Profile cover photo
Profile photo
Pyza Rahman
25 followers
25 followers
About
Pyza's posts

Post has attachment
Senang Ke Jadik Cikgu?
Assalamualaikum semua.. Maaf ye, menyepi seketika. Kejap aktif, kejap sepi..Ahaaa! biasalah tu kan, orang sibuk..(Tak la sibuk mana pun sebenarnya). Sementara menunggu panggilan penempatan, sempat juga la pza kerja Part- Time di Tadika Akhtar. Kira jadi cik...

Post has attachment
Review Houseboat Tasik Kenyir
Assalamualaikum Hai pembaca blogku sekalian... Sihat tak? Maklumlah, sekarang kan musim sejuk ala-ala Korea gitu, mana tahu ada yang demam ke, selsema ke kan.. Tapi cuaca macam ni nampak seronok je kalau kita berjalan-jalan kan.. Berangin je gitu, dapat fef...

Post has attachment
Cara Memperoleh Berat Badan Ideal
Assalamualaikum Setelah lebih kurang 3 bulan pza duduk rumah, semakin lama badan ni kelihatan membengkak pula..hahahaha! mana tak nya, duduk rumah mak masak sedap, lepas tu hati pun senang, nak fikir apa lagi, tak ada masalah nak difikirkan. Semua ada depan...

Post has attachment
Jom blogging!

Post has attachment
Review Pulau Perhentian
Assalamualaikum... Hari ni, pza terasa rajin pulak nak update blog tentang percutian ke pulau yang ketiga di Terengganu iaitu Pulau Perhentian. Untuk pengetahuan korang, Terengganu sebenarnya mempunyai banyak pualu-pulau menarik yang sesuai menjadi kunjunga...

Post has attachment
Resepi Tart Buah
Assalamualaikum... Haaa,tengah mencari resepi tart buah ke adik2 dan akak2 sekalian..??  oppsss,cik abang pun ade yang tengah mencari rupanya.... ok, tanpa membuang masa,pza akan kongsikan resepi tart buah yang mudah lagi senang untuk disediakan... Bahan Pa...

Post has attachment
Gangguan Emosi Dalam Kalangan Murid
Takrif Gangguan Emosi Emosi
merupakan salah satu unsur yang memainkan peranan penting di dalam kehidupan
manusia sejagat. Emosi juga merupakan salah satu tunjang yang penting dalam
perjalanan setiap insan di muka bumi ini. Jika emosi diganggu, akan timbul
b...

Post has attachment
Nota BMM3116 - Sastera Kanak-Kanak dan Remaja
Definisi :   “ Sastera biasanya digunakan sebagai bahan hiburan dan bahan pengajaran untuk mengenal diri dan masyarakat sesuatu bangsa ”   Atan Long, 1977 Sastera awal kanak-kanak merujuk kepada hubungan kanak-kanak dengan hasil kreatif iaitu buku atau baha...

Post has attachment
jom singgah blog kita~

Post has attachment
Review Pulau Kapas
Assalamualaikum kepada pembaca blog yang tersayang..hahaha! Seperti yang telah dijanjikan pada entry yang lepas, pza akan ceritakan details tentang percutian pza di pulau-pulau sekitar Terengganu . Sebelum ni, pza dah pernah menjejakkan kaki ke Pulau Redang...
Wait while more posts are being loaded