Profile cover photo
Profile photo
Muziekcovers
1 follower -
De site die duidelijkheid schept in originele versie en muziekcover
De site die duidelijkheid schept in originele versie en muziekcover

1 follower
About
Posts

Post has attachment
De song Valerie is een nummer van de redelijk onbekende Britse groep The Zutons die het opnamen in 2006 en er enkel in Groot Brittanië mee in de top 10 terechtkwamen. In Nederland en België kwam het nummer zelfs niet eens in de hitlijsten.
Daar kwam verandering in toen ... http://muziekcovers.com/mark-ronson-amy-winehouse-valerie/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gente di Mare is een lied geschreven en gezongen door Umberto Tozzi en Raf en was in 1987 de inzending van Italië voor het Eurovisiesong Festival. Het nummer deed het meer dan behoorlijk en eindigde op een 3de plaats. In Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden werd het lied een succes en stond wekenlang in de top 10 van de hitlijsten.
In 1994 maakte ... meer info op http://muziekcovers.com/marco-borsato-gente-di-mare-alles-kwijt/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Celebrate is een nummer uit 1989 van de Ierse band An Emotional Fish. Het werd hun grootste (en enige) succes met ondermeer een 4de plaats in de US Modern Rock hitlijst maar ook in België werd het nummer grijs gedraaid.
In 1993 maakte de in eigen land zeer populaire Italiaanse Rocker Vasco Rossi ... meer info op http://muziekcovers.com/vasco-rossi-celebrate-an-emotional-fish/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Blame it on the Boogie is door de meesten gekend als een song van The Jacksons maar het is origineel van de Britse singer-songwriter Mick Jackson die dus geen deel uitmaakt van de beroemde Jackson familie.
Mick Jackson schreef het ... http://muziekcovers.com/the-jacksons-blame-it-on-the-boogie/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De Brits – Amerikaanse groep Foreigner had in 1984 een gigantisch succes met de single I Want To Know What Love Is. Ze stonden zowel in de verenigde Staten als in Groot Brittanië op de eerste plaats in de hitlijsten. De single is terug te vinden op het album Agent Provocateur.
In 2009 maakte de R&B zangeres Mariah Carey... meer info op http://muziekcovers.com/mariah-carey-i-want-to-know-what-love-is/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
In 1991 maakte de Italiaanse singer-songwriter Antonello Venditti een cover van Don’t dream it’s over, hiervoor paste hij zowel de titel als de tekst volledig aan, enkel de muziek werd behouden. De titel werd Alta marea wat zoveel wil zeggen als Hoogtij. Opmerkelijk is dat in de bijhorende video clip een piepjonge Angelina Jolie ... meer info op http://muziekcovers.com/antonello-venditti-alta-marea-dont-dream-its-over/
Add a comment...

Post has attachment
In 1982 had Culture Club met Boy George een wereldhit met de single Do you really want to hurt me die terug te vinden is op hun debuutalbum Kissing to be clever.
In 1991 maakte de Amerikaanse band The Violent Femmes, één van mijn favoriete groepen, een heerlijke cover in folk rock stijl van ... meer info op http://muziekcovers.com/the-violent-femmes-do-you-really-want-to-hurt-me/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
In 1976 nam David Bowie een eigen versie op van Wild is the Wind voor zijn album Station to Station. Bowie was tot het idee gekomen via Nina Simone die het lied reeds 2 maal gecoverd had. Bowie’s cover versie is dan ook grotendeels op die van Nina Simone gebaseerd. ... meer info op http://muziekcovers.com/david-bowie-wild-is-the-wind/
Add a comment...

Post has attachment
Wild is the Wind is een song geschreven door Dimitri Tiomkin en Ned Washinton en voor de eerste keer gezongen door Johnny Mathis voor de film Wild is the Wind uit 1957. Het lied sloeg onmiddellijk aan en werd zelfs genomineerd voor een Academy Award.
In 1959 nam Nina Simone een fantastische cover ... http://muziekcovers.com/nina-simone-wild-is-the-wind/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Blue Suede Shoes werd in 1955 geschreven en opgenomen door Carl Perkins. Het wordt beschouwd als één van de eerste Rockabilly nummers die Country, Blues en Pop elementen bevatten. Perkins stond er 3 weken mee op de 1ste plaats in de Amerikaanse hitlijsten.
Zoals het in de tijd wel ... meer info op http://muziekcovers.com/elvis-presley-blue-suede-shoes/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded