Profile cover photo
Profile photo
sheila arshad
21 followers -
: Mr. Kay - Kyra - Khilfi - Khalif :: They're MINE!!
: Mr. Kay - Kyra - Khilfi - Khalif :: They're MINE!!

21 followers
About
sheila arshad's posts

Post has attachment
DRAsistas ke Kelate :: Part 3 ::
Hari last vacation adalah hari paling tak best biasanya.  Dah terbayang-bayang meja ofis, dah terbayang-bayang kerja rumah, dah terbayang-bayang baju-baju sekolah anak yang nak digosok.  Hisshhhh.  Tapi itu semuakan tanggungjawab. Pagi last day kita buat na...

Post has attachment
DRAsistas ke Kelate :: Part 2::
Berjumpa lagi di Bahagian 2...ecewahhhhh..macam rancangan tv pulak. Ammi bangun around 5 something sebab macam terdengar bunyi tuan rumah tengah kelentang kelentung kat dapo.  Adat menumpang...jadi marilah menolong mana yang patut.  Pagi tu kitorang sarapan...

Post has attachment
DRAsistas ke Kelate :: Part 1::
Lamanya ammi peram cerita ni.  Punyalah malas nak publish padahal dah draft dah pun. ************************** Kitorang dah plan nak pegi dari bulan November 2016 rasanya.  Memula nak pegi early February...tapi fikir punya fikir kitorang end up pilih tar...

Post has attachment
Ammi's homemade Shell Out
Sunday 2 minggu lepas (12.03.2017) hari jadi kakak Alya sebenarnya.  Kitorang tak balik Seremban.  Jadi kita acah-acah celebrate kat KL jelah.  Ammi masak Shell Out.  Pukul 10 pagi baru decide nak masak...jadi laju-lajulah abah gi pasar cari bahan. Beli sem...

Post has attachment
Santapan weekend
As usual...weekend adalah hari memasak untuk kesayangans. Masak yang simple pun takpe...janji makan sama-sama and kenyang sama-sama.  Lepas makan kita tidur sama-sama. Ikan cencaru bakar, sup ayam simple, pak choy goreng and ulam kacang botol.  Khilfi yang ...

Post has attachment
:: Tag :: For married couples
Selalu je nampak orang update status kat facebook with this tagging thing.  Ammi malas nak buat kat facebook...sebab emmmmm sebab ammi memang dah malas nak update kat facebook.  Haaa boleh gitu? Jadi ammi update blog jelah guna tag ni.  Boleh je kan?? All m...

Post has attachment
Ammi's homemade popia
Masa balik Seremban haritu, Muma gorengkan popia yang Muma buat sendiri.  Sedap bangetttttt...lembut je isinya. So mintaklah resepi dari Muma, at least bolehlah dijadikan bahan untuk bekalan anak-anak gi sekolah. Bahan-Bahan: 1 labu bawang holland (didadu k...

Post has attachment
No matter what
Haritu ammi tengah sibuk nak isi borang pastu abang dengan kakak ni sibuk je bagi ammi segala info.  Ishhhh macamlah ammi ni taktau. Pastu masa tu perasan...ya ampun.  Besarnya tangan anak dara ni. Ni antara tangan ammi dengan abang.  Masa ni umur abang kir...

Post has attachment
From Ammi's little kitchen
Ammi biasanya masak full course hari cuti Sabtu Ahad je.  Itupun kalau tak gedik keluar berjalan atau balik kampung atau sengaja menggedik malas masak. Jadinya lauk yang ammi masak biasanya atas apa yang Abah beli kat pasar or awal-awal ammi akan tanya anak...

Post has attachment
Sleep on the Go
Dulukan...masa kakak dengan abang kecik, ammi selalu je cakap dengan abah.  "Kenapa anak kita tak pernah tido masa kita dukung?" Sebabnya...setiap kali dukung dari atas katil nak bawak gi rumah babysitter, mesti kakak dengan abang terbangun.  Masa kakak den...
Wait while more posts are being loaded