Profile cover photo
Profile photo
Fendi Rocka
283 followers -
Kadang-kadang okeh, kadang-kadang selekeh.
Kadang-kadang okeh, kadang-kadang selekeh.

283 followers
About
Fendi Rocka's posts

Post has attachment
Raya Yang Menyeramkan
Tahun ni raya aku berlokasi di pantai timur. Entah macam mana,  aku lega sangat perjalanan ke sana, yang aku rasakan aku gerak pada waktu memuncak, tidak sesak. Berjalan lancar. Masa nak balik ke KL pun nasib aku elok, trafik tak seperti dimomokkan. Segala ...

Post has attachment
Pengajaran Dari Kisah Seram
Adik aku baca buku seram / hantu untuk belajar English, mungkin cara ni lebih merasuk dan menggigit lebih tajam ke minda separa sedar. Patutlah SPM adik aku English dapat A. Ini lah rahsianya.

Post has attachment
Pasca Raya 2017
Lepas raya ni, ada satu bendaa yang aku kesian. Dah lah kena pijak, kena pulak maki, lepas tu dikatakan tiada integriti lalu tidak boleh dipercayai. Nama dia, penimbang berat badan.

Post has attachment
Kesilapan di Hari Raya
Aku paling tak suka kalau kena teka umur orang berapa. Tak kiralah orang tu sendiri yang suruh teka out of thin air, atau aku tanya kemudian dijawabnya 'cuba teka' atau 'rasa-rasanya berapa?" Kalau perempuan yang suruh teka memang leceh sikit sebab kena pak...

Post has attachment
Ketawa Tingkatkan Nafsu Makan
Ketawa Tingkatkan Nafsu Makan Patutlah kalau aku makan sambil tengok sitkom komedi kat tv, makanan jadi bertambah sedap. Mungkin ini adalah jawapan kenapa orang gemuk biasanya fun dan kelakar, atau disebabkan kau selalu fun dan bergelak ketawa lalu nafsu ma...

Post has attachment
Iklan Raya Yang Boleh Membuat Anda Sedih Di Kemudian Hari
Iklan Raya Musim raya ni banyak betul iklan masuk televisyen, facebook, instagram, blog dan sebagainya. Betul-betul promosi raya ni. Kalau iklan barangan tu dah memang biasa, tapi ramai jugek orang yang iklankan diri. Single la..jodoh la..dan lain-lain ayat...

Post has attachment
Kebal Sehari Lagi


Post has attachment
Bila Hidup Satu Perlumbaan
Perlumbaan Kehidupan Traffic light merah. Di sebelah aku ada sebuah kereta Peugeot berwarna biru. Timbul satu perasaan liberal nak berlumba pulak secara spontan. Jangan dibilang kereta keluaran tanah air tak gagah, rebel hati aku. Lampu isyarat bertukar Hul...

Post has attachment
285-286 Sapi Betina
"Rasulullah telah beriman kepada apa yang diturunkan kepadanya dari Tuhannya, dan juga orang-orang yang beriman; semuanya beriman kepada Allah, dan Malaikat-malaikatNya, dan Kitab-kitabNya, dan Rasul-rasulNya”. Mereka berkata lagi: “Kami dengar dan kami ta’...

Post has attachment
Neraca Pertimbangan
Buat apa pun, asalkan ada duit, orang kebanyakkan akan reserve some soft spot / sudut empuk. "Takpelah, dia ada duit banyak, kau ada apa" "Biar lah, sibuk-sibuk buat apa, dia duit banyak" "Dia nak jahat ke, nak berlagak ke, asalkan duit dia banyak, ada dia ...
Wait while more posts are being loaded