Profile cover photo
Profile photo
IK Tia (Ini Kisah Tia)
358 followers -
http://inikisahtia.blogspot.com/
http://inikisahtia.blogspot.com/

358 followers
About
IK Tia (Ini Kisah Tia)'s posts

Post has attachment
Pernah guna app Traveloka?

Post has attachment
Lelaki macamana nak buat suami
Sekarang, macam-macam jenis lelaki kau boleh jumpa. Yang kachak, yang baik, yang sweet , yang caring . Tapi sayang. Orang punya. Jadi kau kena cari lelaki lain. Kalau tak cari, tengok yang datang. Datang dia sekadar nak tunjuk eksen acah-acah playboy , atau...

Post has attachment
Kisah tunang
Tahniah kau dah bertunang. Aku bukan nak takutkan sesiapa. Tapi dulu, orang yang femes pun boleh putus tunang. Katanya bukan sebab orang ketiga. Aku tak percaya. Sebab aku tau sangat perangai manusia. Banyak propa. Kau dah bertunang kan? Please  percaya aku...

Post has attachment
Perempuan dan bukan kucingnya
Mana-mana drama, ada konflik mesti pasal perempuan tak guna. Alhamdulillah, dalam hidup aku. Tak ada spesis perempuan macam tu mengganggu. Setakat ni, cuma bau tahi kucing yang aku tak menahan. Dia punya bau, aku rasa macam nak pengsan. Mungkin alahan semen...

Post has attachment
Godaan
Perhatiannya kini dicuri. Hatinya masih berbelah bagi. Keiinginannya terlalu tinggi buat masa ini. Teringat pesan seseorang. "Kerananya, musnah segala impian. Berhati-hati." Tapi bagaimana harus dia lari. Seolah-olah bayangnya ada mengikuti. "Ini tak boleh ...

Post has attachment
Balasan apa kau mahu?
Aku dah selalu mendengar ayat yang sama. "Bila kau buat baik dengan orang, jangan minta dibalas." Tahu kenapa? Manusia ni perangainya berbeza. Kau buatlah baik macamana pun dengan dia. Kalau Allah tak izinkan dia untuk balas balik kebaikan yang kau bagi, se...

Post has attachment
Segmen Bloglist By Akupenghibur.com
Segmen Bloglist By Akupenghibur.com { Click banner di atas untuk sertai } Hadiah :  Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun 1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com Mula  : 25 Ogos 2016 |  Tamat  :1 Sept 2016 Syarat-syarat wajib : 1. ...

Post has attachment
Segmen Bloglist By Akupenghibur.com
Segmen Bloglist By Akupenghibur.com { Click banner di atas untuk sertai } Hadiah :  Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun 1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com Mula  : 25 Ogos 2016 |  Tamat  :1 Sept 2016 Syarat-syarat wajib : 1. ...

Post has attachment
Hari pertama kerja
Hi. Hari ni hari pertama aku masuk kerja. Kan aku dah bagitau dalam entri ' Lepas kahwin kerja. Perlu ke? ' Aku kerja dekat butik. Nama butik tu Kinabalu Vendor Concept Boutique. Kalau yang tinggal dekat Kota Kinabalu Sabah, bolehlah datang ke sini. Lokasin...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded