Profile cover photo
Profile photo
Mosolykommandó Alapítvány
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
Bohócdoktorok vitték házhoz a pizzát
A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai a Pizza Monsterrel közösen, évente több rászoruló család számára nyújtanak segítséget. Az alapítvány két kurátora, Szemenyei Dorka és Csatai Gergő szabad hétvégéiken olyan rászoruló családokat keresnek fel személyesen, ahol legalább egy gyermek is velük él. Az ilyen hétvégékre szponzoruk, az MNAG Kft. segítségével átvállalják a család teljes ebédjét néhány frissen kisütött pizza házhoz szállításával!
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Bohócdoktorok az I. Rotary Gumikaversenyen

Ötezer jótékony gumikacsa versenyzik a Gyermeksebészeti Osztályért szeptember első szombatján a Tiszán. Mivel a szegedi Bohócdoktorok a Gyermeksebészet rendszeres látogatói, így nem volt kérdés a részükről, hogy a jótékonysági verseny szervezőinek segítséget nyújtsanak.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Az adjukossze.hu oldalon indított nagy sikerű gyűjtésünknek köszönhetően újabb bohócdoktori-mosolydoktori vizitet szervezhettünk le a Szegedi Gyermekklinikán. Mosolydoktorainkkal az Általános Felvételi Osztály orvosait, nővérkéit, és persze az osztályon fekvő kisbetegeit igyekeztük a már megszokott formában felvidítani. Jelentjük: a Projekt Sikerült! :)

igazán vicces pillanatokat éltünk meg közösen a gyermekekkel.”
Az összesen 4 órás bohócdoktori vizit-körúton az összes kórteremben látogatást tettünk (sajnos egyetlen kórterembe fertőzésveszély kockázata miatt nem mehettünk be), és igazán vicces pillanatokat éltünk meg közösen a gyermekekkel.

A folyosón találkoztunk Dr. Vizi András egyetemi tanársegéddel is, akinek a meghívásának eleget téve szombaton részt veszünk a “Fuss a szegedi Gyermeksebészetért” futóversenyén. Ezen a megmérettetésen a csapatunk két tagja megméretteti magát, közben pedig önkéntes csapatunk Bohócdoktorok Standján várja a kedves érdeklődőket.

Ha szegedi vagy, szívesen futnál egy jó ügyért, és ráérsz szombaton, akkor csatlakozz Te is, és fuss velünk egy piros bohócorrban, támogatva a Szegedi Gyermeksebészetet!

Mi ott leszünk! :)

Üdvözlettel:

|Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány| 6721 Szeged, József Attila sgt. 24.
Elérhetőségeink:
www.gyogyitobohocdoktorok.hu
www.facebook.com/gyogyitobohocdoktorok
info@bohocdoktor.hu
Bohócdoktor Ügyelet: Fődi Brigi: +36 20 919 7622
Add a comment...

Post has attachment
Néhány éve elindult egy csoport a facebookon, “Fuss a szegedi Gyermeksebészetért” név alatt, abból a célból, hogy a Gyermeksebészeti Osztály fejlesztését segítsék elő, elsősorban támogatók toborzásával. A futósport Szegeden nagy népszerűségnek örvend, jelenleg a csoport létszáma megközelíti az 1.000 főt.

Még decemberben, az egyik bohócdoktori vizitünk alkalmával Szegeden, a folyosón elkapott minket Dr. Vizi András sebész orvos, azzal a kérdéssel, hogy volna-e kedvünk részt venni tavasszal egy jótékonysági futóversenyen, a szegedi Ligetben, amelynek keretében nagyszabású gyűjtést szerveznek a Gyermeksebészetnek. Természetesen azonnal igent mondtunk, ugyanis nagyon fontosnak tartjuk az effajta jótékonysági kezdeményezéseket, és megtisztelő számunkra, hogy ránk is gondoltak.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy az egész jótékonysági futást a gyermeksebészeti osztály dolgozói szervezték. Osztályuk 50 éves fennállása során több százezer gyermeket kezeltek, és ebből az alkalomból került megrendezésre a verseny. Ismerve a jelenlegi helyzetet az egészségügyben, külön szeretnénk ezúton is kifejezni tiszteletünket a dolgozóknak, akik az egyébként sem könnyű hivatásuk végzése mellett erre a szuper eseménybe is igencsak sok energiát fektettek bele. Nem kis szervezőmunkát igényelt ez a nap, és személyesen is meggyőződtünk arról, hogy minden tökéletesen működött! Ebből is látszik, hogy milyen komoly, precíz, és felkészült csapattal büszkélkedhet a Szegedi Gyermekklinika! Gratulálunk!

A futóversenyre gyermekek és felnőttek egyaránt nevezhettek, különböző hosszúságú távokra. A szervezők egy igazán tartalmas, egyéb családi programokkal is színesített délelőttön várták a résztvevőket.

A nevezésnél kortól, és fizikumtól függően 3 távra is lehetett jelentkezni, és minden táv helyezettjei díjazásban részesültek.

– kb.1 km ( 1 db belső kör) a legkisebbeknek, akár szülői kísérettel
– kb. 4 km ( 2 db külső kör) ezen sétálni, babakocsival indulni, nordic walking-olni lehet, és természetesen futni is
– kb. 8 km ( 4db külső kör) ahol az igazán elfáradni vágyókat várjuk

A futás mellett színes programokkal várták a szurkolókat és a futások között a résztvevőket is. Köztük kinn voltunk mi a bohócdoktorainkkal, akik bűvésztrükkökkel, varázslatokkal, és persze az elmaradhatatlan lufihajtogatással kápráztatták el a szülőket és a gyerekeket. Alapítványunk 4 fős futócsapata pedig a helyszínen nevezett be a 8KM-es távra. A Bohócdoktorok Standjánál pedig Rusty kutya, a golden retrieverünk segített nekünk.  :)
Add a comment...

Post has attachment
Mozgalmas hétvégén vagyunk túl, tegnap a “Fuss a szegedi Gyermeksebészetért” rendezvényen, ma pedig egy közös Rotarys szervezésű gyűjtésen vettünk részt Alapítványunkkal.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Szegedi Dóm Rotary Club, a Szeged-Tisza Rotary Club, a Rotaract Club Szeged, és az Interact Club Szeged közös szervezésében került megrendezésre a Rotary Tavasz rendezvény, Szegeden, az Europa-Nostra díjas Kárász utcán. Az eseményen a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat javára gyűjtöttek, ezzel is segítve munkájukat.

A nap végén, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat részére Fődi Brigi kuratóriumi elnökünkkel átadtuk azt az adománygyűjtő ládát, amelybe a reggeli nyitás óta pénzt gyűjtöttünk”
Meghívott vendégként vettünk részt az eseményen, amelyen Alapítványunk a Bohócdoktorok Standján várta az érdeklődőket, és az adományozókat egyaránt. A Standunkon mindamellett, hogy alapítványunk eddigi megvalósult programjait bemutattuk, az érdeklődőket Csatai Gergő, alias Gergő Bohóc, és Szemenyei Dorka, alias Dorka Mosolydoktor kápráztatta el zsonglőrmutatványokkal, bűvésztrükkökkel, varázslatokkal. A gyermekek részére mindeközben lufihajtogatással is készültünk.

A nap végén, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat részére Fődi Brigi kuratóriumi elnökünkkel átadtuk azt az adománygyűjtő ládát, amelybe a reggeli nyitás óta pénzt gyűjtöttünk. A ládát a Újszülött Életmentők részéről Dr. Tajti Zsanett doktornő vette át, aki a gyermekintenzív osztály munkatársa, és szabadidejében az Alapítvány önkéntes doktornője.

Ezúton is köszönjük a szervezőknek, legfőképpen Gábor Tamás elnök Úrnak a meghívásukat.
Rotary tavasz 2016 – bohócdoktorokkal
Rotary tavasz 2016 – bohócdoktorokkal
gyogyitobohocdoktorok.blog.hu
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Áprilisban indul a Mosolyprojektünk – bohócdoktorokkal
Idén januárban gyűjtésbe kezdtünk, mégpedig abból a célból, hogy lehetőleg minden olyan magyar kórházba el tudjunk jutni a bohócdoktorainkkal, ahova anyagi lehetőségeink idáig nem engedték. Ehhez a Niok Alapítvány által üzemeltetett www.adjukossze.hu oldalon indítottunk egy adománygyűjtést, ahol önkénteseket, segítőket, és támogatókat toboroztunk a céljaink megvalósításához.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded