Profile cover photo
Profile photo
Salwa Masdan
Saya mengamalkan gaya hidup sihat!!!
Saya mengamalkan gaya hidup sihat!!!
About
Salwa's posts

ANDA PERNAH GAGAL DALAM BISNES? JANGAN BIARKAN ANAK ANDA ULANG KESILAPAN YANG SAMA!!!
.
Anda pernah buat bisnes? Dan gagal?

Tapi anda tak pernah serik... kannn? Kenapa ya???

Kerana memang begitulah sikap dan prinsip seorang usahawan. Jiwa kental!

Tapi... Pernah terfikir tak? Kenapa anda asyik-asyik gagal lagi? Bangun lagi.. Gagal juga!!!
.
.
Sebabnya... Bisnes ni satu bidang yang baru untuk anda, betul? Anda terpaksa belajar sendiri.. buat banyak kesilapan.. cuba lagi, silap lagi.. berkali-kali! Tak ada cikgu, dan tak ada keluarga yang dah berjaya yang boleh dijadikan mentor. Tapi anda tetap percaya bahawa bisnes lah satu-satunya bidang yang boleh mengubah keadaan ekonomi anda..
.
Bagaimana pula sekiranya anda telah dididik tentang bisnes ni sejak anda kecil lagi? Macam Dato' Hussamuddin pemilik Kumpulan Karangkraf... macam Dato' Aliff Syukri Terlajak Laris... dan macam kebanyakan taukeh-taukeh Cina yang sangat berjaya tu? Anda rasa anda juga mungkin boleh jauh lebih berjaya... kannn??
.
Ok.. Fine. Anda memang dah tak boleh nak patah balik ke zaman kanak-kanak untuk mula belajar bisnes dari awal. Dan jangan pula salahkan ibu bapa anda, kerana mereka juga bukan orang bisnes dan tidak terbuka mindanya bahawa ilmu bisnes ini juga perlu diterapkan dalam jiwa anak-anaknya sepertimana ilmu kehidupan yang lain juga. Tapi.. jangan la kejam terhadap anak anda pula. Anda mesti tak nak tengok diorang mengulangi kegagalan demi kegagalan yang anda dah alami, kannn???
.
.
Berita baik untuk ibu bapa semua!
.
Bersempena dengan minggu SME Week yang akan berlangsung tidak lama lagi, MyCEO dengan kerjasama SME Corp, sekali lagi akan menganjurkan program BUSINESS BOOTCAMP UNTUK KANAK-KANAK, yang telah menjadi fenomena di kalangan ibu bapa yang mahukan anak mereka menjadi ahli perniagaan berjaya suatu hari nanti.
.
.
Apa yang menarik dalam program kali ini? Anak anda juga berpeluang untuk betul-betul berniaga di KARNIVAL USAHAWAN CILIK yang akan diadakan serentak dengan program Business Bootcamp tersebut. Wahhh… seronoknya! Dengan menggunakan konsep β€œlearn-thru-experience” ini, ilmu & pengalaman yang anak anda rasai di sini pasti akan tertanam dalam minda luar sedar mereka sampai bila-bila!
.
Apa yang anak anda akan belajar dalam Business Bootcamp ini?
.
πŸ’š MODUL 1 : SAYA NAK JADI CEO!
πŸ’› MODUL 2 : SAYA JUTAWAN BERIMAN
πŸ’™ MODUL 3 : IDEA BISNES SAYA
πŸ’š MODUL 4 : BRAND
πŸ’› MODUL 5 : 4P DALAM BISNES
πŸ’™ MODUL 6 : MEMIMPIN & MENGURUS
πŸ’š MODUL 7 : MATEMATIK BISNES
πŸ’› MODUL 8 : PRODUKSI & INOVASI
πŸ’™ MODUL 9 : STRATEGI MENJUAL
πŸ’š MODUL 10 : KOMUNIKASI BISNES
πŸ’› MODUL 11 : JOM BERNIAGA!
πŸ’™ MODUL 12 : BELAJAR DARI KESILAPAN
.
Sambil belajar ilmu perniagaan, anak anda juga sebenarnya sedang dilatih dengan pelbagai skil kemahiran hidup yg sangat penting utk membina KEYAKINAN DIRI mereka. Sangat ditekankan di sini adalah nilai2 murni dan islamik dalam keseluruhan program. Bila dah dilatih dari awal usia begini, insyaAllah bila dah besar nanti mereka akan menjadi seorang usahawan profesional yg berintegriti, walaupun bergelar jutawan!
.
.
BERAPAKAH PELABURAN ANDA UNTUK KEDUA-DUA PROGRAM INI?
.
Harga Asal : RM495
Early Bird : RM395 SAHAJA!!
πŸ”Š DISKAUN RM100 HANYA UNTUK WAKTU TERHAD!
.
APA YG ANAK ANDA DAPAT SELEPAS MENYERTAI PROGRAM INI?
.
πŸ’Ÿ ILMU YG BERMANFAAT (yg tidak diajarkan di sekolah!)
πŸ’Ÿ SKIL KEMAHIRAN HIDUP (mengasah bakat & membina keyakinan diri)
πŸ’Ÿ IDEA BARU DI LUAR KOTAK (mengembangkan daya kreativiti & inovasi)
πŸ’Ÿ KAWAN BARU (satu latihan penting utk skil sosial & networking)
πŸ’Ÿ SEMANGAT BARU (mereka akan mula bercita-cita untuk jadi seorang BOSS!)
πŸ’Ÿ PENGALAMAN SEBENAR BERNIAGA (mengatasi perasaan takut & malu berhadapan dengan orang ramai)
.
Percayalah.. anak anda akan menjadi seorang yang lebih BERWAWASAN & BERKEYAKINAN selepas mereka keluar dari program ini nanti!
.
.
Yuran pembelajaran ini juga adalah termasuk :
.
πŸ’˜ Makan & minum
πŸ’˜ Sijil
πŸ’˜ Goodies bag
πŸ’˜ Penyertaan ke Business Bootcamp
πŸ’˜ Penyertaan ke Karnival Usahawan Cilik
πŸ’˜ Produk sebenar utk diniagakan
πŸ’˜ Keahlian percuma untuk Kelab MyCEO
.
.
MAKLUMAT PROGRAM :
.
Tarikh : 19 – 21 Mei 2017
Tempat : The Strand, Kota Damansara
Masa : 9.00 pagi – 6.00 petang
.
"Saya memang selalu nak anak saya berfikiran macam usahawan. Walaupun saya akan pastikan dia belajar tinggi hingga ke universiti, tapi bila keluar nanti saya tak mahu dia terlalu bergantung pada orang lain utk dapat kerja. Saya nak dia berdikari. Selepas hadir ke program ni, tiba2 dia sendiri yg cakap, bila besar nanti Adam nak jadi BOSS, macam baba!"

~ En. Hashim, Ahli Perniagaan.
.
.
Tempat adalah terhad. Hubungi kami sekarang untuk mendaftarkan anak anda.

β†’WHATSAPP β€œBBC” ke 016-2972050←
β†’WHATSAPP β€œBBC” ke 016-2972050←
β†’WHATSAPP β€œBBC” ke 016-2972050←
.
.
Jangan biarkan anak anda terlepas menyertai program hebat ini, dan lihatlah seorang BAKAL CEO membesar di hadapan mata anda!ο»Ώ

Post has shared content
Rugi tak cuba sebab cuma terima order dan payment saje... ο»Ώ
Pernah dengar tak buat dropship tapi tak perlu promote bagai?

Kalau tak pernah meh nak tunjuk. Join dropship team kami anda tak perlu promote. Kami promote untuk anda. Anda hanya tunggu oder masuk and closed sales di whatsapp atau messenger anda jer.

Product kami tawarkan?
βœ… Lebih 500 produk kecantikan dan kesihatan.

Antara kelebihan lain:
😎 Modal permulaan = RM0.00
😎 produk dah viral = senang di jual
😎 margin profit yang tinggi
😎 barang original
😎 pengeposan di buat oleh founder product sendiri
😎 sah2 anda leh beli dengan harga dropship untuk kegunaan anda
😎 yang penting anda tak perlu promote. goyang kaki jer πŸ˜› Kami promote untuk anda

Whatsapp saya sekarang atau pm untuk join team kami.

www.wasap.my/60162972050/SD769

#dropship #kecantikan #peluangniaga #passive income #bizonlineο»Ώ

Post has shared content
Rugi tak cuba sebab cuma terima order dan payment saje... ο»Ώ
Pernah dengar tak buat dropship tapi tak perlu promote bagai?

Kalau tak pernah meh nak tunjuk. Join dropship team kami anda tak perlu promote. Kami promote untuk anda. Anda hanya tunggu oder masuk and closed sales di whatsapp atau messenger anda jer.

Product kami tawarkan?
βœ… Lebih 500 produk kecantikan dan kesihatan.

Antara kelebihan lain:
😎 Modal permulaan = RM0.00
😎 produk dah viral = senang di jual
😎 margin profit yang tinggi
😎 barang original
😎 pengeposan di buat oleh founder product sendiri
😎 sah2 anda leh beli dengan harga dropship untuk kegunaan anda
😎 yang penting anda tak perlu promote. goyang kaki jer πŸ˜› Kami promote untuk anda

Whatsapp saya sekarang atau pm untuk join team kami.

www.wasap.my/60162972050/SD769

#dropship #kecantikan #peluangniaga #passive income #bizonlineο»Ώ

Post has attachment
Pernah dengar tak buat dropship tapi tak perlu promote bagai?

Kalau tak pernah meh nak tunjuk. Join dropship team kami anda tak perlu promote. Kami promote untuk anda. Anda hanya tunggu oder masuk and closed sales di whatsapp atau messenger anda jer.

Product kami tawarkan?
βœ… Lebih 500 produk kecantikan dan kesihatan.

Antara kelebihan lain:
😎 Modal permulaan = RM0.00
😎 produk dah viral = senang di jual
😎 margin profit yang tinggi
😎 barang original
😎 pengeposan di buat oleh founder product sendiri
😎 sah2 anda leh beli dengan harga dropship untuk kegunaan anda
😎 yang penting anda tak perlu promote. goyang kaki jer πŸ˜› Kami promote untuk anda

Whatsapp saya sekarang atau pm untuk join team kami.

www.wasap.my/60162972050/SD769

#dropship #kecantikan #peluangniaga #passive income #bizonlineο»Ώ

Post has attachment
Apa itu Smart Dropship?

Smart dropship adalah 1 platform dimana anda boleh menjana pendapatan tanpa bersusah payah beriklan kerana semuanya HQ Smart Dropship yang akan buat, anda hanya perlu:

πŸ“² tunggu pm masuk; dan

πŸ“¦ close sale*

Itu SAHAJA

Pendaftaran pun MUDAH. Hanya perlu isikan butiran ringkas anda sahaja.

Setelah anda selesai mendaftar, iklan-iklan produk yang sedang viral akan masuk ke fb anda secara automatik.

Tak sabar nak join? Klik link ini SEKARANG!

https://tinyurl.com/autofbsd769

Selepas register PASTIKAN anda:

βœ… join group ohsem ni πŸ”»

https://t.me/joinchat/AAAAAD-vpyH57VlFh6eZDA

πŸ”› Kesannya jika tidak join group ❌ TIADA JAMINAN PROMOSI/COACHING/TIPS PRODUK dan sebagainya. Anda boleh jadi huru-hara dibuatnya, kerana pm bertalu, anda pula tiada info!

βœ… isikan borang ini untuk KEAHLIAN PERCUMA SEUMUR HIDUP (sementara kuota masih ada)

https://tinyurl.com/freeautopost

πŸ”› Kesannya jika tidak isi borang ini πŸ”œ BANNED selepas HQ mengesan keahlian haram anda.

Produk yang Smart Dropship tawarkan?

Untuk makluman, HQ dalam proses untuk upload pelbagai barang termasuk kasut, baju, bag, perkhidmatan dan bermacam-macam lagi. Tak ketinggalan, beberapa nama besar dan jenama yang sememangnya dah terkenal yang pastinya memudahkan anda close sale.

Kalau Barang sensitive pun automatic post ke??

Jangan risau, HQ tidak akan post produk-produk yang sensitif seperti ubat kuat dan seangkatan dengannya. Walaubagaimana pun pada mereka yg ingin menjual produk tersebut boleh pm HQ untuk ayat iklan serta info berkaitan.

Target HQ sangat besar, untuk melihat ahli smart dropship mendapat pendapatan sekurang-kurangnya RM1.5k dan ke atas setiap bulan sebagai permulaan. HQ ada KPI untuk memastikan semua ahli smart dropship dapat menambah pendapatan mereka.

Pada ahli yg mempunyai perfomance yg baik HQ akan naik taraf ke title "Super Dropshipper" dimana banyak kelebihan dan tawaran akan diberikan kpd Super Dropshipper utk melihat mereka lebih berjaya bersama Smart Dropship.

Dan kepada ahli Super Dropshipper pula, sekiranya dapat achieve target HQ, mereka akan dinaik taraf kepada Partner Smart Dropship yang mana mereka akan menjadi rakan kongsi HQ insya Allah.

πŸ”‘ Jangan tangguh lagi!
πŸ”‘ Jangan tunggu lagi!
πŸ”‘ Tunggu apa lagi?
πŸ’° Buat sampai jadi!

Insya Allah. Mudah-mudahan.

#smartdropship769ο»Ώ

Post has attachment
Apa itu Smart Dropship?

Smart dropship adalah 1 platform dimana anda boleh menjana pendapatan tanpa bersusah payah beriklan kerana semuanya HQ Smart Dropship yang akan buat, anda hanya perlu:

πŸ“² tunggu pm masuk; dan

πŸ“¦ close sale*

Itu SAHAJA

Pendaftaran pun MUDAH. Hanya perlu isikan butiran ringkas anda sahaja.

Setelah anda selesai mendaftar, iklan-iklan produk yang sedang viral akan masuk ke fb anda secara automatik.

Tak sabar nak join? Klik link ini SEKARANG!

https://tinyurl.com/autofbsd769

Selepas register PASTIKAN anda:

βœ… join group ohsem ni πŸ”»

https://t.me/joinchat/AAAAAD-vpyH57VlFh6eZDA

πŸ”› Kesannya jika tidak join group ❌ TIADA JAMINAN PROMOSI/COACHING/TIPS PRODUK dan sebagainya. Anda boleh jadi huru-hara dibuatnya, kerana pm bertalu, anda pula tiada info!

βœ… isikan borang ini untuk KEAHLIAN PERCUMA SEUMUR HIDUP (sementara kuota masih ada)

https://tinyurl.com/freeautopost

πŸ”› Kesannya jika tidak isi borang ini πŸ”œ BANNED selepas HQ mengesan keahlian haram anda.

Produk yang Smart Dropship tawarkan?

Untuk makluman, HQ dalam proses untuk upload pelbagai barang termasuk kasut, baju, bag, perkhidmatan dan bermacam-macam lagi. Tak ketinggalan, beberapa nama besar dan jenama yang sememangnya dah terkenal yang pastinya memudahkan anda close sale.

Kalau Barang sensitive pun automatic post ke??

Jangan risau, HQ tidak akan post produk-produk yang sensitif seperti ubat kuat dan seangkatan dengannya. Walaubagaimana pun pada mereka yg ingin menjual produk tersebut boleh pm HQ untuk ayat iklan serta info berkaitan.

Target HQ sangat besar, untuk melihat ahli smart dropship mendapat pendapatan sekurang-kurangnya RM1.5k dan ke atas setiap bulan sebagai permulaan. HQ ada KPI untuk memastikan semua ahli smart dropship dapat menambah pendapatan mereka.

Pada ahli yg mempunyai perfomance yg baik HQ akan naik taraf ke title "Super Dropshipper" dimana banyak kelebihan dan tawaran akan diberikan kpd Super Dropshipper utk melihat mereka lebih berjaya bersama Smart Dropship.

Dan kepada ahli Super Dropshipper pula, sekiranya dapat achieve target HQ, mereka akan dinaik taraf kepada Partner Smart Dropship yang mana mereka akan menjadi rakan kongsi HQ insya Allah.

πŸ”‘ Jangan tangguh lagi!
πŸ”‘ Jangan tunggu lagi!
πŸ”‘ Tunggu apa lagi?
πŸ’° Buat sampai jadi!

Insya Allah. Mudah-mudahan.

#smartdropship769ο»Ώ

Post has attachment
Apa itu Smart Dropship?

Smart dropship adalah 1 platform dimana anda boleh menjana pendapatan tanpa bersusah payah beriklan kerana semuanya HQ Smart Dropship yang akan buat, anda hanya perlu:

πŸ“² tunggu pm masuk; dan

πŸ“¦ close sale*

Itu SAHAJA

Pendaftaran pun MUDAH. Hanya perlu isikan butiran ringkas anda sahaja.

Setelah anda selesai mendaftar, iklan-iklan produk yang sedang viral akan masuk ke fb anda secara automatik.

Tak sabar nak join? Klik link ini SEKARANG!

https://tinyurl.com/autofbsd769

Selepas register PASTIKAN anda:

βœ… join group ohsem ni πŸ”»

https://t.me/joinchat/AAAAAD-vpyH57VlFh6eZDA

πŸ”› Kesannya jika tidak join group ❌ TIADA JAMINAN PROMOSI/COACHING/TIPS PRODUK dan sebagainya. Anda boleh jadi huru-hara dibuatnya, kerana pm bertalu, anda pula tiada info!

βœ… isikan borang ini untuk KEAHLIAN PERCUMA SEUMUR HIDUP (sementara kuota masih ada)

https://tinyurl.com/freeautopost

πŸ”› Kesannya jika tidak isi borang ini πŸ”œ BANNED selepas HQ mengesan keahlian haram anda.

Produk yang Smart Dropship tawarkan?

Untuk makluman, HQ dalam proses untuk upload pelbagai barang termasuk kasut, baju, bag, perkhidmatan dan bermacam-macam lagi. Tak ketinggalan, beberapa nama besar dan jenama yang sememangnya dah terkenal yang pastinya memudahkan anda close sale.

Kalau Barang sensitive pun automatic post ke??

Jangan risau, HQ tidak akan post produk-produk yang sensitif seperti ubat kuat dan seangkatan dengannya. Walaubagaimana pun pada mereka yg ingin menjual produk tersebut boleh pm HQ untuk ayat iklan serta info berkaitan.

Target HQ sangat besar, untuk melihat ahli smart dropship mendapat pendapatan sekurang-kurangnya RM1.5k dan ke atas setiap bulan sebagai permulaan. HQ ada KPI untuk memastikan semua ahli smart dropship dapat menambah pendapatan mereka.

Pada ahli yg mempunyai perfomance yg baik HQ akan naik taraf ke title "Super Dropshipper" dimana banyak kelebihan dan tawaran akan diberikan kpd Super Dropshipper utk melihat mereka lebih berjaya bersama Smart Dropship.

Dan kepada ahli Super Dropshipper pula, sekiranya dapat achieve target HQ, mereka akan dinaik taraf kepada Partner Smart Dropship yang mana mereka akan menjadi rakan kongsi HQ insya Allah.

πŸ”‘ Jangan tangguh lagi!
πŸ”‘ Jangan tunggu lagi!
πŸ”‘ Tunggu apa lagi?
πŸ’° Buat sampai jadi!

Insya Allah. Mudah-mudahan.

#smartdropship769ο»Ώ

Post has attachment
SubhanAllah... ο»Ώ

Post has attachment
Faham.
Orang pompuan ni, teringin gak duit poket geli-geli, buat beli blouse ke tudung ke handbag ke? Kan2?

Hati tu nak buat dropship. Dah buat dah pun sebenarnya, tapi leceh juga. 😧

Mana taknya, buat dropship pun ada cabaran kan?

🚩 Cabaran masa. Betul?
Yelah, nak on9 fb, watsep, telegram sebab nak tepek iklan, nak promo bagai... ikut masa sesuai! 😫

🚩 Cabaran idea. Betul?
Yelah, nak karang ayat power, tawaran leleh supaya prospek terpukau dan bertukau jadi pelanggan. 😡

2 masalah di atas, AKAN SELESAI bila u all jadi Smart Dropshipper.

Syarat:
βœ” ada fb (personal)
βœ” ada whatsapp dan/atau telegram.

Itu je. FREE registration. Iklan semua HQ yang buatkan bagi pihak kita!
Tak perlu bayar apa-apa k. Terus boleh jual! Produk-produk pulak, produk kecantikan on demand!!!

Kami nak rekrut 50 ORANG sahaja!

Lambat, tinggal. πŸš€

KLIK JE NI:
www.wasap.my/+60162972050/SD769

Atau, info hujung jari di sini:
t.me/smartdropship769

#smartdropship769ο»Ώ

Faham.
Orang pompuan ni, teringin gak duit poket geli-geli, buat beli blouse ke tudung ke handbag ke? Kan2?

Hati tu nak buat dropship. Dah buat dah pun sebenarnya, tapi leceh juga. 😧

Mana taknya, buat dropship pun ada cabaran kan?

🚩 Cabaran masa. Betul?
Yelah, nak on9 fb, watsep, telegram sebab nak tepek iklan, nak promo bagai... ikut masa sesuai! 😫

🚩 Cabaran idea. Betul?
Yelah, nak karang ayat power, tawaran leleh supaya prospek terpukau dan bertukau jadi pelanggan. 😡

2 masalah di atas, AKAN SELESAI bila u all jadi Smart Dropshipper.

Syarat:
βœ” ada fb (personal)
βœ” ada whatsapp dan/atau telegram.

Itu je. FREE registration. Iklan semua HQ yang buatkan bagi pihak kita!
Tak perlu bayar apa-apa k. Terus boleh jual! Produk-produk pulak, produk kecantikan on demand!!!

Kami nak rekrut 50 ORANG sahaja!

Lambat, tinggal. πŸš€

KLIK JE NI:
www.wasap.my/+60162972050/SD769

Atau, info hujung jari di sini:
t.me/smartdropship769

#smartdropship769ο»Ώ
Wait while more posts are being loaded