Profile cover photo
Profile photo
MaMa Chantique
275 followers -
Mum Of 3 Kids|Blogger|Shaklee Independent Distributor
Mum Of 3 Kids|Blogger|Shaklee Independent Distributor

275 followers
About
MaMa Chantique's posts

Post has attachment
Hari Potensi Kemas Peringkat Negeri Johor 2017
Throw back event anak² yangvberlangsung di STADIUM MUAR 23hb Julai 2017...pagi 22 hb tu pukul 930am kitaorang berkonvoi 4 kereta menuju ke Muar... First time ni Cheta berkonvoi dengan cikgu² kakak ke Muar...al maklumlah Papa dah tak dapat cuti... biasalah k...

Post has attachment
Mujurlah...hari ni yang kena...Bukan semalam....Syukur sangat Tq Allah
Pepagi dah menguruskan tayar bocor...alahai mujurlah tak kena kat muar semalam...😂😂😂... dah tak boleh nak di tampal dah...sebabnya dah merekah panjang dalaman dia..maka nya kita hadiahkan dia "teman baru".... harap² "teman" yg lagi 3 tu taklah jeles..tun...

Post has attachment
Cara Cheta Hilangkan Mengantuk Di Kala Driving
Korang kalau driving kan...apa usaha yg korang buat untuk hilangkan mengantuk???...tak pun menghilangkan kebosanan di kala semua penumpang lain ni syok berdengkur² kat belakang nun...😝😝😝 Stress je rasakan..bila dengor dengkuran yg maha hebatnya dari oran...

Post has attachment
Anggur Muscadine 10x Super Power Dari Anggur Biasa
Korang Tahu Tak??? 🍇 Anggur Muscadine ni 10x lebih power daripada anggur biasa. 🍇 Sizenya sebesar bola golf . 🍇Sejenis anggur liar yang mempunyai 20 kromosom anggur, berbanding anggur biasa yg hanya mempunyai 19 kromosom sahaja.. 🍇 1 pasang kromosom yg ...

Post has attachment
Kenali Vivix Shaklee - Resveratrol Dan Polyphenols
[ PERKEMBANGAN REVOLUSIONER DARI SHAKLEE ] Formula lazat yang kaya dengan polyphenols, tang terdorong dari kumpulan phytochemical berasaskan tumbuhan membantu dalam menjaga kesihatan sel anda. Vivix di hasilkan oleh campuran botanic:- 1) Polygonum Cuspidatu...

Post has attachment
Riadah Weekand - Bukit Layang-Layang Pasir Gudang Johor
Seronok anak³ hari ni...sebelum pergi sekolah..papa dah janji..balik je sekolah nanti kita pergi jalan² yer...amboiiii...😂😂 Dengar je papa kata gitu..kemain seronoklah diaorang...al maklumlah bukan senang papa nak cuti hari ahad ni...susahhhhh lahhh sanga...

Post has attachment
3x merasai pengalaman preggy yang berbeza...

1st Preggy tanpa supplement -
Melepek je kejenya...alah badan baru² nak sesuaikan dgn keadaan baru kan...lebih² anak first kita manja² lah dulu..😝😝...

Tapiiii....masuk je 2nd semester...giler kerap kena simpul biawak...kekejangan kaki waktu tengah syok tido malam...huaaaa sakit tau..nangis.cik abg sebelah kerap kena kejut sebab selalu kena urut² kaki bagi lega...

Doc advise minum susu 2 gelas sehari...namun keadaan masih sama.....ambil juga makanan² yg mengandungi banyak kalsium utk atasi masalah kejang kaki tu..tapiiii...tetap nangis juga malam²..😭😭😭

Masa berpantang...kena hadap sembelit yang teruk...mengigil² dlm toilet..berpeluh tak yah cakap...sejam dalam toilet...Ya Allah punyalah takut..nak meneran takut jahitan tertetas..al maklumlah lahir normal 1st time lak tu...jahitan mmg ler banyak...

ngeri..jalan penuh sopan santun..mcm gadis jepun layaknya...😝😝😝...punyalah nak jaga kan...

Anak plak jaundice...discaj hospital JB masuk plak hospital pontian..😭😭😭..time kat hospital pontian lak kena bengkak susu sampai demam²..huhuhu...stress...badan tak terurus..letih tak cukup tido

Tapiiiii....sejak preggy ke dua n ketiga ni..amalkan sendiri set kehamilan shaklee..sampailah berpantang dan menyusu..mmg lah nyata berbeza...

nak kata sembelit time pantang...nan hado...celik je mata..ko boleh senyum² dlm toilet tu...lancar abis tau...😜😜😜

Memalam tak der lagi kes simpul biawak ke..orang paking happy dah tentu lah cik abg sebelah kan...sebab dia dah tak kena kejut tgh malam semata² nk ngurut kaki si isteri ni...😬😬

Badan lebih bertenaga..muka tak pucat..mak bidan yg datang urut kata tak macam rupa org berpantang..cergas je laju berjalan ah...

Luka bersalin normal masa anak kedua amik masa dlm seminggu utk sembuh..tak de dah ngilu² ke apa..

masa luka czer tu pun alhamdullilah...cepat kering...tak de isu bernanah ke apa...

OsteMatrix masa tu sgt membantu hilangkan sakit belakang kesan suntikan ubat bius...masa tu dah ler warded hampir 2 weeks d HSA gara² baby phenumonia...

so badan kena cergas..sbb nak pantau baby di NICU yg duduknya di tingkat 3, manakala mama ni kena tinggal di tingkat 2..

Ada 1 hari tu..terpaksaa menapak guna tangga..bila lif rosak..😭😭😭..

bayangkan Mak Tang naik tangga...sehari lebih 5 kali naik atas..sebab nak hantar EBM kat freezer atas...tapi mmg mujur ada supplement shaklee yang sangat membantu meningkatkan kecergasaan....

sampaikan ibu² yg stay katil sebelah tanya...dah berapa hari sebenarnya ni..bila kata baru bersalin...terkejut dia..kebetulan tarikh bersalin tu sama plak dengan dia...😂😂

Cakap ke dia..saya ada "Pembantu yg superpower"...😝😝..sempat gak bg dia merasa OsteMatrix tu..sebab dia mengadu sembelit katanya...

keesokkannya...dia datang mengadu..uihhh kena jalan laju g toilet pagi ni..sebab rasa nak membuang tu..tak boleh nak tahan² dah...😝😝😝...

itu baru sikit je Cheta share pengalaman dengan set kehamilan n berpantang shaklee ni..nti Cheta share lagi yer...😘😘😘
Photo

Post has attachment
Betapa pentingnya breakfast ni...walau betapa terkejarnya kita di waktu pagi...kalau boleh sempatkan lah juga breakfast walau hanya dengan minum segelas susu...

Sebabnya jika kita skip breakfast ni dan menunggu hanya lunch hour baru nak makan...perut pun dah keroncong dan kosong terlalu lama..

dan akhirnya kita cenderung utk makan lebih banyak...semua depan mata pun nampak menyelerakan..lagi² lah musim rumah terbuka ni kan...😂😂..

so jangan skip breakfast yer...😘😘
Photo

Post has attachment
Bunga lalang bunga semalu
Indah di mata di hati bukan
Jangan abg merajuk selalu
Nanti vivix syg hadiahkan.

Berlari² di atas titi,
Duduk berehat di tepi perigi,
Memang vivix idaman hati,
Boleh lah abg merajuk lagi...😝😝😝

Morning sahabat semua...😘😘
Photo

ngedap lah performance blog...tgk visitor meningkat mencanak-canak..terkejut kita...check punya check rupanya entry " Resepi Mee Goreng Basah "yang tetiba meletop tu...huhuhu...

Korang pakat-pakat skodeng resepi mee goreng utk buat menu rumah terbuka yer...hihi
Wait while more posts are being loaded