Profile cover photo
Profile photo
Sander Lenselink
137 followers
137 followers
About
Posts

Post has attachment
Worden Albert Heijn en BOL de nieuwe Marktplaats?

Gisteren ontvouwde Albert Heijn haar nieuwe online plannen. Daarbij de webshops van zowel Albert Heijn als BOL toegankelijk voor leveranciers en collega winkeliers. Dit in navolging van Amazon en Alibaba. De helft van de omzet van deze laatste komt al via partners.

Het lijkt er op dat de nieuwe Marktplaats is opgestaan.
Add a comment...

Big data . . . wat is de essentie? Heel veel data? Nee, dat is het niet.

Het gaat er bij big data om patronen in datasets te ontdekken. Daarvoor zoeken we vooral naar correlaties. En bij correlaties weten we wel dat er een verband is maar de oorzaak daarvan blijft vaak verborgen. En bij big data is dat niet zo erg. Het aantal variabelen en verbanden is te groot om al die causaliteiten te (willen) weten.

Meer weten over de essentie van big data?
Add a comment...

Post has attachment
Big-data en Hadoop . . . wat je beslist moet weten.

Onlangs op een seminar wat Hadoop het onderwerp van de dag. Maar wat is het en wat heeft het met big-data te maken?

Hadoop is een technisch hoogstandje en oorspronkelijk ontwikkeld door Google. Toch moet je het systeem begrijpen om big-data te doorgronden.

De essentie van Hadoop is minder complex dan gedacht
Add a comment...

Post has attachment
Meer conversie . . . hoe krijg je dat voor elkaar?

Vaak wordt de "oplossing" gezocht in een nieuw design of technische hoogstandjes. Alleen dat werkt niet ! ! !

Ga op zoek naar de knelpunten en fouten op je webshop. Bekijk dat dan wel door de bril van je bezoekers en kopers. Het resultaat . . . je conversie stijgt gegarandeerd.
Add a comment...

Post has attachment
Bij een webshop gaat het om conversie = omzet. Voorkom dat (bijna) kopers afhaken omdat ze een onduidelijk of lang formulier moeten invullen.

Zorg bij formulieren voor GEMAK.

Ontdek de conversie-killers in formulieren: http://bit.ly/1jh2yBg
Add a comment...

Post has attachment
Op zoek naar meer conversie? Zorg dat je bezoekers / kopers niet op het laatste moment afhaken als ze je formulier moeten invullen.

Gemak is een echte conversie-killer. Lees de tips hoe je dat doet
Add a comment...

Post has attachment
Hoe kun je de verborgen valkuilen van je website of online shop opsporen? Is de landingspagina relevant? En straalt deze vertrouwen uit?

Vergelijk het met zoeken naar een leuk restaurant. Waar let je dan op?

Met behulp van het 7-stappen framework ontdek je snel de verborgen valkuilen . . .
Add a comment...

Post has attachment
Conversie, daar gaat om! Dat bezoekers iets doen wat jij wilt. Een product in je webshop kopen. Of bepaalde pagina's van je website bezoeken.

Voor conversie moet je het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Je moet weten waar mensen op letten. Zo moet een pagina relevant zijn. En vertrouwen uitstralen.

Met het 7 stappen framework breng je in kaart of er pagina's voor bezoekers relevant zijn en vertrouwen uitstralen. Vergelijk "vertrouwen" met het zoeken naar een restaurantje. Waar let je op? Hoe ziet het er uit, zie je wat je verwacht, is er overzicht etc.
Add a comment...

Post has attachment
Een conversie van 2% . . .  oftewel 98% koopt niet. Waar ligt dat aan?

Aan de hand van een 7 stappen framework kun je heel goed achterhalen waarom veel bezoekers niet kopen.

Een van de belangrijkste oorzaken cq conversie killer nummer 1 is ontbreken van relevantie. Als je bijvoorbeeld zoekt op "gratis bankieren"  dan wil je dat de landingspagina ook over gaat.

Zie ook http://goo.gl/LWNNjT
Add a comment...

Post has attachment

Meer bezoekers op je website? Makkelijker gezegd dan gedaan.

Een website check geeft inzicht waar de verbeterpunten zitten. Is je css, cms of html wel up-to-date? Met een technische website check krijg je dat boven water.

Een website check kijkt ook naar de content. Hoe is de opbouw van je webteksten? Komen de juiste zoekwoorden voldoende vaak voor?

Het belangrijkste is dat je weet wat je met je website wilt. Vaak is dat je bepaalde producten/diensten extra onder de aandacht wilt brengen. En daarmee wil je bovenaan bij Google staan.

Hoe je dat doet? Kort gezegd kies je een aantal zoekwoorden (keywords). Voor elk zoekwoord maak je een webpagina en die link je onderling. Je zorgt voor een goede omschrijving in de meta-description. Klaar is Kees!!!

Lees verder hoe het echt werkt!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded