Profile

Cover photo
Rinus Alewijnse
Attended HBS-Middelburg / HTS-Vlissingen
Lives in MIDDELBURG NL
48 followers|2,421,428 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1's

Stream

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Vaak zijn er weinig opvallende veranderingen die toch onverwachte verbeteringen blijken te zijn. Vroeger was het heel gebruikelijk om foto's vanuit Picasa te mailen, maar door allerlei oorzaken is dat moeilijker geworden. En omdat de indruk was gewekt dat Google Foto's als vervanger voor Picasa was bedoeld, kwam dus al snel de vraag: maar hoe kan ik dan een paar foto's mailen en dat ging dus niet - althans nog niet in de browserversie van Foto's.

Maar sinds kort kan dat wel via het nieuwe deelvenstertje dat hieronder is afgebeeld - aangenomen dat je een correcte contactlijst bij Google hebt en als je Gmail gebruikt is dat vanzelf het geval.
Er is echter wel verschil: als je een persoon kiest waarbij een Foto's pictogram is afgebeeld zoals hieronder, dan ontvangt die persoon ze als een naamloos serietje onder gedeelde albums en dat kan hem of haar gemakkelijk ontgaan.
Maar als je een willekeurig persoon kiest, dan ontvangt die echt een mailtje met een link naar dat serietje in Foto's en dat is tevens een mooie gelegenheid voor hen om te zien hoe mooi dat gaat, al zal het wel even zoeken zijn hoe ze die foto's moeten downloaden en dat kunnen ze het beste één voor één doen of gedoe met een zip te mijden.

Kortom: wel een verbetering van de toepasbaarheid van Google Foto's, maar voor de ontvangers misschien toch problematischer dan de ouderwetse manier(en). Dus een korte uitleg erbij kan nodig zijn en daar is wat ruimte voor.

 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
3 comments
 
:-)))
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Hèhè, na ruim een jaar staat er tekst onderaan, althans in de webversie van Google Photos, want op Androïd is er nog niks van te zien. 't Is nog wat schraaltjes: te kleine lettertjes en als je meer dan 9 woorden hebt gebruikt staan er puntjes voor de rest.....
En op een fullscreen slideshow is er nog helemaal niets te zien, dus misschien moeten we nog even geduld hebben :-)
Natuurlijk denken ze dat alleen ouwe zakken tekst bij hun foto's typen, maar die waren wel al 9 jaar verwend door Picasaweb en hebben dus weer een jaar moeten klagen.
En zo zijn er nog wel een paar punten...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Eind vorige week werd het vrolijke Picasaweb plotseling vervangen door een somber archief waarop wel alles aanwezig lijkt, maar waarmee je toch bar weinig kunt doen - zelfs niet eens een gezellige slideshow met ondertiteling starten - toch één van de topics van het voormalige web.
Dus dat worden weer eindeloze smeekbedes op de forums, maar welk forum dan? Het leunt nog sterk op Google Foto's waarin ook al bar weinig te managen valt en de presentatie lijkt meer op het voormalige Google+ Foto's dat we alweer bijna vergeten waren.
Ik heb verder geen last van deze overgang, maar ik wens de mensen met (oude) blogs en sites veel sterkte om al hun links te gaan aanpassen van "pietje_puk" naar 123456789 etc.
 ·  Translate
1
Nilgün Güney's profile photoRiet van Herwijnen's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
4 comments
 
Dat is hopelijk een tijdelijke bug Riet - ik heb er ook last van.
Je voegt overigens geen nieuw album aan Picasaweb toe, maar aan Google Foto's en dat is dan ook in het archief zichtbaar.
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
#terugkijken 3

Als ik in mijn vrijgezellenjaren het weekend thuis was, nam ik op zaterdagmiddag bij goed fotoweer vaak de fiets om een paar bijzondere plaatjes te gaan schieten en deze is gemaakt op de dijk nabij Fort Rammekens of Borsele van waar je toen goed zicht had op de grote werken om het nieuwe havengebied van Vlissingen-Oost te realiseren.
Je trof daar wel eens 'n op zijn "zaterdags" uitgedoste oude boer die wat mistroostig over de verloren natuur stond te staren en na een praatje, mocht ik wel een plaatje schieten en dat is deze onvergetelijke prent geworden (1967).

 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photoMathijs Langkemper's profile photo
3 comments
 
Helaas zijn de Duitsers in de meerderheid,
Ik ben er wel eens geweest, maar veel te weinig. groeten Mathijs Langkemper
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Alweer wat nieuws sinds 1 juli: eindelijk meer informatie over het nieuwe Picasaweb dat voortaan Albumarchief heet. Zie https://productforums.google.com/forum/#!topic/picasa/xaqR_Qcgkrw want dan kun je ook doorlinken naar jouw eigen nieuwe Picasaweb als je toch al bent ingelogd.

Ik laat het hier even bij, want pas na 1 augustus weten we alles. Maar gelukkig hebben ze nu al dat bijna altijd lege "Instant upload" album ondergebracht onder Autobackup.

Ben wel benieuwd of ze het oude Picasaweb op 1 augustus meteen in de doofpot stoppen: ik hoop het wel want anders hou je op het forum zo'n moeizame discussie over "Picasa". 
 ·  Translate
1
Riet van Herwijnen's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
8 comments
 
Wat leuk om te horen dat mijn cursus nut heeft gehad - hij is echter na 2010 nauwelijks meer bijgewerkt. Dat maakt voor de hoofdlijnen niet uit, maar wel voor allerlei details. Maar als je de principes snapt, dan maken die upgrade-verschilletjes niet zoveel meer uit.
Ik heb de Fotogalerie ook vaak gebruikt omdat ik vond dat je de basiscorrecties die bijna elke foto nodig heeft, iets beter kon uitvoeren dan in Picasa. En ik vond (en dat was voor mij belangrijk) het trefwoordbeheer veel beter. Maar ook voor de Fotogalerie geldt dat Microsoft er niets meer aan doet en ik vermoed dat die oude 2012-versie binnenkort ook niet meer gedownload kan worden - tenzij via Filehippo (dat geldt dan ook voor de Moviemaker).
Maar voor algemeen organisatiewerk is Picasa veel creatiever - de Fotogalerie is toch wel erg sterk gekoppeld aan de beperkingen van Windows-beheer.

Ik gebruik de tabs 4 en 5 in Picasa ook nauwelijks (ze zijn ook pas in versie 3.9 toegevoegd), maar op tab 5 heb je wel een hele mooie randfunctie die goed van pas kan komen - niet in een gewone serie, maar wel voor specialiteiten.
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Er is weer wat nieuws te vertellen: in een album op Google Foto's kun je nu (na een jaar wachten) een rustige fullscreen slideshow starten bij een foto naar keuze (dus niet persé de eerste).
Eventuele tekst die je in de infokolom hebt getypt (of al in Picasa voordat je ging uploaden) is nog onzichtbaar, dus ook niet uitschakelbaar als dat je zou gaan irriteren. Misschien moeten we daarover eerst weer duizenden feedbacks gaan sturen, want ze vertellen er in hun trotse productinfo niet bij dat dit gebrekje over een paar weken ook zal zijn opgelost.
We kunnen dus niet anders dan dankbaar zijn, want het is allemaal gratis en misschien heeft het op Picasaweb ook wel jaren geduurd voordat die site volwassen was, want haar puberteit zijn we helemaal vergeten :-) https://plus.google.com/u/0/+GooglePhotos/posts/eaT55E11GwX
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Het lijkt alsof Google nu eindelijk begint te luisteren naar de klachten over de ontbrekende sorteeropties op Google Foto's, want die zijn gisteren toegevoegd - althans in normale albums, want ik weet nog niet of dit ook geldt voor een album waaraan anderen ook foto's hebben toegevoegd.
Je ziet die opties pas als je eerst Album bewerken kiest en dan helemaal rechts in de blauwe balk op de pijltjes klikt die in onderstaande afbeelding net zijn verborgen.

Dat je moet kunnen her-sorteren als de volgorde om welke reden dan ook verstoord is geraakt (bijvoorbeeld doordat je later foto's hebt toegevoegd die eerder zijn gemaakt), vind ik logisch en het was dus al onbegrijpelijk dat Google zo'n basisfunctie had vergeten. Maar dat je per se moet kunnen her-sorteren op "nieuwste eerst", komt misschien voort uit het idee dat "opa & oma" dan niet naar het einde van een album hoeven te bladeren om jouw nieuwste foto's te zien - alsof die ouwe lui niet meer kunnen leren om even op de END-toets te drukken :-)
Of dat je in een album met willekeurige shoots altijd de laatst toegevoegde vooraan wilt om die aan de hele wereld te tonen, wat in Google Foto's alleen indirect direct mogelijk is, bijv. via een sociaal netwerk zoals G+.
Dat vind ik een heel wat logischer voorkeur omdat zulke foto's niet per se in chronologische volgorde hoeven te staan.

Enfin: nu nog even sorteren op de numerieke volgorde van bestandsnamen toevoegen, want dan zullen we eindelijk van veel geklaag op het forum af zijn. Maar daarna moet de volgorde van de albums zelf nog aan bod komen en dat is een wat ingewikkelder probleem. 
 ·  Translate
1
Jan Van Bogaert's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
3 comments
 
Zelfs van de miljoenen Picasa-gebruikers denk ik dat er maar heel weinig zijn die hun series op een verstandige manier hernummeren, dus het moet al om speciale gebruikers gaan die sorteren op bestandsnummer belangrijk vinden.

In mijn geval zou dat altijd belangrijk zijn omdat ik vaak kleine volgorde aanpassingen doe voordat ik ga hernummeren en uploaden. Dat doe ik nog steeds, maar dan pas ik in Picasa ook de tijd van de verplaatste foto een beetje aan om geen volgordeprobleem op Google Foto's te krijgen en dat is toch extra werk. Dus ook dat zullen de meesten nooit doen - als ze al weten dat dit kan.

Enfin: we moeten maar weer braaf afwachten of die sorteeroptie nog zal verschijnen, maar het stelt mij altijd weer teleur dat zelfs "topcontributors" van toeten nog blazen weten, ook al hebben ze er vorig jaar al om gevraagd.
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Example of a linkpost to an album on Google Photos for American complainers :-)

To create this post, you should start in the album on Photos and then share via G+ to the name of your Collection.
Then you also can add some text like this.
You also can create a collection for a dedicated group and such a collection will be not visible on your public G+ page.
So this is a phantastic and versatile way to share, because on Photos itself you only can share albums individually.

The album shown is not a normal holidays series, but just a large bunch of technical pictures for use on forums to explain everything related with having a photocollection at Google.
But if you choose for a public collection, the content of the albums linked-to must be suitable for public viewing and general web searching also. 
 ·  Translate
220 nieuwe foto's · Album van Rinus Alewijnse
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Verhuizen is een heel gedoe - zelfs al laat je het echte werk door vaklui doen. Afgezien van kleine verhuizingen als kamerbewoner, was onze eerste echte verhuizing in ons huwelijksjaar 1970 en daarna zijn er nog 8 gevolgd en nu is het op onze "ouwe dag" wel welletjes.
Daarom is na zoveel maanden voorbereiding om onze boedel flink uit te dunnen, de eerste zonsondergang vanuit onze nieuwe stek heel troostrijk, met het vooruitzicht dat er nog veel mooiere kunnen volgen: 
 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
3 comments
 
:-)))
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
#terugkijken 2

Op fietsvakantie met een jongere collega langs de Zuid-Engelse kust in 1969 en terug via Londen waar we nog een een geweldig promconcert in Royal Albert Hall konden meepikken. Maar deze bijzondere avond op het strand van het mondaine Brighton herinner ik nog goed - vooral vanwege de toen al vergane glorie van zo'n Victoriaanse pier met een strijkje in de theesalon.

 ·  Translate
1
Gea Brouwer's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
2 comments
 
Bedankt Gea en groetjes van tussen de dozen.
Deze fotocollage is voor alweer een project van Else uit Rotterdam - zie https://mail.google.com/mail/u/0/#label/Else/155c69a410baa9e2
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
#terugkijken 1

Else Kramer heeft in samenwerking met het Nationaal Fotoarchief weer een leuke actie om foto's in te sturen uit je eigen verzameling, deze keer over monumentale gebouwen.
De onderstaande foto uit 1967 is daar een karakteristiek voorbeeld van, want wie kent de heuvel van Montmartre in Parijs niet die bekroond wordt met de majestueuze basiliek van het Heilige Hart - de Sacré Coeur.
Iedereen heeft die foto gemaakt, maar deze is wel zelf afgedrukt in een piepkleine doka op mijn zolderkamer na een prachtige tocht op de brommer langs allerlei beroemde gebouwen die helaas wel met pech in Parijs eindigde.
Tegenwoordig kun je zo'n vredige foto in juli niet meer maken, want de hele wereld staat op dat gras selfies te maken met de kerk als achtergrond en die hoeven de doka niet meer in. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Nu 3D en VR volop in de mode beginnen te komen, is het heel bijzonder om rustige oude zwartwit stereofoto's van perfecte kwaliteit te zien die door dhr. Snijders in de zomer van 1940 zijn gemaakt in het door één wraakbombardement en de daarop volgende vuurzee verwoeste stadshart van mijn woonplaats Middelburg.
In de wandelkerk onder de "Lange Jan" was er een kleine tentoonstelling aan gewijd en kon je ze bekijken via een modern stereoviewertje zoals de Google Cardboard en dat was een verpletterende ervaring.
Zie ook http://www.zeeuwsarchief.nl/zeeuwse-verhalen/middelburg-na-het-bombardement/
 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
3 comments
 
:-)))) Achterbaantempo is goed :-)))
 ·  Translate
Add a comment...
Rinus's Collections
Story
Tagline
Foto-amateur & Picasa-fan
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
MIDDELBURG NL
Previously
Vlissingen - Eindhoven - Hoensbroek - Maastricht
Education
  • HBS-Middelburg / HTS-Vlissingen
    1960
Basic Information
Gender
Male
Rinus Alewijnse's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
AMC Security- Antivirus, Clean
market.android.com

Advanced Mobile Care(AMC Security) provides you with more powerful antivirus function and 10+ security features to keep your devices cleaner

Logatoom: Schorrie-morrie
logatoom.blogspot.com

Ik had een ongelofelijk vertrouwen. In vele hooggeplaatste vrouwen, Maar zeg nou zelf: van Hester Borrie, Die Robeco-juf, daar wor-ie. Toch

Snapseed
market.android.com

Snapseed is the only photo app you’ll want to use every day. It makes any photograph extraordinary with a fun, high-quality photo experience

Picasa - Google Productforums
productforums.google.com

Welkom op het forum voor Picasa! Hier vind je de antwoorden op je vragen over Picasa en kun je met andere gebruikers hierover discussiëren.