Profile

Cover photo
Rinus Alewijnse
Attended HBS-Middelburg / HTS-Vlissingen
Lives in MIDDELBURG NL
1,306,925 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1's

Stream

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
EINDE VAN GOOGLE+ FOTOS PER 1-8-2015
Omdat Google eindelijk heeft ingezien dat G+ niet in staat was om Facebook van de aardbodem weg te vagen en dat gebruikers het allemaal veel te ingewikkeld vonden, hebben ze per 1 mei een eenvoudiger foto-site gelanceerd, namelijk Google Foto's (photos.google.com) waarvoor zelfs geen G+ account nodig is. 

En Picasaweb lijkt weer een nieuwe toekomst tegemoet te gaan voor alle functies die op het nogal simpele Google Foto's ontbreken. 
In de nieuwste versie van Picasa komt dus de + achter Google niet meer voor, maar voor degenen die al verslaafd waren aan Hangouts en dit soort Posts en nog wat specialiteiten is er een troost opkomst in de vorm van een nieuwe site die vermoedelijk Streams zal gaan heten. 

PS: voor de weinigen die de G+ editor in Chrome gebruikten is er in Google Foto's een simpeler editor aanwezig die in alle browsers werkt. Maar op hun Androïd of Apple-mobiel kunnen ze de GF-app en de Snapseed-app installeren en kunnen toch hun foto's online bewerken met ongeveer dezelfde knoppen als in de G+ editor. 
 ·  Translate
1
1
Antonio Javier Garcia Esperòn's profile photo
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Hier verzamel ik alle berichten die ik over Picasa en aanverwante zaken heb geschreven of van anderen heb gezien (voor zover openbaar en niet "privé gedeeld"). Dat is ook voor mijzelf overzichtelijker en daardoor alleen al een nuttige toevoeging in het G+ menu. 
Het is echter nog niet duidelijk of dit soort "streams" worden afgesplitst van G+ Photos, zodat er een wat overzichtelijker situatie ontstaat voor de oude gebruikers van Picasaweb die nog over moeten stappen naar G+.
Misschien krijgen we eindelijk Picasaweb+ :-)
Rinus
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
En wat is nu de bedoeling? 
Ik heb hieronder maar een stel foto's gekozen die openbaar mogen zijn. 

O, ik snap het: je kunt op deze manier een aangroeiende serie "posts" maken die je met een vaste cirkel deelt (dus meestal niet openbaar) en dan kunnen die personen er via hun G+ account commentaar op geven, want dan weer aanleiding kan zijn voor een volgende "post", enzovoort. 
En dat kan een hele mooie toepassing van G+ worden, omdat dan die posts thematisch teruggevonden kunnen worden onder Collecties. 
En daar vind ik ook al een heleboel aanbevolen collecties die door anderen zijn samengesteld zoals https://plus.google.com/u/0/collection/4oc1Z 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
This also means that the still popular shared Picasa webalbums can not be downloaded anymore to their local Picasa-software, which was very comfortable compared to the complicated zips created by the equivalent G+ albums. 
The old Picasa-users will interprete this step as a nasty Google-tric to get them all on G+ which is much too complicated for these generation of users.  
1
Whiskey Schulze's profile photoSusanne Schweiger's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
9 comments
 
Warum sollten wir das Fürchten? Eben als Picasa 3.9 selber nicht mehr erneuert wird, können wir es noch viele Jahre gebrauchen - jedenfalls in Windows. Und das ist wichtiger als altmödischen Webalben wofür es schönen Alternativen gibt wie Flickr und OneDrive. 
Schüss / Rinus
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Vooral op het Amerikaanse Picasaforum heb je van die "ouwe zakken zoals ik" die zitten te zeuren over een narigheidje in hun stokoude Picasaweb, maar toch niet over willen stappen op Google+ waardoor ze daar geen last meer van zullen hebben en dus kwaad op Google blijven en gaan dreigen met hun overstap op Flickr etc.

Nou, Google ziet ze liever gaan dan staan, want daardoor zitten ze al een paar jaar te tutten met het afschaffen van Picasaweb waardoor er toch een heleboel onnodige verwarring ontstaat en daarvan zie ik dagelijks op datzelfde forum ook vele drama's voorbij komen. 

Ik durf niet te hopen dat de onderstaande collage hen zal overhalen, maar aan zoiets kun je in de trein via G+ op je tablet veel plezier beleven als je maar een paar een geschikte foto's in een recent album bij de hand hebt  en dat lukt met Picasaweb echt niet meer. Wie het recept wil weten, trekt maar aan het belletje in Gmail. 

PS: met dank aan een goede vriendin voor de sfeerfoto linksonder. 
 ·  Translate
1
Coen Weges's profile photoRinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
18 comments
 
:-)))
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Discussion  - 
 
To my opinion, also G+ editing needs a perspective tool.
Surroundings which can be overseen with your head right-up, often can not be photographed with your camera pointed to the (invisible) horizon, causing the well-known trapeziumlike distorsion like in the upper picture - especially with a wide-angle lens. And this distorsion even may cause the famous Pisa-tower pointing in the opposite direction :-)
So, it is clear that we often need a simple perspective tool (besides straightening and cropping) to get the much more impressive and natural result shown in the lower picture. 

Be aware that this is already a rather extreme example and to my experience about 33% of my pictures need this correction, often just a few degrees because “not quite right” is more worse then a steep perspective where you also need to hold your head directed up- or downwards, just like your camera. 

So, having such a correction tool in the G+ editor will solve the problem of needing complicated software outside G+ and sofar I did not find any nice solution for editing in the cloud. 

Remark: wide-angle lenses always almost always cause some pincushion distorsion too which needs to be corrected before starting the perspective correction. 
1
Martin Leuschen's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
4 comments
 
In the mobile world, this editor is named "Snapseed" and the new version 2.0 now contains a Transform-button which makes possible some perspective correction. But the designers clearly have no idea how to do that, so I have to search for better feedback-facilities to make clear how that should be done: back to school I am afraid. 

But this makes clear that we can expect such an update for our G+ editor also - so I am curious. 
Add a comment...

Communities

Rinus Alewijnse

Discussion  - 
 
THE END OF THE G+ EDITOR @ AUGUST 1, 2015

Google has announced the end of G+ Photos because it is replaced by Google Photos (photos.google.com) which contains a very poor editor compared to the Snapseed-like editor on G+ in Chrome. 

So, this poorly visited community can be ended also. But look to the Snapseed-community to be able to go on with your life in the cloud. 

Goodbye to all lovers / Rinus
1
1
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photoMichael Banks's profile photo
11 comments
 
:-))))
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
GOOGLE FOTO'S (de opvolger van Picasaweb) is eindelijk verschenen. 

Het heeft lang geduurd voordat Google durfde toe te geven dat Google+ niet het succes is geworden dat ze (als concurrent van Facebook) hadden gehoopt. Maar dat had een kind kunnen voorspellen, want FB was al immens populair voordat G+ begon en veel toegankelijker. En bovendien: de enorme schare gebruikers van Google's Picasaweb had helemaal geen behoefte aan de sociale rimram rond G+, maar wilde gewoon fotoalbums delen met bekenden of desnoods met de hele wereld om een beetje te showen met hun fotohobby. 

Maar nu hoeft die oude trouwe gebruiker van Picasaweb niets anders te doen dan te doen dan photos.google.com in zijn browser te typen en hij/zij ziet (mits ingelogd) die albums in een frisse nieuwe stijl zonder ouderwetse ballast - vooral op een tablet zoals in onderstaande collage. 

In de bovenste deel zie je hoe Picasaweb (PWA) een foto toont in de Chrome-app en in de middelste deel dezelfde foto in Google Fotos (GF).  maar gelukkig heb je al die browser-ballast niet nodig als je de GF-app installeert, want dan zie je foto meteen in volle glorie zoals in het onderste deel (alleen vind ik de scherpte dan opvallend minder en dat kan niet aan de originele foto liggen, want die was 2048px breed). 

Dit zijn geen verschillen om naar huis over te schrijven, maar je kunt eigenlijk in zo'n stilstaande afbeelding geen andere verschillen laten zien en dat is toch vooral de heerlijke eenvoud van Google Fotos.
Maar in de mobiele app zitten onverwachte extraatjes verborgen die je in de desktopversie nog niet zult aantreffen en bij Google is het net als bij onze aardige Limburgers: 't kump :-)
 ·  Translate
1
Leen Groeneveld's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
11 comments
 
Over smaak valt niet te twisten Leen, maar het is een heilig principe dat ze er in de cloud met hun fikken af moeten blijven. Wat jij doet moet jij weten - zelfs al is dat niet verstandig :-)

Zie ook mijn laatste bijdrage aan het Picasa-forum: https://productforums.google.com/forum/#!category-topic/picasa-nl/15xyvl5C_6Q 
Groetjes voorlopig / Rinus
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
DE TRUTTIGE ONDERGANG VAN DE PICASA WEBALBUMS (PWA) 

Ik kan mij nog vrij goed herinneren dat ik eind 2006 de mogelijkheid kreeg om vanuit Picasa een webalbum te maken, alleen voor jezelf en voor een paar familieleden en vrienden of (als je een beetje ijdel was) voor de hele wereld of om mijn cursisten iets te laten zien. En dat kon dankzij het feit dat ik al eerder een Gmail-account had omdat ik de bakken met spam die via mijn provider binnenkwamen, zat was. En hetzelfde account kon ik al eerder gebruiken voor Blogger om een wekelijkse aflevering over Picasa te kunnen schrijven dat toen in Nederland en Vlaams-België nog maar nauwelijks bekend was. 

Dat Picasaweb is in de loop der jaren natuurlijk wel wat gemoderni-seerd, maar toen de mobieltjes en wat later de tablets in de mode kwamen, bleek het toegepaste webformat daarvoor toch minder geschikt en als Google zich in 2011 had beperkt tot een upgrade die ze Picasaweb+ hadden genoemd, dan was er nu geen vuiltje aan de lucht. Maar nee (en dat ligt echt aan te jeugdige IT-bedrijven), het moest iets worden zoals het populaire Facebook en dat werd dus Google+ en daar had de doorsnee Picasaweb-gebruik(st)er geen behoefte aan. 

Is dat Google+ dan zo’n drama? Welnee, want als je je beperkt tot je albums dan zien die er gewoon wat moderner uit en dat verschil zie je hieronder tussen links en rechts.
Maar op een mooie tablet is het verschil veel groter en wint G+ het met vlag en wimpel en is de collage van grote miniaturen op zich al het bekijken waard. En op het kleinere scherm van een smartphone is Picasaweb bijna onbruikbaar, maar G+ niet (vooral in de G+ app). 

Op het scherm van een gewone laptop is Picasaweb nog steeds genietbaar, maar gaat wel steeds meer mankementen vertonen die door Google niet meer worden gerepareerd omdat ze er geen zin meer in hebben of het niet meer kunnen omdat de browsers ook met hun tijd mee moeten. Het is zelfs al zo erg dat een belangrijke functie zoals het kunnen downloaden van een met jou gedeeld album naar Picasa niet meer kan en er is geen andere mogelijkheid dan het individueel downloaden van foto’s: dat is niet zo erg voor een stuk of 10, maar honderden is geen beginnen aan en filmpjes konden sowieso al nooit gedownload worden. 

De grootste narigheid met Google is echter dat ze nooit zeggen wat ze van plan zijn en daardoor blijven de oude PWA-gebruikers maar doorgaan met klagen ipv te upgraden naar G+ 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
You are welcome Jan, but now you have to go back to school also. 
Whats wrong with my Gallery From my PC suddenly I can not view my public albums when I click on any album thumbnail in my gallery page. They are all working ok on my tablet and smartphone. It also works using my url address. It does not work when running my picasa programme
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Discussion  - 
 
One trial again to blow some life in this extremely silent community, because much too less people seem to have any idea about normal photo-editing apart from some special effects or distorsions. 

Therefore this everyday example below: the top picture is the original from my reasonable compactcamera, uploaded to G+ in 2048x1536 px size. Almost nothing wrong with it ("nice and peacefull"), but a little bit dull and a little bit detached. And the basic edits on G+ can do a lot: often a little bit of straightening (in this case the roof of the barn), a little bit of cutting at left and in the rather dull sky to retain the 4:3 ratio of the original, some additional brightness and contrast and sharpness for the yellow flowers and you get the fresh and attractive picture below which still has enough pixels to be fine (1936x1440).  

And this can be done with almost all pictures: I always say: you can do two things with a picture: throw it away or improve it - often just slightly - sometimes a bit more. But if you want the mill only, you should have zoomed-in with your camera to make that close-up. 

Of course, I could have done this normal editing-work in Picasa before uploading (and if possible, you always should prefer that), but if you are restricted to the cloud by copying selected pictures from your Autobackup to a normal album to be shared - you perfectly can use the good G+ editor for surprising your family with better pictures then the "raw-originals" from your mobile or tablet.  

However: there is one serious drawback which should be corrected by NIK: when the edited picture (even as slight like in this example) is downloaded, the jpeg-quality is too much compressed resulting in files which are (on average) about 2-3x smaller then the uploaded ones - even taking the normal loss due to some cropping into account.
The same problem occurs when the pictures were just auto-enhanced only.  
5
Terry Grier's profile photoJeannene Melikidse's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
3 comments
 
Good to hear, but now the rest of the world :-)
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
De nalatenschap van Nelson Mandela vieren
 ·  Translate
1
Add a comment...
Rinus's Collections
Communities
Education
  • HBS-Middelburg / HTS-Vlissingen
    1960
Basic Information
Gender
Male
Story
Tagline
Foto-amateur & Picasa-fan
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
MIDDELBURG NL
Previously
Vlissingen - Eindhoven - Hoensbroek - Maastricht
Rinus Alewijnse's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
AMC Security- Antivirus, Clean
market.android.com

Advanced Mobile Care(AMC Security) provides you with more powerful antivirus function and 10+ security features to keep your devices cleaner

Logatoom: Schorrie-morrie
logatoom.blogspot.com

Ik had een ongelofelijk vertrouwen. In vele hooggeplaatste vrouwen, Maar zeg nou zelf: van Hester Borrie, Die Robeco-juf, daar wor-ie. Toch

Snapseed
market.android.com

Snapseed is the only photo app you’ll want to use every day. It makes any photograph extraordinary with a fun, high-quality photo experience

Picasa - Google Productforums
productforums.google.com

Welkom op het forum voor Picasa! Hier vind je de antwoorden op je vragen over Picasa en kun je met andere gebruikers hierover discussiëren.