belalangijk. Wat zijn jouw slaapervaringen en waar zou jij meer over willen weten om beter te slapen? Laat het me onder deze post weten, ik beantwoord je vragen gaag.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded