Profile cover photo
Profile photo
Another Brand Story
About
Posts

Post has attachment
Precies een week geleden had ik een afspraak met een sollicitant. Geen sollicitatiegesprek, want een vacature is op dit moment niet aan de orde. Deze jongen had mij echter zo enthousiast benaderd, dat ik hem graag wilde spreken. Naar aanleiding van de omschrijving van Another Brand Story die hij op Facebook had gelezen, had hij mij een open sollicitatie geschreven.
Twee weken na de start van mijn bedrijf, kreeg ik een open sollicitatie, WOW. En niet zomaar een, maar een lofzang aan Another Brand Story en hetgeen waar het voor staat. Ik ben trots, maar weet ook dat dit bijzonder is. Daarom heb ik deze jongen benaderd, aangegeven dat een baan er nu niet in zit, maar dat ik graag een keer koffie met hem drink, en dat deden we dus maandag..
Waarom ik dat deed? Ik geloof in de kracht van ambassadeurs, of zoals Rijn Vogelaar het noemt superpromoters. Je bent volgens deze Chief Enthusiasm Officer (yes, geweldige job title!) een superpromoter als je 1/ enthousiast bent over een merk, 2/ dit enthousiasme uit en 3/ anderen beïnvloedt.
Nu bestaat Another Brand Story net, maar 1/ deze jongen was enthousiast 2/ hij deelde info over Another Brand Story op een facebookpagina die hij beheert en 3/ beïnvloedde anderen door te zeggen ‘Another Brand Story is wat elk bedrijf naar mijn mening moet inhuren!’
Dat het dan geen potentiële klant is, interesseert me niet, ik vind het heel mooi om te horen wat de redenen zijn van zijn enthousiasme en te kijken of we wellicht iets voor elkaar kunnen betekenen. Het levert mij sowieso een grote dosis energie op en heel veel potentie voor andere mooie dingen. Ik kan dus alleen maar aanraden, ondernemer of niet, sta open voor leuke gesprekken, ook al verdien je er niet direct iets aan, ook al heb je eigenlijk geen tijd. Maak hier tijd voor, ik weet zeker dat het je heel veel op gaat leveren!

Fijne week! Liesbeth - Another Brand Story
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Donderdagavond ging ik naar Fuck Up Nights bij Spaces, een event waarbij ondernemers niet, zoals vaak gebruikelijk, succes stories delen, maar juist hetgeen wat ze verknald hebben. Lef om daar te gaan staan met je verhaal. De verhalen liepen uiteen van administratieve fouten, tot teveel van jezelf geven, tot het verliezen van miljoenen… Inspirerend om naar te luisteren en knap om jezelf zo bloot te geven. Ik ben gaan nadenken over mijn eigen fuck ups….De eerste fuck up van mezelf die ik me goed kan herinneren is de eerste schooldag op de middelbare school waarbij ik het voor elkaar kreeg om met mijn nieuwe shiny grote fiets en mijn nieuwe shiny grote Eastpak (musthave merk als brugpieper in de jaren 90) midden in een plas te vallen terwijl ik juist indruk wilde maken op de ouderejaars die daar stonden. Het ergste wat me op dat moment kon gebeuren, maar dan sta je op en fiets je weg alsof er niets gebeurd is. En behalve ik was iedereen het waarschijnlijk de volgende dag alweer vergeten..
Daarna zijn er nog genoeg onhandige momenten gevolgd en fuck ups gemaakt. Het hoort erbij zullen we maar zeggen, vallen en opstaan, soms dus letterlijk.
Mijn eigen ervaring en de boodschap van de verhalen van vrijdag maken duidelijk dat de cliché meer dan waar is: je leert van je fouten! Als ondernemer zal ik vast nog vaak vallen maar ik zal altijd één keer meer opstaan :).
Als ik dan kijk naar afgelopen week, het was weer een mooie week, met één fuck up, ik heb niks aan mijn website gedaan. Het wordt spannend of ik de deadline nog ga halen. Maar ook deze fuck up is weer een mooie les, want dat wordt deze week namelijk full focus op de website zodat deze alsnog eind oktober live is.

Fijne week! Liesbeth - Another Brand Story
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Flamingo Friday - De Brand Story van Mimi et Toi!

Mimi et Toi is een sieradenlabel opgericht in 2009 door Mimi van Dijk. In 2016 heeft zij samen met Nina van den Berg ook een high end bag collection gelanceerd.
Het label Mimi et Toi trekt internationaal de aandacht, dit komt mede door het mooie persoonlijke verhaal achter het merk. Aan Another Brand Story vertelt Mimi waarom Mimi et Toi de Flamingo Flavour heeft.

“Het is begonnen toen ik met mijn zelfgemaakte sieraden de winkel van een vriend van mij mocht vullen. Aangezien je in die tijd nog niet veel sieraden labels had, was de vraag naar mijn sieraden groot. Bovendien is Mimi et Toi nét iets anders. Ik ben niet echt een sieradenmeisje, meer een krachtige vrouw die anderen blij wilt maken met unieke creaties. Vandaar de naam Mimi et Toi. En ik denk – ik weet eigenlijk wel zeker – dat de weerspiegeling van mijzelf in mijn collecties, Mimi et Toi heeft laten groeien. In mijn eerste collecties – net nadat ik met mijn ex uit elkaar ben gegaan – zag je zagen en tanden terug, erg kenmerkend voor Mimi et Toi op dat moment. Het had als betekenis dat je soms dingen door moet zagen in het leven en ergens je tanden in moet zetten. De collectie die volgde was meer een weerspiegeling van mijn rocktijd. En later was de relatie die ik kreeg met een Fransman door de Franse elementen en de klassieke touch terug te zien in mijn sieraden.

Met deze weerspiegeling wil ik anderen vooral dat ‘power-gevoel’ meegeven. Want wat je ook draagt, een spijkerbroek of jurk, en in welke fase je ook zit… mijn sieraden mogen mensen sterk maken. Door dicht bij mezelf te blijven, herkennen mensen zich in mijn merk en kan ik ze blij maken. En dat is wat ik wil, anderen blij maken met mijn creaties.
Dat lukt heel goed, want Mimi et Toi is een merk dat internationaal groot aan het worden is, door de mooie producten en door het prachtige verhaal van het merk. Met recht een merk met Flamingo Flavour.

Next step? Vooral genieten van wat ik doe. Ik ben nu internationaal aan het groeien en dat had ik al niet eens durven dromen. Maar als ik écht iets moet opnoemen… een appartement en winkeltje in Parijs!”
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Het is Flamingo Friday! En we trappen de eerste Flamingo Friday af met de Rotterdammertjes!
-
Sinds 9 weken heeft Rotterdam een eigen snoepje: Rotterdammertjes – de bouwstenen van Rotterdam.
Hoe leuk is het voor Another Brand Story om te beginnen met het snoepje van mijn stad: Rotterdam.
Olaf Ouwerkerk heeft dit snoepje succesvol gelanceerd en ondanks de korte tijd dat het op de markt is vind ik het al echt een merk met Flamingo Flavour. Het is uniek en nu al een succes. Daarbij is het goed in de markt gezet via PR en social media. Olaf vertelt hieronder meer over zijn Rotterdammertjes…
-
Wat zijn Rotterdammertjes:
De Rotterdammertjes hebben de vorm van bouwsteentjes en verwijzen daarmee naar de wederopbouw van de stad en de typische architectuur. Ook de smaak is kenmerkent voor de stad: pittige kaneel met mint. De kaneel verwijst naar de specerijenhandel die altijd heeft plaatsgevonden in Rotterdam, de Maas en de scheepvaart. Mint is fris en kenmerkt de stad. Het snoepje is wat prikkelt op je tong, net als Rotterdam dagelijks doet bij ons.
-
How it all started…
Het begon allemaal in juni 2016 toen mijn vriendin en ik uit eten waren in Den Haag. Na een leuke avond kregen we de rekening gepresenteerd op een schaaltje. Het schaaltje was niet alleen voorzien van een bon, maar er lagen ook 2 Haagsche Hopjes op. Toen ik het Haagsche Hopje in mijn mond stak bedacht ik mij opeens dat Rotterdam geen eigen snoepje had. Ik kon het idee van een typisch Rotterdams snoepje niet meer loslaten en ben aan de slag gegaan met het concept, waarbij voor mij randvoorwaarde was dat alles ontwikkeld zou moeten worden in Rotterdam: van Rotterdammertjes, voor Rotterdammers. En dat is gelukt!
-
What's your brand story?
Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, een rauwe pioniersdrift, trotse inwoners en nooit hetzelfde. Een stad van durf en één waar de architect de vrije hand heeft. Een stad die de afgelopen jaren internationale waardering heeft gekregen en jaarlijks miljoenen toeristen verwelkomt. Een stad van meer dan 170 nationaliteiten die samen – met opgestroopte mouwen – bouwen aan onze stad. Een stad met hele trotse inwoners. Zo’n stad verdient een eigen snoepje, vond ik! 😉 Uit de vele positieve reacties die ik dagelijks ontvang van mede Rotterdammers blijkt dat ik gelukkig veel medestanders heb.
Het Rotterdammertje heeft de vorm van een bouwsteentje en typeert daarmee de wederopbouw en architectuurstad. Niet voor niets is de officiele naam van het snoepje ‘de bouwstenen van Rotterdam’. In de volksmond blijkt de naam ‘Rotterdammertjes’ toch makkelijker in gebruik.
Het snoepje maakt onze inwoners nog trotser, het snoepje is kenmerkend voor de smeltkroes van culturen die onze stad rijk is, met het snoepje kunnen de horden toeristen ook het thuisfront laten proeven hoe Rotterdam smaakt.
-
Waarom hoort Rotterdammertjes thuis op Flamingo Friday?
We hadden in Rotterdam nog geen eigen snoepje, een eigen koekje was er al wel. Vanuit die insteek is het uniek in z’n soort. Als oer-Rotterdammer en marketeer wil ik hier koste wat het kost een succes van maken! En het lijkt aan te slaan. In amper 9 weken tijd zijn er al bijna 25.000 doosjes verkocht en dit succes smaakt naar meer. Inmiddels is de ‘Rotterdammertjes familie’ uitgebreid met een minidoosje voor hotels én een voorverpakt snoepje voor in de Rotterdamse horeca. Next step? Een mooie snoeptrommel voor de Rotterdammertjes, een bewaarexemplaar die tijdens de feestdagen cadeau gegeven kan worden!
-
Wat is de droom voor Rotterdammertjes?
Mijn grote droom voor de Rotterdammertjes? Van het snoepje een ‘klassieker’ maken, dat zou te gek zijn. Hoe tof zou het zijn als Rotterdam dadelijk officieel een ‘eigen’ snoepje heeft, net als het Haagsche Hopje en de Zeeuwe Boterbabbelaar? Of dat gaat lukken? Ik heb er alle vertrouwen in, ik krijg zoveel enthousiaste reacties terug van mede Rotterdammertjes. Rotterdammers zijn zo’n trots volk, zo chauvinistisch, ik ga er mijn best voor doen 😉
Ook fan van de Rotterdammertjes, volg het snoepje dan via @rotterdammertjes
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Heb je al klanten? Ik denk dat dit de meestgestelde vraag is die mij afgelopen week gesteld is.
Het is week 3 en ook mijn tweede week zat weer behoorlijk vol. De eerste dagen stonden gepland voor de website, maar werden voornamelijk gevuld met het reageren op ondernemers die graag in de rubriek Flamingo Flavour komen. Inspirerend alle verhalen en heel leuk om te zien dat er veel enthousiast zijn over het Flamingo Friday concept.
Inmiddels is de aftrap geweest en zijn we begonnen met de Rotterdammertjes, oftewel het snoepje van Rotterdam. Mooi idee, dat sterk is uitgevoerd, uniek en binnen 9 weken al succesvol met 25.000 verkopen! Knap gedaan. Natuurlijk ben ik, als echte Rotterdammert, extra fan 😉.
Naast al deze reacties beantwoorden, gelukkig ook nog wel even tijd gehad voor de website, dus ook die is weer een stapje verder, eind oktober gaat gehaald worden.
In het tweede deel van de week heb ik veel mensen gezien op afspraken, een workshop, tijdens een ondernemersborrel enzovoorts. Daar kom ik terug op mijn eerste vraag: Heb je al klanten? Die vraag werd vaak gesteld. Logische vraag en ik had hem ook kunnen stellen aan een startende ondernemer. Dat is hetgeen waarmee je je geld moet verdienen en uiteindelijk het spreekwoordelijke brood op de plank komt. Toch hoe vaker die vraag mij gesteld werd, hoe meer ik erover na ging denken. Is dit echt de motivatie waarom ik ondernemer ben geworden, klantjes binnenhalen? Vragen mensen ook als je een nieuwe baan hebt of je eerste salaris al gestort is? Uiteindelijk komt het daar namelijk een beetje op neer. En nee dat is voor mij nooit de hoofdreden geweest dat ik heb gewerkt, absoluut belangrijk maar niet de hoofdreden. Ik doe wat ik doe omdat ik er energie van krijg, plezier uithaal en mijn ambities in kwijt kan. Dat heb ik altijd nagestreefd in mijn werk en grotendeels is dat ook gelukt. Het is de reden dat ik altijd al droomde van een eigen bedrijf en de reden dat ik nu Another Brand Story ben begonnen. Het is nog maar kort, maar ik heb nog nooit zoveel energie, zoveel plezier en zoveel ambitie kwijt gekund in mijn werk. Wat een feest, dat maakt mij gelukkig! En ik geloof erin, als je dat kan doen wat jouw passie is, dat die klanten vanzelf wel komen, en daarmee ook het succes. Terugkomend op de Rotterdammertjes, ook Olaf heeft zijn hart gevolgd en kijk hoe dat nu loopt. De motivatie is dan niet klantjes binnenhalen maar hetgeen doen waar je gelukkig van wordt, je hart volgen. En dat doe ik 🙂.
Dus voortaan zeg ik niet: ‘Wat leuk dat je net begonnen bent, heb je al klanten?’ maar ‘Wat leuk dat je net begonnen bent, word je blij van wat je nu doet?
Fijne week! Liesbeth - Another Brand Story
PS: Mocht je toch nog nieuwsgierig zijn of ik al klanten heb? Ja! Eentje 😉
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Net begonnen en Team Flamingo breidt nu al uit! Mag ik jullie voorstellen aan een aanwinst voor Another Brand Story: Kirsten, Content- en Event Marketeer. Kirsten zal voorlopig een paar uur per week het team versterken.
Welkom Kirsten!🤗
Kirsten aan het woord:
"Vanaf jongs af aan weet ik anderen met een pen te verrassen en organiseer ik feestjes. Tegenwoordig schrijf ik spraakmakende webpagina's en organiseer ik toffe events. Op dit vlak wil ik Team Flamingo graag versterken. Bovendien grijp ik de kans met beide handen aan om bij Another Brand Story veel te leren en mijzelf te ontwikkelen.'
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Eerste story op Me, Myself & Monday. Op maandag deel ik wat mij bezig houdt en hoe ik het ondernemen ervaar. Lezen?
https://www.instagram.com/p/BaBdqQGlyWX/
Fijne maandag!
Add a comment...

Post has attachment
Voor Another Brand Story ben ik op zoek naar Nederlandse kleine merken voor interviews!

Welke merken hebben volgens jou Flamingo Flavour?
Vanaf volgende week zal ik interviews plaatsen met hippe Nederlandse merken die de Flamingo Flavour hebben. De Flamingo Flavour? Jazeker! Ik ben op zoek naar merken die vanuit hun hart en passie een authentiek verhaal vertellen. Niet de grote merken die je op elk seminar al hoort maar juist het verhaal van een kleiner merk dat meteen in je opkomt en wat gehoord mag worden! Ben jij of ken jij zo’n merk? Share it!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Let's get this story started! Ik ga ondernemen en ben trotse eigenaar van Another Brand Story! Een grote wens maar ook een spannende stap...
Wat ik ga doen?
Another Brand Story positioneert merken en bedrijven via 'De Flamingo Way'.
De Flamingo Way? Ja, want naast het feit dat flamingo's cool, hip en roze zijn, beschikken ze over eigenschappen die uitermate goed toepasbaar zijn om de brand story helder te krijgen. In zeven vanuit bestaande marketingmodellen onderbouwde stappen, zetten we een sterke positionering neer met Flamingo Flavour.
Daarover later meer. Als je niet kunt wachten, stuur me dan een berichtje, de koffie staat klaar! Ondertussen ben ik aan de slag met mijn website (eind okt live), de voorbereidingen voor de trainingen die ik ga geven en het maken van afspraken. Als kers op de taart launch ik Another Brand Story met een heel leuk event speciaal voor ondernemers en marketeers: het Flamingo Friday Fest!
To be continued
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded