Profile

Cover photo
Rinus Alewijnse
Attended HBS-Middelburg / HTS-Vlissingen
Lives in MIDDELBURG NL
46 followers|2,210,056 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1's

Stream

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
#terugkijken 3

Als ik in mijn vrijgezellenjaren het weekend thuis was, nam ik op zaterdagmiddag bij goed fotoweer vaak de fiets om een paar bijzondere plaatjes te gaan schieten en deze is gemaakt op de dijk nabij Fort Rammekens of Borsele van waar je toen goed zicht had op de grote werken om het nieuwe havengebied van Vlissingen-Oost te realiseren.
Je trof daar wel eens 'n op zijn "zaterdags" uitgedoste oude boer die wat mistroostig over de verloren natuur stond te staren en na een praatje, mocht ik wel een plaatje schieten en dat is deze onvergetelijke prent geworden (1967).

 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Alweer wat nieuws sinds 1 juli: eindelijk meer informatie over het nieuwe Picasaweb dat voortaan Albumarchief heet. Zie https://productforums.google.com/forum/#!topic/picasa/xaqR_Qcgkrw want dan kun je ook doorlinken naar jouw eigen nieuwe Picasaweb als je toch al bent ingelogd.

Ik laat het hier even bij, want pas na 1 augustus weten we alles. Maar gelukkig hebben ze nu al dat bijna altijd lege "Instant upload" album ondergebracht onder Autobackup.

Ben wel benieuwd of ze het oude Picasaweb op 1 augustus meteen in de doofpot stoppen: ik hoop het wel want anders hou je op het forum zo'n moeizame discussie over "Picasa". 
 ·  Translate
1
Riet van Herwijnen's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
8 comments
 
Wat leuk om te horen dat mijn cursus nut heeft gehad - hij is echter na 2010 nauwelijks meer bijgewerkt. Dat maakt voor de hoofdlijnen niet uit, maar wel voor allerlei details. Maar als je de principes snapt, dan maken die upgrade-verschilletjes niet zoveel meer uit.
Ik heb de Fotogalerie ook vaak gebruikt omdat ik vond dat je de basiscorrecties die bijna elke foto nodig heeft, iets beter kon uitvoeren dan in Picasa. En ik vond (en dat was voor mij belangrijk) het trefwoordbeheer veel beter. Maar ook voor de Fotogalerie geldt dat Microsoft er niets meer aan doet en ik vermoed dat die oude 2012-versie binnenkort ook niet meer gedownload kan worden - tenzij via Filehippo (dat geldt dan ook voor de Moviemaker).
Maar voor algemeen organisatiewerk is Picasa veel creatiever - de Fotogalerie is toch wel erg sterk gekoppeld aan de beperkingen van Windows-beheer.

Ik gebruik de tabs 4 en 5 in Picasa ook nauwelijks (ze zijn ook pas in versie 3.9 toegevoegd), maar op tab 5 heb je wel een hele mooie randfunctie die goed van pas kan komen - niet in een gewone serie, maar wel voor specialiteiten.
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Er is weer wat nieuws te vertellen: in een album op Google Foto's kun je nu (na een jaar wachten) een rustige fullscreen slideshow starten bij een foto naar keuze (dus niet persé de eerste).
Eventuele tekst die je in de infokolom hebt getypt (of al in Picasa voordat je ging uploaden) is nog onzichtbaar, dus ook niet uitschakelbaar als dat je zou gaan irriteren. Misschien moeten we daarover eerst weer duizenden feedbacks gaan sturen, want ze vertellen er in hun trotse productinfo niet bij dat dit gebrekje over een paar weken ook zal zijn opgelost.
We kunnen dus niet anders dan dankbaar zijn, want het is allemaal gratis en misschien heeft het op Picasaweb ook wel jaren geduurd voordat die site volwassen was, want haar puberteit zijn we helemaal vergeten :-) https://plus.google.com/u/0/+GooglePhotos/posts/eaT55E11GwX
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Het aardige van Google is dat ik vrijwel elke dag wel wordt herinnerd aan dezelfde datum uit ons verleden en dat was nog maar 3 jaar geleden (wat vliegt de tijd) aan een prachtig, maar totaal verlaten strand aan de Spaanse kust: leuk om even zo'n zonnig serietje terug te zien.

Maar het onaardige van Google is dat ik op de computer in de hal van ons mooie hotel had gezien dat ze vol trots vertelden dat ze automatische fotoverbetering op G+ hadden ingevoerd en dat ik toen al meteen dacht: wat zal dat weer een hoop ellende op het forum worden en dat is waar gebleken want ze hadden dat maar meteen voor de hele wereld aangezet ipv dat aan de G+ gebruikers zelf over te laten. En toen ontstond de onbeschofte situatie dat de gebruikers die geen G+ account hadden (en dat ook niet wilden) die ongewenste verbetering op hun Picasaweb niet konden uitschakelen, dus ze werden langs slinkse weg gedwongen om hun account te upgraden naar G+ met alle risico's van dien zoals foto's die van blogs verdwenen. Kortom: eindeloze treurnis en scheldpartijen.

Het bloemenrandje rond het instelvenstertje op G+ staat symbool voor ander onbeschoft Google-gedrag, namelijk het plompverloren stoppen met de op Picnik gebaseerde fotobewerker die vooral geliefd was bij poezie-dames - ook vanwege de vele fantasie lettertypes en randjes.
En omdat een Google-griet met een flauwekul-verklaring kwam, heb ik ruim een jaar lang het gemopper moeten pareren door (alweer) uit te leggen dat ze gewoon verder konden met Ribbet. Want dat kon Google niet door zijn strot krijgen - wat veroorzaken ze toch veel ongemak met hun chronische gebrek aan eerlijke openheid.
"Het lijkt de regering wel" zeg ik altijd :-(
 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
7 comments
 
Ooo hemeltje!... :-)))
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Nu we toch voornamelijk met onze smartphones op stap zijn, kun je op Androïd of iOS best even de Snapseed-app van Google aantippen om je omvallende gebouwen rechtop te zetten en zoals je hieronder kunt zien, gaat dat prima.
Maar waarom er dan aan de randen wat ontbrekend beeld bijgefantaseerd moet worden, vind ik zonde van het vele rekenwerk. Dan had ik als fotograaf maar wat meer speling moeten nemen door nog een paar stappen achteruit te gaan zonder in de Trave te vallen, zodat bij het wegsnoeien van de onvermijdelijke scheve zwarte hoeken toch een mooi beeld overblijft.
Met dank aan dochterlief voor deze perfecte demo-opname uit ons geliefde Lübeck (door de collage is iets meer lucht en voorgrond weggesneden dan op de oorspronkelijke 4:3 foto). 
 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photo
 
Het is vreemd dat Snapseed nog niet als Chrome-app beschikbaar is, zodat je deze goede fotobewerker ook op een gewone computer kunt gebruiken.
Ook heb ik het Google altijd kwalijk genomen dat ze deze correctie in Picasa vergeten zijn, want dat betekent dat je er een nodeloos ingewikkelde omweg voor moet maken.
Je kunt vergoelijkend zeggen: dat gebruikt toch niemand, maar dan vraag ik: welke knoppen dan wel? Rooie oogjes zeker :-)
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Nu is er echt wat nieuws te vertellen, namelijk dat jouw lieve kijkertjes nu ook commentaar bij je foto's (of zelfs bij je hele album) kunnen typen - mits ze een Google-account hebben, maar dat is tegenwoordig met een smartphone of tablet niet meer zo abnormaal.
Op het oude Picasaweb bestond deze mogelijkheid overigens al jaren en op Google+ Foto's kon het ook, maar dan in de info kolom rechts van de foto. Waarom het dan bij Google Foto's weer anders moet (namelijk onderaan), ontgaat mij want daar hoort bij fullscreen weergave (F11) de tekst te staan die maker hopelijk bij de foto heeft getypt, maar dat snapt de jeugd bij Google nog niet.
Enfin: ik zal nu nog niet op alle slakjes zout gaan strooien, maar het is natuurlijk wel ontmoedigend dat van het oude commentaar niets meer is te zien ook al staat hetzelfde album nog keurig op Picasaweb. 
 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photo
 
Inmiddels kun je nu ook reageren via een mobiel want vandaag kwam er een update binnen van de Google Foto's app op Androïd naar 1.20.0.121907115 en die maakt ook duidelijk waarom gekozen is voor reacties onder de foto ipv ernaast: op een mobiel scherm is er geen "ernaast", maar "erachter" en die omweg wil men de gebruikers kennelijk besparen.
Er is nog een ander aspect: alles wat op die info-kolom cq info-pagina staat (daar kan ook een locatiekaartje bij zijn), is opgeslagen in het fotobestand en komt bij downloaden mee en is in een capabel fotoprogramma zoals Picasa zichtbaar.
Maar dat geldt niet voor reacties: die zijn alleen via Google aan de betreffende foto's gekoppeld en die koppeling kan naar believen worden opgeheven via Opties voor delen in het albummenu. 
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
46 people
Aniruddha Samag's profile photo
Matteo Imbruno's profile photo
Renske Bruijel's profile photo
Coen Weges's profile photo
Rein Langewisch's profile photo
Rose Barwick's profile photo
Les McKee's profile photo
Lucia Hodanić's profile photo
Theo Beumer's profile photo

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
#terugkijken 2

Op fietsvakantie met een jongere collega langs de Zuid-Engelse kust in 1969 en terug via Londen waar we nog een een geweldig promconcert in Royal Albert Hall konden meepikken. Maar deze bijzondere avond op het strand van het mondaine Brighton herinner ik nog goed - vooral vanwege de toen al vergane glorie van zo'n Victoriaanse pier met een strijkje in de theesalon.

 ·  Translate
1
Gea Brouwer's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
2 comments
 
Bedankt Gea en groetjes van tussen de dozen.
Deze fotocollage is voor alweer een project van Else uit Rotterdam - zie https://mail.google.com/mail/u/0/#label/Else/155c69a410baa9e2
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
#terugkijken 1

Else Kramer heeft in samenwerking met het Nationaal Fotoarchief weer een leuke actie om foto's in te sturen uit je eigen verzameling, deze keer over monumentale gebouwen.
De onderstaande foto uit 1967 is daar een karakteristiek voorbeeld van, want wie kent de heuvel van Montmartre in Parijs niet die bekroond wordt met de majestueuze basiliek van het Heilige Hart - de Sacré Coeur.
Iedereen heeft die foto gemaakt, maar deze is wel zelf afgedrukt in een piepkleine doka op mijn zolderkamer na een prachtige tocht op de brommer langs allerlei beroemde gebouwen die helaas wel met pech in Parijs eindigde.
Tegenwoordig kun je zo'n vredige foto in juli niet meer maken, want de hele wereld staat op dat gras selfies te maken met de kerk als achtergrond en die hoeven de doka niet meer in. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Nu 3D en VR volop in de mode beginnen te komen, is het heel bijzonder om rustige oude zwartwit stereofoto's van perfecte kwaliteit te zien die door dhr. Snijders in de zomer van 1940 zijn gemaakt in het door één wraakbombardement en de daarop volgende vuurzee verwoeste stadshart van mijn woonplaats Middelburg.
In de wandelkerk onder de "Lange Jan" was er een kleine tentoonstelling aan gewijd en kon je ze bekijken via een modern stereoviewertje zoals de Google Cardboard en dat was een verpletterende ervaring.
Zie ook http://www.zeeuwsarchief.nl/zeeuwse-verhalen/middelburg-na-het-bombardement/
 ·  Translate
1
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
3 comments
 
:-)))) Achterbaantempo is goed :-)))
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Google is natuurlijk een topbedrijf, maar wel een top met een dikke zwarte rand van continue negeren van terechte klachten van gebruikers via haar productforums. Ik kan daar goed over oordelen omdat ik jarenlang als vrijwilliger lid ben geweest van het Picasaforum en mij meestal goed kan voorstellen waarom anderen klagen. En als dat niet om pietluttigheden gaat, dan zouden we graag van het ontwerpteam willen horen of ze dat gebrek binnenkort gaan oplossen of blijven negeren omdat het niet in hun straatje past. Dan is de situatie duidelijk en hoeft niemand tot de volgende Kerstdag te gaan zitten wachten.

Ik kan daarvan tientallen nare voorbeelden geven, maar ik zal mij beperken tot een recente klacht over het belachelijke verschil tussen Picasaweb en Google Foto’s zoals hieronder op een gewoon scherm wordt getoond en het is dan volkomen terecht dat gevraagd wordt om een schuifje net zoals op Picasaweb zodat je de miniaturen op een voor jouw scherm prettig formaat kan instellen vanwege een beter overzicht en ook dat de bij de foto’s geplaatste tekst volledig leesbaar wordt als je een miniatuur aanwijst.

Het is dus geen wonder dat ervaren gebruikers schrikken van deze enorme overgang, temeer omdat ze uit de 12 februari-blog van Google gemakkelijk de indruk kunnen krijgen dat Foto’s zowel Picasa als Picasaweb na 1 mei gaat vervangen en dan komen ze er ook al snel achter dat op Foto’s een heleboel meer niet kan en waarschijnlijk nooit zal kunnen. Die “paniek alom” kunnen wij als vrijwilligers nooit temperen omdat Google ons zelden informeert en als ze het al doen, doen ze het niet goed. Dan wordt het beschamend om die klagers steeds maar aan te bevelen om feature-feedbacks te verzenden en ik vind zo’n bedrijf nalatig en ondeskundig en heb geen zin meer mij na zoveel jaren te blijven schamen voor hun wangedrag. 
 ·  Translate
1
Nilgün Güney's profile photoRinus Alewijnse's profile photo
8 comments
 
De kritiek in het 2e voorbeeld betekende in mijn geval dat ik 20.000 foto's in ca. 45 albums van Picasaweb heb moeten verwijderen omdat ze voor een onwerkbare chaos op Google Foto's zorgden, terwijl ik daar op Picasaweb geen last van had. Daarom is de laatste zin van "Netweter" volkomen terecht.
 ·  Translate
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Voor het geval u nog een ideetje wil voor de kale zijkant van uw kot - gisteren gezien aan de Westwal in Goes en gemaakt door "Zenk One" en geïnspireerd door Neptunus. En er zijn daar nog meer van die fantastische gevelschilderingen: 
 ·  Translate
2
Rinus Alewijnse's profile photoNilgün Güney's profile photo
5 comments
 
:-))))))
Add a comment...

Rinus Alewijnse

Shared publicly  - 
 
Tweede vervolg op "Nog wat nieuws te vertellen..."

Mijn vraag was: zou je iets beters weten voor de 3e tab in de editor op Google Foto's dan die stomme snoepfiltertjes?
Ik heb weinig vernomen, dus moet ik zelf maar weer een voorzetje geven: hebben we nooit meer "rooie flitsoogjes" of een "moedervlekje" tegenwoordig? Of willen we soms niet een leuk kadertje en wat tekst op een foto (uiteraard op een kopie) voor iemands verjaardag? Of zouden we dat mooie oude huis wat zo raar scheef staat niet even wat beter rechtop willen zetten zoals hieronder is gedaan?

Als je al op de gedachte zou komen om dat te willen, dan moet je er nu wel een flinke omweg voor maken - even aangenomen dat de originele foto al automatisch vanuit je smartphone op Google Foto's is geplaatst en dat je vanwege het grotere scherm op je Androïd-tablet bezig bent om ze een beetje op te knappen.
Dan moet je die foto's eerst downloaden, dan de Snapseed-editor starten en die foto openen zoals in het 2e paneel en een verticale transform uitvoeren zoals in het 3e paneel en dan het resultaat opslaan en Snapseed sluiten.
Vervolgens moet je dan de Galerieviewer openen en dan zie je zowel het origineel als de bewerkte versie zoals in het eerste paneel en dan moet je die bewerkte versie weer uploaden naar Google Foto's en het origineel verwijderen.
Zo'n ontmoedigende omweg zou niet nodig zijn als de makers benul zouden hebben wat in een basispakket hoort: als ik 10 foto's maak, zijn er altijd wel 2 of 3 waarvoor die correctie nodig is, want net niet goed is storender dan bewust scheef.
Opmerking: je kunt vanuit Google Foto's wel rechtstreeks naar Snapseed, maar het resultaat wordt niet meteen opgeslagen in Google Foto's en bovendien blijkt dan alle exif foetsie. 
 ·  Translate
1
Add a comment...
Rinus's Collections
People
Have him in circles
46 people
Aniruddha Samag's profile photo
Matteo Imbruno's profile photo
Renske Bruijel's profile photo
Coen Weges's profile photo
Rein Langewisch's profile photo
Rose Barwick's profile photo
Les McKee's profile photo
Lucia Hodanić's profile photo
Theo Beumer's profile photo
Education
  • HBS-Middelburg / HTS-Vlissingen
    1960
Basic Information
Gender
Male
Story
Tagline
Foto-amateur & Picasa-fan
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
MIDDELBURG NL
Previously
Vlissingen - Eindhoven - Hoensbroek - Maastricht
Rinus Alewijnse's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
AMC Security- Antivirus, Clean
market.android.com

Advanced Mobile Care(AMC Security) provides you with more powerful antivirus function and 10+ security features to keep your devices cleaner

Logatoom: Schorrie-morrie
logatoom.blogspot.com

Ik had een ongelofelijk vertrouwen. In vele hooggeplaatste vrouwen, Maar zeg nou zelf: van Hester Borrie, Die Robeco-juf, daar wor-ie. Toch

Snapseed
market.android.com

Snapseed is the only photo app you’ll want to use every day. It makes any photograph extraordinary with a fun, high-quality photo experience

Picasa - Google Productforums
productforums.google.com

Welkom op het forum voor Picasa! Hier vind je de antwoorden op je vragen over Picasa en kun je met andere gebruikers hierover discussiëren.