Profile cover photo
Profile photo
Shida Idris
92 followers
92 followers
About
Shida Idris's posts

Post has attachment
PART 3 (MAYBE LAST PART) - APA NAK PAKAI RAYA 2017
Assalamualaikum kesayangan Kak Vidah. Mula harini, my name bukan Shida tapi KAK VIDAH. saja nak tukar nama bagi nampak lain. nak tiru Dato' Vida lettew....hahaha. Nak jadi berjaya macam dia cuma versi slim dan alim (amin). Korang tau tak puasa nak dekat dah...

Post has attachment
PART 2 : APA NAK PAKAI SEMPENA RAYA 2017
Assalamualaikum semua, Bertahun baru nak sambung part 2 - apa nak pakai sempena raya 2017. Sapa yang tak baca lagi part 1 boleh baca sini ye: PART 1 DESIGN KETIGA - ROPOL Seriously, ropol will be so in this year. Memang akan banyak mendominasi (kemain ayat)...

Post has attachment
APA NAK PAKAI UNTUK RAYA 2017
Assalamualaikum, Aku doakan pembaca blog aku sentiasa di bawah rahmat Ilahi dan dipermudahkan segala urusan. As been promised aku janji nak bagi suggestion what to wear untuk raya 2017 ni. Kena cepat-cepat ye tahun ni since 27 Mei dah start Ramadhan dan 25 ...

Post has attachment
BIRTH STORY NAUFAL
Assalamualaikum, Harini ialah first day aku kerja setelah 3 bulan cuti. Wohooo, kemain lagi excited, malas, sedih dan macam-macamlah but life must go on right since cuti dah abis. Kemain aku enjoy my maternity leave, macam fully housewife. Since dah balik k...

Post has attachment
**
Assalamualaikum semua, Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA. Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku ...

Post has attachment
second pregnancy
Assalamualaikum semua, Amboihh...mentang-mentang second pregnancy, aku langsung tak pernah cerita kan. Pregnancy kalini ok je cuma challenging part comes when 8 months and above. Memang challenging. 1) pinggang aku rasa macam nak patah. serius, kadang-kadan...

Post has attachment
perginya seorang sahabat
Assalamualaikum, Today is the gloomy day for me since i receive bad news. one of my classmate at secondary school pass away due to cancer. This news really made me cry terribly. I was so shocked even i know she is struggling with leukimia but I dont expect ...

Post has attachment
LAST POSTAGE ESOK YE DARLING SEMUA 29 JUN 2016
Assalamualaikum semua, Harini dah 23 Ramadhan. Harapnya kita mengambil kesempatan untuk melipatgandakan amalan ibadat. Aku jugak berdoa agar kita dapat bertemu lailatul qadar. Harini tak nak berceloteh panjang cuma nak share pasal testimoni cust untuk dokoh...

Post has attachment
gosok-gosok dah cantik
Assalamualaikum semua, Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan yang terbaik. Ramadhan dah dekat kan, so sama-samalah kita jadikan Ramadhan tahun ni yang terbaik buat kita semua, insyaAllah. Aku tak nak berceloteh panjang cuma nak bagitau yang yang...

Post has attachment
hotel-hotel di malaysia
Assalamualaikum semua, dah macam trademark pulak aku ye, satu bulan satu entry....kahkah. takperlah, janji update kan. harini aku nak cerita pasal hotel. sepanjang aku kerja tempat baru ni since 2014. banyak kali jugakla aku outstation disebabkan kursus, ev...
Wait while more posts are being loaded