Profile cover photo
Profile photo
norasiah mahmood
47 followers -
the more u give, the more u get back
the more u give, the more u get back

47 followers
About
norasiah's posts

Post has attachment
Atasi Masalah Sukar Tidur Ibu Hamil
Assalamualaikum... Rasanya ramai ibu hamil yang mengalami masalah untuk tidur lena lebih-lebih lagi apabila dah masuk trimester ketiga. Maklumlah perut dah membesar dengan jayanya. Kalau awal preggy dulu, kita asyik nak tidur je, tapi bila last2 ni, tidur k...

Post has attachment
Apakah Kepentingan Vitamin B Untuk Ibu Hamil
Assalamualaikum... Kalau anda perasan apabila kita hamil dan pergi melakukan checkup kat klinik, nurse pasti berikan beberapa vitamin untuk kita amalkan. Selain asid folic, salah satu vitamin lain adalah B Complex, yang berwarna kuning. Tapi tahukah kita ak...

Post has attachment
Pil Kalsium Untuk Ibu Hamil
Assalamualaikum.. Salah satu nutrisi yang sangat penting buat Ibu Hamil adalah Kalsium dan apabila sebut tentang Kalsium, dikepala mesti terbayangkan Susu. Sedangkan hakikatnya banyak lagi makanan lain yang tinggi kalsium seperti keju, yogurt, sayur bayam, ...

Post has attachment
Manfaat Vitamin B1 Untuk Kesihatan
Assalamualaikum.. Vitamin B Complex Shaklee adalah antara vitamin yang boleh dikatakan wajib saya ambil setiap hari. Sebabnya saya nakkan asid folik atau folate yang terdapat di dalam B Complex Shaklee. Iye lah, saya kan tengah merancang untuk mengandung, j...

Post has attachment
Kaedah Menjarakkan Kehamilan
Assalamualaikum... Pelbagai kaedah merancang keluarga yang selamat, berkesan, mudah diguna, tiada kesan sampingan dengan kadar kos yang berpatutan mudah didapati kini. Sama ada kaedah yang digunakan bersifat sementara atau kekal, perancangan keluarga sebena...

Post has attachment
Multivitamin Untuk Ibu Hamil
Assalamualaikum Ibu yang mengandung sangat memerlukan nutrisi yang mencukupi untuk bayi yang dikandung dan juga untuk diri sendiri. Bagaimana nak mendapatkan nutrisi yang cukup? Senang sahaja, apa yang perlu anda lakukan adalah dengan makan pelbagai jenis m...

Post has attachment
6 Makanan Perlu Dielakkan Untuk Hamil
Assalamualaikum... Sewaktu saya merancang untuk hamil dulu, perkara pertama yang saya lakukan adalah menjaga pemakanan. Walaupun bukanlah 100% mengikuti diet yang sihat tetapi saya cuba jugak untuk mengelakkan beberapa makanan seperti air bergas, tapai, nen...

Post has attachment
Khasiat Kurma Untuk Kesihatan
Assalamualaikum.. Alahai sewaktu mencari info tentang kurma ini terasa ingin memakan buah kurma la pulak.. sedapnya nampak gambar kurma yang segar bugar. Selalunya kalau musim ramadhan, berlambak kurma dijual dipasaraya, tapi
bila dah habis ramadhan, kadan...

Post has attachment
Tips Dan Petua Mudah Hamil Mengikut Cara Islam
Assalamualaikum.. Ramai antara kita yang telah berusaha sedaya upaya untuk hamil dan macam-macam tips dan petua telah kita lakukan. Kebanyakan tips yang selalu kita lakukan adalah menjurus kepada tips yang berasaskan saintifik. Kita sebagai orang Islam perl...

Post has attachment
CoQHealth Buat Kulit Suami Khadijah Glowing dan Nampak Lebih Muda
Assalamualaikum... CoQHealth buat kulit suami khadijah glowing dan nampak lebih muda serta berseri-seri. Itulah yang saya nampak apabila khadijah kongsikan gambar suaminya di whatsapp group baru-baru ni. Katanya itulah hasil selepas suaminya konsisten denga...
Wait while more posts are being loaded