Profile cover photo
Profile photo
Progreso HR-Software
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Dynamisch presteren met OKR’s


De herfstmaanden zijn traditioneel de aanloop naar het formele prestatiemanagement gebeuren. In die ene zin hebben we twee woorden gebruikt die meer en meer in vraag worden gesteld, nl ‘traditioneel’ en ‘formeel’. Het wakkere HR-oog kent de maturiteit van zijn organisatie, de dynamieken die spelen en de zin of onzin van een bepaalde kaart te trekken: traditioneel, agile of een mengvorm. Feit is dat organisaties hoe dan ook de best mogelijke resultaten nastreven en dat graag kunnen opvolgen voor individuen, teams en afdelingen.

OKR's, ooit 'The secret sauce van Google' genoemd, impacteren aanzienlijk de wendbaarheid van organisaties om resultaten te boeken. Er wordt extra ingezet op kritisch denken en op de volgehouden discipline om samen te werken. Inspanningen worden systematisch afgestemd op meetbare bijdrage. Anders dan bij smart objectives wordt veel meer de nadruk gelegd op focus, accountability en engagement.

Progreso denkt graag met u mee over wat de best werkbare aanpak is om resultaten te monitoren, te challengen en te maximaliseren. Essentieel hierbij is dat een eenduidige terminologie wordt gehanteerd, de ùwe, dat de opvolging op een dynamische wijze kan gebeuren, niets is immers nog statisch, en dat resultaten in heldere dashboards gevisualiseed worden voor verdere impact en bespreking.Nog niet klaar voor agile? Geen probleem. Klaar met traditioneel? Geen probleem. Progreso faciliteert de prestaties van uw mensen op het ritme van uw organisatie, terwijl u vinger aan de pols houdt, met geobjectiveerde HR data, naar focus, accountability en engagement toe. Met als enige doelstelling: meten wat nodig is om te verbeteren wat echt telt!

Bron: vrij naar https://www.leadingagile.com/2018/01/an-introduction-to-okr-objectives-and-key-results/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mobility shifters @ BMW Belux

Apéro Event – 20 november 2018 – 16u00

door Progreso en HR Builders

Voor BMW Belux vormen Mobility Shifters de uitdaging én de opportuniteit van de toekomst. HR Manager Tom Troch geeft er sedert 7 jaar vorm aan een toekomstgericht HR beleid. Het afstemmen van merk, business, ambitie en arbeidsvoorwaarden is een puzzle die permanent in beweging is.

Tom zal vanuit eigen ervaring toelichten hoe de invoering van het Flex Income Plan een hefboom met impact is gebleken op het vlak van mobiliteit. Of hoe in een bedrijfsomgeving waar mooie wagens centraal staan creatief wordt omgegaan met mobiliteitsoplossingen voor het personeel.

Wat kan je verwachten?

Een inspirerend verhaal, inclusief facts & figures, in een aangename setting, in gezelschap van likeminded HR peers, met Isabelle en Marianne als gastvrouwen van dienst en Tom Troch die zijn interessante business case brengt.

Practisch

Locatie: BMW Belux Trainingcenter - Lodderstraat 16, 2880 Bornem

16u00 Ontvangst
16u30 Start
17u45 Apéro
19u00 Einde

Isabelle Van Hecke van HRbuilders en Marianne Dobbels van Progreso verwelkomen jou graag op dinsdag 20 november!

Deelnemen is volledig gratis. Save the date en bevestig jouw deelname per mail aan marianne.dobbels@progreso.be
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Progreso groeit! Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij onze applicaties mee verder ontwikkelen? Heb je een goede kennis van .NET, MVC en SQL Server? Wij hebben een plek vrij voor een nieuwe collega in ons Development team!

Woon je in Antwerpen? So do we!!

Werken en wonen in het centrum van de stad, geen verkeersproblemen en regel bovendien zelf je werkuren :-)

meer info op https://lnkd.in/gHC2P28 of contacteer marianne.dobbels@progreso.be

#softwaredevelopment #developers #hrsoftware
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Progreso collega's zijn vertegenwoordigd op 15th Vlerick HR Day
#proudsponsor #vlerickhrday
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Employee Centricity - meer dan een pingpongtafel

Na jaren focussen op Customer Centricity, in de meest diverse dimensies en toepassingen, is het besef bevestigd dat je externe service nooit beter kan zijn dan wat binnenin de organisatie leeft. Het is niets nieuws. En toch worstelen organisaties vandaag meer dan ooit met het voor zichzelf definiëren van hun Employee Centric approach. In de brainstorm verschijnen post-its met termen als engagement, benefits, millenials en loopbaan. Ook ‘experience’ is een hot item, en vergeef ons alvast alle Engelse termen, alsof het onmogelijk is dit in onze eigen moedertaal te benoemen, een gedeelde terminologie bevordert de verbinding.

Centricity houdt in dat je focust op beleving door je doelgroep, en daar alle middelen voor inzet en processen rond organiseert. Je beseft dat je doelgroep mee aan het stuur zit en bijgevolg de resultaten fors zal impacteren. In IT is het een gekend begrip: gebruiksvriendelijkheid betekent dat de finale gebruiker zich aangesproken voelt, zijn weg erin vindt en op een comfortabele en intuïtieve manier gebruik kan maken van de tool in functie van het gewenste resultaat: vlotte navigatie, eenvoud, heldere look & feel en een voor de hand liggende integratie met andere toepassingen.

Employee Centricity zet uw medewerker centraal, en wil hem/haar het beste comfort geven om op een intuïtieve, eenvoudige en geïntegreerde manier bij te dragen aan een gemeenschappelijke doelstelling en ambitie. Niets mis met pingpongtafels, maar dat is niet de essentie. De essentie is dat medewerkers zich verbonden voelen in een plan, in een visie, in een duurzame zingeving. Een bedrijf dat de medewerker centraal zet creëert hiermee een formidabele hefboom naar groei.

Progreso HR software focust op talent- en prestatieontwikkeling van organisaties en reikt hiertoe een platform aan waar uw medewerkers elkaar vinden, met elkaar kunnen uitwisselen en elkaar kunnen feedback geven. Meer weten, contacteer marianne.dobbels@progreso.be of geef uw organisatieprofiel hier in http://www.progreso.be/nl/organisatieprofiel
Photo
Add a comment...

Post has attachment
We zoeken ons team van HR software implementatie consultants te versterken.

Ben jij of ken jij onze toekomstige freakin' awesome collega?

Neem dan gauw een kijkje op onze website www.progresohrsoftware.be of contacteer Marianne marianne.dobbels@progreso.be voor een eerste kennismaking.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
4 tips voor waardecreatie met HR software

“Waardecreatie vergroot het onderscheidend vermogen en de continuïteit van iedere organisatie” (Bron: Parbleu 2012).

De definitie is niet nieuw, de beoogde impact des te groter. Waardecreatie staat hoog op de strategische agenda van de meeste bedrijven. De invulling ervan kan verschillen. Voor de interne organisatie gaat het over de manier waarop deze georganiseerd is en de taken worden ingevuld door getalenteerde medewerkers. Indien dit eerder mechanisch gebeurt, dan zal weinig waarde worden toegevoegd. Indien dit gebeurt vanuit een ‘purpose’, en op zinvolle en professionele wijze wordt ter harte genomen, dan worden de beste resultaten neergezet, met de grootste voldoening voor medewerkers en klanten.

HR data kunnen hierbij zeer nuttig zijn. Enerzijds maken ze een en ander inzichtelijk, anderzijds laten ze toe trendlijnen te detecteren en op basis daarvan acties te lanceren of beslissingen te nemen.

In een recente post van McKinsey wordt haarfijn gepreciseerd hoe HR data effectief bijdragen tot waardecreatie: deze data laten het toe verbanden aan te tonen tussen talent management en productiviteit.

Deze 4 tips helpen u hier concreet bij:

1. Organiseer uw HR rond business prioriteiten
Organisaties die kunnen aantonen wat de business impact is van bvb het investeren in leren, versterken hiermee hun positie. Het laat hen toe analytics zo te modelleren dat de business er een effectieve meerwaarde in ziet.

2. Start met wat er is
De grootste waarde komt uit het verbinden van data: dit hoeft echter niet te betekenen dat dat grote investeringen met zich meebrengt. U kan reeds heel veel in kaart brengen door het verbinden van bestaande data en zo tot een creatieve, lees probleemoplossende en predictieve analyse komen.

3. Overstijg de traditionele HR oplossingen
Interessant wordt het pas echt als HR en de business concreet gaan samenwerken om nieuwe toekomsterichte oplossingen te bedenken. HR expertise krijgt pas meerwaarde als ze gevalideerd is door de business.

4. Veranker het
Eens HR enkele successen heeft geboekt met HR analytics, is het belangrijk een rol te voorzien die zich specifiek met data zal bezighouden en er op een systematische manier over zal terugkoppelen. Het meetbaar maken van HR praktijken via rapportering en de bijhorende interpretatie zal voor de juiste sturing zorgen en voor een goede kadans qua HR ritme.

Waardecreatie me HR software bestaat dus uit het inzichtelijk maken van de people dimensie en het aansluitend kunnen inzetten op de juiste acties, het kunnen herschikken van prioriteiten en vooral het neerzetten van mooie resultaten en bijdrage aan uw business.


Meer weten over HR software Made in Belgium?
Please visit our new website www.progreso.be
Meer weten over onze Communities of user groups?
Contacteer marianne.dobbels@progreso.bePhoto
Add a comment...

Post has attachment
Employee Experience First

In haar Global Human Capital Trends report 2017 besteedt Deloitte grote aandacht aan Employee Experience. De vergelijking met Customer Experience wordt integraal doorgetrokken.

Waarom is dit een uitdaging van formaat?

1. Het is nieuw: veel bedrijven hebben ‘experience & engagement’ nog niet doorgetrokken naar de dagelijkse werking maar bevragen die enkel in een ad hoc tevredenheidscontext;

2. Er is nog geen dedicated rol op senior level gedefinieerd omtrent het concept Employee Experience;

3. Het ontbreekt aan mankracht op de HR afdelingen om op een geïntegreerde manier naar Employee Experience te kijken;

4. De gehanteerde tools zijn niet toereikend om medewerkers op een continue basis op te volgen mbt hun talent, verwachtingen, realisaties en waarden;

5. Er is geen geïntegreerd framework van alle relevante disciplines zoals prestatiemanagement, organisatie ontwerp, leadership en meer.

Nochtans tonen diverse cases aan dat het aangaan van deze uitdaging loont. Vroeger kwam de aandeelhouder eerst, dan de klant en tenslotte de medewerker. Wie er bewust voor kiest om de medewerker eerst te plaatsen, creëert ontegensprekelijk een voorsprong en een concurrentieel voordeel.

Medewerkers vandaag de dag geven een geheel eigen invulling aan wat voor hen ‘experience’ betekent. Het begint al tijdens de recruteringsfase, waar ze met hun individuele wensen en behoeften hun onuitwisbare eerste indruk over uw organisatie op hun netvlies krijgen. Ze maken een snel oordeel over wat ze zullen mogen verwachten eens in functie. Intussen is uw organisatie een netwerk of projectgestuurde structuur geworden, waar rollen en teams een andere invulling krijgen en Employee Experience nog belangrijker wordt maar tegelijk ook complexer. De skillset evolueert zo snel dat medewerkers een omgeving nodig hebben waarin ze in alle comfort kunnen presteren.

In een leven waar medewerkers verschillende rollen hebben en voor verschillende managers werken, is een nieuw organisatiemodel nodig dat integratief, collaboratief en transparant is. Instant feedback moet op elk moment in alle richtingen vlot kunnen doorstromen. Deze feedback kan gaan over talent development, wellbeing of carrièrekansen. Onderzoek toont aan dat cultuur, engagement en productiviteit er enorm door geïmpacteerd worden. Employee Experience , de verhalen over ‘life @ work’ wordt hierdoor een strategische keuze.

Bron: https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/us/Documents/human-capital/hc-2017-global-human-capital-trends-us.pdf

Tools en systemen helpen organisaties om Employee Experience te faciliteren en te monitoren. Meer weten over hoe Progreso real time feedback integreert in een totaalaanpak van Talent & Performance Management, stuur een mail naar marianne.dobbels@progreso.be of bezoek onze website http://bit.ly/2yD7FxQ voor meer info
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Interessante bevindingen in dit artikel: bedrijven die hun HR afdeling intelligent automatiseren hebben 6x meer kans op een omzetgroei van +15% dan anderen.
Van zij die nog niet gestart zijn met automatisering komt 86% tegen 2020 op een punt waarop ze meer automatisatie zullen nodig om de aangroei van het aantal af te handelen taken aan te kunnen.

Op zoek naar intelligente HR software? Neem eens een kijkje op onze website http://www.progresohrsoftware.be of contacteer ons op 03 289 20 00
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded