Profile cover photo
Profile photo
Fendi Rocka
316 followers -
Kadang-kadang okeh, kadang-kadang selekeh.
Kadang-kadang okeh, kadang-kadang selekeh.

316 followers
About
Posts

Post has attachment
Rabun
Rabun
Rabun
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Sebelum Final Piala Dunia 2018
Masuk peringkat suku akhir, raja bola dalam badan aku awal-awal dah bisik yang Final 15 hb July nanti adalah perlawanan antara Perancis menentang Crotia. Bisikan tu memang aku dengar dengan jelas dan nyata., ini adalah suatu kebenaran. Benda ni aku dah samp...
Add a comment...

Post has attachment
Ilustrasi Hidupan
Setiap kita takkan terlepas dari bermain dengan persepsi, atau dipermain persepsi. Setiap ketika persepsi sedang berada disekeliling kita, sama ada ianya berada dalam kawalan kesedaran kita, atau ianya sedang mengawal kepekaan kita. Ketika aku menulis setia...
Ilustrasi Hidupan
Ilustrasi Hidupan
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Raya 2018
Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan Selamat Hari Raya. Maaf andai aku tercakap sesuatu yang tidak sealiran dengan panel circuit dalam fikiran aku, umpamanya berlaku litar pintas apa yang aku cakap kadang bukan apa yang aku maksudkan.  Lepas dari tu aku pun...
Raya 2018
Raya 2018
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Yang Pernah Bersama
My Ex , ni merupakan Samsung touch skrin yang pertama dalam sejarah,  disaat semua orang masih pakai hp lipat aku dah bersama ex aku ni , sekarang bila semua orang guna skrin slide aku pulak guna hp lipat. Setelah hp ni padam selamanya, maka tersemat abadi ...
Yang Pernah Bersama
Yang Pernah Bersama
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Redemptional
Terima kasih kepada rakan handai yang menemani menyaksikan perlawanan akhir buat 2 pasukan terbaik Eropah yakni Liverpool dan Real Madrid.  Sebuah pertembungan klasik dengan pelbagai rencah dan asam garam, ada yang bahu dislocate, ada yang berlakon teater, ...
Redemptional
Redemptional
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Preskripsi Regulasi
Bangun dari tidur tapi tidak bangkit dari lena. Wajah masih basah dengan masalah. Merenung akur, dihimpit mantra kurang perisa, mengasah niat dan nilaitambah untuk menunjuk arah, masih mengimpikan pagi yang bersemangat, seperti segarnya cahaya sabtu dan aha...
Preskripsi Regulasi
Preskripsi Regulasi
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Sejarah Ditulis Oleh Orang Yang Menang
Quote of the day: “Kita memang perlu Tun Mahathir untuk bimbing kita - sebab kat Istana, pintu masuk mana pon kami tak tau....”  - Mat Sabu
Add a comment...

Post has attachment
Moneyfesto
Nak dekat pilihanraya ni, aku dengar-dengar parti sana-sini dok campak duit kat masyarakat. Dah macam bagi merpati makan. Ada yang campak bawah. Ada yang lambung atas Tepi. Kiri. Kanan. Belakang. Leret. Bergolek. dan sebagainya. Meriah, cukup meriah. Tapi y...
Moneyfesto
Moneyfesto
notapurba.com
Add a comment...

Post has attachment
Tentang Tipikal
** Aku tak tahu sebab musabab why setiap kali aku akan menjawab dengan kukuh " Tak ada"  bila ada rakan sekerja mengacu soal " Kau ada blog?". Perbualan serupa ini terjadi lagi minggu lepas, ketika aku berbasa-basi dengan seorang rakan pejabat di department...
Tentang Tipikal
Tentang Tipikal
notapurba.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded