Profile cover photo
Profile photo
Shafiqah Jai
15 followers
15 followers
About
Posts

Post has attachment
My 7yrs of relationship is over
Yes, over. Maksudnya, segala benda yang ada dalam hati pun over, rindu sayang cinta bla bla blaa semua dah berlalu pergi. Alhamdulillah. Aku tak tipu babe, 2 tahun aku bertarung lawan segala sakit di hati. Akhirnya, Allah makbulkan doa aku. Aku bersyukur. A...
Add a comment...

Post has attachment
My skin isn't my skin anymore.
If you know what I feel babe. & sekarang baru tahu perasaan orang yang muka sangat teruk dan sensitive. Allahu, Tuhan je tahu. Dulu, masa diploma. Muka jarang naik jerawat tapi yela maybe sebab nak putih sikit dan nampak bermaya. dan tak nak lah nampak sele...
Add a comment...

Post has attachment
Try my best
Aku tengah cuba ni. Yang lain semua dah berjaya ditepis. Ada segelintir, tinggal saki baki je. Confirm dapat lah, confirm. Yakin tu yang pentingkan & doa. 
Add a comment...

Post has attachment
Badik
Serius lah, sekarang rindu nak balik Seremban. Sadisnya hidup bila ada class hari Sabtu ni. Lngsung tak dapat balik Seremban, kalau dapat pun mana puas weyh. Rindu lauk Mama. Rindu nak salam peluk cium MamaPapa, Rindu nak degil tak dengar cakap MamaPapa, Ri...
Add a comment...

Post has attachment
Andai semudah yang dicakap
Aku doa pada Allah setiap hari, Andai kau bukan jodoh aku, hilangkan semua rasa ni. Sakit, terlampau sakit. Aku lagi sakit bila ada cerita baru tentang kau dah aku sibuk nak tahu. Tertusuk. Rasa diri ni bodoh sangat sebab masih cinta. Aku berharap sangat, j...
Add a comment...

Post has attachment
Cara apa lagi ?
Sejak akhir ni, aku asyik mimpi kau? Kenapa masuk dalam mimpi? Kenapa tak datang depan-depan? Bukan apa, kalau datang depan-depan kan takde terus tanda tanya. Ni kau datang dalam mimpi, otak aku asyik fikir. Hari tu, kawan tanya, "Kalau A*** datang balik ka...
Add a comment...

Post has attachment
Janji!
Sejak putusnya cinta, aku dah tak percaya dengan janji, apa lagi nak janji dengan orang. Aku bukannya serik. Sebab aku pun pernah berjanji, tapi last-last mugkir janji, Kecewa tau rasa tu, aku tahu. Sebab aku pun rasa. So, kalau boleh aku pun tak nak dengar...
Add a comment...

Post has attachment
Tak boleh!
Aku cuba tak ingat kau, aku cuba tak ingat cerita lepas, aku cuba lupakan kenangan tu, tapi tak boleh! Kenkadang aku ingat aku dah lupa, tapi tak! Seksa, seksa sangat. Kita berpisah cara baik, tapi kenapa aku tak boleh lepaskan kau dengan cara yang baik? Pu...
Add a comment...

Post has attachment
Typical kawan
Ramai betul kawan kawan yang kat Seremban tu kata aku sombong tak bergaul. Ehh nyirap jugak kena tuduh camtu. Time aku cuti 3 bulan, time aku cuti seminggu tak nak pulak ajak bergaul. Bila dah ajak bergaul kata busy. Sekrang siapa yang tak bergaul? Habak ma...
Add a comment...

Post has attachment
"Forever alone"
Definisi 'Forever alone" tu, bagi aku; kau nak hidup sensorang kejap. Kau nak chill layan diri kau sekejap. Kau nak kurung diri dalam satu tempat sensorang. Atau kau nak berjalan kat shopping mall sensorang. Atau bila kau start pakai earphone dan tak layan ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded